I <3 YOU

Det finns personer som gör mig helt varm i hjärtat.
Det finns platser som får det att glittra till i mina ögon.
Det finns musik som får mig att le.

Det är sådana personer, saker, platser, händelser och drömmar som gör livet sådär härligt som det kan vara.

Tänk så många fina människor jag känner!

Jag kan bli rörd till tårar bara genom att tänka på er, vet ni det?


<3


Blod - både här och där idag

Alldeles nyss klev jag på en pytteliten bit glas som måste kommit av en tavla som gick i kras förra veckan. Tänk att något så litet kan göra så ont. Och tänk så fort benet somnar när man inte kan röra på det och en katt bestämmer sig för att det är bästa stället att vila på...

Nyss hemkommen från utegympa på Ribban hände detta. Det var skönt att vara ute och röra på sig, men det var ett i särklass tråkigt pass. Hopp hit och hopp dit, hopp, hopp, hopp. Max fyra steg som hon varierade med - jaa, ni vet det - hopp! Gahh. Menmen, det var roligt att hoppa ett tag i alla fall. ;)

Innan dess var jag och kollade om jag kan bli blodgivare. Det kan jag! Så det ska jag bli. Om sex veckor ska jag dit och ge mina första 4½ deciliter. Kan ju vara fint att dela med sig lite, tänker jag. ;)

http://www.geblod.nu

Ytterligare lite innan det var jag på date med Frida! :) Fika på Café Nova är aldrig fel! De har stans bästa bagels och idag provade jag en ny sort: kalkon, avokado och sweet chili - helt klart godkänd! ;) Mys med vänner är då aldrig fel - och mitt i detta så ringer min fina Erika och berättar att hon kom in i Köpenhamn! Whii! Så himla roligt! Hon ska bli logoped och jag får ha henne på andra sidan bron ett tag till, whoho! :P (Egoist, jamenvisst, hihi).

Sådärja. Nu har det slutat blöda. Dags att ta en efterlängtad dusch och sedan vankas kvällsmat och film in tha sofa.
Ha en skön kväll!

// JOHANNA

Sommarlugn.

Frågan är vart sommaren, solen och värmen tog vägen? Kommer den tillbaka? Jag saknar den...

Sommarlovet består i alla fall, och det är fortfarande lika underbart. Längtar inte ett dugg tillbaka till vardagen, hehe.
(Dock kommer jag ju tycka det är skönt med rutiner när de väl kommer, så nej, ingen direkt panik hehe).

Denna veckan står jag som reserv på jobbet, men igår var det inte mycket bokat någon av dagarna.
Veckan är dock fylld av lite smått och gott:

Måndag  - träning (äntligen!!) och tvätt (inte äntligen...)
Tisdag    - celloelev
Onsdag  - storalägenhetsstädardagen på Hallingsg.
Torsdag - blodgivarförsök #1
Sen till helgen går Calle på sin sista vecka semester, och då vankas både Ystad och Göteborg! :)

Lägenheten fick ett fint lyft i fredags, då mamma och pappa var här och hjälpte oss fixa med tavlor och gardiner.
Hade jag varit liite mer teknisk hade det här kommit två bilder, men istället får ni ta del av den iriver jag idag blev ägare till. Tack snälla, snälla Calle! :))) Äntligen har jag en mp3 igen! <3


Gammalt och nytt

Frida kommer hit ikväll. Det ska bli mucho trevligt. Var såå länge sedan vi sågs!! :( Mys står på schemat. ;) Hon är ju trots allt min NYC-girlfriend, hihi! :P

Jobbhelg, men inte så jobbig. Ganska korta pass så jag ska nog klara det. ;) Imorgon ska vi dock ta tag i städningen av gamla lägenheten... Till det längtar jag INTE. Får nog klura ut nån riktigt god middag så man har nåt att se fram emot, haha. ;)

Veckan har varit ytterst behaglig. Lediga både jag och Calle så vi har myst och försökt landa lite, sedan åkt till sommarstugan med kusin Hans och myst vidare med farmor, mamma och pappa. Blev både teater på Marsvinsholm och biltur på Österlen, med både Kiviks musteri-shopping, konstutställningar och stopp i härliga antikaffärer. <3
Igår var mamma och pappa här och hjälpte oss med gardiner och tavlor. Bit by bit, putting it together... :)

Önskar eder alla en skön och trevlig lördagskväll.
Kramar Johanna***


Bifogar en  bild på mig och Lisa, tagen till just Fridas ära. Hon fattades oss under Italien-turnén... <3


Till Frida.

