trummor - middag - utförsåkning

I vanliga fall brukar projektveckor (såvida jag inte sitter i orkester) mest ge mig ångest och göra mig stressad över allt jag borde och skulle vilja göra istället. Det här är första gången jag inte känner så. Första gången jag bara gillar läget och gör det bästa av situationen, försöker att stänga ute resten och bara ha kul. Och det har jag! Är i en himla trevlig och ytterst glad grupp, haha. Och vi spelar på våra stora trummor. Otight som tusan för det mesta, men ändå, vi har skoj. Och nån gång då och då, då svänger det faktiskt. Hehe. Hur lunchkonserten (!) blir imorgon återstår ju dock att se..! :P
Sen på kvällen kommer Erika över och äter middag. Ska bli så trevligt så! :) Så skoj att ha henne inom räckhåll, hihi.
Sen är det dags. Dags för nåt av det bästa jag vet: skidsemester! :D Whiii! Håller tummen för sol, snö och bra åkning! <3

Until we meet again.
Kramar från Johanna***


Tisdag (de tycks alltid vara segast)

Det är såå många saker jag borde göra, känner jag. Men jag har såå lite kraft och ork till dem! Projektveckan tar uppenbarligen ut sin rätt och jag fick lite väl lite sömn i helgen...  öhh! Glädjer mig dock att det väntar en veckas semester bakom hörnet! :) Då klarar man det mesta, hihi. Orkesterrepet ikväll måste ju dock gå bra! Har inte varit där de senaste veckorna, pga praktiken. Så det känns som om vad som helst kan hända... hrm! :S Ska försöka ladda nu - vila och äta.

Puss så länge!

Mättski!

Sittandes här på vår vita skrivbordsstol, är jag mer än lovligt mätt! Puh! Öh! Suck! Blev lite väl gott det där, med mat gjord av farmor och resterande godiset från igår kväll..! Hrm. Hehe. Men gott var det, och hungrig var jag ju, hehe. Får väl se det som en uppladdning inför nästa veckas SKIDSEMESTER! WHIII! :D Ojojoj, vad skoj det ska bli! Myspys! :) Mmm...!


I skolan har vi projektvecka och Hyddan har spelat på sydamerikanska trummor hela dan, hehe. Ja jeflar.

Väl hemma har jag diskat och tvättat. Rekordmycket tvätt kan man ju säga att vi hade! Haha. Just den biten, samt vattning av blommor, verkar ha gått lite sådär då jag var borta... ;) Hihi.

Nu är det dock dags för att kolla klart på filmen "Tropic thunder". Hej så länge!!!


Hem.

Detta kanhända bli mitt sista blogginlägg som praktikant i Göteborg. Imorgon är det nämligen sista dagen och på kvällen är det dags att åka HEM.

BORTA BRA MEN HEMMA BÄST!

Så sant som det är sagt. ;)
För bra har det varit! Praktikplatserna och dess handledare (och elever) har varit kanon! Jag har bott på förstklassigt hostel, hehe, och haft obegränsad tillgång på både äppleyoghurt och skinkmackor, haha. ;) Jag har dessutom fått umgås med min söta lilla niece och busa och mysa med henne. Och så har jag äntligen haft lite tid för de vänner (och släktingar) som bor här. Härligt!
Men hem är bäst, ja. Förutom att det självklart ska bli mys att få bo med Calle och Baci igen i vår fina lägenhet, så ska det blir gött att få krypa ner under mitt duntäcke och ha tillgång till vårt kök och våra saker...

Helgen verkar bli intensiv, med två kalas på lördagen och jobbsökningsrace. Plus att Carro och John ska bo hos oss och att jag har en del skolsaker att göra. Och så vill jag öva. Så klart. ;)
Söndagskvällen ska dock bli min och Calles! Planerad sen en vecka tillbaka. Bara vi. Bara mys. Bara vara... Mmm.

Imorgon blir det sista packningen och så har jag fått låna Petras nycklar så jag kan vara på skolan och öva innan praktiken börjar. Skönt och bra. :) Måste fixa nåt till henne som tack för allt också! Pärla. Sen praktik då ja, och sen. Sen så. Sen sätter jag mig på tåget med Linda... och åker just HEM.

:)

Andrum.

Natten till denna skrev jag ett blogginlägg som för att vara mig faktiskt var både ganska bra och underhållande. Nåja, det tyckte i alla fall jag, haha. Dock blev något galet och allt försvann. Såklart! Grr.
Gör här ett nytt försök till inlägg, men har inga som helst ambitioner om att det kommer bli vare sig bra eller underhållande. För den enda (jag lär mig aldrig stava rätt?!) känsla jag i skrivande stund bär inom mig är att jag är MÄTT. Haha. Nyss hemkommen efter en superb middag intagen med min mycket goda vän Adam på Andrum. Minns att Nicole alltid brukade gå dit men har själv aldrig hamnat där. Tills nu. Och det var så gott och bra. Och så mysigt och alldeles, alldeles underbart att få träffa Adam. Han har allt en speciell plats i det Hydénska hjärtat. ;)
Efter middagen gick vi till godisaffären på hörnet och jag köpte en stor påse godis till Ph. (Häromnatten när han somnat ifrån sin godispåse råkade jag äta upp den... haha! :P Så nu fick han tillbaka - med råge dessutom).
Innan middagen var dagen som följer: övning på musikhögskolan, lunch med Jonas, mer övning, praktik och en efterlängtad sak: hårklippning! Hejdå till mina på tok för slitna toppar! Nu borde jag dock försöka ta hand om mitt hår och ge det "riktiga" hårprodukter..! Och regelbundning toppning. Yep. So they say...
Nu ska jag ge mig på att uppdatera mitt CV och sen är det nog dags för sängen. Med en bok eller dagbok. Kanhända båda. ;)

Until we meet again... ta hand om er där ute.
Två dagar kvar i Göteborg.

Kramkram!

Att göra. Eller inte göra. Att balansera mellan lugn och effektivitet. Aj.

Lite lätt ångest. Ångest över att inte få saker och ting gjorda... I vanliga fall är det ju prio ett (övning inkluderad), men här är det annorlunda. Praktiken tar upp större delen av eftermiddagarna, och det är onekligen svårt att få övat och gjort vad jag ska! I början av praktiken valde jag medvetet bort  det mesta, men nu känner jag både att jag vill och måste göra både det ena och det andra. Och då är det lite svårt att bo i ett pyttelitet, jättelyhört rum, med folk konstant i närheten. För ordentlig övning, det är inte detsamma som att spela vackra fina saker, hehe! Ååå.
Och så var det där med andra saker som måste göras. Där finns några skolsaker och där finns cv och personligt brev. Saker som inte är såå jobbiga, men de måste bara göras, helt enkelt! Gahh.
Och nästa vecka är projektvecka. Sedan skidresa! (Och då kan ingenting hänga över mig!). Och sen är det påsklov! Ah! SEN är det vanlig vardag igen. Ja, hjälp. Jag vet att jag nog bara borde finna mig i min situation och bara göra det bästa jag kan av den, men det är inte så enkelt. Det har blivit nån sorts lov-feeling här, och då är motivationen inte på topp. Samtidigt som det känns bra att unna sig lite mindre press och faktiskt leva ett... lite mer... """vanligt""" liv (missuppfatta mig rätt). Hehe.

Nej, men då borde jag vara redo att öva lite nu då ja! Haha. :P Så är det praktik i eftermiddag och så får jag aske baske mig skriva saker ikväll. Mer än blogginlägg och chatter, hrm. ;) Sen känns det nog bättre.
Som alltid...

Fem praktikdagar kvar.

Sen ska jag hem... :)

Med pojke på rummet och tre par fantastiska skor!

