Lundaspex och Lars-Eric Larsson, var det här, ja!

Kan knappt förstå att jag har sovit i 12 timmar inatt och att jag inte har någonting att göra på ytterligare fyra timmar. :)) Eller jo, det har jag ju. Och jag kommer göra lite. Men för övrigt ska jag unna mig lite ledighet och onödigt tv-tittande, hihi. ;)

Igår var det jubileumsföreställning och premiär av Lundaspexet "Uarda"! Det gick jättebra och var jättekul! Fasen, va mycket roliga människor det finns, hihi! ;) I publiken satt bland andra Johan Wester och kronprinsessan Victoria. De verkade också nöjda och inte minst glada, hehe. :)

Ikväll blir det inget spexande, men däremot "Förkladd Gud" och lite andra Larsson-klassiker med akademiska och körerna i Håslöv... Titta förbi Håslövs k:a klockan 18.00 om tid och lust finns. ;)

Nej, men lite deklaring nu då kanske. :P
Puss och hej så länge!
// Hyddan

I valet och kvalet

Puh! Slår mig ner på balkongen och försöker få mig lite frisk luft. Dagens första andetag, känns det som. Har varit trött idag och har haft lektioner konstant från morgon till nyss. Puh... Så samvetet säger åt mig att öva nu innan det är dags att åka till Lund, samtidigt som min kropp bönar och ber om att få sova lite och hämta kraft inför kvällens föreställning. Jag borde förmodligen lyssna på kroppen denna gång, men det är som vanligt lättare sagt än gjort. Men jo, en power nap i alla fall, så hinner jag nog med att spela lite också.
  Min välfyllda vecka flyter på och att jag verkligen tar mig lite ledigt då och då och inser att jag inte kommer hinna allt jag vill, verkar fungera bra. Helgen är fullbokad med Lunda och Akademsika. Plus att jag måste skriva musikhistoria, göra sista satsläraläxan och deklarera! Förhoppningsvis hinner jag träffa Calle lite också. Mer än att säga hej och godnatt, hehe. :P Tack för att du är förstående och bäst, darling! :)

Lite vila och lite nytta var det, ja. Skulle bara skriva av mig lite. ;)
Kraaam***
... och trevlig helg! :)

Lyxlunch och Lundaspex

Hej och hå. Som sagt är det mycket nu, men jag tar det extremt lugnt mellan allt och har insett att det bara är att acceptera att jag inte kommer hinna öva lika många timmar eller träna lika många gånger som vanligt. Det kommer bli bra, tror jag. Och allt som händer är skoj. Synd bara att jag och Calle går om varandra hela tiden... Men man får väl passa på och njuta lite av egen tid också. Vi kommer ju ses, hehe. ;)
  Efter dagens cellolektion/gemensam på operan skrev jag äntligen ut lite papper som jag behöver. Bra där, hehe. Gjorde detta på Calles jobb, eftersom vi inte har någon skrivare. Nåt jag tror jag borde investera i, börjar jag känna... hmm. Joinades ganska snart av Hanna och vi gick till Café Nova. Åt en fantastisk god lunchmacka och drack jättegott kaffe, mmm! :) Vardagslyx. Såå skönta att slippa skolmatsalen och matlådor, hehe. Sen bytte jag biljetter till kommande balett och opera (också nåt jag skjutit på ett bra tag, hehe) och sen firade vi solen med glass! :)) Premiär för den här säsongen. Romrussin och pecannöt/kola, blev det. Som så många gånger förr, hihi. ;)
Tack, Hanna, för bästa verklighetsflykten, hihi. Mer sånt. ;)

Nu ska jag fylla i lite papper och sedan bege mig till Lund igen. Kul när man väl sitter där i diket men man lär sig helt klart att uppskatta lediga kvällar på ett helt annat sätt, hehe! :P
Genrep för publik ikväll och imorgon sen ska vi kunna det, för på lördag är det premiär med bland andra kronprinsessan Victoria i publiken... he.

Nej, men lite nytta till nu då innan kvällens spexande. ;) Hej hopp från Hyddan! :D


Lundaspex på gång igen

Japp, så var den långa dagen avklarad och det firas med farmors sockerkaka, hehe. :P Den är så god!! Hrm. ;)
Ganska nyligen hemkommen efter genrep med publik med Lundaspexarna. Har bara lyckats pricka in ett halvt rep så så gott som allt spelades avista. Och lät därefter. Och jag var inte ensam, haha. Fiifan. Men till premiären på lördag sitter det. ;) Hursomhelst väldigt trevligt att vara tillbaka på AF-borgen i goda och glada vänners lag. :))

Imorgon har jag en del att stå i, men det är flera saker jag måste göra i stan så jag ser faktiskt fram emot det. Civilisationen, here I come!! :D Hehe.

Nej, bed time här! Puss på er, govänner! *smack!*

Busy-Johanna (för att citera Hans, hehe)

Öhh... ögonen går i kors och jag somnar när som. Har haft fullt upp idag men imorgon kommer ändå bli en av världshistoriens mest välfyllda dagar. Från tidig morgon till sen kväll är det sak på sak på sak som ska göras..! Men så länge jag inte stressar upp mig och tar det lugnt ska det nog gå fint. :) Torsdagen är lugnare och sen är det i princip bara Lundaspex och konsert med akademiska som står på schemat den närmaste veckan. Lektionerna i skolan börjar avta och idag hade jag mina allra sisat lektioner i gehör och piano. Så nu är jag fullärd! Haha. Eller iiinte... :P

Försöker pussla ihop sommaren. Jobb, turné och massa annat som givetvis behagar inträffa på samma dagar. Pusselipussel här ja. Men liksom det mesta annat, räknar jag att det kommer lösa sig det också. ;) Tids nog, hihi.

Whii, idag är det bara lite över en vecka tills jag ska åka upp och hälsa på Erika! :)) Fiifan va gött det ska bli! ;) Miss you, darling! <3
Då ska det mysas, drickas cosmos och vin, ätas gott, shoppas och chillas! :))

Men nu: SOVA!
Nattinattkram // Johanna

Torsdag em

Sitter och chattar med kusin vitamin ("Mini-Håkan", ja, hihi). Om skola/jobb och framtid. Bådas. Skönt att prata av sig lite.
Och så kollar jag upp lite saker jag skrivit upp på dagens att-göra-lista. Den har några rader idag, hehe. :P Listor är bra. Ska snart ner till ICA och handla lite så kan jag bocka av en till, innan det är dags att tvätta. ;)

Fick precis goda nyheter av Hannapanna: GRATTIS! Och grattis en dag i förskott! ;)

Igår var jag i Lund och repade spex för första gången i vår. Det var skoj att vara tillbaka och jag ser fram emot det hela. :) Blir nog lite mycket nästa vecka men veckan därpå har jag i princip inga lektioner, så då blir det nog gött! ;)
Och sen åker jag ju till Erika! Nedräkningen har börjat! :))

Nej, men ICA var det då ja. Sen tvätt och ett och annat till.
Hej hopp från moi! :)

Hydenski säger hejski

Ensam hemma. Njuter av divanen och lite gott jag hittade i köket... hrm!! Får skylla på att det är "den där tiden i månaden"... hrm. Jaja. :P Det ska va gött å leva ju. ;) Även om "lagom är bäst"...

Gårdagskvällen gick åt till praktik och sedan ett msn-möte. Där blev det klart att jag ska jobba med Musik i Blekinge några veckor i sommar. Det känns riktigt bra! Inte minst för att jag ska få spela/sjunga med Eric och Jonas. ;) Long time no seen. Så håll ögon och öron öppna för oss i början av juli. ;)
  För övrigt blir det Malmöland i sommar. Hoppas på fint väder så blir det nog kalas! Malmö är ju riktigt trevligt när det inte regnar och blåser! ;) Ser fram emot sommarmys på balkongen, vid havet, med när och kära... Men också mys i sommarstugan och så blir det kanske nån liten resa med Calle? :) Hoppas. Ja, och så blir det ju först turné med Malmö Akademiska Orkester och Kör. :)) Till USA, närmare bestämt. Ska bli riktigt roligt det också! ;)
Och så lite speljobb och hotelljobb på det med. ;)

Kommande två veckor är välfyllda som baguetterna vid Dalaplan, hehe. Men det är mest skoj saker så jag klagar inte. Inte än, haha. Och att allt intensivt avslutas med en långhelg med Erika i Stockholm gör liksom att man känner att det kommer bli bra. ;) Sen är det ju nästan sommar! På gott och ont! :S Åhh.
Vore skönt om vissa saker blev bestämda och klara nu, så Hydén kan få landa lite. :P
Fler och fler kurser blir klara i alla fall. Det är riktigt skönt. Så blir det mer tid till övning. ;)

Hmm... njuta lite till av ensamheten i soffan, eller sova lite i sängen?
Äh, somna i soffan och vänta på min prins, det funkar nog bäst! :P Välbeprovad metod, hahaha.
Ha det så bra!

