Vart tog juni vägen?!

Det är mulet idag, men kanske är det lika bra. Har jobbat på hotellet sedan klockan 6 i morse och kom alldeles nyss hem. Senare ikväll kommer Hannapanna på kvällsfika och innan dess måste jag öva och städa.
Konserten närmar sig och jag känner en liten klump i magen. Mest för att jag inte fått klartecken på repertoar än, vilket gör att jag inte kan fokusera hundra på vad jag nu ska spela. Åh. Formkurvan är väl inte på topp heller såhär på sommaren, efter en veckas semester och nu när jag dessutom jobbar dubbla jobb fram till väldigt nära konserten! :S Hjälp. Funderar på att öva hemma idag - trots att det känns lite elakt mot grannarna - och plöja lite gamla noter. Kanske finns det nåt i mina gömmor som kan lämpa sig bra? Hmm.
Bordet är nästan färdigt nu. Snart, snart. Och OJ vad skönt det ska bli att få i ordning kök och arbetsrum igen! Har blivit lite halvkaos här tycker jag... ajaj, inte så gött.
Något som däremot var gött var gårdagens after work! Fick träffa alla kollegorna och vi hade det himlans nice, med god, fäsch mat och massa försvinnande gott rosévin..! ;) Rekommenderar verkligen en kväll på Debaser i sommar!
Nej, nu är det dags att ta tag i lilla livet här. Tror jag somnar om jag sitter still länge, hehe..! :P Sommarpuss på er!
**********
PS. Vi såg nya Sherlock Holmes-filmen häromkvällen, den med bla Jude Law, och den var kanoners tycker jag! Coolt filmad och precis lagom av allt. Jag är redan sugen på uppföljaren! :)

La dolce vita!

Jag varvar cello inne med sol på balkongen, jag målar på evighetsbordet och klappar katten.
Ensam hemma för första gången på länge och har det riktigt sommarlovigt. =)
*
*
*
Monaco var fint som alltid. Jag älskar det där. Lilleputtlandet som har allt jag behöver - lugn och tempo, sol och svalka, champage och sjukligt stora båtar, haha. Vi har ätit oss mätta på god mat, fina bilar och vackra kläder. Vi har åkt på utflykter till Italien och Frankrike, svurit åt maneter och skrattat åt annat. Vi har jämfört bubblor i skumpor och sett rekordsmå rumpor. Vi har gått och gått och gått lite till. Vi har sett svenskt bröllop på datorn och hört monegaskerna glädjas åt att prins Albert äntligen fick tummen ur att förlova sig. Vi har ätit rekorddyra glassar, men så goda att de var värda varenda cent. Vi har myst med nära och kära och mått så bra som man bara kan! <3
*
*
*
Nu är vi tillbaka och har firat midsommar på ett tak. Det var väldans trevligt. Igår åt vi oxfilé med goda vänner.
Imorgon drar sommarjobben igång på riktigt för min del, och Calle går på två veckors jobb till innan det är dags för lite mer ledigt.
Är ni i Malmö och vill hitta på nåt, så är jag inte den som är den! Det är sommarlov och solen skiner. =)
Life is good...



Bästa dagen!

Lunch i slottsträdgården, glass från Glassfabriken och rosévin i Västra hamnen... <3
Dessutom massa sol, promenader, samtal, Grey's och målande...
Alltihop tillsammans med min fästman (efter en förmiddag på en väldigt varm och ovanligt öde skola).
Går och lägger mig nu och tänker att det har varit en alldeles, alldeles uuunderbar sommardag!!! :-))


Vill ha...

... ett litet hus.

Längtar verkligen till den dagen vi har vårt eget.
Älskar vår lägenhet, men en sak kan jag inte vänta på att slippa ha: grannar vägg i vägg!
Det är hopplöst när övningslusten faller på! Avskyr att behöva känna att jag stör när jag övar och vill inte vara orolig över att undervisa elever hemma. Övningssordinen gör att intonationen blir sämre. Att jobba med klang är för övrigt helkört. Jag blir spänd och försiktig och tappar allt jag lärt mig om naturlig tyngd... Frustration. Vill ju kunna öva ostört i mitt hem för tusan! Åhåå, vad jag längtar... <3
Inga knackningar i väggarna eller stamp i golven... för visst tar man åt sig när det låter... någonting. Väntar liksom och lyssnar, fast jag försöker koppla bort det. Stör jag tycker jag att de får komma och knacka på. Men sånt händer ju inte. Får man väl helle ilskna grannar eller klagomål hos andra... men åhhhh.
MEN i ett eget litet hus kan man få öva och undervisa preciiis hur mycket man vill!!! :D Man kan repa kammarmusik, spela atonalt och hur starkt som helst och slippa all oro över att man stör. Då är ett akustiskt instrument helt plötsligt hur diskret som helst... hmm...
Drygt en vecka av sommarlovet har gått och skolan renoveras. Jag har både kurs och konserter på ingång och både vill och måste ju öva! Så himla tråkigt när det känns såhär bara...
Men nån dag... Someday... ;)


ÖH!

