Hyddan tipsar:



Bara sådär hamnade jag på
http://www.yourwallpaper.se och blev störtförälskad! Där finns så många fina motiv och ojoj vad jag önskar att vi just nu bodde i en bostadsrätt... ;) Ovan syns ett av många fina motiv. Kolla in, enjoy! :)

En annan hemsida som kan vara värt ett besök (om du vill ha en ny fin och orginell almanacka) är: http://www.personligalmanacka.com :) En sån får det bli för mig nästa gång!

Kram Johanna

Vem roffar åt sig alla värdefulla minuter?!

Det är måndag kväll och jag borde verkligen gå och lägga mig. Men jag vill inte. Har ju nyss kommit hem känns det som! Var i skolan 8.30-17.00 och spelade nästan hela tiden. Sen åkte jag och Hanna och storhandlade och jag var inte hemma förrän efter klockan var 19. Och efter att alla varor packats in var det dags att fixa kvällsmat och sen kom Calle, vi åt och såg lite film och så har jag försökt fixa med min telefon. Och nu är det alltså läggdags! Hjälp.
Ska i alla fall hoppa i säng, så får jag göra dirigeringsläxan där, haha! :P Hrm... Så får det bli.

Gör mitt bästa för att försöka reducera och prioritera. Denna veckan och nästa är minst sagt välfyllda! Puh.
Ser dock väldigt mycket fram emot några av sakerna som händer - att Soten kommer hit nästa vecka framför allt. ;)

Men nu: sängen!
Hoppas att jag slipper drömma knasiga drömmar och vakna med "Vi är pojkarna som busar..." denna natt också! (!!!???) :P Haha. Pusspuss!
Johanna

Helgälsk

Vilken skön och mysig lördag jag hade igår. :)
Först träning och brunch med Hanna, följt av stadsmys med bland annat en inköpt klänning från Fröken Söt på Tjallamalla. ;)
Sedan filmkväll med matlagning, livets goda drycker och massage med Frida.
Mmm! :))

Idag har jag ingenting inskrivet i almanackan och Calle jobbar och ska dessutom iväg efter det. Så jag har en hel del egen tid. Vilket ska bli lite skönt. Ska ta det lugnt och njuta av att det är helg, men också fixa med saker jag behöver fixa med - allt från övning till meck här hemma. Känns som om även detta är en dag med potential hihi.

Sen väntar en välfylld vecka..


PUSS

Fotbollsbögen

...är en pjäs av och med Mårten Svedberg. Molle. Jag och Calle var och kollade på den ikväll och ojoj va bra den/han var! Såå stolta är vi över att vara hans vänner, hihi. ;) Har ni chans att se den - så gör det! Mmm...! :) En pjäs skriven att spelas i omklädingsrummen bland fotbollskillar och vilken bra grej det är, det förstår man ju nu om inte förr. Heja!

Nu är det helg och jag ska se till att kombinera nytta med nöje. Imorgon står träning, fika och stadsmys med Hanna, lite cello och New York-filmkväll med Frida på schemat. Och lite nyttiga saker till hihi. Söndagen får gå till att fixa klart resten av de "nyttiga" punkterna, och viiila. Det är ju ändå söndag. ;) Söndag, då Sydsvenskan är extra tjock och väckarklockan inte kommer att ställas...

Helg. Fiifan va nice! ;)

*pusspuss*
Johanna

Vardag.

Så var det vardag igen. Och på många sätt är det väldigt skönt (som jag skrev då jag hade lite ångest över att lovet började ta slut). Men det är ju helt galet va fort dagarna flyger förbi nu när man har massor att göra! Blir sena kvällar och tidiga morgnar... och där emellan hinner det hända en hel del. Puh. Så nu ska det bli skönt med helg! :) Den är dessutom nästintill obokad, vilket jag ser som en bedrift och något skönt och bra. Heja heja. Tid att sova liite längre, tid att ladda batterierna men också få övat och fixat med saker som inte hunnits med. Ingen rast och ingen ro här inte, haha!
Nu vankas det dock soffpäs och lite meck med nya rosa mobilen (som jag för övrigt är som mobilnybörjare igen med, pga att jag aldrig tidigare ägt en Samsungtelefon..! haha. Hrm!) :P

puss puss
Hydonk*

Födelsedagsfirande i dagarna tre

...blev det, och jag tackar allra varmast för alla gratulationer! Så många fina meddelande, sms, brev, samtal och så klart ni som var med på festen i lördags och till familjen som firade mig i söndags, och till Calle som gjorde den riktiga dagen maximalt mysig och god. :)

