Halvbra filmtips och tankar om ålderdomen...

Ikväll såg jag och Calle filmen "The reader". Det var mitt val... så klart... haha. Nu när jag sett hela så tycker jag den var bra, men hjälp vilken start på filmen! "Myyycket pussar i den filmen", för att citera en pappa i videobutiken. Den var så konstig, så grå, rå och... konstig, är nog ordet som beskriver det bäst. Men också fin på sitt sätt. Men så fick den den vändning den behövde och plötsligt fick den en mening. Tur vi inte stängde av (Calle ville gärna det där ett tag haha).
Hyrde "3 för 120" häromkvällen och denna film var en av dem. Utöver den har vi sett "Watchmen". Den var väl också helt okej, men ganska lång och... ja, lite konstig den också haha. Fast på ett annat sätt. ;) Och så såg vi "The Code". Den var också okej, men inte så mycket mer. Bra skådisar men inte i sina bästa roller... och manuset kändes som ett i mängden och lite för osannolikt för att det skulle bli trovärdigt...
Så inga fantastiska filmtips här inte, haha.
Däremot ska vi se "Flickan som lekte med elden" på fredag. Den blir bra tror jag! :)
Också sugen på att se filmen om Chanel...
På tal om skabbiga, fula, tanter (The reader) och Chanel, så har jag ikväll lovat min karl att jag aldrig ska bli nån rälig tanta, haha. ;) Nej. Nej, jag ska - som jag sagt så länge jag kan minnas, hehe - åldras med stil. Jag ska ha snygga kläder (Chanel is a winner för damer!!), röka cigariller i munstycke, äta bakelser på konditorier, lägga håret och lukta gott (men inte för mycket, haha). That's it folks.
Nej, men då är det väl dags att få sig lite skönhetssömn då. :P Kan ju behövas haha.
Imorgon blir det efterlängtad dagstur till huvudstaden på andra sidan "broen". ;)
Kram på er och god natt!
JOHANNA

Bilderna jag lovade:

Idag drog praktiken igång. Det känns bra, bättre än väntat. Får alltid ont i magen när det vankas praktik (det är en sån suspekt sak - på riktigt fast ändå inte alls, iiiihh) men det brukar ju lösa sig. ;) Denna gång känns det till och med lite gött att testa på lite olika ämnen (är på Lars Erik Larsson-gymnasiet i Lund) och inte bara ha cellocellocello. Även om jag väldigt mycket gillar när mitt liv är cellocellocello, haha... :P
Idag var det kördag. Inte helt ny situation för mig kanske... So far so good. ;)

Väl hemma har jag plågat grannarna. Stackarna..! Jag får lite dåligt samvete... Men de får väl säga till om det är för starkt eller olägligt! Det är ju ändå inte såå ofta jag övar hemma... Och nöden har som bekannt ingen lag. ;)
Undrar om jag ska ge mig på några minuter till eller om det är lika bra att call it a day och istället samla kraft för att åka till skolan i ottan imorgon... Då är det nämligen eftermiddag/kvälls-praktik i Höör, tätt följt av orkesterrep.
Hmm...

Ser fram emot torsdag: då ska jag till Köpenhamn och fixa nytt stall till sällon! :) Blir gött med en utflykt och miljöombyte! Att Frida är min date och att jag förmodligen får träffa Erika lite också gör ju inte saken sämre..!

Och till helgen kommer Nicole! Kusin vitamin. :) Ska bli så roligt så! Mysa och shoppa... mmm... Föräldrarna kommer också, vilket är väldans trevligt det också. ;) Hihi.

Här kommer då de lovade bilderna. På mitt första klänningsalster (som f.ö. fick massor beröm av tjejen som jobbade på Skånetrafiken igår, hihi!) och min cykelhjälm! Här är de:



KLÄNNING no1




CYKELHJÄLMEN



Några meningslösa meningar:

Gig kl 22 ikväll! Har cyklat och sytt idag och tagit det allmänt lugnt.
Göra mig i ordning och sen öva lite antingen hemma eller på skolan.
Rep kl 17 sen.

