Byte?! :D

Jag gäspar och borde sova, men jag vill onekligen dra ut på de sista minuterna av sommarlovet... För imorgon börjar det på riktigt. Imorgon är det september. Imorgon är det höst.
Årets sommarlov har varit underbart och - som alltid efter en ledighet - är det lite skolångest som hägrar. Jag kommer dock över det. Det brukar jag ju göra. Men just nu drar jag ut på det... onekligen.

Hade en vansinnigt lång dag på jobbet idag. Började 06.30 och sen hade vi massor att göra, massor med gäster, och ytterst lite personal. Vi på frukosten var tre men redan vid 11.30 var vi bara två, och då hade vi fortfarande massor att göra... Så 14.20 stämplade jag ut, och då hade vi inte haft lunchpaus utan bara frukostpaus o en liten kortis innan vi drog igång med allt städandet... puh!!
Drog ut på stan i hopp om att hitta en svart kjol jag spanat in på MQ. Men den finns inte i min storlek i hela Malmö! :(
Dock lyckades jag köpa en sak jag behövde: ett flerämnesblock. Heja.

Eftermiddagen spenderades med Calle. Vi njöt av solen och tog en sväng med inlinesen. (Jag var dock dödens trött och grinig så det blev bara halva turen vi först hade tänkte.... sorry, baby!). Sen städade. Ojoj, vad vi städade, haha. Och fint blev det. :) Hade nämnligen visning sen på kvällen. Och hon vill ha vår lägenhet! (Byte). Vilket gjorde att vi cyklade med henne för att kolla på hennes lägenhet - och vi vill ha den! <3 Whiii. :)) Så nu är det bara att kontakta våra bostadsbolag och hoppas att de fixar allt fort och att bytet går igenom! :)) I så fall är vi glada "ägare" till en fin 3:a på Lorensborg! :D
Mer om den om det blir aktuellt. Men så här nära har vi i alla fall aldrig varit! Och det känns bra. Åhhhh! Schnälla? :))

NU ska jag dock försöka sova.
Drömma mig bort bland inredningar och grejjor... hihi! ;)
Puss puss från JOHANNA


ps. Någon som vet vart man kan få tag i såna där förvaringsdrautmedetthandtaglådor som brukar sitta under vissa gamla köksinredningars skåp? Har sett några som "lösa" delar/kuber... var, var, var? Vill haaaa. :)) hihihi. ds!!


Fredag. Friday. Freitag.

Tar en bloggpaus i övandet här hemma i köket. Grannarna är nog måttligt trötta på mig och min cello vid det här laget, haha. Och min tumme, den är också trött. Så jag skriver lite här så länge. ;)

Solen lyser men jag har inte haft riktigt tid att njuta av detta idag. Hoppas och ber att den håller i sig även i helgen! I alla fall imorgon, för då är - ta i trä, haha - faktiskt både jag och Calle lediga! :)) <3
Idag har jag jobbat. Näst sista passet i sommar, sista är på söndag. Sen var det hem och duscha och så espressolunch med Hanna. Mmm. Dubbelt gött. ;) Och efter det övning, alltså. Ska bli mer av sistnämna alldeles strax och sedan är det dags att piffa, för sen vankas det insparksfest/show på skolan! ;)

Beställde lite kläder från H&M också. Lite bra-att-ha-grejer: en mysdress, 2-pack vanliga toppar i svart o vitt (rensade ut alla jag hade, de var antingen för schaviga eller korta, haha, hrm) och en cool lång t-shirt (klänning) med ett snyggt tryck. Blir förhoppningsvis bra, chilligt och faktiskt även billigt. Wehej. :P

Önskar eder alla en trevlig helg!
Puss puss från Johanna :)

Så går ett sommarlov och kommer aldrig mera..

Idag var det upprop på skolan. Så kul att återse så många härliga människor - även om många saknades (och kommer saknas...).
Schemat låg i facket och det såg tjockt ut. Vilket det också visade sig vara! Det enda jag bett om - ett något lugnare år! Men icke. Jag fick riktigt kämpa mot tårarna då våra olika ledare hit och dit pratade och informerade... Meen, det ser ljusare ut nu. Jag lyckades byta grupp så att jag läser en kurs (3 timmar lång lektion!!) i vår istället, och en annan kurs lyckades jag helt skjuta upp till våren. Vi var nog inte så många och vår lärare blev till synes mycket glad över detta, hehe. Ena praktikgrejsimojsen fick jag också lov att ta i vår. För i vår hade jag extreeemt mycket färre lektioner! Hur tänker de?? Skulle inte tvåan vara värst?? När ska jag få tid att bli bra på mitt INSTRUMENT?!?! Gahhh. Okej, att de tycker det är viktigt med många olika saker - men vissa saker... helt orelevanta! Vi borde helt klart få tiiid och ooork till övning istället! Suck! Men, som sagt, det ljusnade en hel del och nu känns det... överkomligt. Kommer nog inte komma ifrån tidiga mornar och långa dagar, men det kommer gå, det tror jag.¨
  Jossan och jag stack till stan sen och lunchade på Espresso House. Mmm! :) Så mysigt att få hänga med henne igen och så mysigt att vara på stan, dricka kaffe och kolla på folk... ;)

Lägenhetsdjungeln tycks tätare än någonsin, men ETT hopp har vi, hehe. Men jag ska nog inte avslöja mer om den, för då lär även den med all säkerhet försvinna..! :P Men håll en tumme om ni har och orkar. Den verkar fin... :))

Nu har jag varit och jympat och som alltid känns det otroligt skönt. <3 Ska strax börja göra kvällens middag: chili con carne.
Imorgon vankas jobb, övning, fika med Hanna och sedan insparksfest för ettorna och deras konsert. Whiii. :)
Sen en LEDIG LÖRDAG TILLSAMMANS MED CALLE *kryss i taket!*, haha. Hoppas väderleksrapporten stämmer, det står en stor sol både imorgon och på lördag, nämligen. :) Sen är det sista sommarjobbsdagen på söndag och sen, sen börjar skolan. På riktigt.

Över och ut.
Hyddan ;)

Sista sommarlovsdagen lider mot sitt slut...

Imorgon är det upprop på skolan. Skolstart. Nästan i alla fall, lektionerna börjar först på måndag.
Det är alltid - och har alltid varit - lite pirr, lite spänning och lite ångest såhär innan det drar igång.
Och det har alltid kännts skönt när man väl är igång, rutiner igen framför allt.

- Har du köpt nya kläder? (inför den nya terminen) frågade en av mina kollegor på hotellet idag.
Jag var nära att skratta och sa att nej, det hade jag ju inte. Men så kom jag på att det var ju så det var. Precis så. I ganska många år, dessutom. Att man ville vara fin till skolstarten (och hon har ju små barn, så hon är ju lite updated där).
Men i år har jag alltså bara gamla paltor att ta på mig då det är dags att promenera bort till Musikhögskolan i Malmö (eller cykla brukar det ju bli... och det kanske är bäst om det skulle vankas kaffepaus med goda vänner... hihi). Men det får gå. Jag tror jag fixar det ändå. ;) Hoppas bara att det blir ett humaaant schema! Förra året var... mycket. De säger iofs att 2:an är värst, så vi får hoppas på det. Puh. Ah. Där kom lite ångest i magen igen, ja!
Nej, ingen idé att stressa upp sig här. Ska hur som helst bli skoj att återse många fina och snälla ansikten. :) (Även om helt vansinnigt många tar uppehåll och hoppar av i år..!).

Nu ska jag göra en sak jag inte heller gjort på ett bra tag: packa min "skolväska". Hmm... vilken ska jag ta...? :P Hihi! ;)

Pussar från Hydonk!

Hydonkedoo

Öhh... vad man blir trött... av att jobba... och gå upp... i ottan... varje dag... Och imorgon börjar jag jobba kl. 05.30! :S

Så det är allt bra svårt att locka fram motivationen och orken att göra sånt jag verkligen behöver. ÖVA. För att nämna något. Det mest väsentliga. Åh! Men alldeles strax ska jag sätta mig, det ska jag. Det har jag skullat i snart en timme nu. Och gör jag det inte nu... så somnar jag!
Egentligen hade jag velat vrida fram klockan tills klockan 18. Då har jag tänkt att gå på gympa. För på säsongens första pass igår och det var såå skönt och skoj! :) Me looove it!! Obeskrivbar känsla, tröttheten efter ett pass. Nice, nice.

Lunchade med Frida idag efter jobbet - så trevligt så! Som i NYC, fast i Malmö, hehe. :P Har allt kännts tomt utan henne i sommar - efter att ha umgåtts twentyfour seven i flera veckor! Men nu är vi i alla fall i samma del av landet igen. Det är trevligt. :) Även om det inte är New York... hehe. ;)

Köpte mig ett pennskrin idag. Ett vitt, fint från Ordning&Reda. Det var fasen på tiden! Det jag har nu är... minst sagt barnsligt, haha! Men så går det om man inte passar på och får nöja sig med det som finns kvar... ;oP haha.
Ska lägga i lite pennor i det och sen, sen ska jag spela på min cello. (Tror grannarna är glada att skolan börjar snart igen, haha).

Puss på er så länge!
Johanna <3

Hydonk uppdaterar*

Periodsvis drömmer jag extremt mycket, sover oroligt, många mardrömmar, kan inte somna om etc... Jag har varit (är) inne i en sådan nu. Inte så härligt när man måste upp i ottan ändå... hrm. Men idag var det en riktigt trevlig dröm, så jag är utvilad och på ett alldeles ypperligt hurmör, hihi! ;)

Har precis avnjutit dagens frukost (japp, det blev sovmorgon och det var det värt, hehe) och ska nu ta mig en dusch innan det är dags för dagens första övningspass. Helt sjukt att sommarlovet snart är slut! Usch. Men det blir nog skönt att komma in i sin "riktiga" vardag och dess rutiner sen ändå. Det brukar ju vara så. Men jo, lite mer lov än än veckas jobb till hade ju inte varit helt fel... :P

Ska luncha med Annelie idag också, det ska bli trevligt. Och på vägen hem tänkte jag cykla förbi ett hus där vi eventuellt ska på visning. Saaatan vad jag är trött på visningar och lägenhetsbytesmeck just nu, haha. Kan vi aldrig få till det?!? Jo, förmodligen, men det tar ju uppenbarligen sin lilla tid...

Köpte nya skor till jobbet igår. Bra, men i sista stund, helt klart. Misstänker att det är mina "jobballerina" (hrm!) som fått mina benhinnor att fullkomligt... värka. Aj. Men nu så ska det bli ordning på det, i hope!
Har även investerat i en fiiin kappa! Mmm! (Jag är kär). Från Zara. I ull och världens gosigaste krage och sötaste knappar... :)

Nej, så var det dags att ta vara på dagen!
Ha det så bra!
Kramar // Jo.

Moi:


Mörkrädd!

Kan man bli annat när man läser följande?
http://www.expressen.se/1.1262400

Helt otroligt. Helt sjukt.
Visst, invigningen var mäktig men jag tycker den var ännu mer läskig! :S

// Johanna

Hitta hem.

Jag blir glad när jag tänker på att jag mer och mer lyckats återfå tid, glädje och vilja att göra saker som jag alltid gjort, alltid älskat, mer eller mindre. De senaste åren har så gott som all min tid gått till skolan och utöver det familj, vänner och träning. Inte så mycket mer, faktiskt. Men i sommar har viljan och glöden att göra mer väckts till liv, och jag har åter börjat rita, läsa, prenumerera på ELLE (både mode och interiör ;) )... Saker som kanske egentligen inte tar såå mycket tid, men man ska ha ork att göra det. Och det har jag nu. Och med rätt balans och planering tror jag och hoppas att det kommer fortsätta även när skolan drar igång. :) Det är de små sakerna som gör det där lilla extra, helt klart. <3
  Idag har både Calle och jag varit lediga och vi har haft en underbar heldag på stan, då fokus har legat på inredning och teknik. Njutit av solen och tagit en långfika, gått och gått, drömt om framtiden...

Ute är det en fantastiskt vacker solnedgång och vid pianot sitter Calle och spelar och nynnar. Livet kan vara bra gött ändå! :))

zZz

Idag är jag dödens trött. Jag har dessutom haft världens ont i magen och till råga på allt lyckats skada mig så fort jag försökt göra nåt! Hrm. Inte idealdagen att jobba som frukostvärdinna på hotell, med andra ord. ;) Men det har jag gjort, och med kaffe, Ipren och ett och annat blåmärke har det gått helt okej. Nu är det dock skönt att vara hemma och faktiskt lite mys att det är dåligt väder ute - som bäddat för soffa och te! :) Men jag måste öva också. Och tvätta. Suck. Kanske en liten power nap först? Då kan det nog bli bra, skulle jag tro. ;)

Lägenhetsletandet fortsätter och oj, vilken djungel det är! Kollar både hyres- och bostadsrätter, och bostadsrätter finns det ju, men jag skulle nog föredra en hyres här och nu. Men då är det alltid så kallade triangelbyte som dyker upp, och givetvis måste det alltid vara en part som drar sig ut... åhh! Ska det aldrig gå?! Gahh. Visserligen är det roligt som tusan att kolla runt, men just nu skulle det onekligen vara skönt om det dök upp någonting som faktiskt blir av...

Baci ligger och sover här bredvid mig, på dagens Sydsvenskan. Hon är verkligen världens bästa katt! :D Så himla glad är jag att Calle övertalade mig att vi skulle ha henne. Mmmm.... mys! :)) Vår lilla gosegris. ;) Hihi.

Nej nu är det nog ändå dags för den där lilla tuppluren. Ska ta med mig katten tror jag så kan vi snusa lite ihop. ;)
Hej så länge.... zzzzzzz.................. zzzzzzzzz..........................................