Idag är jag lite seg, men solen har varit framme och Erika är tillbaka i Sverige och vi har redan hunnit prata av oss lite, så det känns bra! :) Årets första orkesterrep väntar ikväll. Mendelssohns tredje symfoni väntar. Ska bli spännande, hehe. :P Men först väntar lite uppladdning och kvällsmat.

Puss från mig*

Dagen efter (tack för igår!)

Igår hade vi fest. Den första här - så det blev en kombinerad inflyttningsfest och födelsedag/ar/sfest! TACK ALLA FÖR EN RIKTIGT JÄKLA FIN FEST! <3 Hihi! Var verkligen en höjdarkväll, med fina vänner, goda drinkar, skratt och dans.
Hydén fick även in ännu ett fint och anmärkningsvärt citat. Jag, Lisa och Frida satt och pratade och Lisa sa att hennes mamma är barnmorska, varpå jag kläcker ur mig: "Har hon fött dig då?" HALLÅÅÅ. Ja. Typiskt mig. Kul att man kan roa iaf haha. ;) Förra helgen lyckades jag (också denna gång med Frida som vittne) göra den eninenta förklaringen att: "Nej, han såg inte tysk ut. Han såg utländsk ut." Ja, så är det. Och idag har vi återställt lägenheten och ska snart sammanstråla med mina föräldrar som kommer ner för att bjuda mig på pre-födelsedagsmiddag och ett ikea-besök. ;) Ska bli mys. Dock borde jag verkligen öva... men tiden räcker inte till... Får gå upp i ottan istället. ;)
Det var allt för nu.
Tack och förlåt.

Johanna


Boktips efterlyses.

Det är inte klokt vad fort timmarna går på kvällen, nu när man är i skolan hela dagarna! Helt plötsligt ska jag hinna allt som jag hade en hel dag på mig att fixa under jullovet, på bara några timmar..! Hitintills har jag dock lyckats vara i säng innan midnatt och det är bra. En vansinnigt spännande bok har dock hållit mig vaken längre - "Änglar och demoner" av Dan Brown (rekommenderas!) - men nu är den dessvärre slut! :( Och ingen av de olästa böcker jag har hemma lockar alls... buhu. Så kanske en snabbis till PocketShop i dagarna? :)

Någon som har nåt bra boktips tro?

 


Ätstörningsuppföljningsinlägg:

Som uppföljning till föregående inlägg, fick jag svar från F&S idag. Ett mail där det stod att de inlett ett arbete med en tjej som har varit sjuk men som nu är frisk och arbetar med att hjälpa, och att de ska försöka komma på ett bra sätt att ta sig an de som drabbas av sjukdommen. Det verkade också som om de hade kontaktat tjejen nyligen. Tack gode Gud.

Utrota ätstörningarna!!! Snälla... (Jävla skitsjukdom!!) Grr...

Friskis & Svettis. De sägs stå för vad de heter. Och i de allra flesta fallen gör de det. Där är en avslappnad och glad stämning och där finns alla de former och färger, både bland motionärer och ledare. De sägs stå för vad de heter... Men så låter de en flicka, hon kan inte vara myndig (även om hon säkerligen ser yngre ut än hon är), träna så gott som varje dag (hon är alltid där - och det är vi många som lagt märke till). Och hon är nu bara skinn och ben. 40 kg max, gissar jag. Det går inte ta miste på att hon är sjuk och behöver HJÄLP, men ingen verkar göra något! (Ledarna måste lagt märke till henne och en följdfråga på det är då hur lätt det är att leda och motivera en helt grupp med människor och vilja få dem att prestera max, samtidigt som de antagligen - i alla fall för hoppningsvis! - vill säga precis det motsatta till henne?) Vågar de inte? Kanske är det så. Det är ju varken en hemlighet eller nyhet att folk i regel inte vet hur de ska bemöta och hjälpa en person med ätstörningar. Och ändå är det precis vad som behövs. Hjälp. Även om bästa sättet att hjälpa varierar mellan... alla. Men nåt måste de göra. Rätta mig om jag har fel - men ska de stå för sitt namn och motto så är det ett måste! Det skrev jag i alla fall nyss till dem i ett långt mail. Jag hoppas de läser och tar det till sig. Att det kanske kan göra i alla fall ett uns med nytta?
För det skär i själ och hjärta när jag ser henne...

