rrolitt

Julie Andrews sa någonting om att det känns som att åka omkring i en väldigt bekväm fåtölj när man sjunger med en orkester. Detsamma gäller när man spelar med en. Det är en härlig känsla och plötsligt förstår man så mycket mer av musiken! Mmm! :D Vi har haft två konserter nu med Haydn (bland annat), varav den andra var i Växjö idag. Publiken var fantastiskt varm. Men trots att de var ca 300 pers så kändes det enbart bra att få sitta där och dela med sig av sig själv och av musiken. En obeskrivlig känsla. Och ja, den ger mersmak...
;-)

Kärlek // Johanna <3


Nu har han hunnit ikapp! ;)

Nu är Calle lika gammal som jag! Känns bra. Inget barnarov längre, hehe... ;-)
Hade lite svårt att komma på nåt firande i samma kaliber som det som han fixade åt mig, men nu när dagen strax är över vågar jag nog säga att jag tror att det blev en ganska så bra dag ändå (trots att han jobbade).
Jag väckte honom ("väckte" antagligen) med sång, paket och ljus. Flaggan hittade jag bara inte! Väl på sängkanten berättade Calle vart han lagt den, så då gjorde jag om allt en gång till. Bytte tonart på sången för att få det nästan som nytt, hehe. ;-) Calle fick en mössa som matchar hans coola skidkläder och så fick han en weekend i Paris. :))) För två personer. Jag räknar blint på att jag får åka med, hihi. ;))
Sen var det då jobb för C. och övning för mig.
Hämtade upp honom på jobbet och levererade skjorta och parfym. Smått förvirrad promenad följde och det han både antas det ena och det andra, innan vi slutligen hamnade på Big Bowl där bowling, öl och fyra goda vänner väntade. :D Fler skojerier följde och till slut satt vi alla åter samlade på Nya Buffén. Vårt favorithak, hihi. Så trevligt och så gott! Alltid. :) Tror alla sex fortfarande är prooooppmätta, haha! :P Kaffe och mys uppe hos oss som grädde på moset. :)
Nu väntar sömn och imorgon drar en spännande men intensiv vecka igång. Först liten turné till Växjö och sedan orkesterprojekt på skolan med konsert på lördag.
Ha en god vecka, gott folk! <3
Pussar och kramar // JOHANNA

Cellohäng.

Igår var vi ute med celloklassen. Sicken trevlig afton! :-) Åt och drack gott på ganska så nyöppnade restaurangen "Rebell" (rekommenderas) och hade det allmänt jättetrevligt. Vilken go klass alltså. Heja. <3

Tänk va bra.

Tänk va bra att jag är omringad av fina människor som ser till att jag har huvudet upp och fötterna ner, som vet vad jag behöver när jag själv inte riktigt har koll, som lagar mat till mig när jag är hungrig och som kramar mig med jämna mellanrum.
Tänk va bra!
:)

Hydén & Haydn

Imorgon smäller det. Solo med orkester. Kvart över tolv. På skolan. Är du snäll och sugen är du välkommen. :-)

50!

Idag har firandet fortsatt.
Både min och Calles familj kom för att fira att vi fyllt/fyller 25 bast.
Blev en mysig eftermiddag!
*
Tja, förståår ni hur jag har det?!
*
Nu lyssnar jag på Prokofievs "The love of three oranges". Najs.
Konsert med den och två verk till lördagen den 5:e februari. Wilkommen!
*
Nu lockar sängen...
Nattinatt på er!
// JOHANNA

L'amour...

Jag kommer hem och möts av en härlig syn: Calle dansar i köket, till tonerna av Edit Piaff. LP-spelaren och Sonossystemet fungerar fint som tusan ihop och det är härligt att äntligen få höra knastret från mina gamla skivor igen. Calle skrattar och möter mig i hallen, tar mig i famn och börjar dansa med mig. Låtsas att han kan texten och sjunger på någon sorts franska, halvt påhittad och med helt fel ord. Jag skrattar och dansar med. <3

Friday night...

Jag lyssnar på Allan Petterssons sjunde symfoni, men borde kanske sluta. Lite rädd för mardrömmar, haha... Den i kombination med "Skumtimmen" lär inte vara bästa sömnmedlet! :P Å andra sidan lär jag nog inte behöva nåt, varit söömnig hela dagen. Tar på krafterna att fylla år och gå på examenshögtid, minsann! Men ett lyckat kammarmusikbeting gav extra krafter (och kanhända att efterbetingsölen hade nåt med det att göra också).
*
Födelsedagen var för övrigt faaaab! <3 Jag och Calle myste (är det korrekt böjning på att mysa??) massor på dagen och på kvällen hade han - plats för trumvirvel - fixat en överraskningsfest åt mig!!! Helt galet. Jag är fortfarande extremt rörd och tacksam, till både honom och de fiiina vännerna som var med! <3 Åh, va glad och överraskad jag blev! Iiihhhhh!
*
Igår var det examenshögtid, men eftersom jag inte går ut förän till våren kändes det mest lite skumt. Men det var kul att spela lite och framför allt att träffa klassen. Klassen! Jag kommer sakna den! Inser det nu... verkligen... vart har tiden tagit vägen?! Men nya kapitel ska skrivas... än är boken inte slut..! :P
*
I helgen vankas jobb på Cross, litet släktkalas för både mig och Calle och übungen.
På måndag drar vårterminen igång. Jag måste skaffa mig ett grupptillval till, men i övrigt ser schemat ut såhär:

- cello
- instudering
- kammarmusik

Med andra ord: mycket tid för cello och kaffe, ja! :-) Hurra. Som jag har längtat va... <3
Nu får det nog vara nog med Pettersson för ikväll. Får fortsätta imorgon (konsert lördag v. 5 i Konserthuset)...
God natt, gott folk!
Löv // Johnny Bravo

Idag blir jag tjugofem.

Ett kvarts sekel. Säger man det så knyter det sig lite grann i magen...
Men så finns det ju såå mycket annat som är mer befogat att ha ångest för (vilket vi konstaterade på Mägs fantastiskt trevliga födelsedagskväll igår), haha.
Så ingen åldersnåja, nej. (Inte än). (Och inga rynkor funna sedan igår - kanske kan det vara chipsen? :P).
Men 25 år gammal minsann.
25.
Känns ganska jämnt och bra. ;)
Hoppas detta blir ett fabolöst år, väl värt att minnas. :))
Dagen har börjat fint.
Calle väckte (läs "väckte") mig med sång och paket. :)
Sedan har det varit en lugn och behaglig förmiddag med ett antal telefonsamtal <3 och sms, fantastiska blommor levererade till dörren och en present till mig själv: omtagling av min stråke! Hurra. Änteliigen. :)
*
Det är första gången på jag vet verkligen inte huur länge som jag och Calle är lediga samma dag. Så vi ska nog mest bara vara resten av dagen. Gå en promenad, kolla läget på stan, kanske till Konsthallen, time will tell... :)
Nu städar han och jag gör precis ingenting. Det känns bra, hihi. ;)
*
Ha en fin dag, gott folk.
= KRAMAR JOHANNA =

17JAN11

Slås av att jag gått och lagt mig rekordtidigt. Å andra sidan har jag sällskap av både dator, ELLE interiör och Skumtimmen, så sova blir det väl inte riktigt än... Men jag är på väg, det är jag ju. ;-)

Imorgon är det sista dagen på denna ålders år. Det känns lite sådär. Jag börjar bli gammal... Jeelp.
Rynkorna har till och med börjat komma..!! :S (Men grillchips hjälper har jag hört, haha. :P)
Får lite framtidsångest men tänker att det löser sig. Det måste det. Aske baske mig.
Med eller utan rynkor.


Rynkor kan ju va ganska fint, hehe.

Katten kommer nyfiken fram till mig, ser förvirrad ut och går igen. Hon tycks nästan undra lite varför jag valt att lyssna på just Beethovens stråktrio i Eb. Hon brukar "gilla" klassisk musik och lägger sig gärna och vilar bredvid mig när jag spelar, men det här verkade inte vara så poppis, haha... Nähä. Very well.

På tal om att lyssna på musik så har jag en förmåga att snöa in på saker. Fastnar jag för en skiva så FASTNAR jag för den. Spelar den om och om tills jag inte orkar mer. Någonsin typ, haha. Senaste veckans lyssningscraving är Borodins stråkkvartett no. 2 med Emerson String Quartet. Lyssningstips! Fin musik ere. Mmm...

Nej men kanske lite heminredningsmagasin eller kusliga romanen nu då... GOD NATT!


Bland boys och blåbärspaj.

Vi har nyss sett "The boys are back" med Clive Owen.
Mitt bidrag denna hyrfilmshelg.
Den var bra. Fin.
Och ja, jag grät.
*******************************
Nu ska jag ta mig en dusch och sedan lägga mig och läsa.
Äntligen har jag ro till det...
"Skumtimmen" av Johan Theorin ligger på tur i pockethögen.
Hoppas den är lika bra som "Nattfåk"!
*******************************
Eftermiddagen spenderades på skolan och sedan med goa Hanna.
Blåbärspaj på Mocca, mmm.
Firade att jag ska bli äldre (vad är det egentligen att fira..??),
men framför allt att Hanna tagit examen OCH fått jobb!
Heja! Hurra!
*******************************
Imorgon är det åter skola.
Möte, kammarmusik och övning står på schemat.
Har några skrivläxor kvar,
för övrigt börjar nördterminen nu.
Cello, cello, cello.
Som jag har längtat. ;-)

Egodag.

Sov länge ("länge") idag och började dagen med att titta på alpint. Mmm. Längtar efter att stå på skidor nu!!
Hoppade i mjukisbrallsen och började vika tvätt och plocka i ordning saker som hade hamnat lite fel.
Åt frukost i sällskap av Sydsvenskan. Massor med kaffe i fina Taika-muggen, mmm. Bra start på dagen. :)
Hamnade sen en stund vid pianot (minsann!) och tog sedan en liten rask promenad ner till Fiskehoddorna. I loove that place. Gud, så mycket gott där finns! Köpte lax till imorgon, rökt med citronsmak. Mmm!!
Lämnade tillbaka böcker på bibblan om harmonisering (skönt, hehe) och lånade tio skivor. Vandrade vidare in mot stan med ambitionen att använda mina tre presentkort som legat i plånkan ett tag nu. Endast ett kom att användas och det gick till en skrivbok, fina papper och matchande kuvert. Några kläder blev det inte. Hysterisk rea på både H&M och Lindex så det fick va. En annan dag. Mycket möjligt en dag med lite mascara på fransarna. Jag var då inte grann där i provrummets sken, haha! :P
Ikväll ska jag och Calle göra ingenting. Eller jo, årets "lära-sig-äta-nåt-nytt-projekt" drar igång för min del! Jag ska 2011 lära mig att äta räkor! De ligger på tining nu (och ser ledsna ut) och det vita vinet står på kylning (ser desto godare ut, hihi).

joråsåatteehhh

"Hjärnmos" är ett begrepp som myntades för ett par år sedan och idag känner jag verkligen hur jag lider av detta symptom. Lite som en avstängd tvättmaskin känner jag mig...
Har varit några intensiva dagar, så nu har jag unnat mig några lugna timmar hemma. Tagit årets varmaste dusch och plattat håret, lyssnat på favoritmusik och faktiskt sjungit lite.
Sjunga.
Det gjorde jag en hel del förr. Sen försvann det liksom bara.
Sista veckorna har jag åter börjat hamna vid pianot då och då och en och annan ton har sjungits. Till och med mina egna låtar, haha! Tokigt, men sant.
Kanske att jag skulle fortsätta unna mig en stund vid pianot då och då även i fortsättningen... för själen, om inte annat. ;)
Vi får se...
Nu mot skolan för Beethoven-rep! :)

Nattuggla.

Jag kan inte riktigt förmå mig att gå och lägga mig... Spotify och You Tube är för välfyllda med vacker musik..!! Ikväll är det stråkkvartetter som gäller. Borodin och Beethoven, bland annat. Baci håller mig sällskap. <3
----------------------------------------------------------------------------
Tidigare ikväll "debuterade" jag i Lunds stadsorkester. Ska va med där nu ett projekt eller två. Trevligt. Kul att träffa goda vänner och spela ihop. :) Skön stämning där också, I like. Konsert första söndagen i februari, wilkommen.
----------------------------------------------------------------------------
Nej, men sängen nu kanske, trots allt...
Vi ses inte så ofta nuförtiden.
Jullovets åttatimmarsnätter är ett minne blott... ;)
----------------------------------------------------------------------------
God natt!
JOHANNA

Ö som i öra.

