- Eis, bitte!

Puh! Det finns fortfarande några saker kvar på min checklista, men inom några timmar hoppas jag att allting är avbockat och att vi fem som imorgon tar vårt pick och pack mot ÖSTERRIKE <3 kan slappa i soffan med uppladdning i form av "Sällskapsresan II: Snowroller" och våfflor, Våffeldagen till ära. :) Mmmm, vad jag längtar!!
Visste ni förresten att Våffeldagen kom till av att nån inte riktigt fick tungan rätt i mun? Marie Bebådelsedag är det idag och i bondesverige kallades det för Vårfrudagen. Säkert en skåning som fick Vårfrudagen till Våffeldagen, haha... och glada är vi väl för det! ;)
Passar på att önska er alla en GLAD PÅSK!!! Auf Wiedersehen!
*** Kramar *** Johanna ***

Update

Hej gott folk!
Sitter här med te i kopp, müsli i skål (Hemköps egna - så god! mmm) och katt i knät (mera mmm!).
Snart dags för rep med orkestern, men innan dess lite chill framför datorn...
*
Idag har det varit övning, triorep, lunch med Annelie :) och arbetsintervju på schemat! Är en av tre utvalda för ett sommarjobb på CROSS, wehej! Hoppashoppas. Håller tummen... Vore ju vansinnigt passande att stå i en butik som säljer skidkläder och golfkläder, tycker fröken Hydén hihi. :)
*
Tankarna klurar fortfarande på Kuba eller inte... åh, så svårt det blev! Finns ju så mycket roligt jag vill göra... Och nu kanske jag får jobb??
*
Helgen var superb. Supermysigt att vara hemhemma lite och skönt att helgen var så obokad som den var. Blev mysmiddag med finaste föräldrarna och massa bebismys! Hannas söta Vilgot och Marias fina Felicia utsattes båda för mitt gos, hehe. Skicka godingar som äntrat våran värld! <3
*
Önskar er alla en behaglig tisdagskväll (som än så länge är ljus och med relativ klar himmel!).
PUSS!

Kuba?

Flygbiljetterna till Brazzzil gick tydligen i taket så nu är sommarturnén ombokad till Kuba!
Det är lite blandade känslor för min del... av olika anledningar...
Är säkert ett superhäftigt resmål, men det är inte gratis och det är över midsommar och... ja.
ÅH.
Jag som var så sugen på att skaka loss i Rio!! :P
Nu måste jag nog tänka en dag eller två på det här, känner jag...
Hade kassan tillåtit hade jag rest hela sommaren. Till Kuba med orkestern, till Monaco med Calle, till Frankrike med familjen, till Gotland och till Grekland... you name it! Hade lätt kunnat fylla sommaren med resor! :) Dessväre (!!) måste man ju jobba för sitt leverne på sommaren. Liite konstigt faktiskt. Tycker som farmor, att det borde vara LOV när det är lov. Vi pluggar ju faktiskt 100% resten av året. Men men. Sånt är livet. Har iofs inget emot att jobba, men ojoj vad jag hade kunnat roa mig om allt jag hade var tid och pengar, tihi. :P
Men Monaco får det nog bli i alla fall. Jag och Calle. Som för snart fyra år sedan. Mmm... (Jo, jag var där själv i somras).
Me love Monte Carlo. Och nu är vi gamla nog att gå på kasinot, tjoho! Får det nog bli ett besök på, tänker jag. ;)
Och äta glass i parken, sola på stranden, äta gott på Café de Paris, promenera i gamla stan... mmm!
Annars är sommaren oviss.
Lite spännande hihi. :P
Men nu är den i alla fall på väg, sommaren. Våren också... i looove it! :)
Solpussar *** Johanna



Vy över... ja, nästan hela landet faktiskt, hehe: MONACO.

