så gött så

Jag är ledig idag. Och det känns helt klart lite ovant. Men åhh, va skönt det är och nej vad jag inte känner för att jobba imorgon... Men det är å andra sidan väldigt trevligt när man får lön. ;)
Så nu försöker jag ta det så lugnt jag bara kan. Har kollat på tv, ätit ostkaka, spelat lite piano och gjort lite gehörsläxa för att stilla samvetet och så har jag börjat sortera noter! Alla lösa blad man har... puh! Men jag och Calle har köpt superfina dokumentboxar på GRANIT, så fint blir det. ;)
Ska stanna här ett par timmar till, sen gå en promenad och möta Calle när han slutar jobba. Då ska vi kolla in en fotölj på Bolagret och mata fåglarna i parken med vårt torra bröd... ;)

Gårdagen var mycket lyckad. Spelningen på Konserthuset gick bra och efter den fick vi både gratis mat och vin. Maten var dock sådär god så vi drack mest vin, hehe... Sen vidare hem och piffade, sen förfest hos Mary och sen Lyxfest på skolan. Det var riktigt trevligt och alla var så fina! :) Dock känner man ju av gårdagen lite idag... Men å andra sidan var det extremt länge sedan jag var bakis sist, och eftersom jag ändå är ledig så är det inte så farligt. ;)

Det börjar bli höst här på riktigt nu. Löven börjar gula, regnet... fortsätter, blåsten är isig och vet precis hur den ska leta sig in under varteviga plagg man sätter på sig. Men det är mysigt. Jag gillar hösten. Är bara lite orolig att den kommer bli tung nu när man inte fick nån sol i somras... Hoppas inte. :) Hoppas på lite höstsol med. ;)

Nu ska jag fortsätta med alla miljarder noter.
Bilder från gårdagen finns nu förresten på facebook!

Puss och kram, hej och hå!

Konsert. Gratisförfest. Lyxfest. Ledig. Jobb.

Sitter och äter frukost. Dricker kaffe och äter gröt. Favoriten för tillfället. ;)
Ska göra mig i ordning snart och sticka till skolan, öva ett pass innan det är dags för metodik.
Sen blir det till att cykla hem, äta lunch och göra mig i ordning till eftermiddagens spelning med akademiska. Högskolan har årshögtid på Konserthuset så vi ska dit och spela och äta gratisbuffé och dricka gratisvin. ;)
Sen blir det hem och piffa igen för ikväll är det även dags för Lyxfest! Hehe. På skolan, tema lyx. Ska bli roligt och intressant...
Imorgon ska jag *trumvirvel* vara LEDIG! :D Jo tack, det känns helt okej, hehe. ;) Lite stolt att jag lyckats att inte boka in någonting! Hurra! :)
Jobbar söndag.

Ja, så håll tummar och tår i eftermiddag, är ni söta. Så ska jag hålla tummarna åt Annelie imorgon - hon och Jessica ska hoppa fallskärm!! Whiiii!Heltokigt. Jag ska göra det någon gång i mitt liv. Dock när jag är gammal, har jag lovat Calle, haha. :P

Puss och kram på er!
*ut i blåsten*

Vaddå "lagom är bäst"?

Just nu vet jag inte alls. Vill så mycket...

Vill utvecklas, men då måste man öva. Och övar gör jag, men var är utvecklingen?!
Måste dessutom vila ibland, men det har jag inte riktigt haft tid med på senaste... Nu är det nog läge att ta sig lite tid, men då sätter istället samvetet in. Hur fasen ska man få balans på vardagen?
Helt klart lite lätt frustrerande. Önskar man hade fler timmar på dygnet eller att man klarade sig på 3 h sömn......

Nåja, det lugnar nog ner sig snart.
Ska ladda batterierna lite i veckan så kanske allt känns lite bättre sen. ;)

Chipåhaj!

*hjärnmos* (för att citera Carl-Erik Carlsson)

Den senaste tiden har jag inte sett mycket mer än skolan och lägenheten. 80 % skola, känns det som. Eller 75 %, 20 % hem och 5 % ICA och SATS... puh! Inte lustigt jag idag nästan blev gråtfärdig när det idag var perfekt höstpromenadväder och jag insåg att jag inte skulle ha tid med en sådan förens kanske nästa torsdag..! Det är en hel del som händer nu, och det finns mycket att öva på. Och jag övar och övar, men ändå väntar och väntar man på resultat! Stundtals klart frustrerande. Cellolektionen idag gick väl okej. Vi jobbade en hel del med mitt självförtroende. Det brukar det inte vara nåt fel på annars, men när det kommer till att vara cellist... jag vill bara krypa undan och be om ursäkt att jag ens försöker! Helt klart en bov i dramat om att utvecklas. Grr! Meeen, har man bara koll på sina problem så kan man ju jobba på dem! ;) Fast det är som sagt segt att det tar sån nedrans tid att se sina framsteg... suck. Nu ikväll har jag dock lyckats göra undan de läxor som tyngde mitt samvete extra mycket denna dag. En sten har uppenbarligen lossat från mitt bröst och det känns äntligen snarare befriande än betungande att åka bort i helgen. Skönt! Kanske hinner man då även med en promenad?! :) Det är nämligen stråkhelg på gång med Akademiska. Bara synd att ingen av mina giiiiiiirls kommer med... :(

Nu ska jag snart tillbaka till skolan för att gå på Annas examenskonsert. Ska bli härligt. Mysa lite. :)

Kram på er alla!

En ledig dag och en helkroppsmassage, tack! (Well, maybe next year..!) Heh.

Body Balance
En Yoga, Pilates och Tai Chi-inspirerad klass där v tränar rörlighet och styrka, bl a med målsättning att åstadkomma ett inre fokus och lugn..

...är vad jag hade tänkt försöka mig på ikväll. Lust att träna men ingen ork. En och annan tiiidig morgon, börjar sätta sina spår. Men nåt måste jag göra. Mår onekligen bäst då jag rör på mig regelbundet. Plus att axlarna värker, så nåt mååste göras idag. Överväger till och med att ta bussen in, haha. Men nej, riktigt så mycket höst är det inte här.
Än.

Uppdatering från Malmöland

Sitter vid köksbordet och mumsar i mig lite kvällsmat. Snart dags att bege mig till orkesterrepetition. Mitt första som stämledare. ;) Väl hemma måste jag komma på lite låtar att ha på konsertturnén vi ska ha med skolan om några veckor. Tänkatänk! Sen hopp i säng för det är tidiga morgnar som gäller de dagar man ska ha "evighetsövningsrum". 06.45 var jag där igår..! Men jäklar vad skönt det är att få öva i den takt man vill, slippa köa och dessutom vara klar betydligt tidigare än annars! Shit, hade man gått musiker hade man ju kunnat bli riktigt bra, hehe. ;)

För övrigt rullar livet på. Mycket musik.
Orkesterhelg nu i helgen, ska bli roligt. Sen kommer pappa till oss på söndag och det ska bli jättemysigt. :))
Riktigt längtar hem nu... För första gången sen jag var liten och inte klarade av att bo ensam hemifrån, hehe, känns det nästan som. Nä. Men jag ser verkligen fram att komma hem i början av oktober och stanna några dagar.
OBS! KVARTETT ROSETT SPELAR PÅ LOKSTALLARNA (SMEDJAN) 18.00-19.00 PÅ KULTURNATTEN I KARLSHAMN LÖRDAGEN DEN 6 OKTOBER - BE THERE! :P

Nej, men en liten sväng inom facebook nu med då innan det bär av på cykeltur genom staden, jag och min cello. ;)

Pussen hej!

kluster

Sitter framför YouTube med en kakburk i knät och får lite biokänsla... Här har ni veckans etyd: http://www.youtube.com/watch?v=oKyCGDf7K34

Snart dags att hoppa i säng. Har varit på väg ett bra tag nu, men det tar alltid sån tid att gå och lägga sig, hehe! ;) Finns ju så mycket skoj att göra, hehe. Och jag älskar kvällar och nätter... Fast jag vill ju å andra sidan känna mig pigg och utvilad imorgon... dilemma! Ja... ahhh. Nä. Bläh. För mycket virrar omkring i mitt huvud för tillfället, känner jag. Kanske underlättar sömn en del... *hoppas*

Gör ett försök. ;)
Sen är det på Piatti och allt det andra igen!!

ciaoooo haj!

Mys!

Vaknade klockan 10.00 efter några timmars sömn. Var på kräftskiva hos Annelie igår och även en sväng på Slagthuset och dansade lite. Var väldans trevligt. ;)
Idag har man dock varit lite seg... vilket förmodligen inte var kräftornas fel, hehe. Men vi myser på här bäst vi kan. :)
Var på konditori Hollandia och fikade gott, strosade omkring på stan och njöt av en härlig höstlördag. Mmm. Idag har jag även köpt väskan jag kärade ner mig i för några veckor sen! :)) Känns riktigt fint, hihi. Sen har vi kollat kappor till Calle och det fanns väldigt mycket fint. Speciellt en på Zara, får se om det kanske blir den... ;) Nice.
Just nu sitter vi i soffan och degar. Äter godis och har det allmänt gött. Mmm. Känns lite drygt att man ska upp och jobba klockan 7 imorgon bara... men med tanke på att väskan nu är köpt så är det ju iofs inte helt fel, hrm, hehe..!
Ska nog öva lite snart, tror jag. Fick extremt mycket läxa, men det känns skoj! Eller? Hehe. Jo, jag intalar mig det i alla fall, hehe. Ska fixa klart min lilla övningsschemabok som jag också köpte idag. Seems like a good idea! :S
Jag älskar lördagar. :)
Tjohej!



Bland övningshysteria och arborioris...

Idag var jag på skolan klockan 07.00 (den öppnar då) för att öva. Folk är som hysteriska såhär i början på terminen och jag hade tur (!) som fick mig ett evighetsrum. Så där satt jag och herr cellon tills klockan var 12 och det var dags för lite lunch innan min första sånglektion. Lunchen, bestående av Calles och min hemlagade pizza, var god, men sånglektionen var riktigt nice! :)) Fasen vad jag har saknat det, märkte jag! Och åhh vad jag tror min lärare kommer bli bra... så grym! Helt underbart. :) Ser fram emot detta, hihi.
Nu ska jag sortera mina "högar". Det är nu eller aldrig. De har legat här för länge och om jag inte gör det idag har Calle lov att ge mig ett straff. Och jag vill inte riskera att vare sig diska i en månad eller för evigt dammtorka..! :S Så jag ska göra det och jag ska göra det NU, Sen kommer Jannike hit för att chilla lite.

Har precis ätit risotto. Gott det är! :P Men nybakat bröd till dessutom... sällan fel, som man säger!
Har för övrigt skaffat en helårsprenumeration på Sydsvenskan idag, så jag har fler trevliga frukostar att se fram emot, hehe. Tackar jag mor och far för. :)

Ha det gott, vänner.
Pussen hej!

HT 07 har startat

Så var det då dags för terminenes andra riktiga skoldag. Igår var en skön start, med övning och satslära. Idag har jag faktiskt tagit sovmorgon, men det bara för att det kommer bli många timmars spel idag, och min hand kände sig allt lite otränad igår... Så för att inte överanstränga sig, unnade jag mig lite sömn och det var väldans skönt.
Idag blir det kammarmusik, gehör och piano och ikväll börjar orkestern igen. Det ska bli skoj. :) Ja, och så första mötet med festkommitén också - vårt tjejgäng funderar på att gå med, hehehe. :P
  Det känns bra att vara tillbaka. Det finns så många härliga människor i ens omgivning, som gör en både glad och inspirerad. Skönt också att få lite rutiner på dagarna - inte jobbrutin, utan med det man tycker om... även om det är något av ett jobb också, hehe. I allra högsta grad, faktiskt. Men det är ju självvalt och inget att klaga på. Tvärtom är det otroligt roligt att få betalt för att ha skoj. ;)
  Att sitta här vid vårt köksbord och titta ut på solen och träden (ja, de har vuxit upp igen - helt otroligt!) och äta frukost i lugn och ro är något jag uppskattar. Hotellfrukost i all ära, men en tyst omgivning alternativt en sambo till sällskap, är faktiskt att föredra. Ändå har sommaren och jobbet varit roligt, det har det. Ska jobba lite då och då under hösten, bra bra. :)
  Igår skickade Maja denna länk (
http://www.vuxenpoang.se) till mig. Hon hade blivit 27 år. Jag blev 18... Men sen gjorde jag fjortistestet också och tack och lov var det endast 25 % kvar, hehe. ;)

Nej, dags att göra sig redo för skolan.
I'll be back...

ciao! :)