GOTT NYTT ÅR!!!

"Vad var det roligaste som hände dig år 2008?" (eller nåt liknande i alla fall) hade Sydsvenskan frågat runt bland folk på staden och skrivit om i dagens tidning. Det fick mig att fundera. Vad hade jag svarat? Rent spontant där vid köksbordet hade jag svarat: Amerikaturnén med orkestern och när jag och Frida stannade kvar och levde la dolce vita i New York! Vilken underbar tid det var! Som att leva i en dröm, heelt klart! <3 Inte utan att man skulle vilja bo där ett tag, alltså... ;)
Så det var ju helt klart en höjdpunkt. En annan är att jag fått träffa och lära känna min goda vän Hanna. Sikket kap, va! ;)
Resorna med Calle och föräldrarna går ju inte (aldrig!) av för hackor de heller: skidåkning i Österrike och myys i sommarsköna Frankrike... Skidåkning är ju nåt av det absoluut bästa och det var en dröm som gick i uppfyllelse då jag fick gå omkring och mysa i herr Monets underbara trädgård. :) Mmm...
Att få vår nya fina lägenhet är också topp. :)
Och så att ständigt få umgås med fantastiskt fina människor (både er man träffar nästan varje dag, och er man hör av och träffar då och då - det är alltid underbart och jag lever på det länge, ska ni veta!).
Att dessutom få gå på en skola där man får spela cello dagarna i ända (kommer jag någonsin med säkerhet stava rätt på det?!)... det är inte så tokigt det heller. ;)

Så TACK till er alla för ett mycket fint och trevligt år!!!
Och skål för ett kalasbra 2009!!!***


De varmaste av kramar...
Johanna <3

2008 räknas ner...

Helt sjukt att det snart är ett helt nytt år! Ahh! 2009. Redan? Säkert? No turning back? :P
Sista tiden av 2008 kommer att spenderas i Malmö - tisdagen med prins Calle och nyårsafton med honom och goda vänner hemma hos Emelie och Simon; ska bli väldigt roligt, tycker jag! :)
Idag (eller igår är det ju, om man tittar på klockan...) körde pappa mig till Malmö. Eller jag körde ju faktiskt. Och pappa och Hans åkte. Efter att ha lämnat Hans i hans lägenhet och Lindas kvarglömda skolböcker till henne, åkte vi hem till oss för att lasta av packningen. Sen åkte vi in till stan, åt på mysig restaurang och gick på stan. Så mysigt! <3 Pappa stog ut när jag provade kläder och handlade upp mina presentkort och så letade vi upp en LP-affär och stod där en stund och mös. ;) Sen kaffe och choklad på det. Jag tror knappast det kunde bli en bättre måndag. ;)
(Fyndade två varma, goa koftor, ett par trosor och en söt klänning från Gina resp. KappAhl. Fiint det, hihi.)
Extra roligt besked dagen till ära var så klart att Hanna och Johannes joinar oss på nyår - trrrevligt! ;)
Nej, nu har jag nog ordat klart här för kvällen. :P
Önskar er alla sköna sista dagar av 2008! Ett fint år, på många sätt.

KRAM!
Johanna*

Mellandagsinlägg

Kinderna mina är fortfarande kalla efter eftermiddagspromenaden. Promenad vid havet i Karlshamn - det blir knappast bättre. :) Mmm... Det är nog det jag saknar mest här faktiskt (förutom familjen/huset så klart!) - att bo preciis vid havet och ha både hav, skog och stad inom några minuters promenadavstånd. Inte illa, inte illa.
Dock tror jag inte att jag någonsin kommer flytta tillbaka hit. Inte på heltid i alla fall. Men ett sommarställe här, det vore fint. ;)
Imorgon bär det av åt Malmö igen. Tiden här hemhemma har gått fort och varit skön, men det ska onekligen bli mysigt att komma hem till vår fina lägenhet igen och njuta av att vara där och i Malmö utan att ha skola och vanlig vardag. Det är också fint det, hihi. :)
Och på onsdag är det ju nyår! Tiden går FORT! Idag bestämde vi oss dock för hur nyårsafton kommer att se ut. Skönt. Det blir nog bra, tror jag. ;)

Nu är det dock dags att öva lite. Som alltid blir det ju lite si och så på den fronten då det är lov och man är här... Men en del har blivit gjort, och mer ska göras nu. :P Sen kommer Adam hit på middag! Ska bli MYS! :))

Det var allt för nu.
Önskar er en trevlig kväll och en god fortsättning!
Kram kram Johanna***

GOD JUL!!!

JULAFTON 2008. Jag kan knappt förstå att det är här och nu! Och knappt heller att Calle är här hemma! Whiii. <3 Hihi.
Hjärnan vill inte heller riktigt förstå att Erika är på andra sidan jorden och firar jul (sort of, iaf hihi) i strålande sol... men så gött du verkar ha det, snäckan! (Hit kom tomten med regn i natt, inte så stämningsfullt, men det blir nog bra ändå. ;) )

Hitintills har vi ätit frukost vid brasan, myst, slagit in de absolut sista klapparna, gjort lite julgodis i racerfart och försökt oss på det där med ballongdjur... haha! :P
Nu är det dags att göra sig i ordning och sedan bär det av till kyrkan. Lite sång och cello måste det ju bli.. ;) SEN är det julafton på riktigt här. Hihi.

Önskar er alla en underbar jul och tack för fina sms och andra hälsningar!
Kraaamar***
Johanna

Beslutsångest kan vara andranamnet jag aldrig fick..

Jag har mobilabonnemngsångest! Hade tänkt byta från Telenor till Tele2, men när jag sa det till Telenor kom de ju givetvis med massa erbjudande som inte bara är svåra att motstå - utan även extremt svåra att bestämma vilket man helst vill ha! Gahh. Lyxproblem, verkligen, men lite jobbigt är det allt. (Jag och beslutsångest alltså! Heja. Ni skulle sett mig häromdagen då jag "impulsköpte" ett nytt cellocase! :S Haha. Tack Hanna, för att du fortfarande vill va min vän! :P).
Åh... hmm... har en stund till att klura, sen blir jag uppringd och då måste jag ju veta! Ah. Jelp.

Annars har det varit en lugn och skön dag. Har haft LOV. Första dagen utan spel på... mycket länge. Tror faktiskt både kropp och hjärna behövde lite återhämtning. ;) Istället har jag julpysslat, varit på stan och grejat med saker här hemma. Mys. Nu kokas här julskinka och allt som julstök hör till. Imorgon blir det besök av farmor och så kommer Calle! <3

Nu ska jag dock ta mig en skön dusch och sedan är det nog dags för middag här. Mammas mat. Fy fasiken va gött det är! :))

Puss puss från Hydonken!***

Julhälsning*

Skickar här en hälsning från föräldrahemmet i Karlshamn!* Har det bra men har inte hunnit landa än. Fullt upp med julkonserter! Men nu jäklar är det lov! ;) Hoppas ni har det bra och börjar få lite julstämmning. ;)

kram kram från Johanna!!

Goda nyheter

Calle ska vara med mig på julafton! :D

"En underbart vanlig dag"

Uppvärmning/övning, orkesterrep och sen en eftermiddag på stan med min karl (och nästan alla klappar avklarade!) följt av myys med filmer, paketinslagning, god mat och choklad... Efterlängtad och härlig kvalitétstid! Mmm! <3
Does it get any better? :P

Wii dit och wihi hit. (Hydonken hoppas! Och trotsar med Levengoods ord i öronen).

Så var årets sista skolvecka igång, och som alltid innebär den julkonsertsprojekt. Inte helt fel att sitta i orkester några timmar om dagen och sedan unna sig lite lediga eftermiddagar och kvällar. ;)
  I eftermiddags var jag och mina kollegor på Operan, drack glögg och spelade celloensemble - mycket trevligt och helt och hållet opretantiöst! ;) Nice, hihi.
  Imorgon ska jag och Calle umgås (han är ledig!!) och handla julklappar. Mmm! <3

Nu befinner sig svägerska och svärfar i vårt vardagsrum och spelar Wii med Calle. Riktigt roligt måste jag säga, som är svårflörtad när det kommer till dator/tv-spel. Näästan så man blir sugen på att testa Wii Fit, hihi! Nån som testat? :P

Julen närmar sig och det börjar kännas bra och fint. Det gör det alltid iofs, jag är ju något av en julsucker, hehe, men all tid ifrån Calle (såå tråkigt när man konstant "går om varandra") har onekligen tagit lite av julkänslan från min mage... Men nu lever jag på hoppet - kanske kan vi hinna ses i jul! Wihi. Vilket jag vid närmare eftertanke inte borde skriva, "för då slår det säkert inte in". Men jag håller med Mark Levengood där - hur ska vi lyckas nå våra drömmar om vi bara håller dem för oss själva? Men så är det ju det att det kanske inte gör lika ont om ingen annan vet om dem...
Värd en tanke den ni.

God natt, fina människor!
Kramar***

uuu

Jag försöker rensa, bocka av, städa upp... Det är sista veckan i skolan som börjar imorgon och sen är det jullov. Jäklar vad tiden går fort! Vill hinna umgås med vänner och göra sånt man inte hinner annars, denna vecka. Så först måste jag fixa lite. Fixaredag. Försöker motivera mig och bli effektiv, men har inte riktigt kommit igång än... Men snart tror jag. ;) Då och då kan jag ju låta tankarna vandra iväg till gårdagens supermysiga kväll eller till julmyset som ska mysas ikväll. Gran är inköpt så den kan jag sniffa lite på också om jag så önskar. Men nu måste jag fixa lite som hänger över mig. Julen väntar inte, som bekant.
Adios!