.:!:.

Så läser man i en stor artikel i dagens Sydsvenskan, med notis bild om reportaget även på framsidan, att "Yrkesbytet - Musikerns bästa investering".
Tack för den du. Som om inte tankarna för tillfället är maxade. Som om inte alla i ens omgivning redan tycks byta utbildning, ta sabbatsår eller i vart fall överväga tillvaron noggrannt. Så även för mig. Det är så många fördelar och nackdelar att ha sin älskade hobby som yrke. Himmel och helvete, helt klart. Man ska bara kunna känna efter och lista ut vilket som väger över... åhh! Jag ska i alla fall ge det ett år till, göra det bästa jag kan av allt, och hålla så många sinnen jag kan öppna för så mycket som möjligt. Och utöver det: ta det så lugnt jag bara kan. Jag veet, jag är urusel på att inte boka upp mig, tacka ja till saker, etc. Men nu måste jag försöka lugna ner mig lite. Jag känner det. LITE i alla fall. ;) Och lägga vikten på det som behövs istället - och framför allt, vara lite ledig då och då, iinte boka upp alllla helger och kvällar redan från början. Hrm. I'll try. ;)

Annars är det bara bra här. Vi jobbar och står i och det är skönt med lite rutin på dagarna. Försöker komma igång med övandet igen och samtidigt njuta av ledigheten som finns utöver det och hotellet. Och så letar vi lägenhet. En djungel är det av lägenheter där ute, det inser jag ju! Men det är kul, det är det. Även om det vore gött att hitta nån nu, hehe... ;) Men nån dag, så löser sig nog även det. :)

Nu ska jag ut på balkongen lite och läsa i min braiga bok. :)
Sen ska jag och cellon min ge oss på Hindemith och Bach, eller kanske lite Beethoven... skalor, Piatti.... ;)


Haj hopp från Hydén!*

Julie Andrews och jag

"Vad är det du tycker är så speciellt med Julie Andrews?", frågade Jonas mig tidigare i somras, då han spenderat natten i mina föräldrars gästrum. Väggarna där har fått stå till tjänst då mitt egna rums var fyllda med bilder och affischer...
Jag hade inget vettigt och välformulerat svar att ge honom. Jag har uppenbarligen inte tänkt så mycket på det... Det bara är så! Men vid närmare eftertanke så beror det med all säkerhet på hennes talang, hennes varma utstrålning, lugna och vackra röst, med mera, med mera...
Och så har hon ju liksom alltid "funnits där". Från det att jag var 3 år gammal och blev tokkär i "Sound of Music". Efter det lekte jag och min kusin, som dessutom var min granne, "Sound of Music" så gott som varje dag. Mamma sydde kostymer till oss. Hon, som heter Maria, fick vara just Maria och jag, som var väldans förtjust i nunnor haha, fick agera nunna. Maria som nunna. Man ville ju vara Julie. Fast ibland blev det nog även abedissan, hehe. ;) Så vi kollade på filmen dagligen, sjöng låtarna (på vår fantastiska engelska) etc. etc...
Sen följde Mary Poppins och jag insåg att det var allt nåt alldeles extra med den där Julie.
Efter det följde några år då intresset låg lite mer på is, men så en dag visades "10-dollars-panten" (Little Miss Marker) på TV och intresset vaknade igen. Tyvärr är det ju i princip bara dessa filmer, och "Blåst på konfekten" (10) som visats då och då i svensk TV. Men jag började leta efter mer matieral och hon har ju gjort så mycket! Och så mycket som är bra! Så hur kan man inte fastna, undrar jag? ;) Hihi. Sort of i alla fall. Duktig är hon och hon kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta.
I år släpptes hennes första självbiografi och den läser jag just nu. Den fick mig att tänka på allt jag har med henne (det är en hel del, men jag är inte så flitig på att titta o lyssna nuförtiden) - och det jag inte hade. Jag chansade och sökte på hennes namn på youtube - och hjälp vad där finns grejer! Jag vet att jag kollat en gång för väldigt länge sen och då fanns det inget utöver filmklipp, men oj vad mycket och oj vad roligt att få se vissa saker där! Saker som jag aldrig ens hört talas om, aldrig trott jag skulle få tag i, saker jag hört på LP tusen gånger och gissat mig till vad de gjorde på scen... Rrroligt! :) Så nu är lågan lysande igen. Och ja, så länge jag lever, lär jag svara att "Sound of Music" är min favoritfilm och att min högsta dröm är att få träffa Julie Andrews... ;)

Dagens sanning:

Erika, du är så himla bäst! :) Tack för fiiina helgen. :))) PUSS!!!