GLAD

Igår kväll var en märklig kväll.
Jag kom hem, duschade och gick och la mig! Klockan 20:20!!
Helt galet.
Men så skönt. Var helt död. Kunde inte för allt i världen förstå att nåågon annan kunde hålla sig vaken - inte nu med detta mörker ute!?
Åh.
Måste byta taklampa i köket också.
In need of ljusterapi?
Tio och en halv timme senare var jag hur som helst ganska så utsövd, hehe.
Men nu blir jag likförbannat seg när mörkret faller...
Ska det vara så här?
Har jag gått och blivit gammal?
Gahh.
Tänk vilken skillnad det är på sommar- och vinter-kvällar... Och då har vi inte ens vintertid!! Hur ska detta gå??
* * *
Annars är det bra.
Det är en fin vecka, detta.
Många fina små saker och händelser som värmer mitt höstruskiga hjärta.
Många fina personer i min närhet som gör att jag ler i min ensamhet, blir varm innuti...
Dansklassen får mig till exempel fortfarande att le.
Jag. Blir. Så. Glad. Av. Att. Dansa.
Och gårdagens spelning med Sixten var fin den med.
Det gick fint att spela och omständigheterna gick det då inte att klaga på - trevligt sällskap, fantastisk mat och vacker miljö, musik och gage.
Sixten gör mig också glad. Mys är vad han är.
Och så blir jag glad av att spela cello, av att lära mig nya saker.
Efter en och en halv timmes lektion i tisdags var jag lätt mör men pepp och glad då med!
Tanken på en lördag i Köpenhamn hos några av de allra, allra finaste gör mig också väldigt glad.


Nu blir det matlagning här. Thaiinspirerat kanske, kanske?
Önskar eventuella läsare en god afton.
Puss på er, fina människor! <3

<3

Brottas lite med viljan att vara vaken och viljan att sova. Båda lockar i skrivande stund.
Har haft en fantastiskt trevlig dag: övat, haft en lång/intensiv/rolig/lärorik cellolektion, repat med 66,6% trion. undervisat min mönsterelev, blivit med klocka och ätit laxmackor.
Bra dag. Bra dag! :)
Glädjen från gårdagens dansklass sitter dessutom i. Och träningsvärkernee efter vad som känns som tvåhundratusen flat backs..! :S Men det var det värt! Det var ett av de roligaste passen jag varit på. Som det bästa av flera världar, och det är det ju - en blandning av jazz, ballet, modernt... rollliitt! :))
Säng eller soffa.
Soffa eller säng.
Hejdå i alla fall. :)
Imorgon blir det spelning med goaste Sixten och jobb på Cross. Ciaoo.

Lyrical jazz <3

Ikväll dansade jag lyrical jazz. Fy fasiken va roligt det var!! :D
Längtar redan till höstens alla måndagkvällar, tihi.
Dansa och träffa Frida är en trevlig kombo det, och vi skötte oss ganska bra, tycker jag allt! ;)
Sjukt kul det är att dansa!! <3
Så glad att dansen letat sig in i mitt liv igen... Dancing is a way of living...
- - - - - -
Trevlig måndag för övrigt också med övning, kammarmusik och rep med goa Sixten. Vi ska spela lite på onsdag han och jag. :)
Imorgon blir det cellolektion, triorep och elev. Ska även försöka styra upp så att mina sista intervjuer också blir gjorda och skriva lite till.
Och kanske lyssna på min nyfunna vän: CHRISTEL ALSOS
- - - - - -
Nu är det natten.
Nu ska jag hoppa i säng.
Nattinatt!
// JOHANNA
- - - - - -
PS. Ska nog öva lite jeté och passé när tillfälle ges, haha... :P

Romantisk lördag.

Jag vet inte om tanken föddes för att han kände ett uns skuldkänslor över att ha lämnat mig ensam en fredagkväll (vilket jag å andra sidan inte hade ett dugg emot) eller det faktum att vi är ganska dåliga på att unna oss att gå ut och äta. Hur som helst. När Calle kom hem sent i fredags kväll sa han att han skulle bjuda ut mig på middag följande kväll och att jag fick välja vart vi skulle gå. Wihiii. :)
Kom direkt att tänka på La Roche. Har velat gå dit länge, men deras underrubrik är Vin & Tapas, och tidigare har inte något av dessa två för mig trevligt klingande ord varit särskilt lockande för Calle. Men sommaren 2010 har det hänt under vad gäller kombinationen Calle och vin och med lite efterforskning vad gäller tapasen så såg även detta ut att kunna lösa sig. För oj, vad gärna jag ville dit. Det ser så mysigt ut när man går förbi... Ville ha en riktig mysig kväll...
Och mysigt, det blev det! Både vin, mat, atmosfär och personal var topp. Calle gillar numera tapas, hihi. ;) Hade precis så mysigt som det har sett ut att andra har när jag passerat förbi. ;) Helt underbart. <3
25 meter från  vår port blev det att vi svängde upp på kvarterskrogen. Personalen där är så go och ölen inte dum den heller. Blev en fin guldkant på kvällen (om än en bidragande orsak till lätt huvudvärk och seghet idag, hrm...).
Kanske är såna här kvällar så härliga för att de kommer relativt sällan, så frågan är om man ska sträva efter att gå ut och äta oftare eller inte. Kanske. Kanske inte. Hur som helst så är det alltid trevligt och igår kväll var alldeles, alldeles, uuunderbart. ;))