Har skrivit två långa inlägg nu som jag raderat. Känns inte som om jag skriver nåt värt att läsa. Ändå fortsätter jag... Tredje gången gillt nu då kanske?
Hotelljobb idag. Och imorgon. Klockan väcker mig klockan 04:35 - en sådääär skojig tid att stiga upp på, erkänner jag...
Imorgon blir det gött dock. Då kan jag se fram emot att träffa Magdalena när jag slutat, och att bli av med mina slitna toppar. Äntligen!
Ojoj, nu går det segt för Hydonken här haha. Bäst att aktivera mig med något annat!! ;-) Tre saker står på schemat att välja och vraka mellan innan det är dags för laga och äta mat och sedan somna i soffan, hehe:
- spela cello
- träna
- måla bord

Hmm... where to start? Ibland är det allt bra svårt att ta beslut... :P


Söndag i sängen...

... känns som en sak jag skulle kunna tänka mig idag! Sjukt trött och blev nästan ännu tröttare när hotellet nyss ringde och jag tackade ja till att jobba imorgon bitti - starttid 05:30! Öhhhhhh...! :S Fan. Men det blir nog bra..? ;)
*
Sjukt bra kväll igår. Jag och Mägs gjorde vårt livs godaste pastasallad och rosévinet flödade. :P Fick sällskap av Jessica och Annika och hade en hyvens afton i vår soffa! :) Mer sånt!! Galet trött idag bara, som sagt, ja. Haha.
*
Kommande vecka känns bra:
- cellokurs, snabbvisit hemhemma, elev, lite jobb här och var, en ganska trevlig attgöralista att pricka av och sen är det äntliigen dags för avresa till morfar! :D Jisses vad jag längtar... efter dem, efter Monaco, efter sol och kanske framför allt en semester med Calle! <3
*
Ha en skön söndag!

lörDAG

Ojoj, jag skådar sol här utanför fönstret! Välkommen tillbaka, säger jag! Stanna gärna läänge... :)
*
Idag vankas jobb i butiken. Innan dess ska jag spela lite cello och städa lite. Efteråt med, är tanken.
Ikväll blir det celebert besök i form av Mägs! ;) Ska bli nice.
*
Lite träning vore också gött att hinna med, känner jag. Får bli idag eller imorgon. Dags för mage/rygg/vader!
Våran Vältränade Viktor har hjälpt mig med ett träningsprogram som ska få mig att arbeta igenom hela kroppen. Känns riktigt bra. Har bara hunnit två av fyra pass, men so far so good. Får återkomma mera vad det lider. ;)
*
Önskar er en härlig dag - och har ni tråkigt kan jag ju tipsa om att det finns snygga kläder och trevlig personal på Cross en dag som denna, hehe. :P
*
Kramar från Johanna

Fredagskväll.

Massa vin i onsdags...
Massa champagne igår...
Hyddan är lite trött denna fredag kväll! :P
(Och måste ju ladda inför morgondagen, hehehe).
Ska bli kopiöst mysigt att vara hemma ikväll, med Calle och katt, och bara chilla... mmm!
TREVLIG HELG, GOTT FOLK!

Studentdags & SATC 2

Om mindre än två timmar ska studenterna springa ut och jag håller tummen hårt att det ska sluta regna! Det öser ner... Både för deras skull och min hålls tummen. Mitt val av skor var inte det bästa för regnväder... :S

Redan fem år sedan jag sprang ut. Hur galet är inte det?! Känns som... två år sen, kanske.
Jag börjar bli gammal...
Men jag får fortfarande visa leg när jag handlar folköl, haha! :P (Och på Systemet också, såklart, men där är det kanske inte såå anmärkningsvärt hehe).

På armen har jag mitt studentarmband.
Små, ljuslila sötvattenspärlor.
Jag köpte ett till varje medlem i vårt tjejgäng, The Cosmopolitan Girls. ;) Alla i olika färger.
Minns och ler. <3
Undrar om de har sina kvar..?

