Vill så mycket! Inte låta halsont och stress sätta stopp för det..! Ahh! (Längtar till måndag eftermiddag)...

Till helgen är det första gången i höst som jag ska sjunga inför folk... Så VARFÖR måste jag nu få ont i halsen?!?! Jag vill inte!!! Gahh, högst irriterande! Preparerar med te och glass... åhh.
Hela helgen är fullspäckad och det är massa sång. Spelningen imorgon kväll känns överkomlig, då kör jag ju liksom mitt race, men körkonserten på söndag... Hade känts lugnt om det inte vore för tre solon... ahh! Superkul att bli tillfrågad, men nog blir det extra press och stress... Och på måndag är det beting!! Gissa om jag längtar till måndag efter lunch! Då är allt över och jag och Calle ska julhandla! LÄNGTAR.
Jag har verkligen blivit bättre på att inte ta på mig för mycket hela tiden... men denna helgen är dock späckad till max! Spelning, rep, middag, sång på högmässan, ännu en middag, adventskonsert... och så beting och rep innan dess, direkt på måndag morgon! När ska jag hinna öva?! Gud vare med mig... snälla? :)

Nej, det är inte lätt att alltid vilja vara på topp och prestera bättre och bättre. Inte minst när omgivningen verkar så fantastisk duktig hela tiden. Inte när man varje lektion (utan "mosen", Sixten äger! hehe) måste visa att man har presterat något och hela tiden får reda på sina brister.
Jag har gjort rätt val, det vet jag, och jag vet också att detta är en vardag man helt enkelt får vänja sig vid - för det kommer inte att ändras. Men det är slutet av terminen och egen övning och ledig tid lockar... Man har kommit in i det mesta. Dock inte allt, som sagt. Suck.
Ja, så idag är det lite upp och ner här. Håll bara tummar och tår så att helgen - och helt klart inklusive måndag! - går bra! Jag vill bara vara nöjd och glad och slippa alla spänningar nu... Snaart. Måndag. Det går fort. Det går fort.

*kram*

WEEIIIIII!!! (Ljusglimt = hopp = TACK! Wohoo! Hihi!) ;D

"Du måste ha den konstigaste uppladdningsformen jag har varit med om". Min cellolärare Johan sa nåt liknande för inte så länge sedan.
Först hade vi haft cellolektion och den gick sådär. Okej liksom, varken mer eller mindre. Fast jag var ganska anti och kände mig ganska värdelös på det mesta...
Men efter det var det dags för gemensam cellolektion med de andra cellisterna och *ta i trä* jag har nog aldrig spelat så bra någonsin! Åtminstonde inte Shostakovich... Och det var såå skönt!!! Det var som om alla känslor jag så gärna skulle vilja få ut när jag spelar äntligen fick komma loss och jag var liksom mer eller mindre ett med musiken. Någonting hände, någonting bra är jag ganska så säker på. Weiiii! Såå skönt! Kanske har det något med förra veckans alla känslor - många och olika, från gladaste glada till besviken och ledsen... Och nu satt jag alltså där och gjorde MUSIK! Wuhuu! (Tack!!!)
Och det var faktiskt precis vad jag behövde... om ens bara ett ögonblick, men ändå en ljusglimt om att det faktiskt finns hopp. För nog är det inte alltid så lätt att vara i ett hus fullt med landets (blivande) musiker/musiklärare... Det finns liksom alltid någon hur många som helst som är bättre än du. Och alltid får man höra vad man ska bli bättre på... Det är ganska så lätt att det positiva som sägs försvinner nånstans där på vägen... Jepps.
Men nu alltså en ljusglimt, något av en bekräftelse och en enorm glad lättnad! WEIII! :D Hoppas nu bara det vill stanna kvar och inte minst infinna säg på måndagens beting..! Keep your fingers crossed, folks.

Taxi!
PUSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

*glad*

Rollercoaster life

Hur mycket kan egentligen gå fel en morgon? Uppenbarligen en del. Suck! Så nu sitter jag här och är allmänt irriterad på allt och ingenting. Skit också.
  Hade hoppats att denna veckan skulle bli annorlunda... Förra veckan var fasen inte nån höjdare, om man kollar på det stora hela. Sjukt mycket meck, alltså. Suck.

Dock hade det ju sina höjdpunkter. Bäst av allt: Jag blev årets stipendiat för det stipendie som Lions varje år delar ut till någon som har med Karlshamns musiksällskap att göra, för det man gjort, gör och vill göra, typ... Sjukt otippad och sjukt roligt! TACK. :)
  En annan höjdpunkt var att jag och Calle hade 2årsdag igår, hihi. (Bara genom att tänka på och skriva om dessa saker börjar morgonilskan försvinna, gut! Hehe.) Han bjöd mig på restaurang och vi kom fram till att det är något man borde göra oftare, gå ut och äta. Jättemysigt och supergott. Sedan hyrde vi film, the Break-up, bra men kanske inte den ultimata för dem som har ett litet jubileum och satsar på fler... haha. Mysigt i alla fall, att mysa i soffan med film och ett paket Ben&Jerrys, mums! ;)

Nej, nu måste jag fixa klart läxorna, så att jag får det ur världen. Sedan börja öva så att samvetet blir bra med. Jag får helt enkelt hinna det jag hinner, och ta igen resten ikväll. Svårare än så är det ju inte. Nu är jag glad igen, hehe. Tänk vad tanken på en check och en pojkvän kan göra, hihi! :D
  Puss på er! Ciao...


Konserter hit och dit.

Första konserten på Musikhögskolan avklarad. Det gick helt okej, och efter omständigheterna tycker jag vi får vara nöjda, absolut. Kul var det också, hihi. :) Men jo, lite nervöst... Dock verkar det som om jag ändå fick loss en hel del spänningar dagen innan...
  Fler ursäkter och löften om förbättring. Uppskattas.
Fler och fler på vår sida. Tack.

Idag ska jag ha cellolektion där de som jobbar på Operan övar. Weiii. Känns nästan som gamla goda Göteborg då ju! Hihi. Åh, saknar operan där... mmm... Men först lite dirigering och kör. (Varföör offrade jag mig att lära ut en körlåt?! Jag har inte haft tiiid denna vecka! Ahh! God be with me... please? :) ) Sen ikväll bär det av till Karlshamn. Repetition ikväll och imorgon, konsert imorgon med Monica och Karl-Axel Dominique och min goda gamla orkester. ;) Och sen fira Caroline som blev 18 bast igår!! :D Och sen fira lite att jag och Calle faktiskt stått ut med varandra i två av dem... hehe. ;)

Skola nu.
puss!

många känslor. många noter. alldeles för dåliga ursäkter

"Today turned out a little more bizarre than I expected..." Fy fan. Inte min (mfl) dag. Inte ok!! Fy fan. Jaja. Jävla meck. Och allt på grund av nåt de kallade för "komunikationsbrist". No shit! Gahh. Fegisar hela högen, är var de är. Alla utom Marianne. Återigen visar det sig att ärlighet varar längst. Hon är allt en ståldam och oj vad hennes ord och omtanke gav tillbaka lite hopp och glädje. Tack.
Så nu jävlar ska vi spela skiten ur dem andra! Ur en framför allt... åhh!!
Sjukt tråkigt, sjuk besvikelse.
Men nu jävlar!

*keep your fingers crossed*

Ljuva frukostminnen.

Herreguud vad jag saknar internatet idag! Det är så mörkt ute... Åh, tänk när man drog på sig mjukisbrallsen och lufsade ner till en gigantisk färdig frukost. Åhh! Saknad! Och sen gick man och läste tidningen och kollade mailen, innan man i lugn och ro kunde göra sig i ordning för dagen (vilket inte är nåt vidare avancerat, som ni som gått folkis vet, haha). Ack, ljuva folkisliv!
Hihi.
Men nej, här sitter man utan klasskamrater och med egengjord frukost. Dock hade Calle köpt med sig nybakade frallor igår så dem mumar jag på nu. Weiii. :P

I eftermiddag ska jag vara med och spela cello på de som har haft visarr.s låtar. Kul grej och bra, men ojoj vad jag känner att jag behövt de timmarna nu! Hmm... Shit, kan inte fatta att det är konsert imorgon!! Ahhh, måste öva inför folk så jag blir lite nervös nu och inte meganervös imorgon. Inte läge att sabba vad trion jobbat med halva terminen liksom..! Gud vare med mig. Snälla? ;)

Jäklar i havet vad goda de här frallorna var förresten! :D Hehe.

Dags att föna håret nu. Annars kommer jag nog frysa ihjäl, antingen på vägen till, eller i, skolan. Brrr!
Ciao!


KONSERT PÅ TORSDAG!!! KOM!!! :D

Torsdag 23 november kl. 19.30 Rosenbergsalen/Lilla salen

Helkväll på Musikhögskolan - konserten börjar med kammarmusik med olika ensembler, och fortsätter sedan i Lilla salen med jazzstudenternas arrangemang för stråkkvartett, alltifrån jazz till visa.

Ses där! Puss! ;)

Monday morning

Måndag morgon. En minst sagt välfylld vecka ligger framför mig. Puh.

Blev varken gym eller skola igår, utan ett dygn i pyjamas, flummandes mellan soffa och piano. Otroligt skönt för allt utan samvetet... =/ Nåja, får ta igen det i veckan. ;)

Har gjort en noggran (ska det alltid vara så svårt att stava?!) planering för min övning den här veckan. Ska testa om det fungerar. Hoppas! :) Mina övningsrutiner har onekligen blivit bättre sen jag kom hit, men de kan alltid bli ännu bättre... som allt annat, antar jag... yep.


Tandbostning, mascara och lite rouge nu, sen är jag off and awayyyyyyyyyy................!!!!!!!!!! CIAO!

Omvänt dygn idag.

Ojoj, vad slappa vi är här idag, hihi! Sjuukt skönt dock. :) Sov till 12 och åt frukost med nybakade frallor och grejor, kollade på Hitta Nemo... Mmm. :) Galet att klockan redan är halv fyra! Ahh, så går det...

Var är spellusten?!
Suck... åh! Grrr.

Lyckad kväll igår, förfesten hos Jannike blev huvudgrejen (sen irrade vi mest runt på stan och meckade) och sjukt kul. Hihi. ;) Får ta själva "festen"/utgången en annan gång. ;) Superskoj iaf. Tihi.

Idag seg alltså. Vädret är grått men jag njuter av löven på träden. Har tre stora träd precis utanför våra fönster och de lyser i höstens varma färger. Så fint så fint. :)

Ingen ork att ta mig till gymmet.
Ingen lust att ta mig till skolan.
Bläh.
Vill bara äta godis och slappa här idag! Måste nog öva lite iaf... Gahh. Jajaaa.

Segt.

Sista lugna helgen innan året är slut...!! *njuuuuta*

Mamma kom. Mamma sov. Mamma seglade.
Mysigt var det i alla fall... :)

Här är det höst idag. Grått och löv i olika färger, fast inget regn - det uppskattar jag. Ska cykla in en sväng till stan snart. Göra lite nytta på Sats och börja handla julklappar, är planen för dagen. Ikväll ska vi ut och öla med Jannike och Johannes. Weeiii, ska bli supernice! ;)

Musikfritt verkar det som.
Är nog mer på gott än ont idag, känner jag... yep.

:)
puss på er
(särskilt många på alla cosmotjejer - saknaerdag idag!)

16 november 2006

Det är dags att handla mat, insåg jag nu när jag skulle laga middag. Hmm. Lagom kul. Ändå lyckades jag få ihop en riktigt delikat middag beståenda av fullkornspasta och pastasås (hemlagad alltså). Hihi. Mmm! :)

Imorgon måste vi dock handla, för då kommer mamma och jag ska bjuda henne på middag. Myspys. Det blir dock inget långvarigt besök, för redan på lördag morgon åker hon - till morfar! Jag vill med! Hehe.

För övrigt blir det skola och gym med Calle imorgon.
Helgen är inte nåt vidare planerad, vilket är ytterst skönt. Ska repa pianotrio och fika med tjejerna på söndag, vet jag bara. I skrivande stund är jag dessutom ganska sugen på en "musikfri" dag... Skulle va lördag i så fall. Vi får se. ;)

Nu vill jag ha vinter och jul!
PUSSA! ;D


Fett nice!

Har alldeles nyss övat färdigt för dagen, och kopplar av till lite Eva Cassidy. Varför har jag inte lyssnat mer på henne innan? Hmm... She's good, man! ;)

Haft en av de mysigaste eftermiddagarna på länge idag. :) Åkt till Nilssons violinatejé och fikat på Hollandia med Jannike. Såå mysigt. Så mysigt fik och så skönt att bara sitta där och njuta och umgås... Tack, pinglan! ;)
Har varit långa dagar i skolan och idag hade vi faktiskt tre "uppspel" (inte lustigt kraften tog slut där!) så det var väl behövt... mmm... :) Fasen, fina vänner man har fått här - också! ;))

Tänkte bara säga det.
Kvällsmat nu!

PUSS

Uppe med tuppen (typ)

Det är ganska sällan jag går upp tidigare än halv åtta nuförtiden. Att man en gång har börjat skolan åtta och gått upp kvart i sju känns nästan overkligt... Tänk vad ett år på folkis och sen högskola kan göra med en! Hehe. Jag njuter så länge det varar. :) Idag är jag med andra ord uppe tidigare än vanligt. Tänkte nämligen få lite övat innan lektionerna drar igång, vid halv nio. Herr Sixten har nämligen sagt åt mig att spela på hans lektion..! Hoppas, hoppas att det går bra! Ahh. Hihi. ;) Jag är iaf inte ensam om det, hehe.

För övrigt har jag ganska så få lektioner denna vecka, av olika anledningar. Helt underbart! :)

Men nu är det dags att fixa klart allt här så jag faktiskt hinner öva!!

puss!

Update of the weekend

Igår kväll var jag på dejt med Rebecka. ;) Det var precis vad vi behövde, hihi. Åt baguett och glass, fönstershoppade och pratadepratade. Nice som bara den. :)

Helgen var bra, men inte alls som tänkt... "Övningsdagen" blev inte direkt som väntat... När jag gav mig ut i ÖSregnet hoppade först cykelkedjan av, så jag fick istället gå till skolan... Lite lagom blöt när jag kom fram, ja. Sen är ju detta växlande väder inte bara meck för oss människor, utan inte minst för våra stråkinstrument. Puh! Väl i skolan hade alla (!!) strängar helt tappat stämningen och som inte det var nog så lyckades jag dra av a-stängen! En relativt ny sådan... suck!! Det är dessutom inge bra när alla strängar är nedstämda, för när man stämmer alla på en och samma gång kan både det ena och det andra hända. Vilket det uppenbarligen har gjort. SUCK. Så nu måste jag maka mig ut till Limhan för att flytta tillbaka stallet en millimeter eller två. Gahh! Ser det ut som om jag har tid med det kanske?! Grr... nåja, det kunde va värre. Faktiskt. Hmm.
Hursomhelst var jag ändå på skolan i tre timmar och fick lite olika gjort.
På lördagskvällen kom Per-Olof och Caroline och vi kollade på film och smaskade på både falafel och godis. ;) Sen på söndagen var det ju fars dag, så då var vi på Mando och åt mumsig mat, en sväng på stan och även på kyrkogården och gjorde lite fint. En underbar höstdag, var det.

Igår var det skola igen och det var härligt. Gemensam cellolektion var dagens höjdpunkt. Blir alltid nervös och spelar alltid sämre, men det är bara att öva juh! Sjukt gött att Johan hjälpte oss lite med pianotrion med! Wuhuu! :D

KAMMARMUSIKKONSERT PÅ MUSIKHÖGSKOLAN NÄSTA TORSDAG 23/11 KL 19 ELLER SÅ... KOM! :)

Idag vankas övning och kammarmusikrep och sånglektion och pianolektion. Yup. Så är det.
Lite uppdatering där ja.
Ha det fint! Pusselipuss! ;)

Över och ut.

Det är höst och jag längtar till skolan.

Nu faller löven och det regnar oftare och oftare.
Det är onekligen höst.
Det hinner bli mörkt innan man går hem från skolan, dock är morgnarna fortfarande ganska så ljusa. Det är skönt. Då får man på nåt sätt en chans att vakna i alla fall...

Diska och dammsuga står näst på schemat idag. Så fort som möjligt... Sen ska jag till skolan och sedan till sats. Längtar riktigt till skolan. Tid att göra allt man behöver..! Mmm.Det är höst och jag längtar till skolan.

Fredag morgon - nya ord.

Det var inte så länge sedan förra inlägget, men va tusan. Finns inte så mycket annat att göra när man är ensam och utan morgontidning.

Calle jobbar (!) nu. Inventerar eller organiserar eller nåt sånt...
Själv sitter jag äter smörgåsar med farmors leverpastej på. Den är dödligt god och den smakar jul.

Det är förresten snart jul..! Aningen stressande. Men så är det ju också årets mysigaste tid... mmm... Ska bli mysigt när den kommer. :) Men no rush, please! ;)

Klockan nio idag ska vi börja repa Dvorak. Ahh, killen kräver sin tid, asså! Haha. Men det är kulkulkul! :D
Sedan kör.
Sedan cellokvartett.
Sedan cellolektion.

Yup.

I'll be back... med allra största säkerhet, haha. ;)
Pussen hejje!

På g! :D

Det är väldigt mycket i skolan nu. Man ser knappt solen - om den nu ens visar sig...
Är där i princip mellan 9-18 varje dag.
Men det är fruktansvärt roligt och lovet verkade ge nya krafter till både mig och min omgivning. Välbehövligt! Tackar vi för, hihi! ;)
Så nej, jag klagar inte, bara uppdaterar.
Har förresten inte en endaste sak planerad i helgen! Fatta underbart! (Och fatta ytterst sällsynt, haha!) Njutanjuta! Hoppas energin och spelglädjen håller i... för då ska jag bo på skolan, hehe. Nästan. ;) Calle jobbar ju iaf. Vara lite social med vänner också, tänkte jag. Men inget planerat alltså. Weeeiiiiii! :D

Nu har jag och Calle precis kollat på "Da Vinci-koden". Jag har längtat såå! Och bra var den, även om den inte var bättre än boken. Men brabra, se den! :))

Imorgon är det dags att ta sig till gymmet igen. Har inte varit där på över en vecka..! Nåja, inte så konstigt, kanske. Men tusan, jag hittar ju inte ens nån magmuskel ens om jag letar, haha! Dags med andra ord, ja. :P Ska bli så gött så! Tihi!

Idag har varit full av lektioner. Satslära, AvL, instuderinge, uppspel av Bach (tyyp, haha), ensembleledning, Dvorak-rep och ensemble för barn och ungdom... puh!! Kul dock. :)
Fick uppiggande tips och ord av Mogens idag. Välbehövliga de också, vill jag lova. Han sa på nåt sätt precis det jag behövde höra... Han satte ord på det jag behöver öva på och han sa att jag har mycket mer kapacitet än vad jag tror... Wuhu! Jag ska bli bra! :D Haha! Sjukt niiice. Bara öva på då, alltså, hehe. ;) (Åh, vad jag vill att han har rätt, hihi).

This is it.

This is life.

:D

Men somebody is giving me the creeps! Ahh! :/

Over and out, folks.
Peace... ;)

Redan torsdag..! Still going strong. ;) Hehe.

Sitter och äter frukost och har precis läst klart ett häfte till skolan. Ute fortsätter regnet att ösa ner. Mysigt när man är inne. Mindre mysigt när man vet att man ska ut..!

Idag kommer bli en fullspäckad dag. Puh! Har dubbelt så många saker som vanligt inbokade... minst. Hehe. Men det ska bli kul, så det ska nog lösa sig. :)

Igår kväll var jag och några till hemma hos Jannike en stund. Så himla skönt att bara vara, dricka te och äta kex och prata. Att ses någon annanstans än i skolan, liksom. Uppskattas.

Imorgon: cellocello och kör (weeiiiii)
Helgen: INGENTING (ovärderligt)
Nu: Skola!

ciao!

"De nominerade är..." *trumvirvel*

25820-60

Detta måste vara ett av bidragen till årets partybild!!! HAHA

(tack för i fredags alla)

*puss*

blt

Tihi... kolla vad jag hittade på nätet:

http://blt.se/article/817305_102-146-0-0

Synd bara att man ser ut som en flintskallig tjockis som nästan skelar och har världens minst mun..!! :/
Nåja. Max är ju snygg i alla fall, haha! ;)
Hrm.

Och jo, det var de som ringde mig. Haha. ;P


tihi.

puss!Veckans motto: Det tar sig.

Back on track

Igår kväll slogs jag av en ångest och panik och ovilja att gå till skolan.
- Va?!, undrade Calle. Vill inte du går till skolan?!
Nej, det ville jag inte. Jobbiga känslor av att ha tappat allt jag någonsin lärt mig under de här senste tre veckorna, fick det att knyta sig i magen på mig. Jag ville bara inte! Två intensivveckor och en veckas ledighet kan bryta vilka rutiner som helst.
Och ledigheten var verkligen välbehövlig, det kände jag. Äntligen tid att göra något annat än de saker man alltid gör, äntligen tid för nära och kära, och framför allt tid att andas och vila och se några andra platser än musikhögskolan och vår lägenhet... Insikt över vilket tempo man faktiskt håller, och vilka krav man faktiskt har på sig och ställer på sig själv... Önskade nästan att jag valt att pluggplugga istället... Detta är trots allt en bransch där jag alltid kommer råka ut för både provspelningar och evig övning... puh! Kan ju göra vem som helst lite lätt ångestfylld. :/
Nåja, jag kompromissade lite och tog sovmorgon. Hade iof sig inga ämnen på förmiddagen, men stannade hemma och sov och övade en timme innan det vad dags för gehörslektion. Välbehövligt och så skönt att inte vara i huset hela dagen..! Så hade jag mina lektioner och fick in övning både emellan dem och efter. Och det var så ROLIGT att öva! Alla jobbiga känslor var som bortblåsta och jag insåg (ännu en gång, hih), att detta är det liv jag vill leva. Detta är det liv jag ska leva. Mmm! :D Tihi! One way or another...
Hur som helst är jag go och glad och äntligen back on track!

Wuhu! ;))

Pusspuss!
// Johanna (som ska lämna tillbaka en film, fixa en text till skolan, laga mat och äta den med sin karl och sedan tillbaka till skolan för att repa med Maria och Jannike - weiiii!)
Puss igen!

INFLYTTNINGSFESTEN!!!Familjen Schönberg-Hydén bjöd på inflyttningsfest... hihi!
Såå kul! Weiii! Hoppas alla hade det lika roligt! ;D Många fina vänner kom, först till lägenheten och sedan utgång på KB. Tack alla som var där - och tack för fina presenter! ;)
Marcus och Sara posar så sött så. :)Och det gjorde Patrik och Camila med! ;)Mingel i köket...Och chill i vardagsrummet. :)Jag och Rebecka glada som alltid, hihi.Och Lisa och Lars är söta som alltid.
(Ja, Lisa, ni skrev och ni ritade - fint som alltid, tihi).Kusin Hans x2 - i lägenheten med Malmberg och på KB med Rebs.Och kvällens vinnare är: Simon! Haha, scennärvaro som få, hehe! :PSå... Där var lite bilder från en göttig kväll.
Bilder på lägenheten kommer, Hannapanna, hihi!
Men nu ska jag äta pistagenötter och pussa på min pojke! ;))


Ha det fint alla!
Pussar och kramar!

saturday

Alldeles nyss hemkommen efter några dygn i Karlshamn. Det har varit kanon. Skönt med ett miljöombyte och helt underbart att (äntligen!) få träffa Uncle Steve! Go han är! Hihi. :D

Igår var det Lorden och jäkla va kul det var! Såå kul att träffa alla igen (och alla nya då hihi) - så länge sen det var avenyn man var på... dansade med Lotta och Gisela till Tommys musik... mmm. Kärt återseende, kulkul! :))

Ikväll vankas det inflyttningsfest här! :)))

Nu ska jag och Baci gosa. :))
Sedan: fixa, greja, piffa, parta! :D

*pussen hejje!*