Hestra-helg!

Nyss hemkommen efter en fantastisk härlig helg!
Jag, Calle (som fyllde år igår), mamma och pappa var i Hestra och åkte skidor och bodde på Hestravikens Wärdshus.
JAG ÄLSKAR ATT ÅKA SKIDOR!!! Och gissa om jag är laddad inför Bad Gastein-resan nu! ;) Det är Calle också, vill jag lova.
Hestra är riktigt bra för att vara så nära och snön var kanon. Men hyyy va kallt det var! Runtomkring -20 nästan hela tiden! :S Jag förfrös för övrigt nästan mina tår..! Rekommenderas inte! De var totalt avdomnade, stack som tusen nålar när de fick varmvatten på sig och skiftade i alla färger mellan vitt och blått... ajajaj.
Men nu har jag nya, fina skidstrumpor i ylle och jag misstänker att jag inte kommer åka i såå kallt väder på ett tag i alla fall. Vid påsk är Österrike förmodligen ganska så "varmt". ;)
Wärdshuset är btw diiivine. <3 Vi har bott där en gång förr och maten är to diiiie for! Helt otroligt gott, verkligen. :P
-
Imorgon börjar projektveckan och på kvällen är det dags för min första dansklass på 3 ½ år! Jag längtar!! :)
-
Kramar // Johanna



Favorit: ELLE

Alldeles strax ska jag krypa ner i sängen med min alldeles nyinköpta ELLE-tidning. Mmm! <3
Alltid lika härligt, hihi!
Imorgon ska det övasövasövas och så kommer mina två elever och ska ha lektioner. :)
Sen har jag en förhoppning om att jag och Calle ska få tummen ur och lyckas ta oss till biografen. Vi ska ju både se Avatar i 3D (man mååste ju tydligen bara se den, hehe) och Luftslottet som sprängdes (den mååste jag se!). Och sen är det ju aldrig fel med lite biomys och popcorn, tihi.
Sen är det helg och då ska det åkas skidor, whii. :)
Kommande vecka vankas orkesterprojekt i skolan och närmare bestämt de båda herrarna Haydn och Prokofiev.
Men nu, ELLE alltså.
Önskar er en god natt!
KRAM // JOHANNA



Snart ska vi ut och leka, mina racerskidor och jag..! ;)


nya inputs & smaker

Istället för att hoppa in i duschen, återfå värme till kroppen och sedan sätta igång med disk och matlagning så hamnade jag här... Så lätt gjort. ;)
En ledig tisdagskväll. Inte var vecka det händer precis! Bäst att passa på och njuta hihi.
-
Passade på att handla på vägen hem från skolan och har nu helt plötsligt massor med valmöjligheter inför kvällens måltid. But what to choose?? Svååårt. Kanske soppa med matmuffins (men jag hittar inga recept som passar mitt skafferiinehåll), kanske ryggbiff med ris eller varför inte fiskgratäng? Sikken matlyx va. ;)
Jag har förresten kommit på årets nyårslöfte: att så när som på varje vecka testa ett nytt recept!
Inte så dumt, eller hur? Känner att det lätt blir samma rätter som tillagas och jag har ju så många fina kokböcker och för att inte tala om alla recept som ligger och lurar här på nätet..! Ska bli spännande och förhoppningsvis både roligt, gott och lärorikt! :)
Årets lärasigätasak är för övrigt AVOCADO.
(Inte heller så dumt, hörni, att "lära sig äta nåt nytt" varje år. So far so good, folks!)
-
Idag har jag haft cellolektion och scenframställning.
Sweet! ;)
-
Ciao ciao!




Smarriga penn-nudlar i Koh Samui...

Musik och Dans

http://www.myspace.com/jorgenthorsson
Sitter och lyssnar på Jörgen Thorsson (se länken ovan). Jag spelar på hans ena skiva och nu ska ha sätta upp en liten show/konsert och undrade just om jag vill vara med. Klart jag vill hihi. :) För lite annan genre musik nu känner jag, så det ska bli skoj! :)
Återkommer när jag vet mer om detta.
-
Passar även på att lyssna på några av mina gamla låtar och tycker det känns som ett helt annat liv och väldigt länge sedan jag både skrev och sjöng... Lite tråkigt kanske, men tiden fylls som bekant lätt ändå!
Någon dag tar jag kanske upp både det ena och det andra...
Något som däremot faktiskt ska försöka tas upp igen är DANSEN.
Dans...
Jag började danska när jag var tre eller fyra år och höll på med det mer eller mindre enda tills jag flyttade till Malmö. Då skulle jag bara ta en termins uppehåll för att komma in i skolan, men nu har det gått några extra år... Det är jag och Frida som ska börja skaka och sträcka ut våra stackars stela kroppar efter långa vilor, haha.
Mer om detta också. Jag lovar. ;)
Vi får väl se om det blir sneakers, steppskor eller karaktärsskor som - förhoppningsvis - åker på fötterna igen...

BRASILIEN!!!

Det verkar som om jag kommer bräcka min tjugolandsgräns till sommaren och allt pekar på att det är Brasilien som kommer att bli resmålet! Tio dagar, fem konserter och massa cha cha chaaa! ;)
Hör redan visselpiporna och trummorna..........

Lördagsmys & fototips

Idag är det lördag och varken jag eller Calle har någonting inplanerat! När hände det senast? Måste i alla fall vara ett par månader sedan... Så idag ska vi mysa och umgås vill jag lova! :) Blir nog snart en tur på stan. Vi är lite segstartade efter en trevlig kväll igår med både examenskalas och tm-fest... ;)
Idag är även dagen då långkallingarna har åkt på. Det är kaaallt ute och händerna har återfått den dåliga cirkulation de alltid har såhär års... Åh, va skönt det var i Thailand! Jag hade inte kofta en enda gång (bortsett från ett svettigt besök i ett buddhistiskt tempel..! :S) och hela jag var så varm och go... mmm!
Men vinter är också mys. Man får ha lite mer kläder på sig bara. ;)
Kollar på resefotona då och då, både från kameran och mobilen. Det får helt klart bli än fotobok av dem! Fotobok är för övrigt något jag verkligen rekommenderar. Man kan göra dem på flera ställen (ladda ner program från tex Teknikmagasinet). Så kan du scrapbooka på datorn din bäst du vill och få kalasfina minnen till dig själv eller som present! Veckans tips! ;)
Önskar er en skön lördag!
Kramar***
Johanna

THAILAND!

Igår kom familjen tillbaka till Sverige efter en härlig semester i Thailand.
Borta har varit mycket bra, men hemma är ju bäst. ;)
Var mysigt att komma hem till sitt, till pojkvän och katt. Är också extremt skönt att min kalender än så länge är relativt tom och inte överfylld till bristningsgränsen, vilken den var senast jag var hemma... :P Kändes helt konstigt att komma hem klockan fem idag och inte ha någonting bokat förens imorgon klockan 18! Mmm...
Men åter till Thailand!! :D
Efter en lång resa och känslan av att ha stigit in i ett terrarium och två dagars jetlag med illamående och magknip så det räckte och blev över, infann sig lugnet och jag märkte jag vilket fantastiskt land Thailand är. "Alla åker till Thailand"... Jag förstår varför! :) Det var varmt och vackert, människorna var vänliga och hjälpsamma, maten god och exotisk, ljuden, djuren och ljusen utöver vad jag trodde fanns mer än på zoo och film, vattnet varmare än jag någonsin varit med om, solen skön, drinkarna goda och priset på skinnväskor totalt oslagbart! ;)) Så ja, det har varit totalt underbart! <3
Tusen tackkramar till bästa föräldrarna***
Detta var familjens första solsemester (!) och vi har både slappat och hittat på en massa saker! Lata dagar på hotellets privata strand varvades med snorkling, en dagsutflykt till Bangkok och safaritur. Sistnämnda gjorde vi på mammas födelsedag men kanske var det ändå jag som fick den finaste presenten och en av mina största drömmar uppfyllda: att få kela med tigrar! Visserligen var det "bara" ungar, men oj vilken häftig upplevelse!!! :D
Här nedan följer lite bilder, enjoy!
Kramar // JOHANNA



GOTT NYTT 2010!!!

Hoppas att er nyårsafton var fin och att ni får ett gott nytt år!

Nyårskramar *** Johanna


Här följer ett par bilder från vår ytterst trevliga afton: