Bland Bach och broccoli.

Efter gårdagens lyckade kräftskiva (whiii va skoj det var!) är det idag en lugn och skön hemmadag för min del (stackars Calle - och Erika - jobbar!). Har dock tuuusen saker jag måste öva på!!! :S Så dagen spenderas i musikrummet; vid cellon och vid datorn. Just nu försöker jag komma in i ett gött Bach-mood, så jag ömsom "Sportifyar" olika inspelningar och ömsom spelar och jag hoppas och ber att det kommer gå bra imorgon kväll! :P Då ska spela Bach, tre satser (vilka?!) samt klassiskerna Svanen och Salut d'Amour med Sixten, på hans kvällsföreläsning.. fick veta det igår, hehe (och som sagt sitter sommarlovet fortfarande i kroppen så... jaja! Heja, Johanna!! ;) *pepp*).


-------


HÄR FÖLJER RECEPTET TILL GÅRDAGENS
BROCCOLI- OCH ÄDELOSTPAJ,
MUMS, ENJOY:


Pajskal
2 st   kokta skalade potatisar, kalla
50 gram   margarin
1 dl   vetemjöl
1 dl   grahamsmjöl
Fyllning
300 gram   broccoli
0,5 st   purjolök
0,5 tsk   flytande margarin
50 gram   ädelost light 17%
Äggstanning
2 st   ägg
1 tsk   fransk senap
2 dl   mjölk
0,5 tsk   salt
1 krm   svartpeppar

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv potatisen eller mosa den med en gaffel och blanda med resten av ingredienserna till pajskalet och nyp ihop till en deg. Smörj en form och tryck ut degen. Förgrädda i 10 minuter.

2. Koka broccolin i buketter och placera ut den i pajskalet. Skär purjon i bitar och fräs den i margarinet, lägg den i skalet. Smula över ädelosten. Blanda ihop äggstanningen och strö över riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback