Snö och lussefeeling

Idag snöade det här och Johanna blev glad som ett litet barn. Sprang ut med sina kompisar och fångade snöflingor i ansiktet... Mmm... (Jag älskar vintern och jag har saknat den).

Nu har det dock regnat och det är inte mycket vitt kvar därute... :(

Dagen har varit fylld av musik - från 09.00 till alldeles nyss. Ska ta en liten vila nu och äta så jag orkar öva lite till och sedan spela fint ikväll. ;) Vi ska spela klassisk musik efter veckans bio "Tillsammans med dig".

Imorgon har vi vårt första luciatåg. Vi övade idag. Mmm, jag älskar lucia också. Känns lustigt att inte vara med i kyrkan i Karlshamn i år. Jag har ändå varit där de senaste 12 åren... Och förra året var ju alldeles extra mysigt och häftigt... Mmm... *minns och myser* Finfint. ;) Hihi.

Ha det finast. Hörs och ses.
*PUSS*

Ettårsjubileum

Igår var det exakt ett år sedan jag och Calle blev tillsammans.
Ett år sedan jag och mina tjejjer åt pannkakor, drack sprit, plattade hår och dansade loss på puben...
Ett underbart år sedan. ;)

För att "fira" hade jag och Calle en heldag tillsammans. På dagen var vi på stan och handlade julklappar. Efter lite lunch och vila i lägenheten åkte vi tillbaka in till stan, för att inte återkomma förens kommande otta... hehe. Calle tog mig till en charmig grekisk restaurang vid namn Knossos, där vi åt och drack gott. Sedan tog vi en promenad in till centrum (restaurangen låg på andra sidan stan, från lägenheten sett) och bio. Vi såg "The 40 year old virgin" och skrattade gott, hihi. :P Efter film och massa popcorn gick vi tillbaka upp på Avenyn. Resten av natten spenderade vi på The Rose and Crown och Brasserie Lipp - och vi hade det underbart. Det var faktiskt första gången som vi två var ute ensamma tillsammans, och vi hade verkligen trevligt. Skönt att veta att man kan ha kul ihop ju, haha... ;) Härlig personal var ju också ett plus. ;)
På vägen hem hämtade vi upp en längd superdupergod browines (som Calle beställt, haha) på 7 eleven och njöt sedan av den på vägen hem......

Idag var nog min sämsta dag på dansen, hehe. Kan det bero på tro? Hihi. Men det var kul i alla fall och efter nästan 2,5 timmes dans har jag nu njutit av lite av den brownies som var kvar... Gött mos. ;)
Killarna är och kör hem Simons bröder, men när de kommer tillbaka ska vi åka och storhandla och myyyysa i soffan. Ha det gött! Puss och kram!


Det är adveeeeeeent!

Otto Olssons (?) "Advent" ekar i mitt huvud efter gårdagens körrepetitioner och jag kan inte låta bli att tänka på advent... I alla år har jag varit i Karlshamn och gått på julskyltning, lyssnat på mamma (eller sjungit själv) och ätit middag hos farmor... Vad ska jag göra i år? Känns lite lustigt... Skönt att man kommer hem till jul i alla fall, och får lite gamla traditioner då... ;) Ska bli mys.

På lördag har jag och Calle varit tillsammans i ett år. Vi ska hitta på något. Han vägrar säga vad, men har lovat att vi ska vara tillsammans i alla fall... Skönt det ju, hehe. ;)

Men söndag... FÖRSTA ADVENT 2005... Jag ska ju dansa förstås (dubbla pass denna helgen också, tänkte jag), men annars? Det är ju faktiskt en officiell mysdag... Ska ju vara massa ljus och tomtar och meck då jue... Yep.

Vi får la se. Det löser sig alldeles säkert. :)

------

Nu ska jag gå bort till övningsrummen och spela lite piano och sjunga lite, tänkte jag.
Klockan tio ska cellokvartetten repa.
Lunch halv ett till halv två.
Öva.
Musikhistoria (nån som gjort den lilla svåra läxan, hehe?!)
19.00 MUSIKCAFÉ

------

Lisa. Du är så fin. Kram!

------

Caroline: Grattis! ;D

------

Goodbye, trolley people! :P
Puss!

4 veckor kvar...

... av den här terminen! Helt galet fort går tiden!! Men det är niiice. Längtar efter min cosmpolitangirls nu alltså! Och mina pöjkar... ;)

Men först ska det handlas julklappar och drickas glögg i bag-in-box, haha..!
Och en/ett och annan/annat konsert/luciatåg ska också hinnas med...
Och så ska jag lära mig de förbannade dubbelgreppen!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ahhhh! Grr...

Men jag vaknar i alla fall till ljuv musik från min telefon... Wiiii. Min prins sure know how to sing! ;D Och Linus. Hehe. Spela kan de ju med. Guuuuuuuuuuu. Löv it liksom, hehe.

Pussar på alla prinsar och prinsessor! (Miss you guys...)

Yep.

Ojoj, vad man blir trött tidigt av detta höstmörker! För MÖRKT blir det i alla fall här i lilla Ljungskile... Inte så många lampor liksom, hehe. Å andra sidan väldigt mysigt... ;)


Fast massa mys var det ändå igår när jag och Calle var på julmarknaden på Liseberg... Mmm... =) Efter dubbla dansklasser var det mer än lovligt gott att bara flyta omkring därinne och mysa och äta god mat...


Idag har det varit "Bokens dag" här på skolan. Det innebär att vi bla fick se en föreställning från Folkteatern - med en skådis och en cellist. Hyvens det, hihi! ;)

Sedan kom det en man från Ingesunds Musikhögskola och pratade. Intressant och kul. Sugen på Musikhögskola blev man ju helt klart i alla fall, hihi. ;)

Övat, men inte tillräckligt, så jag ska dit en stund till nu. Till övningsrummen alltså. :)
Sedan pyssla lite på rummet kanske... hihi. Städa! Grr... Fy.

Puss!

ps. tack pappa för dagens godaste gärning! wiiiiiiii! ds.

Over and out.


Chillat... ;D

*gäspar* Ojoj, jag är visst lite trött i alla fall... ;) Har varit en slapp dag idag. Skön och mysig.
Vaknade efter några timmars sömn - med lite lagom ont i huvudet... och magen, grr. Nåja, förstnämnda var kanske lite självförvållad... hehe. Men det var en väldigt trevlig kväll igår. Niiice. Vin med tjejerna i korridoren och så en trevlig stund på Turisten. Och sedan steppdans i korridoren, haha... :P Gött mos.
Gick upp vi halv nio idag och åt frukost framför TV:n i allrummet. Det var skönt att sitta där och mysa i tystnaden... Mmm... Sedan gjorde jag mig i ordning och övade faktiskt en stund på cellon min.
10.42 åkte jag (och några klasskompisar) till Göteborg. Jag köpte ny mobil (Wiiiiiiiii! Hihi!) och åkte sedan hem till Calle, där jag nu befinner mig. Lugn och skön dag som sagt. :) Nu är han dock på jobbet och jag sitter här i soffan med den gode Simon som kollar på fotboll och försöker komma underfund med vilken chipssort han ska köpa... ;)
Jag tänkte sätta mig och öva en stund nu och sen får vi se vad som händer. Är som sagt ganska så trött... men vi får se. Leker lite med mobilen kanske, hehe. Vit och fin som den är (sony ericsson v800)...
Imorgon ska jag dansa och sen mysa en massa med min prins - vi ska nämligen gå på julmarknad på Liseberg och lite så... Mmmm... Blir nog great. Ser fram emot det i alla fall. :) Gött mos.
Puss hej!

Krigsskada

Här är underbart vackert nu! Kanske till och med vackrare än i somras... Är det möjligt? ;) Ser precis ut som en julkort... mmm... *myser* Frost (den är tjock som snö - aldrig sett nåt liknande tidigare!), sol och härlig klar och kall luft... Det riktigt doftar skidåkning. ;) Fint som snys är det i alla fall. Världs, helt klart.
Det enda negativa är att de gamla skadorna från snowboarden gör sig påminda... ajaj! :( Inte kul. Men men. Det får la gå. Det är jag och de gamla gubbarna från Andra Världskriget (- krigsskador som värker i kylan)... Hehe. Hmm... nåja. Vackert är det här i alla fall. Som sagt. Pussar!

Kallt - men varmt i hjärtat :)

Här märker man att vintern närmar sig... ;) På med mössa och vantar och tjocka kläder! Det är några minusgrader (så gott som dygnet runt) och vinden är kylig och isig... Men det är gött. Det har varit soligt också de senaste dagarna - ultimat underbart med andra ord. ;) Älskar vintern. Längtar till Österrike...

Men i hjärtat mitt är det varmt som bara den. Har haft Calle på besök och haft ett underbart mysigt dygn! Masssssa mys och praktiskt taget varit bosatt i sängen... hehe... Framför TV:n, spelat UNO eller smaskat på nåt gott... Hehe, hrm, kan den meningen missuppfattas?! Suit yourself, haha. ;) Great i alla fall. Älskar honom verkligen... (Ett år nästa lördag - galet men gött! :D ).

Ikväll hade vi vår första "riktiga" konsert. Det var en körkonsert med tema requiem - Mozart, Rutter, Fauré... Det gick bra och det var kul. Jättehärligt faktiskt. Älskar scenen och har saknat den... även i kör. ;) Och det var en sån härlig men avslappnad och skön atmosfär... nice. :) Sen kan jag inte låta bli att le när alla är klädda i samma färg... Visst är det snyggt, men visst är det lite knasigt också? Man ser ut som små svartklädda tomtenissar... hihi... eller nåt! :P

P.g.a. allt "chill" så ska jag vidare till övningsrummen nu. Spela en timme eller så och stilla mitt samvete (och hoppas jag blir lite bättre - och lär mig pianoläxan!! Ahhh.... grr. Nåja.)...

Ha det så bra, alla därute! ;) Pussen och kramen från lilla Yo Hoe!
;D

Feelings..........

Hihi, jag har nyss vaknar efter att ha sovit i soffan - igen! Hehe. ;) Men det är riktigt gött, jag tycker verkligen det... Så rofyllt att somna in framför ett bra program eller en bra film på TV... Det negativa är ju dock att man missar slutet... hmm. Men idag kollade jag på DVD, så det kändes inte så illa att vakna. Bara mysigt alltså. Tyvärr insåg jag ju att jag inte hade någon att gå och lägga mig tillsammans med... eller jo, jag och Simon la oss faktiskt samtidigt - efter lite kylskåpspoesi och gemensam tandborstning. ;) Hihi.

Det var extramaterialet till "The Sound of Music" som jag såg. Helt galet mycket extramaterial i denna 40årsjubileumsutgåva - det är bara att tacka och ta emot. :))) Det var helt underbart att få återse mitt älskade Salzburg och härligt att återse Julie och välbekanta scener... Jag kan verkligen den filmen utan och innan, och vad jag än vill så kommer både filmen och Julie med all säkerhet finnas i hjärtat mitt så länge jag lever... Det går inte att komma ifrån det - både Julie Andrews och filmen (vänligen oberservera att detta är två helt skilda saker - åtminstone i detta fall ;) ) har varit en stor del av mitt liv och det finns många minnen med samband till dem... Mmm... Många fina minnen, bör kanske tilläggas?
Det vore trots allt lögn att inte säga att Julie och hennes alster hjälpte mig genom (vad som hitintills varit) mina helvetesår (och vi får väl hoppas att de förblir det - så att inget värre väntar...). Jag tackar henne allra hjärtligast.

Det är något helt underbart med musik!