Hej hej från Hydééén! :)


---- Dagens höjdpunkt: Nya strängar och nytt harts levererat till moi! :D ----

Min fina helg :)

Inser nu att jag inte gjort all satslära jag tänkte och borde ha gjort...!!
Men mycket annat har hänt i helgen: lyxmiddag i fredags, praktik och stadsmys med Frida i lördags och skivinspelning med akademiska idag, söndag.
Idag har jag även blivit ägare till ett par inlines! Både jag och Calle, faktiskt. :) Och vi har åkt i 1,5 timme!! Njutit av solen och åkt längs havet, i stan... helt klart en investering vi skjutit upp men nu ääntligen fixat! Rekommenderas varmt!! :))
Såhär fina är mina:



Nu kollar vi på film och har ätit upp de sista av resterna från fredagens vita kladdkaka,denna gudomliga kaka! :P
Önskar er en god natt, och att kommande tre veckor inte blir så välfyllda som de ser ut... hehe, hrm. :P

Hej hoppa hageee!

:)))

Igår kväll var alldeles, alldeles uuunderbart! :)))
Det var pay back time för mig och fröken Langvik och hej och hå vad vi tog i för att bräcka killarnas fina middag med våran "Lyxmiddag á la  looove", haha! ;) Och oj, vad bra vi var! Succé! Hihi!

Hamnar nog en bild eller två här sen. Nu måste jag dock borsta tänderna och sedan bege mig till Konserthuset. Ska vara där som en del av min praktik... Sen ska jag kolla på Fridas nya lägenhet, dricka kaffe och se lite civilisation! Long time ago now... hehe.
Imorgon vankas skivinspelning med Akademiska. Det blir nog bra, men jag undrar när jag har nästa lediga dag... i maj?? Haha, hrm. Nåja, får åka hem till mor och far nästa helg. Ska visserligen spela konsert både lördag och söndag, men det blir nog tid för vila också. :)

April, april! ;)

Kokar till toner av fröken Stenlund

Lagar middag och lyssnar på Jannikes skiva som nu är klar! Hon är så bra så. :) Några av låtarna är riiiiiiiiktigt bra! ;) Mmmm! *myser*
Till middag blir det nåt kasslertjohejsan med ris. Om allt går vägen, haha. Hunrig är jag iaf så jag hoppas Calle skyndar hem! :)

Har varit i skolan och sedan tränat med Frida, Lisa och Rönn. Nice...
Ikväll ska jag försöka ta diverse tjurar i hornen. Haha. Wish me luck... Tjuren Satslära brukar onekligen vara svårast att tämja! :P Men Callen min skulle visst till gymmet så då får jag väl passa på... ;)

Imorgon ska jag och Hanna fixa inför fredagens lyxmiddag, hihi. Dags för pay back time till boysenbären, och med råge satsar vi på, haha! :P Återkommer säkerligen med mer info om detta. ;)

Ha det så bra!
Pussssssssssss

Ny design

I väntan på våren piffar jag lite här... ;)

Men snaart kanske man kan sätta blommor på balkongen, ut med utemöblerna och sitta där om kvällarna? Mmm!

Längtar efter sol och värme.
Och lite nya kläder. ;)

Puss!!

...men tack och lov tror jag att jag anar ljuset därborta någonstans!

Under dagens första övningspass ringde min handledare (prakik). Han var sjuk. Ett glädjeskutt i hjärtat. Ledig kväll! Dock tredubbelt bakslag när han sedan frågade om jag kunde ta hans elever! Hjälp! Panik. Ångest. Men jo. Jag tackade ja. Kunde bara inget annat! Fy fan. Men nu känns det ändå okej, överkomligt. Jag hoppas och tror att både jag och eleverna kommer överleva eftermiddagen. Men läskigt, ja! Men å andra sidan, jag skulle ändå varit där i två av de fyra timmarna och innan dess skulle jag bara ha tvättat... Så jo. Lite pengar och att få undervisa allena känns ändå som rätt beslut.
  Hade lektion idag och den gick faktiskt fint. Det tackar jag Gud för. Av många anledningar.
Tack.
Nu ska jag öva, pyssla och förbereda praktiken... nej, vicket (!) så gott det går.
Håll tummen om du har tid, så är du världs. ;)

Puss puss, haaaj.

ska bara

Jag är så trött att ögonen bara pallar vara halvöppna. Har sovit lite hela veckan och sommartiden tar som sagt, liksom alltid, ut sin rätt. Huu. Men visst är det skönt med ljusa kvällar. :)
Försöker ta tag i mitt liv idag. Hemma själv så jag har egentligen alla förutsättningar. Det går sakta men säkert. Jag "lägger grunden" för en hel del saker, så kan vi väl säga. Något djupare orkar jag bara inte gå in för! Ska snart ta tag i dagens övning men jag misstänker att det kommer bli allt annat en ljuvt. :S Men jag har lektion imorgon så jag kan bara inte ta ledigt. Öva på det jag måste sen får det nog va. Gahh. Ska pallra mig bort till F&S senare också och hoppas få tillbaka lite livslust, haha. :P

Konserten igår gick riktigt bra! :) Det var roligt och jag tycker vi ska vara nöjda med vad vi åstadkom. Nästa vecka ska vi ha skivinspelning.
Far och farmor var här och stannade över tills idag. Det var mys. :) Åt god mat på favvis-restaurangen igår och har kört omkring och tittat på fina hus och annat skoj idag. Fick även min Marimekko-servis påfylld lite i form av finfina salladsbestick. :))

Kanske borde öva nu så jag kan släppa det sen? Jo. Så får det nog bli. Sen kanske gå ut en stund. Vore skönt.
Trååk att min bästa promenadvän inte är här i helgen! :( Hehe. ;)

Jag är på väg...