Om förra helgen innehöll vissa svårigheter att koppla av, och om tiden kändes som om den tog ganska god tid på sig... så var det precis tvärt om denna helg! Calle har varit här, och det var mysigt så klart. :) Det har varit fullt upp och fullt med folk mer eller mindre hela tiden. Mycket trevligt, men nu när han åkte bestämde vi att söndag kväll är VÅR - tillsammans med hyrfilm, hämtmat och en påse godis, haha. Ser fram emot detta. :)
För det är ju som man säger - Borta bra, men hemma bäst!
Så även om både boende och praktik varit bra här, ska det onekligen bli gött att åter komma hem. Detta sker på fredag. På lördag blir det två födelsedagsfester, hehe. En på dagen för kusin Hans, och en på kvällen för Karin som blir 25! :)

Det märks tydligt att jag har massa ledig tid här, hehe. För oj vad jag har shoppat! :P
Igår blev nog pricket över i, haha. Då var vi på Freeport och jag och Calle köpte en Ittala-skål och en Höganäs-tallrik. Och ett Chateu-vitvinsglas, inte att förglömma. ;) Men - bäst av allt - jag hamnade mitt i en totalutförsäljning av Filippa K och gick därifrån med inte mindre än en stickad väst och 3 par skor!!! <3 Så JA, det var en bra helg, haha! ;)




Kramar från Johanna***

Vill ha: rosa skor från Lacoste! Vill slippa: magont!


Idag mår jag inte riktigt bra... Jag har ont i magen, vilket är extremt störigt. :( Dock börjar jag inte praktiken förrän i eftermiddag, så jag hoppas att det går över. Ska snart hoppa in i duschen och hoppas lite värme gör gott.
Hade  en ambition om att ta mig till ett träningscenter, men vet i tusan om det blir så. Inte riktigt på topp, som sagt. Däremot kanske det får bli en promenad. Det är ju alltid skönt (så länge det inte regnar).

Imorgon kommer Calle upp hit. Det ska bli så himla mysigt och han är efterlängtad (och inte bara av mig, hihi). Skynda hit, min prins! :)

Här följer en bild på vårens villhaskor! (Och i verkligheten är de ännu mer rosa, tihi!)
Söta skor från Lacoste, som helt klart skulle pigga upp våren lite extra:



Ett tag har jag en spanat in mig på ett par jättefina röda skor från Fred Perry, men då jag igår stötte jag alltså på de rosa blev jag lite förälskad... Men hallå, det är ju ingenting som hindrar två på fina skor, inte sant?
SKOR OCH VÄSKOR KAN MAN INTE HA FÖR MÅNGA AV. Detta är ett faktum som inte nog kan understrykas! :)
Hittade dock ingen bild på dessa, så ni får klara er med de rosa. För denna gång. ;)


Hälsningar från Hovås!
Och ett grattis på namnsdagen till alla Viktorior. ;)

Vänner.

En lång dag, men en mycket trevlig dag. :)

Började praktiken 8.15 med en spelning med eleverna. Inkvarterade sedan min cello i brassrummet på musikhögskolan - tack! - och tog en mysig runa på stan med Linda, som också gör sin praktik här i Göteborg. Solen letade sig fram och det var så mysigt att gå omkring i fina affärer, sitta på en bänk i Vasastan, mysa och prata...
Lunchen intogs med Jonas på favoriten (igen ja, hihi) Evas Paley. De serverade sin supergoda lunchbuffé och kaffe för 59 kr. Inte illa, tycker jag! ;) Sedan fortsatte vi till musikhögskolan och jag fick lite övat. Jonas har verkligen varit min övningsängel de här veckorna - det blir ju såå mycket mer bättre och effektivt när man får tillgång till ett ordentligt övningsrum!
Sen var det dags att vandra vidare, denna gång för att träffa gamla folkisvännen Åsa. Vi hamnade på Café Villerkulla, ett charmigt fik med massa lockande pajer och tårtor! Hihi. Vi delade på en gigantisk bit kladdkaka och drack deras egna goda te. Mmm! :) Så kul att träffa henne igen och höra att hon har det bra.
På tal om gamla vänner sprang jag på ännu fler folkiskompisar och nuo-kompisar under hela dagen. Kul kul! :)
Så var det åter dags för praktik, vilket ikväll innebar två timmar celloensemble.
Sedan var dagen i staden slut, och jag åkte hem igen. Åt kvällsmat och busade med finaste Ebban, nattade henne <3 och sitter nu här mellan bok, praktikanteckningar, tv, mail och chatt.

En mycket effektiv och behaglig dag med andra ord.
Tack till alla som förgyllt den på ett eller annat sätt! :)

Kramkram,
Hydonken.

I väntan på... myshelg!

De flesta dagarna har jag extremt lugnt och skönt och enbart praktik på kvällarna. Idag och imorgon är dock undantag.
Idag var jag på Hvitfeldska från morgon till kväll och imorgon blir en heldag det med, som börjar med att celloskoleeleverna ska spela mingelmusik på morgonen, och ha ensemblelektion/er?/ på kvällen. Däremellan ska jag träffa både Linda och Åsa! :) Och tänkte dessutom mygla mig in på musikhögskolan och hänga/öva lite där... ;)

Sen är det bara torsdag och fredag kvar innan det är helg och en hyfsat efterlängtad pojkvän kommer dyka upp här i götet. ;)) Ser fram emot helgen och massa mys! Sen är det fasen sista veckan. Tiden gårt fort när man har roligt! Och det har jag faktsikt. Ebba är en ängel som sätter guldkant på allt och alla och skolorna är jag helnöjd med (och allt vad de innebär). Och det där med lite egen tid och att ta det lugnt, har inte varit helt fel det heller, känner jag... ;)

På lördag ska jag och Calle äta på vår gamla favvorestaurang Knossos (
www.knossos.se) Mmm! Ett mysigt bord för två är tydligen reserverat. Iiii! ;) Grekmat, mys, vin och middag ute på tu man hand, följt av utekväll - ja, det ska bli ROLIGT! :D


Nu ska jag kolla hur det går för min tvätt (såå skönt med tvättmaskin inne i lägenheten, heja!) och sedan blir det nog lite läsning av min bok. Eller sortering av foton. Kanske till och med båda. ;)


På återseende!

Kärlek // Johanna <3


Jag vill (läs: ska) alltid bo vid havet

Tack för vackert väder idag! Whii. Såå skönt att återse solen, och obeskrivligt skönt att ta en långpromenad. Har gått nere vid havet och det var alldeles underbart skönt. Havet är och har alltid varit en oas med ett otroligt lugn och frihetskänsla...
Så där gick jag, lyssnade på fin musik såsom den ska spelas, och funderade över min framid. Nej, jag kom inte fram till något. Jag vet ju vad jag har för mål, och det är skönt och bra. Dock finns det väldigt många olika vägar att ta för att nå dit. Det känns mindre skönt och bra. Det känns faktiskt riktig jobbigt. Jag som kan ha världens beslutsångest till och med för att välja pålägg på smörgåsen! :S Så som ni förstår kräver detta lite tid. För även om målet är klart, så måste jag alltså välja väg dit. Dessutom är jag ju en väldigt förnuftig och realistisk flicka, så jag känner att jag även måste ha en backup-plan. (Som om inte ett val vore nog, liksom). Så ni kan ju gissa vilket virrvarr och klydd det är i min kropp och själ för tillfället! Gahh.
"Allt löser sig till det bästa" hävdar alltid Calle. "Allt som händer har en mening" är ett av mina motton. Så visst tror jag att "allt kommer att bli bra". Just nu är det dock lite beslutsångest. Men jag har ju flera personer som förhoppningsvis kan hjälpa mig att göra rätt val. Eller finns det sådana? Kanske är det olika? Kankse är allting ändå förutbestämt?
Jajaa. Som ni märker, tar det lite tid för mig att komma fram till saker. Men, det har ju löst sig förut, så jag litar på att det gör det igen. Men verkar jag lite borta, så har ni nog förklaringen här, hehe.

Nu sover Ebba och det gör hon ett tag till. Sen ska hon till dagis och Mona till jobbet. Då ska jag öva, tänker jag. Tydligen står fjärde satsen av Elgars cellokonsert på tur att läras in. Ska bli spännande. Den är fin.
Lyssna/titta här:
http://www.youtube.com/watch?v=h1ofV9qWNaQ

Until we meet again.
Kärlek // Johanna

Mer shopping!

Denna helgen var alltså ambitionen att vara helt och hållet ledig. Det har gått sådär bra, får jag väl erkänna. Men jag lyckades! Och det var lite gött. Lägga allt annat på hyllan och bara... vara.
Idag hade jag tänkt ta mig ut på en långpromenad men vädret här har varit katastrofalt dåligt! På eftermiddagen fick dock både jag och Ph nog (Mona jobbar) och det blev en tur i bilen. Vi hamnade på Kungsmässan och på nåt märkligt sätt hamnade vi även på Zara. ;) Mycket nöjd efter följande fynd:



En myskofta och en klänning, båda från Zara Knitwear. :)

Önskar er alla en skön söndagskväll och en bra vecka 11!
Kramar Johanna

Shopping!

Tänk vad lite shopping kan göra för humöret! ;)
Hittade idag en mycket efterlängtad väska - ljusbrun med lång axelrem och plats för plånboken, men inte för stor. Precis som jag letat efter! :) Whihii. Hittade också en söt rosa tröja och ett par plommonfärgade tjocka strumpbyxor. Och så lite tackförattjagfårbohoserochätaermat-presenter till min extrafamilj här och en söt liten ask som kan komma väl till pass...



Alltså kan väska och tröja bockas av från listan nedan. ;) Gött!

Nu är jag dock vansinnigt trött (så tråkigt väder! Skyller på det.) så det blir nog hemmakväll trots allt. Får ta igen kalasandet nästa helg... ;)

De senaste två dagarna har jag återtagit kontakten med omvärlden - hehe - i form av diverse telefonsamtal och chatter. Så bra det känns! Va fina ni är alla som är där ute.
Något som är vääldigt roligt är att min favoritkarlskronit ska flytta till Köpenhamn! Och det är snart! Erika börjar jobba på Benetton redan om två veckor - hurra, hurra! :) Aldrig förr har vi bott så nära - även om det är olika länder. ;) <3

Hannapannan, fyller år idag. Grattis gumman och hoppas din dag är fin som snus! ;) <3

Här följer några bilder från senaste tiden. Håll till godo! ;)
Kramar Johanna***



Jag och Calle på härlig vinterpromenad i Pildammsparken! (Saknar dig, min finis!!)


Pärlan Sofia och hennes Viktor var på middag härom helgen. Hade vi lyckats matcha klädsel eller vad?! Haha! ;)


Till dig, Hanna! :)

praktikvecka 1 avklarad. 2 till. och massa tid. vad gör jag med den då?

Jag har en helt ledig helg framför mig. Jag har faktiskt två veckor framför mig, som är så obokade som aldrig förr! Det är en helt skum känsla, och jag vet inte riktigt hur jag ska ta mig an detta. Min hjärna säger till mig att jag kommer att komma in i lugnet och att det kommer att göra mig gott, men kroppen är allt bra uppe i varv alltså... Och ganska schleten på samma gång. Massage och klippta toppar kanske vore en bra grej ändå? Ja, en tur i stan imorgon får det nog i alla fall bli. :) Många bortresta och upptagna vänner här i götet denna helg, verkar det som tyvärr. Alltså ännu mer egen tid. Hej. Men men. Vad ska jag göra? Får nog göra mig en lista med saker jag kan plocka att göra och sedan bocka av, haha. ;) Eller är just du ledig och i Göteborg kanske? :P
Kvällen var lugn som aldrig förr. Funderar på att "dra mig tillbaka" och se på film på datorn i sängen. "My fair lady" kanske? På tal om det är det ju bud på att gå och se "Mary Poppins" här på Operan! Spelas denna och nästa helg. Vore skoj! Undrar hur mycket den skiljer sig från den faaantaaastiska uppsättningen jag såg på Broadway? ;)

Önskar er en god natt.
Och tackar alla goda vänner och fina familjemedlemmar för att ni finns. Ni är bäst. Älskar er.
Puss puss,
Johanna

Mycket man vill...