------

Helgerna går alldeles för fort. Även om jag trivs väldigt bra med allting nu så går det inte att komma ifrån att man längtar efter stunderna med Calle... Det är en ganska så stor omställning att gå från att ses varje dag (i princip dygnet runt!) till att träffas enbart på helgerna - och då under relativt begränsad tid (med jobb och grejer och allt...)... Visst, det fungerar - bättre än väntat till och med :) - men ibland känns det lite motigt... Nu jobbar han ikväll och kommer därför att sova länge imorgon. Vid kvart över ett åker jag in till stan och dansar och kommer inte tillbaka förrens vid halv fem... Då har dagen gått. Oftast stannar jag visserligen till måndagen, men det kostar extra och nu närmar sig julen och allt vad det innebär... Med andra ord blir det till att åka hem någon gång under kvällen imorgon. Fast först ska vi baka. Calle har en ny hobby, hihi! ;)))

Men först ska jag sova... i sängen, den här gången. ;)

J**la meck!

Ska det vara så jäääädrans svårt att få reda på skillnaderna mellan Head XRC's olika modeller?! Har varit runt i en massa Intersportaffärer och frågat... och alla säljare säger olika! Vad är det med dem?? Hallå, jag råkar bara vilja ha ett par skidor som jag vet att jag gillar att åka på. Måste alla ha miljoner olika sifferbetäckningar och i sin tur en hel hög med (olika!) förklaringar om vad det egengligen är som skiljer dem åt... gahh! Suck. Har suttit och kollat på Internet en stund nu och kanske har jag blivit aningens klokare på vad det hela innebär... hmm. Hrm. Jävla meck, faktiskt.

Har varit en runda i stan idag och kollat på skidor och telefon och lite så... Och så har vi spelat lite spel och lite så... Tog sovmorgon också ju. =) Nu sitter Calle och Simon som fängslade framför ett nytt TV-spel och jag sitter då här och kollar skidor... Ska öva näst, tänkte jag. Och greja lite med mitt celloarr... =)
Calle jobbar ikväll så då tänkte jag inta TV:n och kolla på en film jag fick igår på posten - av Lasse the man. (Sicken pärla! =) ). "Sound of Music 40th anniversary"... 2-CD med massor med extramaterial. Japp, ni som känner mig vet att jag har kvällen räddad. Haha. Nu cellon då ja. Pussar och kramar! Over and out.

Over and out

Vilken märklig vecka det har varit! Eller kanske inte... bara annorlunda. Har lyckats vara i Göteborg varje dag, hehe. Så det har blivit en och annan buss- och tågtur... puh! Nu är jag åter i stan och stannar i alla fall till söndag kväll. Ikväll är Calle ledig så då blir det mys och chill i lägenheten... niiice. Var ett tag sen nu. ;)

Mamma var här med jobbet i veckan - en av anledingarna att jag varit i Götet så ofta... Vi mös och kollade på "Kiss me Kate!" på Operan, var på stan, åt gott och lite så...

Nej, nu pallar jag faktiskt inte skriva mer. Time to eat soon too... gräjt. ;)

Puss och kram. Over and out.

Back to business...

Så var man tillbaka i Västra Götaland och lika fort inne i galma rutiner. Skönt det. Har nyss vinkat av mor min och innan dess ätit frukost. Näst ut tänkte jag placera mig i Lilla Västkustssalen och kolla igenom GP... Klockan 9.00 har jag bokat ett övningsrum, efter det är det ensemble och sedan kör. Är det uppspel idag förresten?? Nåja... Hinner jag är det sångensemble också och så ska jag in till stan vid fyra-fem... Mysa lite med mamsen. Niiice, tihi. Äta lite gott och kanske gå en sväng på Operan... hihi. Det ska bli kul.
Men först nu då: tidning och äpple följt av MASSA MUSIK!!! :D
puss puss


ps. Lisa, du är sötast. Kommer du nästa helg? pussar och kramar! ds.

Things to do...

Det är en del jag måste göra idag, innan det är dags att återvända till Västra Götalandet:

* Packa allt jag ska ha med mig... (det är en del när man inte ska hem mer innan jul, snart blir det ju kallt ju!)
* Panta burkar... (fattig student ser det nästan som ett jobb, haha)
* Lösa in Bingolott... (100 kronor - fattig student ännu gladare)
* Gå till Folktandvården... (skriva under sån där "frisktandvård" eller vad det nu hette...)
* Öva... (öva bör man, annars dör man)
* Duscha... (duscha bör man, annars blir man äcklig)
* Luncha med pappa... (äta bör man ju också - speciellt på Gourmet Thai med en betalande far hehehe)
* Kolla klart på "Proms"... (vill ju se, och pappa vill nog ha tillbaka sitt band... som vanligt då ja hrm)
* Mysa med Peanut... (saknar min lilla hårboll så man får passa på)

Better get started. ;)

Söndag

En vecka har gått fort... Och imorgon är det dags att åka hem till Ljungskile och Göteborg igen. Det ska väl i och för sig bli ganska så skönt att komma in i sina vardagsrutiner igen, men samtidigt har det ju varit både skönt och roligt att vara hemmahemma igen... Bli lite ompysslad och umgås med nära och kära... :)

Mamma ska upp med jobbet till Götet, så jag (och Lotta) åker med henne upp. Skönt att slippa åka tåg en massa timmar, med cello och väskor och meck... Kul att ha modern i stan några dagar också... Men på torsdag åker hon och morfar till Egypten för att gå på släktbröllop som varar i flera dagar... Gött mos, hehe. Jag ska också till Egypten någon dag. ;)

Idag var det middag hos farmor. Familjen, ena kusinen med pojkvän, farbror och faster och farmor (så klart hehe) hade det trevligt och åt gott... Förutom det har jag spelat och sjungit lite och arrat Horgalåten till vår go'a cellokvartett... Dags att ta tag i höstens cellokonsert nu när vi kommer tillbaka. ;)

Ojoj, nu fortsätter Floor filler. Ska kolla klart. :) Puss och hej!

Cosmopolitan girl!

Wiiii, vilken underbar kväll det var igår! Först trevlig middag hemma hos mormor, följt av förfest hos Anna och sedan hos Krälle och sist men inte minst Lorden (och Bönan såklart - for old times sake... hehe)!

Det var såå härligt att återse alla gamla godingar! Och ojoj, vad gött det var när jag och Sara stod där med varsin Cosmopolitan i handen... mmmm! Och aske baske mig, det var den godaste Lorden någonsin har sålt till mig! Tackade bartendern så hjärligt. Hehe. :P

Men åhh, alla brydarna som inte var där saknades ju! :( Det ska bli underbart när alla (!?) kommer hem till jul så vi får ha det riktigt gött allihopa! Vi började förresten spåna på nyårsafton igår... Vad sägs om värsta fetefesten med alla godingar i Karlshamn?? Yeah, yeah, yeah?? Hehehehe. Niiiiiiiiiiiice.

Ikväll ska det också bli nice: Myskväll med några av tjejjorna här hemma i soffan. Bara tjöta och kolla på importerade filmer utan text... nice like p... tihi! ;)

Imorgon är det middag hos farmor som gäller och sedan är det måndag och dags för hemfärd. Det har varit en hääärlig vecka - tack underbara människor!! Jag har saknat er... Ses snart. ;) Pusspusspuss!

Bud på en Cosmopolitan, oh yeah... ;D

Ojoj, vad fort dagarna har gått - igen! Vet dock inte varför jag skrev ett utropstecken - det är ju inte så att man förvånas precis... Allt och alla tycks vara slående överens om att tiden bara går fortare och fortare. Hmm... Nåja, den går fort när man har roligt också och det måste jag säga att jag har haft den här veckan. So far so good. Har både tagit det lugnt och varit igång, träffat en massa goda vänner, haft sånglektion, varit ute och sprungit (nåja, joggat i alla fall hehe) och lite så... Ikväll vankas det födelesedagsmiddag hos mormor och sedan utgång med några av mina tjejjor. Great! :D
- Då blir det Cosmopolitan ikväll då? undrade Malmberg när vi chattade lite. HELL YEAH! Hihihi. Fast det är faktiskt inte Lorden som har godast i stan... attans. Men men, for old times sake liksom. ;)