Saturday update

Helluuuu... en hälsning från mitt kök, där jag studsar omkring och sjunger och njuter av lite egen tid. ;) Hihi!
Calle är i Göteborg och myser med la Familia.
Får ju dock gäster ikväll, i form av pappa och farmor. De ska lyssna på konserten och sen ska vi ut och äta.

Alltså: KONSERT IKVÄLL I CAROLI KYRKA KL. 18.30
:))
Får la se hur det går, hehe...

Bra gick det i alla fall för Mischa Maisky & co när de spelade i Köpenhamn igår! Vilket konsert!! :))) Mmm...
Carl-Erik blev min date för kvällen och vi hade det väldans trevligt, hihi.

Nu ska jag dammsuga och duscha.
Hej hopp från Hyddan! ;)

Nattsudd

Chattar med bästa Soten och ska sen hoppa i säng.
  Imorgon vankas skola och sedan finfin konsert i Köpenhamn! :) Tyvärr har Frida fått förhinder... nån som är sugen? ;)
Sen på lördag är det dags för akademiska att ha sin vårkonsert. 18.30 i CAROLI KYRKA är ni välkomna, go'vänner! :) Mmm... pappilappen och farmor kommer ner och lyssnar. Ska bli trevligt att umgås, äta lite gott och så vidare. Calleballe överger mig för världens sötaste lilla Ebba. :P

Nu är Hannas och min planering inför nästa veckas lyxmiddag no. 2 i full gång! Ojoj, vad skoj det ska bli!! Sjukt laddade och pepp på att bräcka killarnas underbara middag! Hehehehe. ;))

Gäääsp.
Nattinatt, på återseende! :)


...

Återigen piggnar jag till framåt natten. Störigt. För jag har varit trött idag och borde verkligen sova. Men det är så tråååkigt!
Har varit en bra dag egentligen, bortsett från att jag spelat som en sopa. Känns ju bra. Inte. Men alla har vi dåliga dagar... Sjukt tråkigt när de kommer bara! Men träff med Hanna och telefonsamtal med Erika gav dagen ett fint slut! Nu är jag dessutom nyduschad och fortfarande mätt sen mitt mastodontkok Chili con carne, haha. Gött.

Fasen goa vänner jag har! :)
Tack för att ni finns. :)
Och världens bästa familj och pojkvän också, så klart! ;)

Nattinatt från Hyddan!

April, april!

Landskronaspelningarna var kalaskul! Satt där i diket och njöt medan den irländska ensemblen underhöll på scen. Och det gick bra, och de var supertrevliga, efterfesterna kalas och publiken till synes helnöjd. Fick till och med extra gage, hihi! ;) Lovely.

Så var det då april, ja. Och sommartid. Den senare känns av. Puh. April är fullbokad till tusen på helgerna, men veckorna är - tack och lov - "vanliga". Snarare lite mindre än vanligt, vilket är skönt och säkerligen kommer att behövas! En långhelg hos Erika i Stockholm vid nästa månadsskifte håller dock humöret och orken uppe. ;)
Men med andra ord dags att få lite rutin på vardagen, efter projektveckor, lov, etc. etc. Har övat på bra både igår och idag och nu ska jag alldeles strax även ta tag i min träning! Skönt! Behövs gör det också. Hrm..!! :S Premiär för cirkelgym blir det, tillsammans med Frida. Kan återkomma senare med vad det innebär, för jag vet faktiskt inte riktigt. Men gym i grupp med instruktör skulle jag tro.
Funderar på att gå till F&S redan nu för att gå eller cykla lite innan passet börjar. Har inte riktigt ro till nåt annat just nu, faktiskt. Och sen är det orkester. Sista repet inför lördagens konsert.

PALLADIUM PÅ LÖRDAG - VÄLKOMNA! ;))

Det ligger vår i luften och ojoj, vad skönt det är! Mmm!
Hoppas den är på väg nu. På riktigt. Och för att stanna.
Längtar efter soliga eftermiddagar på en blomsterprydd balkong... mmm... *drömmer mig bort*

Hej då så länge!
Johanna :)