Deklarera - check!

Nu har jag deklarerat! Ni anar inte vilka problem jag har haft här... men nu så gick det hur bra och självklart som helst! Gissar att det var min dator som spökat lite... Men nu är det alltså gjort, skönt skönt. En bock i almanackans attgöralista!

Attgöralistan. Listor. Jag har dille på dem. Men de hjälper och i love them, hehe. ;) Nu har jag dock en hel del saker som bara mååste göras såhär innan sommaren, vilket känns lite segt. Men det är väl bara att ta il tjuro in tha corni och bara göratt! ;) Försöker samla kraft att skriva folk-mos nu. My mind says yes, but my body says noo!! Hehe.

Sommarjobb på hotellet är fixat, så där lossnade en sten och ännu en bock på listan. Niice. Mesta delen av Calles semester är jag ledig. Behöver jag säga hur fantastiskt härligt det känns? :) Nä. Hihi.

Nej, men om jag skulle se till att jobba av den tråkiga listan lite till nu då. Jo. Lika bra. Så kanske jag kan unna mig lite bokläsning på balkongen sen. Där är nog skönt idag tror jag. :)

På återseende!


ps. Vi ska se Madonna när hon kommer till götet i sommar. Inte min största idol direkt, men det lär bli fett! :D göttgött. ds.

Andas ut. Och in igen.

JA! Calle och jag ska ha semester ihop i år! Och jag kommer att ha sommarlov lite då och då! Whii! Lycka.
Känner mig lite... "lat", men nej, jag måste helt enkelt ha sommarlov i år, så är det. Jag har kört på i 180 nu i många år och om jag inte tar det lugnt nu, hinna landa och ladda om... då går det inte. Men nu går det. Det blir hotelljobb lite då och då, lite speljobb här och var och så blir det sommarlov. :)) Längtar! Hihi.
Har dagen till ära beställt en almanacka på
http://www.personligalmanacka.se - äntligen, säger jag. Har suttit och lekt där ett antal gånger, men nu är det alltså påväg en till mig! Ljusrosa blev det. ;) (Min kalender tar slut mitt i sommaren, så det är liksom lite läge att skaffa en nu...).

Helgen var fin. Solig och mysig hemhemma i Karlshamn. Det var Wieneraftnar och promenad vid havet, det var fest och frukostar med färska frallor... mmm! ;) Och massa, massa wienermusik! Så nu skulle det vara fint med lite helg, hihi. Men icke! Det vankas Riks-Smask på lördag och med det X antal reptimmar! Puh. Men det ska bli skoj, det ska det.

Träning med Hanna idag blev det. Svettigaste passet någonsin? Haha. Men såå gött att vara "back on track" efter lång tid med praktik, resa, sjukdom... you name it. Men nu jeflar! ;) Me like.

Nu är det dock dags för sängen.
Och kanske några rader till i boken min... :) "Flickan som lekte med elden".

Godnatt!

 

Thursdayyy

Det är en välfylld vecka det här, och idag har jag varit på skolan i elva timmar... Men - ta i trä - det är en trevlig vecka och efter två veckors ledighet och det faktum att jag nu sover hela nätter utan att vare sig vakna eller hosta, bidrar nog. :) Har dock varit trött idag. Ska se till att samla energi imorgon  - för sen bär det av till Karlshamn för en hel helg med wienermusik och allt vad det innebär... ;)

Baci opererades för tumör (håller tummen för godartad!) igår. Stackarn ragglade omkring här heeelt groggy och vi kunde faktiskt inte låta bli att skratta lite åt henne... Hon var såå söt med sina bandage, sin strut på huvet och sin totala onykterhet, stackan. Tratten är kvar, men nu går hon bra (förutom att hon glömmer tratten och gång på gång går in i väggarna) och jag tog nyss av bandagen. Vår lilla kise... Hon är verkligen vår lilla skatt! <3 (Bli bra nu!!)

Vårvädret håller i sig och det går knappt beskriva hur underbart det är och vilken glädje och energi den tycks ge både mig och resten av Malmö. Mmm! Sol, sol, jättesköna soool!
En stund med en bok på balkongen då och då är INTE tokigt alls! Hinns det med imorgon tro? Hoppas. :)

Until we meet again då, folks.
Kramar från Hydonken***


Himmelsblått (i dubbel bemärkelse)

Det råder full show inne på Stadion - den ligger precis här bredvid och MFF har hemmamatch som börjar nu - det hörs vill jag lova! Haha.