Fin start. Fin start. Keeeep it steady, girl!


Grahamsbullar


Det vankas grahamsbullar! Andra brödbaket på kort tid. Jag har mina perioder då jag bakar bröd och bullar, helt klart. Lägenheten fylls av god doft och smaken av nybakat är helt klart svårslagen! Och så är det ju faktiskt ganska så ekonomiskt också. Men lite tidskrävande...

Första skoldagen alltså. Inga lektioner. Fyra timmars övning och även tid för häng med fina vänner, vad var jag fick ut av min dag. Bästa starten! :) Tänk om man alltid fick ha det så... Då fick man tid till brödbak lite oftare i alla fall, hihi. Tog mig även tid att cykla bort till stadens fina bibliotek. Där lånade jag två exemplar av Mendelssohns tredje symfoni, vilken ska spelas av oss i orkestern nu i vår. Passade även på att njuta lite av den fina byggnaden och lugnet som bibliotek (och kyrkor) har. Skrev lite dagbok och läste några kapitel i min bok.
Även när det kommer vara fullt upp i skolan hoppas jag verkligen att jag lyckas bättre med att hitta på sådana här saker då jag faktiskt är ledig: läsa, skriva, rita, baka, pyssla, mysa, gå ut i friska luften... Det är så viktiga saker och egentligen ganska så "små" - men också de första som ryker då schemat pressas... Men det ska jag alltså försöka bättre mig på. Det och att gå och lägga mig tidigare (då orkar jag ju mer, heja!), lära mig äta senap och att lägga mer tid på nära och kära.

Låt mig återkomma med vidareutveckling och resultat! :P
Nu är det dags att baka ut de små rackarna! ;)

Kärlek // Johanna

2009: Senapsåret!

Tänk, idag var det fint väder i Malmö! Detta får man ju inte gå miste på, så jag och Hanna traskade ut på en långpromenad i det kyliga och fina vädret. Mmm! Skönt med frisk luft. Får försöka komma ihåg det även när skolan har börjat. Blir så lätt att jag bara kommer ut då jag är på väg antingen till eller från skolan. Och det räcker ju inte.
Ska också bli bättre på att unna mig massage. Min rygg är ju som den är och det är värt så himla mycket att få bli lite ompysslad och utknölad! Mmm. Och så mer tid för nära och kära - vilket är årets nyårslöfte. Det, plus att jag måste lära mig äta senap. Senap var en del av förra årets "I-år-ska-jag-lära-mig-äta..."-löfte (ambitionen var i fjol både banan och senap), men det blev aldrig riktigt bra. Bättre, men inte helt ok. Inte som jag lyckats med både tomat, oliver och banan. ;) Senapsåret, detta alltså. :P

Dagens skoköp:



Nya(ste) röda pumpsen.



Shoegirl

Skorna (på bilden en bit ner här) från Din Sko var ingen hit. Söta, javisst, men fodret var ju rena skämtet, faktiskt. Inte någonting värt att satsa på. Men det är kanske så. Att Din Sko är bäst när det gäller billiga sommarskor som är söta och ändå slits ut på nolltid. Men när det kommer till vinterskor, som ska hålla både kyla och snö utanför... Då tror jag helt klart att det är bättre att betala mer på ett annat ställe. Yep. Typ Vagabond. Typiskt bra vinterskor, hehe. Så det blev det idag! Ett par fina, lurviga (insidan) lite lägre vinterstövlar (eller högre vinterskor, beror lite på hur man ser det) i brunt skinn... mmm! <3 Me love. Och sen när jag stod där, så uppenbarade det sig ett par fantastiskt söta små röda pumps - också från Vagabond och med fantastisk rea dessutom! Haha. Så heja, det fick det bli också! Så nu är jag glad som få och har helt klart använt upp veckans skobuffert, hehe. (Varav två av paren visst råkade bli röda pumps..!) :P