Imorgon ska jag vara LEDIG. Spelfri dag brukar vara nåt jag lyckas få in en gång i veckan, men så har det inte varit de senaste veckorna... Tror det kan vara bra att vila lite imorgon, landa lite i både kropp och själ...
Ska leka med Hanna ska jag göra, annars iingenting och hujedamej så gött det ska bli! ;)

Cykelhjälmen är f.ö. invigd och det känns bra att ha lite skydd på knoppen. Tipsar er om att göra detsamma! ;)
Man har ju (oftast) bara ett huvud och asfalten är hård den... ajj.

Ha en skön dag.
Nu ska jag hoppa in i duschen och försöka komma igång. Hejaheja! :P

Puss o kram.


Göra. Gjort. Hjort.

Puh, vilken dag! Kan knappt fatta att helgen redan är här och oj vad skönt det är! :) Dock har jag lite kvar att göra innan jag kan koppla av ordentligt idag. Lite mer övning och ta upp sista tvätten, sen jeflar jag har gjort massor idag! ;) Gött med dagar då man styr upp sitt liv och tar tag i saker man skjutit lite på... Kanhända att jag sticker till biblioteket och lämnar lånade noter i bara farten! :P

Haft metodiklektion
Spelat cello
Tvättat tvätten
Meckat med praktiken hit och dit, här och där
Ringt danska fiolbyggaren och bokat tid för nytt stall


... har jag gjort idag.

Skulle också kunna...

Spela lite till
Lämna noter på bibblan
Hämta en bok jag beställt
Hämta min cykelhjälm (!!)
Diska
Köpa större syberhörslåda (eller en till liten fin)
Sy på min klänning no. 2

Livet är uppenbarligen fullt av möjligheter! ;)
Faantastiskt.

Planerar att lägga upp bilder på både min förstsydda klänning och min cykelhjälm. Tills det sker får ni njuta av svartvita texter. ;)
Ha en skön helg!
Och är ni i Höganäs imorgon kl 22.00 tycker jag ni ska lyssna på Karin Turessson med stråkkvartett! :)


HEEEJ!
Johanna <3

late night helloo

åhh vill inte sova! tråk. vill vara vaken! spela cello hela dagarna och mysa hemma hela nätterna! mmm...

var på helkroppsmassage idag. förbaskat skönt hihi! och calle betalade halva, haha, allt för att slippa massera mig! han är allt bra skojig ibland min karl... ;) fördel johanna. hehe.

en hel del skojiga spelningar på ingång. först och främst ska jag o mägs spela mingelmusik då rica har brunch nu på lördag. välkomna! :) ska bli mys. långgig, men mysgig.

sen kommer familjen! har tusen saker som hänger över mig till nästa vecka, men jag hoppas kunna slappna av och ha det riktigt gött det dygn de är här. mmm! :) länge sen vi sågs, så det ska bli nice.

träna imorgon kanske, annars inget bestämt mer än skolan. träna med hanna that is.
och så kanske en sväng inom en inflyttningsfest här in tha hood om orken finnes på kvällen. could be nice...

men först, så måste jag nog ändå sova. bläh. trots allt.
a woman's gotta do, what a woman's gotta do... ;)

- nighty night, computor people!


090909

Värt att blogga bara för att få skriva dagens datum ju! ;) Inte många såna kvar nu... detta århundradet. Coolt. :P

Spelningen i måndags gick bra. Yey! Liite läskigt att sitta på ett podie och spela Bachsuiter och cellostandards för ett 80tal personer, men jag överlevde och jag hade kul! :) Och Sixten är ju allt bra go han.

Överlevde också veckans H-lektion. Den var kanon, till och med! Åhå, så mycket jag vill lära mig. Nununu! :) Hoppas bara jag lär mig tids nog, ganska snart, inte att det är... för sent?!
Practise makes perfect, I know...

Stora repdagen idag. Jazzkonsert med sångerska/pianist och stråkkvartett nästa helg. Brunchmusik med Mägs denna. Najs. :)
Imorgon bitti vankas det UoL, sen är dagen fri för övning. Lite sugen på hemmaövning (övningsrumshysterin på skolan is baaack) men vet inte vad grannarna tycker... Veckans mission är att spela skalor det starkaste jag kan, med maximalt vibrato - kanske inte gör sig så bra hemma? Haha.
Very well.

Nej, men om hydonken skulle ta och hoppa i säng nu kanske? Märks att skolan är tillbaka och att dagarna är långa. Märks även på kvällsmörkret att vi går mot höst, dock har värmen och solen varit underbart fin de senaste dagarna (även om jag inte märkt det "live" utan bara inifrån stekheta övningsrum..!). Sensommaren får hemskt gärna hålla sig kvar ett tag till! Gärna i helgen. Då kommer föräldrarna på besök. :) <3

God natt, godnatt, gott folk!
// Johanna

Bland Bach och broccoli.

Efter gårdagens lyckade kräftskiva (whiii va skoj det var!) är det idag en lugn och skön hemmadag för min del (stackars Calle - och Erika - jobbar!). Har dock tuuusen saker jag måste öva på!!! :S Så dagen spenderas i musikrummet; vid cellon och vid datorn. Just nu försöker jag komma in i ett gött Bach-mood, så jag ömsom "Sportifyar" olika inspelningar och ömsom spelar och jag hoppas och ber att det kommer gå bra imorgon kväll! :P Då ska spela Bach, tre satser (vilka?!) samt klassiskerna Svanen och Salut d'Amour med Sixten, på hans kvällsföreläsning.. fick veta det igår, hehe (och som sagt sitter sommarlovet fortfarande i kroppen så... jaja! Heja, Johanna!! ;) *pepp*).


-------


HÄR FÖLJER RECEPTET TILL GÅRDAGENS
BROCCOLI- OCH ÄDELOSTPAJ,
MUMS, ENJOY:


Pajskal
2 st   kokta skalade potatisar, kalla
50 gram   margarin
1 dl   vetemjöl
1 dl   grahamsmjöl
Fyllning
300 gram   broccoli
0,5 st   purjolök
0,5 tsk   flytande margarin
50 gram   ädelost light 17%
Äggstanning
2 st   ägg
1 tsk   fransk senap
2 dl   mjölk
0,5 tsk   salt
1 krm   svartpeppar

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv potatisen eller mosa den med en gaffel och blanda med resten av ingredienserna till pajskalet och nyp ihop till en deg. Smörj en form och tryck ut degen. Förgrädda i 10 minuter.

2. Koka broccolin i buketter och placera ut den i pajskalet. Skär purjon i bitar och fräs den i margarinet, lägg den i skalet. Smula över ädelosten. Blanda ihop äggstanningen och strö över riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.


Första veckan, check!

HELG!
Tänk så skönt det är med helg, när det är skola i veckorna. ;)
En vecka har gått, men det känns som en evighet. Som om jag alltid varit där. Men samtidigt går tiden så fort?!
Konstigt.
Skönt med helg i alla fall. Lite ledigt ska det bli, även om det finns såå många saker jag skulle behöva öva på och lära mig! Helst NU, som ni förstår. Hehe. Men man behöver visst lite tid ibland. Och lite vila. Skit också. ;P

Imorgon ska vi ha lite kräftkalas här. Ska bli mycket trevligt. Har dock en hel del att fixa till det. Och givetvis vet jag inte vart jag ska börja! Typiskt. Städa eller handla? Fixa eller trixa? Hmm... tricky!

Btw så verkar det som om jag nått den åldern då alla i ens närhet börjar bli med barn. Helt galet vad många jag känner som har blivit föräldrar eller ska bli! När blev det så? Hur blev det så? Är jag såå gammal? :P Haha. Myspys är det i alla fall!!! <3 Även om det gärna får vänta ett par år till för min egen del.....
Som sagt, tiden går fort.

Kroppen börjar sakta vänja sig vid att sitta och spela cello hela dagarna. Tack! Hehe. Och bit by bit börjar jag komma ihåg hur det var man gjorde med den där trälådan och pinnen, vad kluttarna på notsträcken betyder osv... Amazing. Haha.
Förbaskat skoj är det i alla fall att spela! Whii. Håller på med Chopins cellosonat nu. Den är fin och skoj.
Lyssna på:

http://www.youtube.com/watch?v=IF9fUdoYNNU&feature=fvw

Lycklig flicka!

I söndags kom Carros symaskin hem till oss. Jag skulle få låna den. Så snällt och såå skoj! Jag vet inte huur länge jag velat ha en symaskin och nu ääntligen! Whiii. Köpte tyg och mönster. :)
Igår var det dags att kolla in mina sy-skills. Insåg dock snart att maskinen saknade kapsel till undertråden, så det bar iväg till affären där de var snälla och lät mig köpa en begagnad för baara 250 kr! (Ord. 520..!). Men delen behövdes ju så jaja. Det sved lite, men men.
Väl hemma ville sen maskinen bara spola upp undertråd. Iiingenting annat. Ingenting hjälpte. Frustration. Sökte hjälp hos mamma, hennes jobbarkompis och sökte info på Google. Då ropar Calle på mig: Symaskinen har fått eget liv, av sig själv börjat spola ännu mer undertråd (som om jag inte hade tillräckligt) och hade som pricken över i nu börjat brinna! Röken vällde ur maskinen från alla håll och kanter och det var bara att konstatera att den där kapseln var ett totalt onödigt köp... Hrm!
Gissa om jag var besviken! :( Min nya hobby... alla osydda klänningar och tygpåsar... buhuu!
Men då visar det sig åter att jag har VÄRLDENS BÄSTA POJKVÄN. "Åk och köp en då. Du har ju alltid velat ha en, gumman. Du kan betala tillbaka när du börjar jobba". Hur fin är han inte, va? Avis? ;) Hihi. Whiii!
Så nu är jag världens lyckligaste lilla sömmarflickvän, som har en alldeles egen SINGER. :))) Sydde en tygkasse igår kväll, och fler lär det bli. ;) Hihi!
Ibland är man allt lite extra glad! <3

En annan väldigt trevlig nyhet är att mamma tar med sig hela lilla familjen till Thailand i januari! Nu är det bokat och klart (säg aldrig mer att JAG har sjuklig beslutsångest, mamma, haha! :P)! Ska bli hiiimla skönt! ;) Sola och bada mitt i vintern, det blir nåt nytt. Och för jefla gött ska det bli. :))

En tredje och sista skojig sak är att Frida kommer hit ikväll. Alldeles strax faktiskt. (Så jag borde sluta skriva nu och hoppa in i duschen kanske?) Det ska bli scones och mys... mmm!

Så är snart första skolveckan slut.
Det är gött att vara igång igen, även om formen kankse inte riiktigt är på topp, hehe. Än. ;)
Första Johanlektionen imorgon. Ska bli nice.
Och så kräftskiva på lördag. Ska bli riiiktigt nice! :)

Men nu: SCONESAFTON!

kramar***
JOHANNA
:)



Såhär ser den ut, symaskinen:



"Practise makes perfect"

De flesta instrument gör att man får ont någonstans. Man sitter lite snett, håller något tungt, blåser tills man blir blå och dör i förtid på för högt tryck i huvduet... you name it!
  Vi cellister har en benägenhet att få ont höger skuldra/axel, vilket jag således har NU. Höstterminen har dragit igång och jag har övatövatövat i två dagar nu. Rooligt, men oj sån träningsvärk! :S

Har som enskilt tillval valt att ha extra cellolektioner med en annan lärare på skolan. Jag tror det kan vara nyttigt och bra på många sätt, men oj vad läskigt det är med nya lärare. Varför blir jag så blyg och försiktig?? Dumt! Ska verkligen jobba på det och se till att ta för mig och visa vad jag kan istället..! Lättare sagt än gjort! Attan.
Fick ungefär tusen saker att öva på till nästa lektion. Ahh.
Hrm.
Så på morgondagens övningsschema - det är tack och lov en lektionsfri dag, whii - står följande:

- skalor (så många olika, på såå många sätt...)
- övningar (terser och stråkövningar för att nämna några...)
- etyd (piatti, denna husgud bland etydmakare...)
- chopin (cellosonaten, bara - ! - två sidor, yey...)
- elgar (fjärde satsen i konserten ska det bli lektion på på måndag...)

Så min dag är så gott som färdigplanerad. ;)
Lyser solen ska jag och Calle dessutom försöka ta oss ut till golfbanan!
Om inte tänker jag nog ge mig på symaskinen jag fått låna av min svägerska. :) (Har stora sömmerskedrömmar här, hihi, och har köpt både mönster och tyger. Ojoj. Detta kan gå lite hur som misstänker jag. Men "Practise makes perfect"!)

That's all for now folks.
Återkommer förmodligen om både cellospel och tyger. ;)

// JOHANNA <3