...och det mesta kostar tyvärr pengar... Men på önskelistan för tillfället står:

- axelremsväska (de få jag har som man bär med lång rem rymmer inte min plånbok, vilket är lite jobbigt)
- träningsskor (lite i taget faller mina sönder... och de har inte direkt doften av nya skor kvar... :S)
- långärmade, figurnära tröjor med fina ringningar (har inte många långärmade tröjor alls, tunna that is)

Dessutom bäddar ju Göteborgsvistelsen för ett besök på Freeport. Där skulle jag förutom träningsskor kunna tänka mig hitta lite fräscha träningskläder, en varm och go mysdress och varför inte lite nytt i Höganäs eller nån fin Filippa K-mugg? :)

Ett besök hos massör och frisör känns också angeläget. Var väldigt länge sedan jag gjorde något av det - vilket både känns och syns... Något ligger uppenbarligen i kläm i mig, för vänster lillfinger envisas med att domna bort då och då, vilket är måttligt irriterande då det ju händer att jag använder just det fingret..! Lite piff på huvet skulle också göra gott...

Ja. Så är det. Jag får väl återkomma med hur det hela går. ;)
Så länge säger jag stort grattis till båda mina favoriter: Calle och Erika, för att de är så himla bra och duktiga! Grattis! <3

Kramar Johanna***


Så var praktiken igång!

Så var praktiken igång. Idag var jag på celloskolan och jag tror det kommer bli bra. :)
Imorgon väntar gymnasiet... hoppas det blir bra det med!

Slutade kl. 19 och begav mig då bortåt musikhögskolan. Stannade till på favoritcafét Evas Paley och åt en finfin lasagne. Där satt vi, jag och herr Cello, och tittade på folk och försökte få upp värmen igen efter att ha varit ute i kylan. (Konstigt väder idag förresten - allt från regn och rusk till massa snö, och så tillbaka igen). Sen tog jag mig alltså till Artisten och möttes upp av Jonas, som (ännu en gång) lotsade mig till ett övningsrum. Skönt att hålla igång så gott det går - även om det känns som på tok för lite... Dock har jag övat på de senaste veckorna, det märks. Märks också i bemärkelsen att jag känner mig lite sliten i kroppen... Lite vila hade kanske inte varit fel... Snart... Får se förbi värken i axlar, mellan skulderbladen och i svanken så länge... Men när tid finnes ska Hyddan boka massagetid! Mmm. ;)
Viss värk beror säkert också på att jag inte tränat på en vecka nu... Det slår liksom aldrig fel. Hurra för gym och gympa - så bra det är! Det saknar jag redan, vill jag lova... Men annars klarar jag mig bra tycker jag. Ebba väger ju upp det mesta här i världen, tihi! <3

Nej, men nu ska jag ta en sista koll på vägen till Hvitfeldska, och sen blir det nog till att sova.
God natt, gott folk! :)
Krram!

Söndag 1 Mars (oj) 2009

Det gött när man vaknar av magont i ottan tycker jag... inte! Så var i alla fall fallet idag. Lyckades dock somna om och steg upp igen vid 8.30. Då blev det frukost med min nya familj, och nu sitter jag åter på sängen. Planen för dagen är att "planka" in på musikhögskolan här via Jonas, hehe. Ska bli gött att få övat ordentligt! Frågan är hur det kommer bli resten av praktiken..?! Får göra det bästa av situationen. Hmm. Kanske kan jag få hänga lite på celloskolan innan eleverna kommer? Time will tell.
Imorgon är det för övrigt praktikdags. Ahh. Lite scary, men det ska nog gå bra.
Nu ska jag kolla upp vart skolorna ligger och hur jag enklast tar mig dit.
På återseende! ;)
Johanna