Storstädningsdag!

Jag städar så noga och duktigt att jag undrar lite om jag kanske är sjuk? Att den där hemmafrusfebern verkligen har smittat mig och tagit mig till en helt annan nivå av hushållsarbete..? Jag anade till och med att jag blivit odödlig vad gäller hemmafix, så jag gav mig på att rensa brunnarna i badrummet. Men se det gick inte! Nån superwoman har jag då inte blivit, för fy fan i helvete vad äckligt det där var! Gav upp. Sprutade på en massa Cillit Bang (eller vad det nu heter) och hoppas att allting där självdör, försvinner och skiner när jag vågar mig tillbaka in i badrummet igen och sprutar vatten på det! Uuuaaäähh. Gud, så äckligt! :S
För övrigt har jag plockat undan, dammat både torrt och vått, dammsugit och torkat golv. Piuh! Inte illa alldeles själv, tycker jag faktiskt. Har musikrummet kvar, men tror nog jag hinner få det fint också.
Sen väntar FREDAGSMYYYS *nynnar på reklamlåten*. Ska bli sjukt gött att tillbringa kvällen ensam med min fästman, med hemmagjord pizza (!), ett glas vin eller två, popcorn och filmmmmm... längtar! ;)
Men först: övervinna badrumsskräcken!!
Golvbrunn

Kostsam morgonpromenad...

...nalkas. Det är precis som om att Iittalabutiken har en magnet till mig just idag. Kanske för att jag är ledig i kombination med att de har 20% för medlemmar..! =P Det kanske helt enkelt är dagen då det måste bli början på min Vintriini-samling? =) Planerar att ha framför allt örhängen i dem, smycken överlag. Så fint. Och en kalasbra present att ha på en stående önskelista, inte sant?
Kanske börja med en genomskinlig eller en rosa?
Ittala VitriiniIttala VitriiniIttala VitriiniIttala VitriiniIttala VitriiniIttala VitriiniIttala VitriiniIttala VitriiniIttala VitriiniIttala Vitriini

Morgonpromenad.

Jag tog en morgonpromenad längs havet. Helt underbart. Den salta vinden och den svaga doften av tång lugnar mig nåt alldeles särskilt. Får mig att känna mig hemma. Det blåste ordentligt och den ljumma vinden gjorde mig helt lycklig och fylld av energi. Bästa starten på länge.
Möttes av ett stort stenblock, det står precis i början av stranden. Hugget i stenen är en soldat och texten "På vakt 1939-1945". Sex år med krig. Jag har svårt att föreställa mig hur länge det måste vara. Tankar på farmor och kafferanson, mörkläggning och den oro de måste levt med även här i Sverige...
Tyckte jag höll ett raskt tempo men framför mig promenerade Paret Med De Enorma Vaderna i samma tempo och fick det att se ut se ut som om de strosade fram hur lugnt och avslappnat som helst. Jag tycker jag har ganska så rejäla vader, men kände mig späd i jämförelse. Muskulösa, jovisst, men också bara jättestora. Båda två. Undrade i mitt stilla sinne och Paret Med De Enorma Vaderna kanske var syskon? Eller bara vad de kallar giftaslika? Hmm. När jag väl lyckades göra min omkörning (nu gick jag riktigt fort) hörde jag att de var amerikaner. Allting är större i Amerika.

Hemmafru.

"Den nya hemmafrun har ett vanligt jobb på dagen men ägnar natten åt att steka pannkakor, stärka linneservetter och uppdatera sin cupcake-blogg. Hon försöker alltså klämma in 1950-talets ideal på sin fritid".
* * * * *
Så står det skrivet i dagens Metro, i en artikel som handlar om en kvinna som skrivit en bok kallad "Hemmafru 2.0".
Jag är så träffad. Visserligen är jag student och utan fokus på cupcakes i min blogg, men jag förstår vad hon menar. Och nej, då handlar det inte om att man diggar att dammsuga eller tvätta - det vet gudarna att så är i alla fall inte fallet vad gäller mig! Men att dricka kaffe ur farmors servis, sova i gammelmormors vackert broderade lakan, lägga över varor från sina tråkiga förpackningar till fina burkar, laga redig mat och baka bröd - det är fint det! ;) Har även ambitioner om att lära mig sylta, safta, mangla och laga mat ur Julia Childs kokbok... Listan kan göras lång.
Så ja, på sätt och vis var det huvudet på spiken att läsa den där artikeln. Kanhända går det lite mode i det, men det är ju bara bra tycker jag! Man behöver inte överdriva för den sakens skull. Lagom är som bekant bäst, och personligen skulle jag ju inte vilja vara hemmafru på heltid. Men de där roliga bitarna, de tar jag ju gärna! :)
PS. Är på jakt efter en väggklocka liknande den på bilden, fast i turkost. Någon som vet vart man kan hitta? DS.