Lördagsläsning:

Efter två härliga höstdagar är det åter blött och grått utanför fönstret. Vädret känns synonymt med Malmö under höst/vinter och det är inte utan att jag längtar till sommaren igen. Så ljus och så varm...
Lördag idag. Långlördag till och med. Jag ska jobba på Cross. Hoppas det kommer många trevliga kunder som är sugna på shopping. ;) Ska även försöka hinna med en liten runda på stan jag med innan jag går på mitt pass, stilla lite shoppingbehov, om så än bara med ögonen.
Veckan flög förbi. Rekordsnabbt. Kan inte förstå att det var över en vecka sen vi hade kräftskiva nu?!
Tänker en vecka framåt och ler. Längtar. Ska till Kph med Calle och fira Erika. Hoppas på lite bättre (torrare) väder då så vi kan åka över och mysa lite på stan först. Köpenhamn är fint. Fint att ha det så nära. Fint att ha Erika och Lars så nära. :)
Steg nyss upp men är redan på gång att göra lite på examensarbetet. Tänkte att jag ser hur länge det varar och belönar mig med frukost sen. Ja, ni anar ju vilka ambitioner jag har, haha... Skönt att få lite gjort i alla fall. ;)
Är ni i Malmö så kom inom butiken vetja! ;)
Kramar // Johanna

Torsdagsmiddag.

God kväll!
Alldeles nyss hemkommen från en ytterst trevlig afton i sällskap av tre fina väninnor. Blev bjuden på mat och dryck av rang. Inte illa en torsdagskväll!
Fler såna får det bli, helt klart.
Speciellt nu när hösten verkar vara på väg... höstdagjämning och allt vad det är idag... Då behövs det mys i goda vänners lag. Och marängsviss. Och vin.
Nu väntar dock sängen på mig.
Vi har fortfarande lite att ta igen och imorgon ska jag upp i ottan för att hinna öva på förmiddagen och jobba på eftermiddagen.
Sen är det fredagsmys hehe. Vad det nu innebär..? Trevligt låter det ju i alla fall hihi.
Ha en skön natt!
Kramar Johanna
PS. Tack för kommentarerna! =))

Kommentera mera, tack! =)

Gråa Malmöhösten är här. Blött och grått och tråkigt väder. Till synes konstant. Suck. Trött jag blir av detta sorts väder! Trött som få idag. Vädret bidrar som sagt men en härlig helg fast med för lite sömn är nog ändå största boven i dramat. Ska öva lite till, sen hem. Tar emot att gå ut i regnet. Vill ha vattentäta kläder... Försöker komma på saker att locka mig ut med och pigga upp mig med men det går sådär. Hehe. Men vad gör man va? ;) Nej, åter till arbetet nu då. Skriv gärna en kommentar när du ändå är här förresten.:) jag ser ju att jag har besökare, men avtrycken är få... Kommentera mera vetja, det piggar upp! ;) Puss puss.

Valdag.

Idag är det valdag i Sverige. Det känns lite stort. Demokrati är allt bra häftigt. I år är första gången jag röstar på självaste valdagen. Det pirrar lite i magen, känns högtidligt och vuxet. Minns hur jag brukade gå med mamma och pappa när de röstade. Minns stämningen i Österslättsskolans matsal... Jag förstod att någonting stort var på gång, även om jag förmodligen inte hade klurat ut precis vad det handlade om. Idag har jag bättre koll och tur är ju det hihi. Känslan av lite spänning i vardagen är dock densamma. I år är jag nästan rent av nervös! Håller tummen hårt att blocket jag kommer att rösta på vinner!! Så ut och rösta med er nu och ha en riktigt skön söndag! :) Johanna

torsdagsmix

Det är en välblandad dag det här. Försöker vara nöjd över att vara effektiv, känna att det är okej att hinna lite av mycket hellre än tvärt om (vilket jag nog brukar föredra). Haft mysigt möte i morse med fina flickor från klassen och scones. Lättade våra exjobbshjärtan och fick mig att komma igång lite med skrivandet. :) Blev även en Lisbeth Dahl-burk från Meloa... tihi!
Känningar i ryggen kom vid lunchtid. Ajaj. Pallar INTE med att den låser sig igen!! :S Så jag har bokat massagetid ikväll och övar lugnt idag. Hoppas det hjälper. Borde kanske boka tid hos kiropraktorn också... i förebyggande syfte? Hon sa ju att jag borde... Får se den 25:e. ;) Valde massage denna gång, hoppas det var rätt val...
Ska ner till Hemköp och Systembolaget nu. Fest imorgon! :) Ojoj, vad jag längtar. Lägenheten ska fyllas av kräftor och godingar. :)
Ha en superbra eftermiddag och kväll!
kramar *** Johanna

Egentillverkning pågår.

Seger till MFF mot HIF ikväll, tjoho! :) Riktigt rolig match att se! Värt de 159:- det kostade att ladda hem den till tv:n. Hoppas nu bara att det gick lugnt till efteråt... Har ju kallats in en massa extra poliser och grejjor inför derbyt.
Mycket mer har vi inte gjort ikväll. Calle är fortfarande seg, men bättre. Skönt. Måste bli hundra till fredagens galej ju! ;)
Igår kväll pysslade vi och gjorde pärmar. Det var Calles idé och en bra sådan. Köpte material i pappershandel och med lite instruktioner från en blogg har vi nu tre pärmar á la Hydén-Schönberg. Ett antal till behövs dock, för de ska rymma alla våra DVD-filmer..! ;)
Såhär såg min pärm ut när den nästan var färdig:

Notförvaring.

Det är de här arkivboxarna från Granit (199:- exkl. register) som ska rymma mina noter. Jag har två, men lär väl behöva tvåhundra... Fint blir det i alla fall! Och bra mycket bättre ordning. :)
* * * * *

Skriva. Nysa. Spela. Drömma. Läsa. Sova.

Har styrt upp inför exjobbet nu, fixat Word och mailat informanter, skrivit om frågor och grejjat. Piuh. Anar att det kommer bli en del meck med detta i höst... men det ska gå! Kommer jag bara in i det och blir klok på hur jag ska arbeta så ska det nog bli lite kul rent av. Nu är det dock en salig röra och ovetande i mitt huvud... gahh.
Så jag övar mest istället. Så blir jag i alla fall lite bättre på att spela cello. ;)
Skämt och sido...
Har smittat Calle förresten. Nu är han sjuk, förkyld. Bläh. Köpte tidning och en gigantisk Pucko till honom idag så han blir nog bra han med. "Jag är lite fuk", ringde han och sa innan idag. Söte.
Skolångesten är över. Jag njuter i fulla drag av vardag och att vara på MHM: spela cello, dricka kaffe och vara omringad av finfina människor, det är inte illa det! :) Önskar ju dock att det kunde vara så liite till... <3
Köpte för övrigt mitt livs första brudmagasin igår. Ahhh! :P Nu fick jag, kände jag. Och så bra det blev. Jag och Ida har drömt oss bort bland spets och marsipan idag, i snö och på Mauritius... håhåå så nice. Mycket fint finns det!
Anar att jag måste skaffa mig en bröllopsbok... att klippa och klistra i, klottra och ha mig. Har en pygméliten anteckningsbok sen ett tag tillbaka men den... Den kommer inte hålla, kan vi väl säga iaf hehe. :P
Nej, sängen nu.
Kanske i sällskap av Bröllopsguiden, tihi... ;)
// JOHANNA

En dag som denna...

Jag tror inte att jag kommer flytta tillbaka till Karlshamn, det gör jag inte. Men det är inte utan att jag ibland önskar att jag var där, eller åtminstone nära. En sådan här söndag till exempel. Hade varit mys att bara kunna glida förbi föräldrarna på en kopp kaffe och spela spel eller äta middag. Det vore fint. Det tänker jag på då och då. Tack och lov är Malmö ändå "nära" och ofta får jag ju besök av just dessa föräldrar. Det är skönt. Mys.
*
Malmö. Malmö... Staden som inte alls tilltalade mig från början, men som nu verkligen är Hemma. Älskar verkligen vår lägenhet och trivs så bra här. Undrar om vi kommer att förbli öresundsbor även i framtiden eller vart vi tar vägen..? Knappt värt att fundera över. Svårt att gissa eller tro. Njuter hellre av stunden och alla fina människor som finns här. <3
*
Men, som sagt, ibland vore en söndagsfika HEMHEMMA väldans nice. ;)

En bild från förr. Hemhemma.
Så små vi var, och så snöigt det var.

ayn

Mumsar i mig lite päronyoghurt (var god den var!)efter en eftermiddag i studion. Eller tja, Jörgens lägenhet närmare bestämt, men så nära studio man kan komma i en sådan. Teater 23 sätter upp "Ayn" och ville ha lite cellomusik och ljudeffekter. Kul kul! =) * * * * * Baci vilar lite i mitt knä. Hon är en riktigt myskatt hon. Och hör och häpna: hon har nästan lärt sig att spinna nu! Katten som varken kunde jama eller spinna har snart klurat ut hur man gör i alla fall en av de där annars ganska så kattiga sakerna! Grattis gumman, hihi. ;) Min lilla mysprinsessa är hon iaf... <3 * * * * * Första veckan i skolan avklarad. Har övat mycket men inte gjort så mycket mer, bra start! :) Nästa vecka blir det dock till att sätta igång ordentligt med det beryktade examensarbetet... Det känns bra att vara i skolan. Jag gillar ju som bekant den där bubblan. ;) Lektionen i tisdags gick förresten bra, det skrev jag ju aldrig (om någon undrar...). Efteråt övade jag ändå på lite saker - befästa lite snarare - och sen unnade jag mig en sen eftermiddag och kväll i soffan. Calle kom hem med tidningar och nässpray för känsliga näsor, fina han. <3 * * * * * Ikväll ska vi inviga våra nya Iittalaglas! Måtte de vara goda, haha. Snygga är de iaf! ;) Jessica och Philip ska göra oss sällskap. Ska bli nice. Nu är det fredagsmyyyyyyyyyys! ;) PUSS PÅ ER! Johanna

torsdag

Katten har somnat i mitt knä. Ser skönt ut...skulle nog kunna somna nu Jag med! Frågan är Om det är så bra..? Har en massa saker jag borde ta tag i men allt vad Telia står för har legat nere hela veckan..suck! Förkylningen är för övrigt mycket bättre även om jag inte är riktigt hundra än...trött och snuvig än...men det blir nog bra det med hihi. ;) Kanske kan pannkakor göra gott? :) Kram på er. Johanna

snörvel o lite nerver

Det är snart dags för terminens första cellolektion. Ett litet paket nervositet och ångest tycks ha hoppat in i min mage. Dumt ju, det här ska ju vara det bästa! Hoppas bara att min ömma och snoriga kropp behagar prestera okej för just en första lektion. Gör jag det ska jag unna mig lite ledigt i eftermiddag, hem och försöka vila ut bacillerna (för en gångs skull)... Sista året på IE. Det känns bättre än väntat, men nej jag är inte redo för vida världen. Eller är jag det? Känner man (läs: jag) någonsin det..? Hmm. Redo för att bli fru Schönberg börjar jag dock bli och nu är kyrkan bokad..! :) hihi!! Kom igen nu hyddan, pepp pepp! Let's rock. ;)

påtåg

Sitter på tåget hem från alltid lika mysiga Göteborg och känner mig som i en bubbla. Förkylning täpper till ansiktets alla hål och jag undrar om kanske mina tankar ekar så mycket att de hörs ut i kupén..? Två kilo choklad - lyckad dag på Liseberg igår- och 6 finfina rödvinsglas från Iittala gör mig och Calle sällskap. Piggar upp bland bacillerna. Min lilla bubbla försöker hålla ointressanta mobilsamtal, läckande lurar och suspekta dofter på avstånd. Det funkar ganska bra. Boken min fyller också sin plats. Ska försöka hålla läsarlivet vid liv även i höst. Ska bli en trevlig utmaning. Snart dags att ta sig ur tåget och hem till varm säng och nåsspray. På återhörande! Johannanaa

håhåå

Ojoj, vilket virrvarr jag känner denna vecka. Sommarlova in i det sista eller rycka upp mig? Njuta av solen som hittat hit igen <3 eller ge sig på teknikövningar och etyder? Jag försöker varva bäst jag kan. Det har varit en bra vecka, även om även denna gått på tok för fort... I helgen ska vi dock (äntligen!) till Göteborg och umgås och mysa. Då blir det lov. Och lite ångest anar jag, cellolektion igen på tisdag och toppformen är väl inte riiktigt där va..! :S :P
Upprop igår och det var blandade känslor. Dock underbart att återse så många fina människor. <3
Verkar som om det blir Haydn C-dur i höst. Fint det. :) Ska bli skoj. Och så en maaaassa teknik anar jag ju...
Men först: helg med fina finisar i härliga götet! Hoppas på både Lisebergsbesök och lönsam shopping på Freeport, tihi.
Ha en trevlig helg, gott folk!
Johanna