Music, music, music!

Imorse vanknade jag fem minuter innan klockan ringde, det vill säga vid tjugo över sju. Där låg jag påklädd, med mobiltelefonen i handen och med en rygg stel och låtandes som ett tröskverk!
Det verkar som om jag somnade ganska så snabbt igår kväll, ja. Hehe. Men så var jag också helt slut. Jag och en klasskompis hade varit iväg mellan 16 och 22 för att spela i en orkester en bit norrut.
Det var väl roligt, men att åka så mycket buss, med så många byten och så mycket väntan... nej, tack. Synd annars, för jag saknar att spela i en orkester. Detta var en kammarorkester och nästa vecka ska vi prova deras (Vargön) symfoniorkester. Är det helt sjuuukt kul så blir det väl till att åka sådär jobbigt varje tisdag, men annars får det va. Men som sagt, synd att det inte ligger närmare Ljungskile... Eller åtminstone hade bättre förbindelser. :(

Idag verkar det dock bli en hiiimla hyvens dag! :) Håller på att tvätta lite jeans nu, men vid 9.30 ska jag och en kompis börja spela Vivaldis dubbelkonsert för två celli. Tjoho! :D Efter det blir det till att öva själv, både före och efter lunch. Har dessutom fått låna en massa göttig cellomusik av en kille i tvåan, så dagen har börjat så bra så! ;) Och ikväll är det ballet på Göteborgsoperan som gäller! :D Wiiiiiiii! Ska bli skitskoj, verkligen! Jag ska dit med en kompis som jag spelat med två år i Nordiska Ungdomsorkestern. Gräjt! ;)
Sen ska det packas lite också... För imorgon åker jag hem, och det ska bli så gött så, hihi! Av många härliga anledningar. Mmm... Längtar!
*suckar nöjt*
Livet är en fest. :D

Wiiiii!!! Piffig igen!

Åhh! Jag känner mig piffig igen! Tihi! :D Jag trippar runt här med mina nya flashiga skor och mår allmänt jättebra, för solen lyser och jag är kär som bara den! Hihi! ;) Och med gott humör, vackert väder och piff går det inte att undvika att lääängta till helgen och efter att få träffa mina tjejjor igen! Ska verkligen bli huuur gött som helst! Cheers love! *puss*

Ps. Tio månader idag. Freakefreak! Haha. ;P Ds.


Kollektivt och välblandat

Johanna har börjat åka kollektivt. Det är en konst i sig har jag märkt, men jag börjar få kläm på det nu, tåg, buss, spårvagn och hela köret. Kan dock inte sluta förundras över alla dessa människor som färdas tillsammans med mig. Visst, alla är vi olika, men hjääälp vad mycket o.l.i.k.a. sorters människor det finns. Och alla sorter verkar ju helt klart finnas representerade inom den kollektiva trafiken. Puh, hehe!
På tal om det så sägs det ju att svenskar ogärna tar kontakt med okända männiksor utan håller sig för sig själva etcetera, etcetera. Det stämmer nog, märker man ju helt klart även inom detta område. Men ibland vill man ju faktiskt inte ha tusen människor inpå sig... speciellt inte om de stirrar febrilt, luktar galet mycket rök och smaskar med tuggummi. Japp, jag hamnade bredivd en person (nej, hon hamnade snarare bredvid mig, nästan ovanpå, trots att bussen var sådär halvfull...) nu när jag åkte hem från dansen.
Skulle gärna ha skrivit mer nu, men jag har lite som måste fixas... innan Bingolotto. Haha! Hej hopp!

It was a beauuuuutiful day!

Det är söndag, helgens sista dag. Den känns dock inte så jobbigt för Calle övertalade mig igår att stanna tills måndag morgon. Så jag kan ha det gött hela långa dagen, idag också. Ska dansa klockan kvart över två och ikväll ska vi roa oss med att - skratta inte! - spela Bingolotto. Hehe. ;) (Vuxenpoäng så det stänker om det).

Gårdagen blev lika underbar som jag hade hoppats. Vid lunchtid hade vi alla gjort oss klara och åkte buss nummer 17 in till stan. Simon övergav oss för en dag med sin ena bror och jag och Calle bestämde oss för att leta upp nåt trevligt fik och luncha. Det blev Condecco på Kompassen och där åt vi galet goda ciabbata och drack caffe latte resp apelsinjuice, mums! Sen började vi gå i affärer... åhh, vad jag gillar det, hihi! Och speciellt när man har med sig en pojkvän som inte verkar ta illa upp eller tröttna helt på en utan istället envisas med att bära alla ens shoppingkassar! Eloge till Carl-Johan Schönberg. :) Det blev en del shoppat ändå... hehe... årets första julklapp, ett par födelsedagspresenter och till mig: ett par piffiga svarta mocka skor (med låg klack - så jag kan vara lite piffig även när jag släpar runt på cello och allt...tihi!), lite nya underkläder (aldrig kul att köpa men dock alltid bra att köpa) och lite så... Nöjd och glad! :)

Frammåt kvällen började vi vela angående vad vi skulle hitta på. Var vi trötta eller pigga, hade vi gjort av med tillräckligt med pengar för en dag eller inte..? Hursomhelst insåg vi att vi inte ville att dagen skulle ta slut riktigt än, så vi bestämde oss att besöka Universeum. Och vilken tur, för det var verkligen hur kul som helst där! Verkligen ett fint och häftigt ställe, med regnskog, akvarium, uppfinningsmeck, allt! Kan helt klart tänka mig att gå tillbaka dit - men skippar gärna biten där jag ser en orm ringla utanför burarna och minen på de två anställdas ansikten när Calle frågade om de verkligen har ormar i det fria...!! Iuuuww. Hehe.

När vi kom hem lagade vi köttbullar och pasta och placerade oss i soffan med en helt sjukt stor godispåse. Sen hade vi det gött ett bra tag. Tills jag hade så ont i magen att vi fick ut och gå, hehe! :P

En härlig dag med andra ord. :)
Åh, jag trivs verkligen bra med mitt nya liv! Som sagt, nära och kära saknar man, men annars är allting helt underbart!
*Ler åt livet*
Puss!


God morning, Gothenburg!

Tusan vad det är gött och bo här! Haha! Man behöver liksom inte anstränga sig för att komma till en riktig god shoppingstad... haha. Så nu: staaaaaaaaaaan! Puss hej! :D


Helg i Göt-la-borg!

Tillbaka i stan igen. Calle är på jobbet så ikväll har jag spelat cello, kollat på TV och tjötat med Simon. Innan Calle åkte hann vi dock trycka i oss varsin kebab. Jag är ju inte direkt den som brukar äta "skräpmat", men jääädrans vad gott det var, hihi! Sen vit choklad med crisp till efterrätt... hihi. Mätt och glad blev jag i alla fall. ;)

Längtar tills imorgon. Calle är ledig och vi ska mysa i stan hela dagen, hade vi tänkt. När han nu har behagat att vakna... Nåja, om inte annat kan jag ju väcka honom genom att öva på min dubbel-grepps-läxa... haha! ;P Nej, skämt och sidor, klart att han måste sova. Jag får väl göra mina teoretiska läxor eller nåt. Blir nog bra det. Ser i alla fall fram emot morgondagen, som sagt. :)

Idag har jag spelat, sjungit och grejat lite i min lilla lya. Som vanligt med andra ord,  japp. Tåget hit var dock inställt så jag fick åka buss istället. Men det var himla hyvens faktiskt. Satt och snackade musik med en go tjej som är musiker (spelar/sjunger med DiLeva bland annat). Kul kul. Ååå, vad det finns mycket göttigt musikerfolk, hehe! Satsar på att bli en av dem... ;)

-----

Mina fingertoppar hårdnar och vitnar mer och mer för var dag som går. Gött mos! Hehe. Hoppas det håller i sig bara... :)

-----

Klockan är mycket och jag är trött och borde väl egentligen gå och lägga mig... Ja.
Ska bädda ner mig i sängen (jag har bäddat rent, fy tusan vad snäll jag är! :P) och skratta lite till Lucy Sullivan...
Åh, om det är något som jag har saknat så är det att läsa! När man gick i skolan hade man varken tid, lust eller ork att läsa något utöver det obligatoriska, men nu när jag verkligen har tid för mig själv... Det är underbart härligt.
Mycket är underbart härligt med tid för sig själv förresten. Jag har alltid gillat att vara ensam (I don't like being lonely, I like being alone!), men det har inte blivit så mycket den senaste... tiden. Av olika (härliga!!!) anledningar. Men nu har jag som sagt tid och det känns faktiskt väldigt skönt. Tid att hitta mig själv. Tid att mogna. Tid att uppskatta allt annat... Allt och alla.
Tror helt klart att detta kommer bli ett bra, stärkande och utvecklade år - både musikaliskt och privat. :) Mmmmm... *myser*

Nej, nu väntar sängen. Sen när jag sluter de blå kommer det gå en sekund och så *poff* kommer min prins att ligga där bredvid mig och jag får sova på hans arm......................... :)))

Sov så gott och pussåkram!

Blogg

God kväll gott folk!

Johanna Hydén har nu blivit civiliserad (hmm?) och skaffat sig en egen blogg. Nåja, skaffat en blogg har jag ju i alla fall. Så får vi se hur det blir med det... Men det verkar helt klart vara värt ett försök.

Med mig är allting bra. Nöjd, glad, kär och galen. Väldigt lycklig, när jag tänker efter. Lycklig över att få hålla på helhjärtat med musiken som jag älskar, lycklig över mina söta vänner (som jag dessvärre inte träffat på alldeles för länge nu), lycklig över min lilla trivsamma lägenhet, mina söta och snälla föräldrar och min helt underbara Calle. Mmmmm... *myser*
Det är inte mycket jag kan klaga på, tvärtom känner jag mig lycklig som aldrig förr. Men visst finns det saker man saknar från sitt "gamla liv". Små och stora saker. Saker man lärt sig uppskatta mer nu när man inte längre bor hemma... Som pappas nyköpta frallor (med mera... hehe) på helgmorgnarna, mammas underbart goda mat (hur gör hon för att alltid lyckas?), mitt söta lilla marsvin, att ligga utsträckt i soffan... och somna gott framför TV:n... Men det var då och nu är nu. Och allt är gött. Ser dock fram emot att komma hem nästa vecka, även om jag faktiskt inte haft någon hemlängtan...

Nej, nu ska jag inte sitta vid datorn längre. Det finns fortfarande lite saker jag borde hinna göra idag...
Men detta är ju i alla fall än början (om än skriven med både trötta ögon och fingrar...).

Sov sött, alla prinsar och prinsessor! Imorgon blir det mer övning och sen åker jag in till stan. Göteborg. Sveriges baksida. Hehe.

Puss!

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!