Men då!

Det killar lite i halsen. Precis sådär som det gör innan man blir förkyld. Jag vill inte bli sjuk. Jag fullkomligt avskyr att ha ont i halsen. Bläh. Jag håller munnen stängd och hoppas att de små halsontsbacillerna dör av kvävning.
Ute är det lika grått som en gammal yllestrumpa. En halvblöt gammal yllestrumpa. Inte så inbjudande att gå ut direkt... ändå så vill jag ut. Överväger en promenad in till stan, drömma mig bort lite bland fina inredningssaker och fräscha höstkläder. Har redan börjat sortera ut kläder som jag inte använder. Göra plats för det nya. Få plats över huvud taget, snarare...
Borde öva och träna också. Två saker jag vill göra, som jag mår bra av att göra, måste göra, men som ibland ändå är liite segt att få tummen ur och ta tag i. Undrar hur det kan vara så. Varför?
Tror det är dags att koka lite kaffe. Det brukar hjälpa åt det mesta, tihi.

Framtidsångest.

Den smyger sig på med jämna mellanrum, lägger sig som en sten i magen, gör att hjärtat nästan flimrar och fingrarna tycks skaka av sig själva. Ångest. Oro.
Men jag har valt den väg jag valt och oviss framtid är en del av reglerna.
Allt som oftast kan jag lugna mig själv och tror nästan på mig själv när jag intalar mig att "allting löser sig till det bästa".
Oftare en vanligt har den smugit sig på denna senaste tid. Jag anar att det har att göra med att den framtid som alltid känts så avlägsen, så långt fram i tiden, nästan är här. Jag står inför mitt sista år på musikhögskolan och det finns inga som helst vare sig planer, garantier eller aningar om vad som händer sen. Det vänder sig i magen på mig. Men bara lite. Det är som sagt en av spelets regler, det vet jag ju. Och därmed också en del av.... tjusningen?
Men så tänker jag lite till, lite längre. Tänker på hur jäkla gött livet är just nu. Jag spelar lite här och där, jag jobbar lite på Cross, jag har tid och ork till nära, kära, golf, träning, etc. I framtiden drömmer jag om hus och barn. Det finns så mycket som gör mig lycklig. Så mycket av det som jag redan har eller i varje fall har tillgång till. Så varför denna framtidsångest?? När jag tänker på det ur detta synsätt så känns det så mycket bättre. Då känns det verkligen som om allt kommer att bli bra, att jag kommer vara lycklig (även sen) och kanske är det sant som Schönbergarna alltid säger: att allting löser sig till det bästa. ;-)

* <3 *

Jag har precis börjat läsa "Hallonbäcken" och författarens språk går rakt in i mitt hjärta. Om jag vore författare skulle jag skriva så. Orden blir som musik, som poesi och verklighet. Jag har bara läst några få sidor, men det är det vackraste på länge.
Jag sitter i solen på balkongen och läser. Tar mig tid att göra sånt jag annars inte har ro till. Nu vill jag ha sommarlov för evigt. Sitta på balkongen, dricka kaffe och läsa. Inte bry mig om morgondagen. Inte bry mig om någonting alls. Bara vara. Bara insupa det som just böcker på en balkong kan ge. Det räcker gott för mig.
Jag har tvättat också, även om det återigen blev mest Calles kläder. Sommaren gör så med våra tvätthögar. Jag går i klänningar och sandaler och bidrar till en och en halv procent av vår tvätthög.
Hänger ut lite på balkongen och låtsas att jag har en stor trädgård där nytvättade lakan får torka av sommarvinden.
Jag vill stanna här i min lilla bubbla nu. Inget behov av vare sig jobb eller skola, vill bara njuta av livet och mysa med Calle och katt. Göra vad som faller mig in och göra vårt hem så fint som det bara kan bli.
Jag vill ha sommarlov för evigt.

Fröken Effektiv

... det är jag det! Idag om inte alltid. ;) Började morgonen med en promenad i Slottsparken - åhh vad jag älskar att bo där vi bor - och hamnade på Svanströms. Huuur kan jag ha missat denna butik?!? Jag som formligen äälskar både papper, pennor och allt därtill steg ju in i ett litet himmelrike där på morgonkvisten! Och hurraaaa för de hade precis den förvaringsbox jag länge har varit på jakt efter! :))) Så det gav en kick till att städa här i musikrummet. Fint och ordningsamt ska det bli! Har även lagt in tvätten som jag strukit i dagarna (ja, dö inte nu va, haha!), handlat blommor, varit hos skomakaren, styrt upp bil inför kvällens gig, solat och läst på balkongen, myst med Baci, diskat, avkalkat kaffemaskinen... you name it! ;) Tadaa! Så nu vilar jag lite här vid datorn med en kopp kaffe. Mmm!
Just det, har även gjort klart och beställt fotoalbum från Thailandsresan! Ska bli så kul att få dem! :) Eller få och få... de blev ganska dyra... det var ganska många bilder, haha... hrm! :P
Snart dags att packa i ordning vad jag behöver för kvällen, byta om och sminka mig lite. Det vankas kvartettgig på Hällåkra Vingård ikväll! ;)
Håll en tumme att allt går bra - med bilkörning, konsert och allt... det är ju trots allt ett litet speciellt datum denna dag... :S
Ha det så bra!
I'll be tobacco.
Puss!
// Johannaaaaaa ;)
thailand-2010-628thailand-2010-265thailand-2010-286thailand-2010-190thailand-2010-17thailand-2010-583thailand-2010-628thailand-2010-265thailand-2010-286thailand-2010-190

12.aug.20tio.

Efter en disig morgon har solen nästan helt letat sig fram nu. Åtminstonde ser det lovande ut härifrån mitt fönster. Jag bestämmer mig hur som helst för att snöra på mig mina gympaskor och ta en power walk längs med havet.
Efter två dagars jobb känns det gött med lite sommarlov igen. Jag njuter av ledighet och lägenhet och ser fram emot en kväll med stråkkvartettrep. Spelning imorgon igen, denna gång på en vingård. Ska bli skoj.
Lätt ångest över att höstterminen närmar sig finns i min kropp men jag försöker att leva i nuet och njuta av stunden så gott som det bara går. Jag lyckas oftast ganska så bra. Saknar dock sällskap av min fästman - hur snabbt gick inte hans semester?! Vi är dock ganska bra på att ta vara på den tid vi har lediga ihop och igår efter jobbet blev det ett kärt återseende av golfbanan. Båda gjorde en av årets bäst rundor och ojoj vad vi är taggade på att gå på en fullängdsbana nu! Kanske i helgen eller nästa vecka? Efter golfen utklassade jag honom totalt i Monopol. Detta trots att han ägde Norrmalmstorg. ;)
Nu: promenaaad!

Banankvartetten = Eolí

Regnet piskar mot fönsterrutorna och jag kurar ihop mig här inne i mina rosa mjukisbyxor och Roger Waters-tröja. Ur högtalarna strömmar musik av Cornelis Vreeswijk. Vilken fantastisk musiker och låtskrivare han var..!
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Ledig idag och tur är nog det. Igår blev en heldag och vi var hemma tidigt i morse. Men det var det värt! Var nere med kvartetten på danska, fina Falster och spelade med Lars Hansen & The Burgermeisters! :) Meget sjov!
På tal om det så har vår kvartett bytt namn. Igår var första gången vi spelade tillsammans som Eolí.
EOLÌ

/A not yet/ desperate housewife!

