Första advent

Jag har lite tomtemage... :) Som alltid, så här års. Nuförtiden behöver dock inte mina föräldrar ta mig till sjukhuset för att få reda på vad det handlar om, haha. :P
JAG ÄLSKAR JULEN. Det är så hiimla mysigt - och mysas ska det göras multum idag! :) Först ska jag gå lite på stan och sen blir det antingen en cykeltur till Plantagen med Nika, eller fika med Frida. Och sen ikväll kommer Hanna och Johannes hem till oss för att mysa och göra julgodis! Whii. Hihi. ;)

Idag MÅSTE jag även prata med finaste Erikan! Imorgon åker hon ju på sin långa resa! (I'll miss you darling. Åh, va skoj du ska ha! Och va brun du ska bli, hihi! <3 ).

Igår var det jobb och på kvällen sushi/vin/glögg-kväll hemma hos Nika. Så mysigt så. :)
Köpte även finaste julstjärnan, men givetvis var den lite trasig, så den måste bytas idag... grr.
Är det förresten någon som minns om vi slängde vår adventsljusstake (sån med fyra ljus)? Jag minns att den gick lite sönder, men att jag limmade den... men gick den sönder igen sen tro? Nu har jag haft uppe ALLA julsaker utan att hitta den nämnligen... :( Hmm? :P

Puss på er så länge!
Nu ska jag läsa klart tidningen och sedan stryka vår röda duk. ;)

Adventspussar*** Johannaaaaaa!

trööt

Jag är så trött i denna stund att jag lätt hade kunnat somna nu och sova tills det är dags för mig att gå upp och jobba imorgon bitti. Öhh. Ändå har jag nästan inte gjort någonting idag! Galet. Skyller på vädret. Det tråååkiga vädret som varken innehåller sol eller snö. Bläh. :(

Hade värsta planerna på alla underverk jag skulle göra med lägenheten efter skolan, men nu är klockan redan fem och jag går om kring som en levande död... nästan. Ska ta mig en dusch och hoppas det gör susen! Har ju hänt förut. ;)

Lite ont i magen har jag också, om jag nu får lov att fortsätta klaga. Jag misstänker att det är lite... någonting... över att Calle kommer jobba hela tiden, och jag kommer ha någon sorts julkonsert varenda gång han är ledig, typ. Men kanske framför allt att vi förmodligen inte kommer träffas alls i jul... heller. Buhuu! :(( Han är bara ledig två ynka dagar och dem kommer han ju spendera med sin familj... någonstans...

Nu ringer familjen. Whii. :)
Puss hej!

Hyddan babblar av sig***

Jag borde egentligen gå och lägga mig nu (eller för en timme sedan snarare), men jag bara måste skriva av mig. Inte för att det hänt nåt speciellt eller häpnandsväckande, men jag är på bra humör och lite för mycket uppe i varv - så skriver jag lite kanske jag blir lite trött och sömnig? :) Hihi.

Vi har haft snö här i Malmö - det var uunderbart! Önskar att den kunde stanna till och med mars! Men inte... Dock låg den i gaanska många dagar (för att vara Malmö that is) och jag njöt så mycket jag bara kunde. Det var så ljust och fint, så frisk och klar luft... så härligt! :)

Igår hade jag och Calle 4årsdag. FYRA ÅR! Jag kan knappt fatta att det är fyra år sedan den där kvällen på SneppZ... och än mindre att det är tre år sen vi var på Knossos i Göteborg, två år sen vår första årsdag som malmöbor och ett helt år sen vi var och bowlade och åt julbord = tiden GÅR FORT! Och snart är det jul. :D
Vi fick lite julfeeling igår där vi gick på stan och handlade julpysselsaker och de första klapparna. Efter det bjöd Calle mig på middag och sen fortsatte vi att umgås och mysa i vår fina lägenhet. Vi tog verkligen tid för varandra, släppte allt annat, och oj vad skönt det var. :) Lätt att glömma det och bara stressa på när båda har mycket att göra... (även om jag tycker vi faktiskt är ganska så bra på att hitta på mysiga saker i vardagen). Det var nice. Fick en finfin kaffekopp också. ;)

Skolan rullar på. Är så sugen på att lära mig så mycket - men tid och ork finns bara inte! Inte för mer än vad jag försöker hinna med iaf... Jag vill, jag vill! Förra cellolektionen gick verkligen bra, så där släppte en och annan sten som låg och malde i magen min. Sköönt! Att dagens sånglektion också gick bra, var givetvis också väldigt roligt! Så nu väntar jag in ett rejält jäkla bakslag, haha! :P Njuter så länge jag kan. ;) Tihi!

Så där ja, nog färdigskrytet (?) och babblat för den här gången. Nu mååste jag sova! :P

Ha det så bra där ute.
Kramar Johanna <3

*ler*

Övning/uppvärmning
Kvartettrep
Kvartettlektion
Cellolektion
Cellogemensam
Improvisation

Så såg min dag ut. Och den va fin. :) Snön ger mig nog lite extra hästkrafter, hihi. ;)
Fick riktigt fina ord från min lärare idag, så dem ska jag leva på nu ett tag. :)) Tihi! (läs: WHIIIIII!!! haha)


I veckan är det skola som vanligt och jobb på lördag. Dessutom har Calle och jag årsdag på onsdag. 4 ÅR! Yey. Tokig, men väldigt trevligt! ;)
Julgodisbak på söndag med Hanna och Johannes ska det också bli. Och lite träning. Och hjälpa Karin flytta.
Men det var nog allt. Och orkestern så klart.

Nu ska jag bränna skivor. Var på stadsbiblioteket idag och lånade tio stycken klassiska. De har hur mycket som helst! Ska bli kul att utöka mitt förråd och lyssna på lite "nytt". :)

That's all for now folks.
Kraaamar från Johanna*** :)

<3 snö

Jag fullkomligt älskar snö och blir som barn på nytt då den finns där ute. :) Som nu. Sen igår. Stanna kvar! <3
Påtaglig kick för alla på skolan, verkade det som igår, då stämningen var på topp och jag orkade så mycket mera än i vanliga fall. Snälla fina snö, stanna kvar. :)
Idag har jag också varit på skolan, samt en sväng på gymmet. Skön start på helgen! Heja. ;) Sen kom Carro (Calles syster som fyller 20 år imorgon) hit tillsammans med sin far och pojkvän. Nu har vi irrat på stan sedan dess och strax är det dags för bowling och sedan middag - en klassiker bland Schönbergska födelsedagsbarn...

Det var allt för nu.
Över och ut.

Mhmm.

Hemma själv, Calle jobbar än.
Har precis ätit kvällsmat och druckit te, och unnar mig lite slappning framför tv:n.
Måste komma i säng tidigt ikväll. Har vänt på dygnet, och det är inte så bra...
Så mycket jag vill lära mig, behöver lära mig, men på tok för lite tid - aningen frustrerande.

Annars är allt bra. Finaste pojken är min, och jag omringas dagligen av fina vänner och en gosig katt. ;)
Puss från Hyddan ;) <3

Malmö Arenas invigning

God morgon!

Jag har fortfarande inte kommit ur sängen... Men idag är det söndag och jag är ledig, och efter gårdagens jobb och Mexikanska afton tycker jag att det ändå är tillåtet, hehe. ;)
Sitter och letar lite bilder och klipp på Kvällsposten från Malmö Arenas invigningskonserter. Hittat en del kul, bland annat de här bilderna:



Erika Sunnegårdh och Symfoniska kören.
Erika Sunnegårdh tillsammans med den Symfoniska kören (vi).


Robyn.
Robyn röjde (men hade för stora bh-band, uppenbarligen avsiktligt...åhåå).


Malmö Arena inne.
Med över 10.000 personer i publiken varje kväll blev det ganska bra tryck. ;)


Malmö Arena ute.
Malmö Arena (och en massa cyklar).




Filmklipp:

Waterloo: http://www.kvallsposten.se/1.1360882

Mingel: http://www.kvallsposten.se/1.1360352




Angående gårdagens Mexikanska middag, så var den väldigt god! Vi var på Los Arcos och åt och drack gott. Servisen var dock inte vad den borde vara. Inte riktigt okej när servitriserna inte ens kollar åt ens bord på en timme... till exempel. Men en trevlig kväll, det blev det! Vart den kulinariska resan bär sen får vi se. ;) Hihi.

Groggy

En tupplur i soffan på eftermiddagen är så himla skönt! Har precis tagit mig en power nap. Välbehövlig efter att ha jobbat från klockan 06.30 i morse. Hade nog kunnat sova lite till, om det inte varit för att Baci hostade och lät som om hon skulle få upp världens hårboll. Den kom dock inte - tack och lov - och hon får gärna behålla den och... ta det när Calle är hemma, haha. :P

Ska ta mig en skön dusch nu och göra mig lite fin. Ska dubbeldejta (det blir ju faktiskt det, fastän ordet låter vansinnigt mycket mer pretto än vad vi gör det till) med Hanna och Johannes. Nice nice. Mexikanskt står på menyn! Vi ska nämnligen inviga våran sedan ganska länge påtänkta kulinariska resa, haha. Mexiko blir alltså första stoppet. ;)

Önskar eder alla en trevlig afton och natt.
Kram från Hydonk!***

Tillbaka till framtiden.

Ääntligen känns det som "vanligt" igen. Vi har telefon, internet och tv, men inte längre några bananlådor. Det är skola, orkester och träning som tar upp min tid - i övrigt är jag lite ledig. Det är onekligen skönt, efter en väldigt intensiv period!

Förra veckan gick åt i att medverka (köra) i "Det svenska musikundret" - en invigningsshow ute på Malmö Arena. Vilken fin arena! Och vilka duktiga människor det finns! Inte alls tråkigt att köra vare sig Helen Sjöholm eller Erika Sunnegårdh, faktiskt. ;) Och inte heller att showa för cirka 10.000 pers/kväll. :P Yey. Hihi. Ett "studiebesök" och minne för livet.
  Helgen spenderades med övriga medlemmar i Malmö Akademiska Kör och Orkester i Polen. Rrroligt! Det också. :) Mycket fina männsikor, billig öl och en extremt kall men fin katedral, där vi hade konsert på söndagen. Kom hem igår morse, direkt till skolan, för att sedan falla i mer eller mindre koma då jag kom hem, haha. Så idag - även om allt annat varit både roligt och lärorikt - har en hederlig vardag varit precis vad jag önskat och skönt har det varit. :)

Nu ska jag lyssna in mig lite på nästa stråkkvartettsprojekt: Dvoraks "amerikanska" (tidigare kallad "Negerkvartetten"..!! Haha. Hrm. Det är sant. Faktiskt).

Puss!!
Johanna***

Livstecken via telefonsladd kommt hiiiier! ;)

Heeej!

Så var jag tillbaka på internet, om än bara för en liten, liten stund (för jag är uppkopplad på modem, via telefonen!)... men på onsdag får vi både internet och TV! Yey. ;)
Vi har alltså flyttat, och allt har gått bra. Vi trivs så bra så bra, även om det tar ett tag innan man riktigt bor in sig och kommer i ordning till 100 %. Men det känns bra, helt klart. ;)

Denna veckan har vi haft självstudievecka och jag har försökt att ta det lite lugnt. Det har gått ganska bra. Nu väntar dock en intensiv vecka, med invigningskonserter på Malmö Arena (och massa rep till det) och orkesterturné till Polen! Puh. Plus att skolan alltså drar igång igen och där finns en hel del att göra..! :P

Nej, jag måste nog ta och logga ut nu. Av flera skäl. Utan brandvägg är ju ett... :S
Men jag lever och mår bra. Calle och katten också. ;)

I'll be tobacco!
Pussar från Hydoooonk***