Sommar, sommar, sommaaaar

Bloggen uppdateras sällan, men det är ju å andra sidan sommarlov och allt vad det innebär... ;)

Förra veckan spenderades i Karlshamn. Hem till mor och far för mys och inte minst Östersjöfestivalen, där både jag och Calle hade spelningar lite här och var. Calle funkade runt med sitt band och jag hade Banankvartetten på besök och det blev både bröllopsgig och spelning på Stora scenen. En kalasfestival med andra ord! ;)
Här kommer den första och hittills ända seriösa bilden på oss, hihi:



Idag tog jag och Calle tjuren vid hornen och cyklade till golfbanan här en bit bort. Äntligen!! Var såå länge sen jag spelade men ojoj vad skoj det var att stå där på rangen och slå! :) Fick helt klart mersmak - även om jag i början kände mig som världens sämsta golfare, haha. Quite a view... :P
Nu ikväll har Hanna och Johannes förgyllt vår tillvaro. :) Jag lagade kycklingspett och citronfromage. ;)

Imorgon blir det teater på Marsvinsholm! :)
Hoppas och ber att regnet håller sig borta...

Kramar // Johanna

Snart åker de av!!

= De kluvna topparna!

Så har jag ääntligen tagit mig i kragen och bokat en klipptid! Modig nog att testa en ny salong där Linda klippt sig och blev jättefin. Ahh. Nervöst är det alltid! Lite som att gå till tandläkaren... :P Jag är varken rädd eller orolig och tycker det ska bli gött efteråt, ändå så finns viss ångest där... Ska bli skönt att bli lite ompysslad på huvudet i alla fall. :)

Jag har jobbat idag. Dag två av fyra denna vecka. Sen blir det Karlshamnssemester. Eller semester är kanske fel ordval då jag ska spela både här och där. ;) Men Karlshamn blir det i alla fall, och mys blir det. Hoppas på sol, så man kan chilla vid havet och låta pappa gå loss med grillen, hihi... :)

Jobbhelg som sagt. Hotellet. Plus ett gig imorgon. En vigsel. Måste öva på de låtarna nu, innan klippningen, för sen får vi celebert besök från Hovås. ;)

Lägenheten börjar ta form och väggarna är inte helt kala. Bara nästan. Hehe. Vi börjar bo in oss och vi äälskar det. Lägenheten, området... Malmö is the shit plötsligt! :)) Helt underbart. Kom och hälsa på oss vettja!

Nej, nu gnager bröllopslåtarna mig i nacken. Bäst att ta tag i dem. Spelade hemma igår så vi får väl se om grannarna står ut eller om de kommer klaga... Hoppashoppas förstnämda! Please? I situationer som dessa längtar jag onekligen till ett hus, hihi. Att kunna väsnas utan att tänka på det, och inte störas av andra är väl det enda jag skulle vilja tillägga detta boende. Men annars så är det faktikst alldeles, alldeles underbart! <3

Puss hej!***

Gahhmmmpf!

Har lekt med Lisa idag och hon var nyklippt och så himla fin i håret! Jag borde ha klippt mig vid förra månadsskiftet och börjar nu bli mäkta trött på min kalufs! Vill unna mig en riktigt bra klippning... åh! Dilemma.
Sitter och kollar runt på nätet, kanske kan någon ha tid med mig imorgon? Kanske borde jag unna mig detta? Jag vill ju trots allt ha långt hår igen och mina lockar kräver ju sitt... åh!
Nästa gång jag åker till Gbg blir det i alla fall ett besök på Freeport och inhandling av megastora TIGI-produkter, hehe! ;)

Åter till min internetfrisörjakt...***

Bubbye.
// Trollet

Update.

Jag kan inte nog understryka hur underbart skönt det är med sommarlov! =D Vill att det ska vara för evigt, hihi!

Idag blir det cirkelgym och stråkkvartettsrep. Ska bli riktigt gött med bådadera! ;)
Har både medvetet och omedvetet tagit lite cellolov under några veckor och bara spelat lite granna. Men nu börjar det klia i fingrar och själ igen så det får bli till att komma i ordentlig form nu! :) Bröllopsspelning med några kompisar från skolan på lördag, sen både bröllopsspelning och festivalspelning med kvartetten nästa helg. Ska bli ROLIGT! :))
Sen är det ju bara att börja ladda inför kommande läsår... :P

Idag är här molnigt men varmt, precis som igår. Soldyrkare som jag är tar det mig emot att säga att det skulle vara skönt, men om vi säger såhär så mår vår lägenhet väldigt mycket bättre av att det inte är strandväder, haha. :P
Ska försöka få i ordning ytterligare lite här innan det är dags för friskis.

Ha en skön dag!
Kram.

http://www.ostersjofestivalen.se/joomla/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=28&Itemid=36&lang=sv

Sommarlovsmåndag.

Det växlar mellan sol och moln utanför fönstret, men det verkar i alla fall vara varmt, så ut blir det om en stund. I någon form.

Har precis börjat med ett projekt jag länge skjutit upp: att spara alla inlägg jag skrivit i min "lunardagbok". Har inte använt Lunarstorm på år och dar, men tänkt länge att det kunde vara kul att spara allt jag skrivit. Det var en del visade det sig! Puh. ;)

Helgen var underbar och mysig på alla sätt. Tid med Calles familj i Hovås och ett fint bröllop mellan Teresia och Emanuel på lördagen. Så fint, så mysigt, roligt och gott, hihi! :)

Det var längesedan jag hade så mycket sommarlov som jag har denna sommar. Måste säga att det är extremt skönt och att jag riktigt känner hur sovmorgnar och sol ger mig krafter tillbaka. Laddar batterierna, liksom.
Dock har det varit full show mest hela tiden. Det blir ju så. På ett eller annat sätt. Lägenhetsmeckandet har därför avstannat något. Tavlor och lampor har inte fått sina slutgiltliga positioner. Detta ska jag nog försöka påbörja idag. Det och cellospel. Bröllopsgig på lördag och nästa lördag. Och då är det dessutom värsta festivalgiget på kvällen ju!
Är ni på Östersjöfestivalen på lördagen v. 29 får ni allt gå förbi Stora Scenen kl 21! ;)

Nu ska jag hoppa ur min sköna sommarpyjamas och gå ut en sväng. Toalettpapper, plastpåsar och frukst är lite nödvändigheter som ska inhandlas. Och så ska jag njuta lite av min vän solen. :)

Önskar er alla en skön vecka!
Kramar Johanna***

- Köket, check! :)

Äntligen har vi köksstolar! Och så fina de är! Whiii!
(Tackkramar till mor och far som var generösa som alltid och såg till att vi fick stolar istället för våra pallar, hihi).

Så här fint blev det:



I jakten på en baguette på Hemköp gjorde jag följande fynd för bara 5 kr stycket! Har ni vägarna förbi tycker jag ni ska köpa på er lite soppor, hehe. Eller varför inte lite deg? Den håller till nästa år. ;)



Tummen upp för ett fint och fullmatat kök! ;) Nöjd och glad beger jag mig strax norrut. Göteborg, bröllop och 2årsfirande väntar. Chip o haj från mig! :) *** Johanna



Sommarhej!

Länge sen jag skrev nu. Men det är väl så när det är sommarlov. Man gör allt och ingenting.
För sommarlov, det har jag i år, och ojojoj vad det är skönt! Jobbar lite, men alldeles lagom, för än finns tid för cello och vänner, böcker och filmer, promenader, bad, cykelturer, stugan... allt härligt! Och härligt väder, det är det! :)
Jag älskar sommaren! Sommaren, havet, solen... mmm! <3

Och så älskar jag vår nya lägenhet. Och att bo här med Calle och Baci så klart.

Så nej, för tillfället är det inte mycket att klaga på, hihi. ;)

I helgen blir det Göteborgsbesök och bröllop. Ska bli mys!
Hoppas bara vädret håller i sig...

Nej, nu är mitt te klart här. Dags att återvända till "Simon & Thomas". Kram på er!!!
Johanna