Jag sitter och nördar mig lite vid datorn... övar på att höra vilka intervall, kadenser och färgningar som spelas...
Har du inget bättre för dig är du välkommen att göra detsamma! :)
http://www.good-ear.com är adressen.Idag började skolan igen:
Trevligt med lite folk i korridorerna. :)
Tråkigt att behöva leta efter rum... :(
Riktigt roligt att spela solo till kammarorkestern! :D

* * * * *

Lunchkonsert på Musikhögskolan tisdagen 25/1 klockan 12:15 - välkomna.

* * * * *


Nu nästan smälter jag...

... när sötaste lilla Ebba möter mig i dörren med en stor kram och ett smittande glatt "Heeej, Sällo!".
Att hon sen genast vill plocka upp cellon och spela lite på den gör ju att jag smälter ytterligare lite... ;-)
Hon är så söt så söt. Men det är allt lite klurigt det där med vem eller vad som är cello. Det är jag. Och det är cellon. Eller en takbox...
<3

Nu nästan kräks jag...

... på examensarbetet. Jag orkar verkligen inte skriva mer nu. Jag vill inte. Men några saker till måste korrigeras för på fredag ska det vara färdigt och inlämnat till min handledare (sen är det väl bara att hoppas att examinatorn inte har mer att tillägga...). Är så trött på mina ord och allt känns bara som en enda uppsatsgröt i huvudet på mig... öhh. Kan jag inte bara få leka med min cello nu? :)
Annars är förresten huvudet mycket bättre, hehe. Tanden har slutat växa för stunden och idag har jag inte ätit en endaste värktablett, minsann! På rätt håll. ;)
Men nu lite exjobb till. Kvällen har för övrigt varit underbart mysig. Lilla Ebba är på besök med sina fina föräldrar och vi har både spelat sällo, piano, dansat och busat. :))
// Over and out - Johnny Bravo.

NYÅR 2010/2011

Det var inte riktigt sant det där jag skrev sist. Att det bara fanns lycka, förväntningar och champagnesug... Det fanns också en ordentlig tandvärk i form av visdomstand numero tre. Denna värk sitter i än och har gjort så i snart en vecka. Jag börjar bli måttligt trött på den och mina nya vita små pillervänner..! Blir det inte bättre imorgon ska jag ringa tandläkaren, även om de sa sist att "den är på väg och den växer rakt och kommer få plats". Känner mig som ett litet barn och det lägger onekligen en sordin på den annars så lyckliga, förväntansfulla och champagnesugna Johanna! ;)

JAG OCH ANNIKA PÅ NYÅRASFTON 2010
* * * * *
Nyår var för övrigt fantastiskt trevligt. Tiden rusade rekordsnabbt, så det borde alltså ha varit rekordkul? :)
Fina vänner på middag och fler som joinade sen, tolvslag i organiserad form, massa skratt och bubblor...
Här följer lite foton:
NYÅRSGÄNGET (taget med självutlösare, därav lite snett...)
MATBORDET 2010...
... OCH 2011.
TOLVSLAGET FIRADES UTANFÖR OPERAN.
* * * * *
Igår var det Nyårsdagen och för många årets absolut slappaste dag. För vår del kan det även ha varit den slappaste dagen i världshistorien! Helt galet. Tro det eller ej, men vi spenderade precis hela dagen i sovrummet, haha. :P
Detta har nog aldrig hänt i friskt tillstånd (och friska är och var vi, inte ens huvudvärk, tro't eller ej! ;) Bara tanden då...). Jag som brukar få krupp om jag ens ligger kvar tio minuter efter att jag vaknat, haha. Dessutom åt vi i sängen, vilket är en annan sak jag inte riktigt brukar klara av... Till saken hör att vi bland annat åt pizza, vilket är ytterligare en sak som inte vanligtvis hör Hydén till. Listan kan göras lång, märker ni ju. ;) Men hur som helst var det en fantastiskt skön slappedag och Calle undrade om jag tog igen alla timmar jag inte sover i vanliga fall, haha. :P Ligger kanske lite i det... men det var det ju värt i så fall! ;)
Idag lyser solen och vi är båda lediga. Denna dag kommer dock spenderas utanför sovrummet... ;)
* ---------------------- *
GOTT NYTT ÅR ALLA!!!
Kramar Johanna :)