Jag börjar uppskatta mina "hemmafrudagar" denna vecka. Jag har tid och ork till sånt som annars bara och enbart blir en börda. Helt plötsligt har jag även tid till sånt jag vill men inte heller hinner eller orkar - som att baka bröd, sortera saker, fixa fint i skafferiet... (Det är mulet idag igen och då går det ju inte ens att sola...)
- * - * -
Igår var Calle ledig, wihoo! Vi njöt verkligen av den (enda) dagen! Tog sovmorgon, åt frukost och läste tidningen i lugn och ro, njöt lite av att bara vara hemma och tog oss sedan ut till golfen där vi gick 18 hål - bästa rundan för oss båda tror jag minsann! ;)
På vägen hem kom min käre fästman med ett förslag jag inte kunde motstå: kycklingsallad och bubbelrosé på Ribban! Så gott, så mys! <3 En hääärlig kväll!
- * - * -
- * - * -
Nu jobbar han igen men än så länge är jag inte uttråkad av att vara ensam (även om det helt klart är roligast att ha honom hemma och ledig - vi kom på igår att vi tänker villa 134 miljoner kronor och sedan bara ut och resa i några år, hehe!). Nu har jag inget som helst statistiskt belägg, men av vad jag märkt av kompisar etc så känns det som om en av fördelarna med att vara ensambarn är att man ofta helt enkelt gillar att ha egentid och är ganska bra på att fylla den tiden. Kanske ligger det lite, lite i det? Kanske är jag bara en person som gillar att vara ensam då och då. ;) Who knows.
Idag blir det i alla fall slutet på sommarens två veckor långa cellosemester! Dags att komma i form igen! Gig med Banankvartetten på lördag - nere på Falster med bandet Burgermeisters!! Ska bli superskoj, verkligen! ;)
- * - * -
Nähäpp, då var det dags att återgå till min roll som hemmafru, haha! Snart är "Annelies urnyttiga bröd" klart och så håller jag på att fixa vår rena tvätt. Hör och häpna men jag gör faktiskt en liten hög för saker som behöver strykas..!! Sjuuukt otippat vad det gäller mig, haha, men vem vet, fortsätter min hemmafrufeber så kanske jag
även kommer att stryka lite innan veckan är slut!! :P
- * - * -
PUSS PÅ ER!
// Johanna

Sommarlovsonsdag*

Efter lite frånvaro har äntligen solen letat sig fram igen. Härligt! =)
---

Blir nog golfbanan idag skulle jag tro. Tihi! Har köpt greenfee för 2010-2011 på Hylliekroken nu så nu kan vi sticka dit när helst vi vill - niiice. Känns bra ekonomiskt också, för ojoj vad vi kommer tjäna på det. =P
Nästa år får vi dock se till att komplettera med "riktigt" medlemskap på nån "riktig" golfklubb. Ser jag fram emot! Frågan är vilken klubb man ska välja...?! Förslag, någon??
---
Funderar... på att gå ner till FISKEHODDORNA och köpa färsk fisk. Så himla mysigt och så himla gott! Mmm!
Funderar... även på att baka bröd. Fick ett recept av Annelie i veckan som låter väldans smarrigt..! =)
---
Ha en bra dag, gott folk!
Pussen, kramen!

Den är här nu!

Dagen som jag tjatat om här på bloggen tycks äntligen ha kommit!!!

Jag är ledig och utan vare sig nåt speciellt jag måste öva på eller nåt annat som jag måstemåste göra.
Jag driver omkring i lägenheten och plockar och har mig, försöker få ordning efter semesterns alla bravader.
Jag tvättar och diskar, jag sorterar och ställer saker i hallen som ska upp på vinden. Jag sitter i solen på balkongen och skriver. Jag tramsar runt lite på internet och njuter av att helt enkelt vara ledig. I could do this. ;)
Solen har letat sig fram efter en molnig förmiddag. Perfekt en dag som denna!
Almanackan gapar tomt idag, så fint det ser ut.
Jag tror vecka 31 kan bli en fin vecka. :)
Jag tror att både jag och vår lägenhet mår bra av det, haha. :P
Bifogar en bild från härliga, älskade Ystad! <3
Puss på er!
JOHANNA





Hej hej!

Det är söndag och Calles sista semesterdag. Tiden har gått så fort!! Den gör ju som bekant det när man har roligt... Och roligt har vi haft! :) I Malmö, i Karlshamn och i Ystad, ensamma och med nära och kära. <3 Mmm!
*
En hel del tid har tillbringats på diverse golfbanor. Jäkla bitna vi har blivit! :P Min gamla kärlek till sporten har blommat upp igen och jag är såå glad att Calle tycker att det är så roligt som han gör. Whihiii! Love it! :D
*
Det finns så mycket att skriva, så många bilder att lägga upp... men det får bli en annan dag.
Dags för en tur till golfbanan! ;)
--- kramar ---
JOHANNA