Glidardag för donken

Nyss hemkommen efter en mycket trevlig fika med Frida. Julmacka och lussekanelbulle delades systerligt... mums! :) Och kaffe, så klart!
Innan dess var vi på gympa och innan dess hände följande: sovmorgon till 9, frukost, julgransköp och sånglektion.
Och sen lite julklappshandling som final. En mycket behaglig dag, med andra ord. ;)
Nu ska jag nog vila mig en minut eller tre och sedan göra mig i ordning lite inför kvällen - julfest på g! :)

Önskar eder alla en trevlig lucia imorgon.
Kram kram!

Spelad.

Det där med beting är lustigt. Det känns som man kan gå därifrån med tre känslor: kalasglad, ledsen eller... lustig. Jag är lustig idag. Det är ändå okej. Då gick det nog ändå helt okej.. men man vill ju alltid mer!! Men jaja, jag får vara nöjd i alla fall (annars blir man ju tokig) och unna mig liite lugnare tider nu vid jul. Sköönt. Imorgon ska jag ta celloledigt och bara: sjunga, gympa, fika och festa! ;)) Blir nog kalas, tror jag. Hihi.
  Till helgen blir det dock att börja kolla in materialen till julkonserterna, fika lite till, och så är det ju även dags att gå på herr Jöbacks julkonsert, haha. :P Yey. (Skratta inte).

Men imorgon alltså: chill & chums! Wihii!

pussistsk!***

Slutspurt!

Tro det eller ej, men jag har faktiskt gått och lagt mig. Jag är trött och kanske lite febrig... eller bara lite nervig inför morgondagen. Beting klockan 10.00 imorgon! Först ut av skolans cellister. Åh, jag hoppas jag (och de!) blir nöjd/a/!
Ska i vilket fall som helst ta det lite lugnt kommande dagar, skriva lite skolarbeten och handla julklappar, fika med kompisar och ha det lite gött. ;) Men inte slappna av än, Hydonken!!

Nu kommer jag inte på nåt mer att skriva, så det är väl lika bra att stänga av datorn och försöka somna... hihi. ;)
Sov sött, kram kram!

Några rader för familjen. ;)

Mor min klagade på att jag bloggar för lite... så här kommer några rader till. ;)

Konserten gick bra! Kanske till och med den bästa? Fint avslut i alla fall. :) Och skönt att kunna bocka av en av alla saker som för tillfället är i görningen... puh. I och med det, passade min sedan länge analkande förkylning passa på att göra sig lite mer märkbar. Nu har jag både snorat och fått ont i halsen. Bläh! :( Så imorgon blir det nog till att vara hemma från skolan, få lite sömn och vila, öva hemma och sedan ha praktik (ska gå på konsert, så det ska nog gå bra, hihi).

Tack förresten, till er som var här igår, och gjorde det till en mycket mysig och fin andra advent.
Och tack Hanna som förgyllde min lördagskväll.

Nu håller jag dock på att somna... Dags att blåsa ut ljusen o maka mig bort till sängen...
Goood... naaatttt.... *gäsp*

// Hydonk

Quick update*

Hemma en snabbis, för att snart bege mig till St. Johannes och spela sista julkonserten av fyra med akademiska. Är lite stressad för jag har fått punktering och guuuud vilken tid och vilket bök det är att behöva åka buss överallt! Och pengar kostar det... grr! Inte alls vad jag har lust med. Cykel is tha shit, helt klart. <3 Calle har dock lovat att försöka laga den ikväll...

Hela helgen gick åt julkonserter så det ska onekligen bli lite skönt att spela sista ikväll (av dessa, that is) - även om det har varit mysigt.
Praktik lite både imorgon och på onsdag och sen på torsdag är det BETING! Åhh. Vad jag längtar tills torsdag eftermiddag! :P Då ska jag dels unna mig lite lugn och ro, och dels ta tag i saker som jag borde tagit tag i redan kanske... Men bättre sent än aldrig, heter det ju. ;) Skönt ska det bli iaf.

Nu måste jag dock pudra nästan och sedan kila ner till bussen.
Peppepp!!

pussen*

1 december 2008

God kväll, go'vänner!

Det är FÖRSTA DECEMBER och ojoj, vad Hydén myser maximalt (så maximalt det går när man har skola och massa konserter...). ;)
Tog mig en sömntimme när jag kom hem från skolan och vilken mirakelkur det är! Borde införas och göras var dag. ;) Nu har jag nya krafter och använder dem åt att göra fint här hemma. Julen är den enda månaden då jag verkligen skulle vilja vara hemmafru, hihi. Fast kanske inte ändå, hehe. Har redan klämt i mig liite för många julgodisar, haha! :P Hrm..! ;)

Ja, men GOD JUL för tusan! :))

kramar Johanna