Snö och mys med Calle i Karlshamn...

Snö och mys med Calle i Karlshamn...

En liten snöig hälsning från Karlshamn... Äntligen kom snön! Gissa om jag är glad, hihi! :D Puss!


Hemma i jul... =)

Sedan i tisdags kväll är jag tillbaka i Karlshamn. Allt är sig likt, dock saknar man fortfarande några goda vänner... men de kommer. =)

Julafton var till belåtenhet, med släkt och vänner, sång i kyrkan, god mat och fina klappar... Tack alla!

Juldagen är alltid chilldagen numero ett och idag ska jag verkligen inte göra någonting ansträngande. Öva lite måste jag (konsert imorgon), men inte annars... Ska faktiskt inte ens gå ut (anledningen är konserten).

Alltså, spela och sjunga i kyrkan imorgon, följt av middag hos farmor.

Calle, kom!

Puss på er alla! Önskar er en fortsatt fröjdefull jul... Ciao!

Minijulafton

Det är lördag morgon och en vecka kvar till julafton. Idag blir det dock lite julafton ändå... Calle kommer hit och vi ska fira, innan det är dags för fest med klassen... :) Kanske var det därför jag vaknade så tidigt och inte kunde somna om. Kanske var det därför den efterlängtade kylan slog till i natt och det nu är frost ute... :)

Låg kvar en ganska så lång stund i sängen, efter det att jag hade vaknat. Sedan gick jag upp och kokade gröt och kaffe, satte mig på mitt rum och åt frukost och beundrade utsikten. Mmm... jag älskar vita vintrar. :) Efter det fick jag för mig att jag skulle platta håret och sedan att det verkligen var dags att damma mitt rum. Jag gjorde bådadera.

Nu är jag på väg till övningsrummen, där jag såsmåningom ska träffa Stina och spela lite duetter.
Calle kommer vid lunch.

Tomtemage, helt klart. ;P

pussåkram

Back on track

Äntligen känner jag mig någorlunda utvilad! Har varit väldigt intensivt här med adventskonserter förra veckan och luciaresa till Kiel denna... Sov till lunch idag, vilket var helt underbart skönt. Nu har man åter lite nya krafter - så man orkar med att öva och vara med på alla fester såhär i juletid... hehe. Livet på folkhögksola är underbart! ;) Dock ska det bli helt underbart skönt att få komma hem till mamsen och papsen lite nu... och lilla Peanut, hihi. Mysa med mina underbara vänner, chilla järnet i soffan och bara ha det gött... hihi! :) Niiice....

Såå kul att det verkar bli en hel del på nyår också! Lika underbara allihopa.... mmm... som jag saknat er! Tråkigt att inte alla godingar kan komma dock, men det tar vi igen andra dagar. Hehe. :)
Först ut är fika med tjejjorna på onsdag. Ska gå på Väggas avslutning med och återse välbekanta nunor... och höra välbekanta röster... :)

Idag ska jag bara ta det lugnt, hade jag tänkt. Öva lite här och där och göra lite nytta på rummet, men allting i humant tempo... Ryggen och axlarna mina är inte riktigt vänner med mig för tillfället. :(
Men det blir nog också bra med lite jul hemma i Blekinge, tror jag. ;)

Nu ska jag leta vidare efter herr Schostakovich cellosonat på CD och sedan bär det nog av mot Sommargårdens övningsrum...

Hörs och ses! Puss och kram!

ps. Imorgon ska jag och Calle fira jul.... :) Sen är det vulgofest och bartömning, haha! :P Köss! ds.

È vita è bella - hurra för det kulturella!

Jag har alltid älskat att gå på teater, musikaler, operor, konserter... allt av alla de slag.

Jag är evigt tacksam för Karlshamns goda kulturliv, men jag har alltid velat bo i en större stad, till viss del på grund av ett större kulturutbud. Så nu är det bara att passa på och njuta av det goda! :))) Och det gör jag, hihi... ;)

Har ikväll varit på GöteborgsOperan för tredje gången denna höst. Idag var det dags för balett numero två: Danspärlor i jultid. Helt underbart! Snabbversionen av "Nötknäpparen" var som en dröm...
Tack för fint sällskap, Sophia! ;)

Nu är jag tillbaka i lägenheten och njuter av lite tid för mig själv. Äter lussekatt och glass och kollar på TV. Innan klockan blev 22 hann jag dessutom kolla lite på det stycke jag köpte idag och nu ska börja jobba ned: Schostakovichs cellosonat op. 40.
Tid för sig själv i all ära, men just nu har jag det mer underbart än vanligt,  för Calle har varit hos mig i Ljungskile nu i ett par dagar och nu kommer jag stanna här i stan till tisdag... Sedan bär det av på luciaresa till Kiel... :)

(Calle jobbar ikväll, ja. Simon är fortfarande i Blekinge.)

Vi har haft intensivvecka hela veckan i skolan, och finalen var gårdagens konsert på Orust. Den gick bättre än torsdagens konsert och efteråt firade vi (konserterna och Carl-Erik som fyllde 21) på Tursiten i byn. Det blev verkligen en helt underbar kväll! :D Skoj, sång, musik, öl, goda vänner och min prins... Nä, man kan inte klaga. È vita è bella!!! :D

Feeling sick...

Jag vaknade av att klockan ringde kl. 07.00 i morse. Tio minuter senare gick jag upp och ut i korridoren. Där mötte jag upp Anna och Åsa och med paket och lussebulle, sång och gitarr, gick vi in och gratulerade Carl-Erik på hans 21-årsdag. Det följdes av julkalendern och frukost.
Satte mig sedan för att läsa GP (vilket jag gör så gott som varje morgon), men tålamodet räckte inte riktigt till... Har mått illa hela morgonen. Usch, inte kul. Känner mig lite hängig, men vill inte. Det är en del som varit sjuka här, men jag försöker att tänka på annat. Kanske är det bara att jag är helt vansinnigt trött eller är det kanske tomtemage?? Trött eftersom jag sovit dåligt hela veckan. Tomtemage på grund av spänning och allt roligt som händer i dessa tider... Hmm. Hoppas jag vaknar till och mår bättre snart.
Ska gå bort till övningsrummen nu och öva och sjunga upp. Har gemensam sånglektion idag klockan 10.20.
Efter lunch ska vi ha födelsedagsfika för Carl-Erik, och så passar vi nog på att öva lite på julsångerna till nästa veckas lilla konsert...
16.00 går bussen till Orust. Dags för adventskonsert numero två. Den första hade vi igår, och det gick väl helt okej. Kan ju dock göra den bättre - så det tänkte vi göra idag, hihi.
Får se hur länge Calle stannar och när han/jag/vi åker in till stan... Men det, liksom mycket annat, ger sig.
I helgen blir det till att köpa resterande julklappar, gå på balett med Sophia och på de sista dansklasserna på Dansforum. Och massa mys och slapp! Öva lite också, jaa. För på måndag är det sista cellolektionen för året och på tisdag åker vi till Kiel och lussar. :)

Tomtemage, helt klart. ;)


Ps. Ändrade planer: ska inte jobba julafton och juldagen. Delade känslor, men jag ser fram emot mys hemma med familjen, framför brasan... mmm... Jag vill ha jul, jul, jul! Weeeeeeeei, hihi! Pussen!

"Juletid, stilla ro och frid..." eller va?!

Texten i den sången borde verkligen skrivas om..! Det är ju alltid helg vansinnigt mycket att göra i dessa tider - speciellt om man håller på med musik, känns det som... Men nu har man i alla fall inget "vanligt" plugg att ta hänsyn till, så det är skönt. =)

Utöver det "gamla vanliga" - övning, tex...:

7/12 - Gå på konsert med Umus
8/12 - Genrep, adventskonsert i Ljungskile
9/12 - Adventskonsert på Orust
10/12 - Gå på balett på GöteborgsOperan
11/12 - Sista dansklasserna
12/12 - Cellolektion
13-15/12 - Luciaresa till Kiel
15/12 - Julspelning i Backamo
16/12 - Middag med korridorsvännerna
17/12 - Fest på Västkustgården
18/12 - Fira jul med Calle
19/12 - Satsläralektion, julbord på skolan, julkonsert
20/12 - Julavslutning, hemresa!
21/12 - Gå på Väggaskolans julkonsert, fika med tjejjorna, kolla på Nicoles häst
22/12 - Öva inför musikgudstjänsten på Annandagen
23/12 - inget bokat!
24/12 - Jobba (7-13), fira jul!
25/12 - Jobba (7-13)
26/12 - Spela och sjunga i kyrkan, middag hos farmor
28/12 - Fira Linn och Lisas 20årsdagar
31/12 - Fira nyår med mina godingar!

Där har ni mitt liv, hehe. (Och nu kanske jag kan få lite perspektiv och organisation på det hela, haha!)

Puss hej!

Lusse lelle

En mycket god vän till mig har blivit tillfrågad att vara lucia i Carl Gustavs kyrka i år... Det är ett stort luciatåg, med tjejer i alla åldrar, från olika körer i Karlshamn... Det brukar vara helt slående vackert. Hon skulle bli slående vacker som lucia... ;) (You go, girl, hihi!)

Jag har varit med i just det luciatåget 12 år i rad. I år blir första året sedan jag började skolan, som jag inte är med. Det känns allt lite lustigt... men det känns som om det blev en bra avslutning.
Var lucia förra året och jiiiiiisses vilken känsla! Inte som alla de "vanliga" luciatåg man gått... nej, det var något utöver det. Att stå bakom de stängda dörrarna tillsammans med lillucian och småtärnorna och vänta på att få gå in, mellan alla skönsjungande tärnor... Helt vansinnigt häftig känsla, helt klart! Är det kanske lite så man käner när man gifter sig? Hmm... Nice som tusan, i alla fall. :)

Rekordet på luciatåg (med musikklasserna) ligger väl på 17 st på 2 veckor... Måste säga att det är väldigt "chilligt" här på den fronten, hehe. ;) Men det är å andra sidan väldigt skönt, och vi hade nog inte hunnit så mycket mer med adventskonserter och allt... Men nästa vecka ska vi lussa en del, på Kielfärgan... hehe. Hitintills har vi bara gått ett... Sen är det ett till på lördag, men då kan inte jag gå. Då ska jag och Sophia gå på Operan och se baletten "Danspärlor i juletid"! Weeei, hihi! ;) På söndag är det dags för sista dansklasserna och sen i veckan bär det alltså av till Kiel. Kommer tillbaka på torsdagen och då har jag och tre till en julspelning här nånstans... Sen är det helg med fest och julfirande och sedan bara två dagar kvar i skolan! Mmm... Ska bli mys att komma hem... ;)

Nej, nu ska jag gå och borsta tänderna och sedan öva en timme innan heldagsrepetitionerna inför adventskonserterna drar igång... Over and out. Pöss!

Egon

Jag är tillbaka i Göteborg över helgen. Det känns nästan lika mycket hemma här som Ljungskile, slog det mig när jag steg av buss nr. 17... Jag trivs väldigt bra här. Staden är underbar. Och det är underbart att få bo med Calle... ;)

Ikväll har jag dock hela lägenheten för mig själv. Calle började jobba innan jag ens kom hit och Simon är hemma hos familjen i Blekinge. Men jag åkte in ändå. Dels är det skönt att vakna här imorgon och ha hela helgen här, dels är det faktiskt skönt att komma bort från skolan. Att dessutom få lite stund för mig själv... mmm... I like. :)

Så nu killar, tänkte jag äta upp all er mat, utnyttja ert trådlösa internet och bredband till max, kolla på TV och film tills ögonen är fyrkantiga... you name it, hehe. :P Gött mos deru, hehe.

(Bud på en påse godis också... mmmmmm... hehehehe.) Puss hej!

... och jättegrattis till Linus som nu är lika gammal som oss andra (but not for long...), haha. Puss! ;D

Tomtemage

Idag är det den 2:a december och 18 dagar till jag åker hem till mor och far i lilla Blekinge... Har börjat få lite julstämning nu och igår längtade jag riktigt efter julen därhemma... med doftande gran, prasslande paket, tända ljus, nära och kära, sjukt mycket godis (Aladdin, jag har saknat dig, haha)... Det ska bli fint. =)

Snön är tyvärr bortregnad nu, men jag hoppas det kommer mer snö - det var så mysigt och vackert... Och ja, Lisa så här års kommer man alltid att längta efter skidåkning... ;)

Och jag längtar verkligen till v 3. Då ska jag till St.Anton med mamma, pappa och Calle! Ska bli så hiiimla skönt att få umgås - inga jobb, ingen skola... Får man ta med cellon ändå? Hehe. Sjunga kan man ju alltid göra. "The hills are alive..." brukar komma nån gång man svischar nerför pisten i alla fall, haha! :D

Såg förresten "The sound of music" igår kväll. Hur mysigt som helst! Den är och förblir min favorit. That's it, like it or not. ;) Myyys. Mös extra mycket med tända ljus och en stor kopp te... Hade med andra ord en riktig egokväll igår, det var gött.

Ikväll åker jag in till Göteborg. Har lägenheten för mig själv, men ser fram emot det och att vakna på min älskades arm... mmm... =))) Sen tänkte vi ta oss in till stan och jag tänkte försöka få en klipptid... (Nej, jag ska inte klippa av allt hår - bara "ansa" lite, haha... Be cool. ;P )

Sista helgen mitt tågkort gäller. Skit också.
Måste dock in till stan nästa vecka också, för jag och Sofia ska gå på premiären av "Danspärlor i juletid" (balett) på Operan =) och så är det sista dansklasserna... =(
Sista helgen innan jag åker hem kommer jag dock vara kvar i Ljungskile. Partyparty med vännerna och förhoppningsvis lite julfirande med Callemannen...... ;) *myser redan*

Önsker eder alla en fröjdefull helg! Pussen och kramen! // Johannanananananaaa.... *trallar vidare*