Söndag idag. Brukar innebära viss ångest, men inte idag faktiskt. Tror det beror på att jag i veckan förhoppningsvis får veta hur min sommar kommer att se ut. Ska bli skönt!

Vårvädret håller i sig och det håller mitt humör på topp. :) Allas humör, verkar det faktiskt som. Både Malmö och dess invånare är totalt annorlunda nu, mot när det var konstant gråblött och allmänt deppigt och tröttsamt överallt! Heja.

Sen piggar ju det här med lägenheten upp en del också, det får jag ju erkänna. Och liksom alla gånger innan då jag sett fram emot något - vråååål från stadion!!! - så kan jag bara inte sluta tänka på det, utan går konstant i pirriga tankar,  hihi. På gott och ont, haha. "Tomtemage" är ju ändå "Tomtemage" liksom, hehe. :P

Imorgon kväll spelar Banankvartetten med lite popfolk på skolan. Konsert kl 19 i Lilla Salen - välkomna! Vi är med på Daianas låtar och hon är så duktig så. Komkomkom. (Vi är först, hehe).

Nej, nu ska jag njuta av lite ledighet och greja här hemma. Ikväll blir det lite flickor på sångbesök och det vore skönt att få lite gjort innan dess. Tiden rullar ju som bekant på...

Hej så länge! :)

"Det löser sig"

Från att ha varit i total förvirring, aningen nedstämd och fundersam, så känns det som om allt bara har vänt. För det första så har jag gått och övervägt ett års studieuppehåll hit och dit ett tag nu. På sista tiden har det med 99 % lutat ditåt, men så igår - när för övrigt ansökan skulle in - så bara vände det och jag insåg att jag vill gå kvar. Fördelarna kändes solklara. Jättekonstigt. När jag berättade det för Calle såg han helt chockad ut. Jag måste vara lite schizo ändå, hehe. :P Men det känns fortfarande rätt och bra, så då är det nog det! För jag har insett att jag hursomhelst vill ha den examen jag påbörjat och att det är roligt att undervisa (om det är på mina villkor)! ;) Det, i kombination med ett fantastiskt vårväder och att vi snart flyttar in i något som vi nog kan kalla lite av en drömlya för oss (optimal om inte annat hihi), får mig på ett fantastiskt humör denna dag! Dessutom är jag konstant omringad av fantastiska människor! PLUS att det kanske blir ett sommarjobb av vad jag innan hade som uppehållsplan: att jobba i skobutik! DET känns bra och... ja, optimalt det också! ;) Håller tummen hårt att chefens tidsförslag går ihop med min sommar - som visserligen är ganska oplanerad, men ojoj vad jag behöver LEDIGT, känner jag. Kan ha varit en bidragande orsak till att jag känt som jag gjort. För bara dessa två veckor från skolan - skidsemester och påsklov - har fått mig på rätt köl igen. Skönt! :) Förra året var jag ju trots allt inte ledig en hel vecka ens... eller jo, en, men den var vi inte hemma nåt under hehe. Jaja. Vet ni, det blir nog som Calle och mamma sagt ändå: att det löser sig. Förhoppningsvis på ett bra sätt också. Och just idag känns det ju i alla fall så. :)
Kram på er!!
Johanna

Kvalitétstid med mig själv - och katten ;)

Baci och jag påskmyser ikväll. Vi leker med hennes älskade råtta och jag dricker te och mumsar i mig lite påskgodis. Har suttit och läst en hel del också. Så himla härligt. Mmm! Snart är "Män som hatar kvinnor utläst".
Tidigare idag har jag jobbat brunch på hotellet. Det var trevligt men extremt lite att göra. På gott och ont. Efter det försökte jag få ordning på vår lägenhet. Blir lätt lite kaos när man är ute och reser och har sig hela tiden. :P
Shit, kan verkligen inte fatta att vi ska FLYTTA! Igen! Till en sån där lägenhet på en sån där gata som vi bara drömt om innan. Nej, det är inte värsta lyxlyan, men vi blev totalt förälskade och sen ligger den ju faktiskt där vi alltid sagt att "åh, här skulle man ju bo...". Ska bli så himla mysigt! Och när vi flyttar dit, då är det sommar! Whii! :)))
Men nu är det alltså påsk och jag är som ni kanske förstår ensam hemma. Calle är hemhemma för att lira med sitt band imorgon. Jag spelar med min stråkkvartett tidigt på söndag så för mig var det inte riktigt ett alternativ... Påsk och inte vara i Karlshamn med familjen är nog den första, när jag tänker efter. Det känns lite konstigt. Men solens närvaro och påskliljorna på jobbet har gett mig lite feeling ändå. Och imorgon åker jag till Köpenhamn för att gå på middag hos Erika! :) Sen kommer familjen ner en sväng på söndag, så nog kommer det kännas som påsk alltid.
Sen är det skola igen.
AH.
Men jo, det ska bli gött med vaaardag igen. Mmm. Me love rutiner. Trots allt. ;)
Nu ska jag dricka upp mitt gröna te och sen får vi se om det kanske inte blir till att läsa ut boken. Eller försöka sova.

God natt, god natt och GLAD PÅSK (får man väl säga nu?)!!! :D
Kramkram.
JOHANNA

Arbetsintervju

... har jag varit på idag. Och det gick nog ganska bra tror jag. Så bra det kunde gå liksom. ;) Får besked nästa vecka. Men redan tisdag måste jag ha bestämt mig för om jag ska ta ett års uppehåll eller inte! Jag är helt full av tankar, fördelar och nackdelar... åhh! Min skoltrötta hjärna jobbar på tok för långsamt och jag blir inte riktigt klok på vad jag verkligen tror, tycker och tänker. Suck!
Och så är katten sjuk. Jäklar skit! Upptäckte en... klump (!) vid hennes ena ljumske igår. Har tid hos veterinären nästa vecka - hon bara måste bli bra! Hon verkar dock må bra, så vi håller våra tummar hårdare än hårdast. Vår prinsessa...

En grymt rolig sak är däremot att vi har fått världens finaste lägenhet! Hehe. Eller tja, det känns så i alla fall. :D Fick frågan om visning i måndags och igår kollade vi på den och blev allt bra kära i den. En trea med söderbalkong i Slottsstaden. Mmm! Sen fick vi den samma eftermiddag. Liiite snabba puckar, jo tack! Haha. Men nu känns det bra. Jobbigt med packning och flyttning, men annars väldigt bra. 1 juni får vi tillträde! (Nån som vill hyra vår nuvarande trea i juni-juli??!!).

Jag unnar mig lov. Lite för mycket. Läser i solen och träffar goda vänner. <3 Jobbar också. Men inte så mycket mer. Lite övat blir det, men bara lite. Hoppas ork och nya krafter ska infinna sig när skolan drar igång igen! (Det brukar ju va så).
Nej, dags att kolla om ica har öppet så jag kan köpa dammsugarpåsar, sedan läsa och spela. Och grubbla.........!!!

kram*

What a wonderful day!

Det är ljust, det är soligt, det är varmt, jag är ledig... detta är så långt ifrån en vardag i Malmö som det kan bli! Och det är riktigt härligt! ;)

JAG ÄLSKAR VÅREN!

Idag har jag fått min tand fixad. Efter det tog jag mig en promenad mot skolan. På vägen stannade jag till och köpte glass på Mobilia. Cornettos citronstrut kan rekommenderas. ;) Sedan gick jag mot Nordea i hopp om att lösa in diverse reseersättningar. Men inte då. Där var miiil med kö, så det fick va. Jag hade ju givetvis paltat på mig ordentligt med kläder också, så jag var extremt varm, trots glassen, och klarade inte riktigt av att vänta så länge. Puh! :P Istället bar det var mot Myrorna. Där hittade jag en fin grön skål med lock och - äntligen!!! - en herrbetjänt! Glad ägare här ja! Har letat massor men alla nya (som varit fina that is) har ju kostat cirka 1500-2500... Idag fyndade Hyddan en fin en för 75 riksdaler! :)
Sedan kom jag då till skolan - fullpackad och varm, ja. Övade (kom ju nästan ihåg hur man spelade cello! hehe). Sen blev det en tur till ÖoB (plastpåsar och folié) och Emmaus. Där fyndade jag ännu mer! Hihi! En fin blå skål med lock från Rörstrand och en söt liten hylla, som jag gissar kommer målas vit och fungera som kryddskåp. :) Sen fick jag åka gratis buss hem.
Så det är ljust och muntert här på Lorens! ;)

Önskar er alla en skön afton och se till att njuta av vår vän Solen! ;)
Kramkram!
Johanna

Från snöiga Val Thorens, till vårfina Malmö...