=)

Idag är jag piggare. Jag försöker acklimatisera mig till denna lugna vecka och idag blev det långlunch med Hanna på Systrar & Bröder - ett mycket trevligt inslag mellan övningspassen och tvätten. =)
Jag gillar verkligen det stället. Ett ganska anspråkslöst café men med otrooligt goda saker, trevlig personal och helt okej priser. Vi åt varsin sallad, men lunchbuffén såg väldans god ut, så den får det bli en annan dag! ;)
Ett annat tips är deras brunch. Och deras bröd. Och deras... Ett kalasställe med andra ord! =)
Såg förresten årets första snödroppar på vägen dit, ihhhhh! =)))
***
Om en vecka kommer Kristoffer ner från Stockholm. Dagen efter kommer Erika och Lars från Köpenhamn. SEN ÄR DET DAGS! Ojoj, vad vi längtar här nu hihi. Går och pillar på vår skidutrustning, kollar alpvädret och pratar knäskador mest hela tiden faktiskt, haha.
Calle stackarn har skadat sitt ena knä. Var och kollade det igår och röntagade det idag. Beror förmodligen på att han står hela dagarna... Men nu har han fått roliga små piller som ska göra honom bra!
Mina knä är som de är, inte så mycket att göra åt, men jag skaa köpa knäskydd. Jag ska... öhh. Typisk tråkig sak att lägga pengar på. Men men. :P
***
Roligare att lägga pengar på är vårkläder och inredning! :D Därför ska jag ha "Hydonkens Stora Vårrensning" på måndag. Alla som vill (än så länge är vi fyra, haha...) får komma. Reglerna är enkla. Allt man borde gjort sig av med tar man nu tag i och gör sig av med. Hittar man nåt man vill ha får man ta (så länge det inte blir slagsmål, men då kan vi säkert fixa nån tävling för det, hehe), resten skänker vi. Ääntligen ska det bli plats för nya saker i mina lådor och hyllor! =) Komkomkom!
***
Tja, kanske inte det roligaste av blogginlägg, men jag fick skriva av mig i alla fall!
Imorgon är det skola, en lektion och en elev, resten övning. Och så en sväng till F&S.
Ha det så bra, gott folk! <3
***
***
***
Ps. Spotify stavas det visst... tihi! :P

puh!

Sista tiden har det varit långa och intensiva dagar, så när jag denna veckan har det extremt "luftigt" har en ordentlig trötthet slagit in. Puh. Känns lite larvigt att klaga på att vara trött när jag nu har det lugnt, men jag anar att jag inte känt efter alls innan utan bara kört på, och så tar det ut sin rätt nu.
Unnade mig därför att gå hem från skolan tidigt idag. Cyklade förbi Intersport och Stadium och köpte ett skärp till mina skidbyxor (rosa från PUMA) och en häftig, rutig luvtröja till Calle som han ska ha när han nästa vecka förvandlas till min alldeles egna snowboardåkare. ;)
För ja, nästa vecka är det äntligen dags!!! ALPERNA 2010!!! Som jag har längtat! :) Har snart allt jag behöver, sånär som knäskydd (måste köpa riktiga i år, mina apagamla budgetbandage håller inte längre, haha), band till DV-kameran och diverse apoteksmeck.
På tal om det är det lite spännande nu med alla nya apotek! ;) Ska bli intressant och följa vad som händer, hur de kommer profiliera sig, locka kunder och få fram de saker man helst vill ha... Schpannende. :P
Och på tal om "schpannende" så kommer jag osökt in på språk och har de senaste dagarna haft ett väldigt sug av att läsa språk igen! Friska upp tyskan inför resan vore en god idé, men jag vill också lära mig italienska lite ordentligt. Och gärna lite franska och grekiska också! ;)
Mycket jag vill haha.
Idag har jag i alla fall tiden att åstadkomma lite - klockan är bara halv fem och jag är hemma!! Yeey.
Ska nog piffa lite här hemma, och sen kanske sätta in lite fler foton eller baka..? :)
Har ledigt från orkestern denna tisdag, så det känns lite extra lyxigt, hihi.
Ha det så bra och hoppas ni får en ytterst behaglig tisdagkväll! :)
Kramar Johanna

Avokado

Varje år ska jag lära mig att äta något nytt. Lära mig gilla nåt jag inte gillat, med andra ord. Det är bra av många skäl. Man gillar fler saker här i livet, till exempel. ;)
I år är det avokadoår! Det går faktiskt riktigt bra. På kort tid har avokadon lyckats gå från något jag mer än gärna petat undan på tallriken, till något jag faktiskt kan kalla för gott! Heja. När jag var liten aaavskydde jag denna gröna sak, och nej jag kan fortfarande inte trycka i mig bara avokado och i stora mängder, men det går helt klart framåt och alldeles nyss komponerade jag en egen liten busenkel röra som gjorde sig alldeles utormodentligt på smörgåsen! :)
*************
- avokado
- keso
- citronpeppar
*************
Låter kanske inte mycket för världen, men det blev kalasgott. Testa själv, vetja! :)

I <3 sportify

Bästa skivan:
WALTZ FOR DEBBIE med Monica Zetterlund och Bill Evans
*
Jag lyssnade på den en hel sommar, så nu finns där fullt av fina minnen, härliga känslor, varma vindpustar, brus av hav...
*
Dock är mitt ex spårlöst förstvunnet!! (Misstänker att jag glatt skickat med den med någon på nån fest i hopp om att sprida denna underbara musik, och sen minns ingen av oss vem som hade skivan eller vart den skulle... jaja).
*
Det är här sportify kommer in i bilden. Fy fasiken vilken bra grej det är!
Man kan verkligen frossa i musik där. Allt från de gamla mellanstadiefavoriterna till svår konstmusik... you name it.
*
Är det nån som vill ha en invite är det nog bara att höra av sig till min karl, tror jag, hihi... ;-)
Tyckte han sa nåt om det häromdagen...
*
Fascinerande hur mycket minnen och känslor det finns i musik...

Sommarbild på en söndag..! :P

Jag älskar söndagar... och jag älskar alla underbara årstider som finns här i Sverige!! Alla har helt klart sin charm, och när de är visar sina bästa sidor känns de totalt oslagbara och helt fantastiska. Den första vårsolen och dofterna som hör våren till, varma, sena, ljusa sommarkvällar, ruggigt höstmys, snöiga, kalla vintrar... <3
Här följer en bild tagen i somras, från en utflykt till Kivik Art Center (korna hörde väl iofs inte till utställningen, men bilden är härlig, tycker jag, hehe). Har ni inte varit där tycker jag att ni ska ta er dit när det blivit lite varmt ute. Det är väl värt ett besök!


Vårpiff av mig och lyan, tjoho!

Solen lyser för fjärde dagen i rad och det är alldeles, alldeles underbart! :)
Kallt som tusan är det dock, så det är tjocka kläder som gäller än...
Däremot har jag i veckan kittat upp garderoben lite. En rosa kofta har det blivit (man kan skymta den på bilden i förra inlägget) och en fin svart/vit-randigt tröja med puffärmar från Zara.
Jag har på mig båda idag, tillsammans med den svarta kjolen från Sonia Rykiel pour H&M. Och så en liten fläta på knoppen, så klart! ;)
Lägenheten har också fått sig en liten piff. Äntligen! :) Cyklade till IKEA igår kväll (ja, jag cyklade... en historia för en annan gång kanske, hehe) och gick lös bland saker i fina vårfärger hihi. Två filtar blev det till soffan: en ljusgrön och en cerise av modellen Felicia. En bricka med fåglar som jag blev totalförälskad i. Lite obligatoriska servetter... Några förvaringsboxar. Med mera... :) Så nu vill jag bara vara hemma ikväll och pyssla, sortera..! ;) Men först ska det sittas i antagningsjury! Dags för de som vill gå IE i Malmö att göra sina provspelningar. Jag ska lyssna på stråket. :)
Dags att göra sig i ordning!
Ha en skön lördag!!!
KRAM // JOHANNA

Vår!

Jag var nog ensam om att vilja ha kvar snön... men nu när solen och vårvädret varit här idag, tycker jag plötsligt att våren gärna får komma ändå! :) Dubbla vantar har blivit skinnhandskar, stor halsduk har blivit scarf... :)
Det var fantastiskt gött att vakna och se solljus (och bläddra i H&Ms accossearkatalog och drömma om att piffa mig vårfin) - och lika underbart att solen var framme hela dagen! Till och med ut till musikhögskolan sken den och jag ägnade både en och tre minuter åt att njuta av den...
Dagen till ära har jag flätat håret. Flätor ska det nämligen vara i vår, fick jag lära mig i den fantastiskt tjejtidningen jag köpte igår, hihi. Där fick jag även lära mig en del andra viktiga saker värda att veta... tex att en val som kommer, kommer med ungefär tjugo liter sperma..! :S Så tänk en gång extra innan du hoppar i säng med en val..! :P

Vårhår


Hemsidetips...

www.danskdesign.nu
...är en trevlig hemsida med massor av fina saker! <3
Jag är lite sugen på en söt liten kaffekvarn från Bodum, för 599 kr. Färskmalda bönor hemma känns ju som lite vardagslyx. ;)
Har man ingen kvarn är ett tips att ta sig till tex Kahls och köpa färskmalet kaffe där - smakar godare och doftar gudomligt! :)