Brunch på Kungsgatan blev det också! Vilket mysställe det är! Prisvärt också, vilket gör att det nog börjar bli ett av favoritställerna här i Malmö. Högt i tak, mycket vitt, fina möbler och vacker musik... Och så inga överdrivna priser. Och gott! Frallor med skina, ost, brie, marmelad, grönsaker, gott kaffe och kalasgoda våfflor... mumma! ;)
Rekommenderas varmast.

Nu är jag dock tillbaka i lägenheten och funderar på vad jag ska hitta på. Calle jobbar hela helgen. Kanske att jag tar mig spelledigt idag och gör sånt som annars brukar falla bort: läsning i soffan till exempel. ;)
Sen finns här ett och annat att göra ju. Städa och plocka ner julsakerna, sortera ren tvätt och göra plats för nya skor till exempel... ;)

Önskar er en skööön lördag!
Kramar från Johanna***

I väntan på massage och mys*

Det extreemt gråa och tråkiga, lite halvblöta och ruggiga vädret håller i sig och det är inte utan att jag läängtar till min helkroppsmassage som jag ska på senare i eftermiddag! Det ska bli såå skönt! :) Och efter det ska jag hem till Frida, äta middag, umgås och dricka vin. Ska bli extremt gött det också. :)

Det blev Björn Borg-väskan för övrigt. Och den blir som födelsedagspresent från mina snälla föräldrar. :) Så praktiskt va! Ser idag att den inte ser exakt ut som på bilden, men nära på.
Skorna håller sig kvar i mitt huvud, så det kanske får bli en till titt på dem...  Kan ju inte åka till Alperna i vare sig trasiga vinterstövlar eller mina älskade GANT-stövlar! :P

Ambitionen om att träna finns där som alltid. Denna jul har den dock varit väl instoppad, haha. Men nu börjar den verkligen leta sig fram, och i helgen får det fasen bli lite träning, Hydén! Lider helt klart av myror i byxorna! Haha.

Annars är det inte mycket som står på schemat dessa sista lovdagar. Julen ska städas ut och lite så bara...
That's all folks.

Until we meet again.
Pussen, Johanna!

I jakt på hela vinterskor och praktisk väska***

Mina vinterskor är slut. Inget ludd kvar på sulan och så läcker de. Plus att det förbaskade vägsaltet har fördärvat dem! :(
Men på en liten tur på Mobilia idag stötte jag på följande skor, som jag tyckte var lite fina och sköna. Verkade dessutom klara av väta ganska bra, vilket är en förutsättning då man bor i Malmö... Vad tycks?

DS_235795_A.tif    DS_235795_B.tif


Lyckades dessutom hitta tre potentiella skolväskor. Jag är faktiskt i behov av en - verkligen!! Med nytt fodral som saknar notfack och bara har ett litet fack till småsaker, behöver jag en väska där jag kan ha min mapp med noter, extrasträngar, nattsordin, samt alla andra skolgrejer man måste ha med sig... Så jo, det behöver jag också. Två från Mexx och en från Björn Borg står det mellan. Misstänker att jag får fara tillbaks till affären imorgon - med notmappen som dommare. ;)


Tävlande nummer 1: Björn Borg.


Pusspuss // JOHANNA

2009-01-08

Det är ett extremt grått och tråkigt väder som ligger över Malmö idag. Riktigt rått ser det ut att vara. Brr! Ska snart ta mig en varm skön dusch, innan det är dags att öva och sedan ta en kaffe med Hannapanna. Kan inte lite sol eller ännu hellre snö infinna sig tills dess? :)

Ännu en sovmorgon (jag har nog satt personligt rekord detta lov) idag, lång frukost med Sydsvenskan och sedan var det dags att ta grupparbetsskivartjuren i hornen - vilket jag också gjorde och nu är jag klar med mitt. Skönt! ;)
Usch, det är bara ynka fyra dagar kvar på jullovet! Buhu. Jag hade gärna haft en vecka till... Men, som sagt, brukar det ju vara skönt när man sedan väl kommer igång. Nu innan ska jag dock har det så lovigt jag bara kan. Hihi.

Önskar er en skön dag.
Johanna


Hyddan lättar hjärtat*

Ska snart plocka upp cellon min igen.. Så snart katten hoppat ner från mitt knä och jag bestämt mig för om jag kanske skulle göra en deg till en bröd eller några bullar att jäsa under tiden..? Kunde ju vara gott med nybakat ikväll... :) I skrivande stund är jag dock inte det miinsta hungrig! Calle bjöd mig på sen lunch på Greekway och heja vad mat man får där - och heja vad god den är! ;)

För övrigt funderar jag en massa på framtiden. Inte dagdrömmar om mysiga hus och söta ungar, nej, om vad jag vill. Med mitt liv. Karriärsmässigt. Det är en för jäkla klurig fråga som inte tycks ha något klart och bra svar. Vad jag vill är en sak, vad jag kan en annan, vad som är rimligt ett tredje, hur arbetsmarknaden faktiskt ser ut ett fjärde... ooch såå viidaree!! Åhh. Får ont i magen av allt tänkande - men jag kan bara inte låta bli!
"Allt löser sig till det bästa", är Calles motto och det ligger kanske lite i det... tänker jag, som tror att ödet har ett finger med i spelet och en gång i tiden lovade mig själv att alltid hellre ångra nåt jag gjort, än nåt jag inte gjort. Så varför tveka? Varför inte bara kasta mig hejdlöst ut och lita på att jag kommer landa på båda fötterna (någonstans) och att det kommer bli... bra. Det har det ju blivit så många gånger förr. Det kan ju inte bli en total katastrof bara för att man vill testa en ny väg, eller i all fall bara snegla lite åt ett annat håll? Nej. Så på med peppen och självförtroendet, hydonk! Ja. Det är nog enda sättet.
Så får vi se vad som händer. :)
Nu blir det nog lite baking ändå. Och cello. ;)

Püss pyss!
Johanna

slutet - början - ångest - gött

Jullovets sista vecka. Inte utan att jag får lite ont i magen när jag tänker på det. Som alltid... Men sen brukar det å andra sidan vara väldigt skön då det är vardag igen, rutiner och... och helt enkelt mer saker som blir gjorda. ;) För ojoj, vad Johanna har tagit det lugnt nu. Medvetet är det ju dock. Och jag tror också nödvändigt. Och i skrivande stund har som sagt inte längtan efter vardag och rutin infunnit sig, utan jag skulle mycket gärna kunna vara något av en "desperate housewife" ett tag till. Sen skulle jag dock få nog, det vet jag ju. ;)
Idag står det dock en hel del saker på agendan. Måste göra lite saker här, och sen ska jag åka hemhem för att fira mamman min som fyller år idag. Blir bara en blixtvisit (pga ännu fler saker som måste göras), men bättre än ingenting ju. ;)
Nu åter till dagens missions!

// Johanna ;)


ps. Hannor - grattis på er dag! :) <3 ds.


Mjukstartar*

Så var det nytt år igen. 2009. Tjugohundranio. Eller tvåtusennio, om man nu föredrar det. Ett helt nytt år. Vad kommer hända tro? Det vet ingen, men vad jag däremot vet är att det varit en rekordlugn start och att det varit och är väldigt skönt och efterlängtat. Igår gjorde jag och Calle absolut ingenting - något vi nog aldrig tidigare unnat oss i den utsträckningen. Såå mysigt att ligga kvar i sängen och kolla på film, för att sedan avancera till soffan och fortsätta med denna inte alls särskillt betungande uppgift där. :) En promenad tog vi också - för att inhandla en påse godis och hyra film. ;)
Idag jobbar Calle, men jag har unnat mig fortsatt vila. Frukost i sängen och 6 avsnitt "Sex and the city", hihi. Inte helt fel det inte. ;) Men nu känner jag behov av både frisk luft och en skön dusch, så det får det bli. I omvänd ordning dock.
Nyårsafton var mycket lyckad - en bra fest i en fin lägenhet, omringad av massa trevliga människor. :)

Kramar Johanna