Det har hänt en del sedan jag sist skrev. Eller inte. Det beror onekligen på hur man ser det. Hursomhelst så flydde jag verkligheten och åkte på skidsemester med familjen, Calle inkluderad. :) Det var underbart - som alltid - och jag har förutom fantastisk rolig skidåkning (as always) hunnit både varva ner, vara uppe i varv, umgåtts med de mina, få lite distans till saker och ting, fått mina Head-skidor stulna, hyrt två par olika skidor gratis, druckit massa gott, ätit massa gott, köpt ett par asgrymma nya skidor (wehey!) och fått fin färg i fejjan min, tihi! ;) Färgen flagnar dock lite i taget, men nu på eftermiddagen har jag försökt underhålla den på balkongen. MED solglasögon!! Jäklar vilka röda ögonvitor fröken H har haft!! Och har... Massa fräknar också då ja. Så klart. Fast inte i ögonen. ;)

Väl här och hemma råkar det vara påsklov. Extremt skönt det med faktiskt, hehe. Jag är onekligen aningen skoltrött...! På tal om detta får vi ser hur det närmaste året kommer att te sig. Kan ju avslöja här och nu att ett studieuppehåll kan bli ett alternativ. Låter ju vansinnigt skönt och välbehövligt, men så är det det där med att kunna betala hyra, räkningar och givetvis också underhålla och utveckla cellospelandet! Lite klurigt det där ja, men på nåt sätt hoppas jag att det löser sig! Sen är det ju inte så mycket skola kvar faktiskt, utan dags för det där riktiga vuxenlivet... hjääälp. :P Haha. ;)

Idag har jag unnat mig att LANDA. Vilken vinter det har varit! Med långpraktik och med inneboende, med ännu fler gäster och saker och resor hit och dit. Puh! Landa. Det är lite gött att vara hemma ändå (även om jag gäärna stannat längre i alperna - både i snötäckta berg och i solvarma dalar!). Dagen till ära har jag därför packat upp väskor (jobbade faktiskt igår! Sen snörvlade jag mig till soffan och hostade mig till sömns), diskat, plockat i lägenheten, ringt tusen samtal och suttit x antal minuter i telefonköer (försärkningsmeck pga skidstölden och så lyckades jag ju bita av en bit av en kindtand i natt då jag bara inte orkade ha den fantastiska bettskenan i munnen..!), gått på promenad med goa Hanna (mmm!) och läst Stieg Larsson på balkongen (samtidigt som jag fick lite lätt panik varje gång Baci lyckades trockla sig ut och ville hoppa upp på det smala balkongräcket..!). Har dessutom övervägt att baka kanelbullar (can still happen), pratat i telefon och - helt överraskande - tackat ja till en lägenhetsvisning! Haha. Sjukt otippat, men väldigt roligt och spännande. Ligger i Slottsstaden, så vi bara måste kolla in den ju! Är ju inte direkt vansinnigt sugen på att flytta för tillfället, men man vet ju aldrig. Det kan ju vara som Calle sa: att den har fönsterkarmrar (heter det så, eller kammar, eller nåt annat?! haha) breda nog att sitta i, stukatur och spegeldörrar, en tvättmaskin, en diskmaskin, hel kyl och frys, en köksfläkt och en finfin walk-in-closet...!!! Hehehe. ;) Well, let's dream on, huh? :) Vi får se på onsdag helt enkelt.

Nu är det dags för mig att försöka få ner lite skolarbete på datorn.
Sen får vi se. ;)

Varm kram,
Johanna!



ps. Bilder från semestern kan mycket väl komma att dyka upp här, om så önskas... ds.