* * *

Gårdagen var världsklass!!
"Sex and the city 2" var helt underbar och middagen efter med våra pojkar var diviine den också. Grillen är invigd och verkar fungera kanon. ;)
Så nej, filmen förtjänar inte ett dugg den dåliga kritik den fått! Jag hade ändå förberett mig på det värsta. Uppföljare har ju ofta en tendens att... inte vara så bra. Hrm. Men den här var BRA. Rolig och underhållande och med problem och händelser som var så världsliga att vi både fick skratta och gråta.
Skulle kunna skriva massor mer om den, men jag är lite uppe i varv här känner jag. ;) Kort och gott: I loved it! Se den om du inte redan gjort det! ;)

Sommarlovsdag no. 3

Igår: lugn förmiddag med diverse pyssel hemma, eftermiddag på skolan med övning/elev/skåpstömning, kväll på golfen med Calle och Baur.


Idag: regn och idétorka. Eller kanske inte torka, men lite oinspirerad att ta mig för saker... När jag är redo finns det dock att göra:
- öva (dags att förbereda sommarkonserten 21/7 i Asarums kyrka)
- skrapa/måla på köksbordet (som har tagit lite paus i sitt turkosnande)
- sätta in foton (jag klipper och klistrar och ser inte ljuset i tunneln - men kul är det och fint blir det)
- träna (nästa pass ska det bli biceps/bröst/underarmar)
- bära upp saker till vinden (har sorterat ut en massa, men det känns så långt upp dit)
- damma (befarar att det finns dammråttor lika stora som Baci på sina ställen)


Ikväll: bio med Hanna! SATC2 ska det bli. :) Ska bli roligt och mysigt, men vad gäller filmen försöker jag hålla förväntningarna låga... Anar att det kan bli svårslaget att ha sett första filmen mitt i smeten i NYC... :P ...och blandade recensioner har den ju fått... Ska bli kul i vilket fall som helst! Kan återkomma mer om detta. ;)
Kanhända att vi får Hanna och Johannes som middagsgäster efteråt. Hoppashoppas. ;) I så fall är det kanske läge att inviga vår grill? Mums.


Bildbevis!

När jag i morse hade kommit till sidan 14 i Sydsvenskan blev jag alldeles varm inombords. Där fanns en bild som verkligen berörde mig, som fick mig att le och tänka att "sådär vill jag också ha det".
*
Bilden var på Máiread och Jack Maguire. Máiread, som vann Nobels fredpris 1976, hade på bilden just kommit tillbaka från Israel. På bilden får hon en kram av sin man och det finns så otroligt mycket och vacker kärlek fångad just där, just då. Så fint, så vackert, så äkta.
*
Det är så jag vill åldras med Calle. Jag vill aldrig sluta hålla handen eller att vi ska glömma bort att ge varandra just sådana där blickar, blickar som visar att "fy fasiken vad jag älskar dig, det är du och jag för alltidalltidalltid!".
Det var just det där som jag tyckte att den bilden sa och det var liksom nästan ett bevis på att det går.
Så himla go start på dagen va! ;)

* * * * * *

Bilden jag syftar på är den som följer. Hoppas den ger även er ett leende och lite glitter inför framtiden. :)


Sommarlovsdag no. 1

Måndag morgon. Sommarlovets första riktiga dag. Det regnar. Jag har fastnat lite för länge vid datorn.
Unnar mig dock en slappedag. Ska spela på examen i eftermiddag så innan och efter låter jag mig göra vad jag vill, hehe. Inspirationsnivån står dock och stampar och inte mycket har blivit gjort. Mest suttit och mailat nära och kära, drömt mig bort bland bilder på Monaco, kladdat med mina älskade Stabilopennor i min nya kalender...
* * * * *
Två saker vill jag dock göra efter spelningen: sandpappra resten av bordet så att det är redo för målning, samt träna. Det är vansinnigt gött att ha gymkort igen (köpte på gymmet tvärs över gatan, yeey!) och närheten är det bästa på länge. Slippa cykla genom hela Malmö för att komma dit är skönt. Nu kan jag ju springa ner bara jag har lite myror i brallorna! ;) Ska bli intressant och se hur länge denna pepp håller i sig, men pepp är jag. :) (Och ryggen är redan såå mycket bättre, hurra!)
* * * * *
Andra saker jag kanske tar mig för idag:
- sätta in foton
- baka
- måla
* * * * *
Här är lite små bilder (får inte dem att bli stora idag?!) från när jag och Calle var hos morfar och Renate sist:
Jag och Calle i MonacoFiskarMonacoÄnnu fler fiskarFler fiskarCalle framför Casinot

Flygbiljetter, check!

Sådär ja! Så har vi äntligen beställt de där flygbiljetterna.
Ganska dyra blev den, men världens bästa morfar skjuter till en väldigt välkommen slant. <3
Ångrar inte att jag hoppar Kuba-turnén - Rivieran med min prins kommer bli diviiine! ;)
Hoppas på sol och bad, härliga promenader och utflykter, smarriga glassar, diverse ögongodis, champagneskvättar och mumsiga måltider... mmm! Åhåå, så gött det ska bli! :)

BeachenBeachenBeachenBeachenBeachenBeachen
Ps. Gissa vem som kom hem till en söt liten röd grill på balkongen idag? Haha. Pricken över i där ja! ;)

LLLer =)))

Lördag.
Ledig lördag.
Ljuvlig, ledig lördag.


***

Det är första helt lediga dagen på jag vet inte hur länge och den har varit alldeles, alldeles underbar. =)
Långfrukost med Calle, Ida och John följt av chill på balkongen då de övriga tre lämnat mig och katten.
Rastlös efter bara nån timme (haha!) så då styrde jag och Baur upp en golfdejt. =) Har varit ute sedan dess, stått på ranchen och harvat, chippat och puttat... väldans trevligt!

***

Solen lyser och jag svävar på små moln, lycklig över det mesta.
Tänk så bra jag tycker om Malmö sedan vi fick vår fiina lägenhet!
Trivs verkligen kalasbra här hos oss...
Lite i taget börjar vi även få i ordning på såna där smådetaljer som alltid tar sån tid.
Men nu har vi i princip allt vi behöver. En grill är dock ett måste till sommaren!
Ser fram emot att ta den med ner till Ribban, eller bara ner på gården...
Ser fram emot ljumma vindar och galej med vänner.
Ser fram emot... massor! =)

***

Ikväll blir det mys i min ensamhet. Kanske scrapbooka lite? Kanske se en film?
Och så ska jag passa på att laga nåt riktigt gott, nåt som jag älskar men Calle klarar sig utan... Vet dock inte än vad detta ska bli, hehe, men det tänkte jag kolla runt här på nätet nu! =) Förslag, någon?

***

Varma, goa, glada sommarkramar // Johanna den sommarsaliga ;)


*megaglad*

Behöver jag ens skriva huur efterlängtad denna dag är?! Första sommarlovsdagen (nästan i alla fall, så när som på en avslutning och fääst!) är alldeles, alldeles uuunderbar! =)))
***
Solen lyser och jag går omkring i vår fina lägenhet och tar tag i saker jag velat men varken hunnit eller orkat prioritera den sista tiden. Vinterjackor har gjorts redo att gå i ide, köksluckor har torkats av, blommor har fått vatten och sluppit sina döda blad, balkongmöblerna har fräschats upp i väntan på sol och martini............
Utanför fönstret tutas det och tjoas. Malmös studenter springer ut denna veckan och nästa och hjälp vilket liv de för ibland, haha! :P
***
Jag andas ut och njuter en stund. Känner mig lättare och mer upprymd inombords än på länge. En underbart skön känsla. Kanske också delvis på grund av att solen ääntligen har hittat hit - mmmmm! <3
Det känns nästan som om jag har gått och blivit myndig över natten, haha. Sommarlovsmyndig. ;) Inte helt fel det. Att ha tid och ork och möjlighet att prioritera både det ena och det andra är lyx. Och just nu väntar en massa lyxdagar på mig. Jiiiiihaaaaa! :D
***
Kom och lek med mig i sommar, hela världen väntar med äventyr, känns det som!
Haha.
Pussar och kramar från en alldeles ypperligt glad Johanna! =)))))))))))))




Denna balkong väntar på soliga dagar och ljumma kvällar.
Idag ska det inhandlas martini rosso - balkongens bästa vän ;)

ÄNTLIGEN!!!

DET ÄR SOMMARLOV!!!
Alla uppgifter är gjorda och betinget är spelat! Gick bra dessutom, så det känns kanon här idag. :)
Första lediga eftermiddagen på en evighet spenderades i slottsträdgårdens café med Ida, kvällen på konsert och sedan på Lilla torg med Louise och Anne. En mycket trevlig dag, det här! :)
Imorgon är det "skolavslutning" med avslutning i aulan följt av grillfest på innergården, som sedan ska övergå i vårfest. Ska bli rrroligt! ;)
Fy fasen vad jag har längtat efter detta lov! Whihiiii. Och nu är det häär - hurraaa!
Ville bara säga det. :P
Och önska er en hyvens helg!
Sommarkramar från Hyddan

!!!

Vill. Ha. Sommarlov. Nu.