"Vad är det som går och går, men aldrig kommer till dörren?"

Det blev ännu en välfylld dag! Men en bra sådan, so I don't mind. Nu gäller det bara att fokusera på betinget och efter det gå in för FLYTTEN! Sistnämnda ska bli roligt! Första med, hoppas jag. Måste bara ladda och peppa lite! ;)

Sitter just nu och kollar på en gammal Indiana Jones-film och mumsar lite på en misslyckad chokladmousse som istället blev någon sorts chokladsoppa, haha. Katten löper, vilket är lite störigt. Calle håller därmed på att bli galen, vilket också är lite störigt. Men annars har vi det bra, hehe. :P
Ojoj, vad de slåss på tv nu. Ser inte så skönt ut. Slagsmål är då ingenting för mig!
Borde göra lite mer nytta här... men vi är sega... tusan. Får försöka göra ett ryck. (Här ser hopplöst ut).

Behöver jag säga att det ska bli skönt när vi kommit i ordning i nya lägenheten?? :)

Håll en tumme för mig vid lunchtid imorgon, är ni söta.
Sen tar jag lite lov. ;)

Kramen!

Hit och dit, upp och ner, hem och hem... osv!

Vilken dag det har varit! Jag började med att jobba 9-15.30 och åkte sedan till nya lägenheten och fixade lite där. Dock tog hyllpappret slut så jag måste köpa mer imorgon. Åh, det är myycket jag ska göra imorgon!! Men åh, va bra det kommer bli där. Jag är kär i den lägenheten, hihi! ;) Satt en lång stund i fönstret och drömde mig bort, innan jag cyklade hem och lyckades få tag i en tvättid. Sen har jag meckat med diverse - och ändå har jag massor kvar! Åh! Beting på måndag och flytt måndag-onsdag! Hjäälp. Borde kanske packa en låda till nu, men det är ju så mycket man behöver ha framme bara för några dagar! Gahh. Jaja, det ska nog ordna sig. Jag pausar lite nu i alla fall, kollar på "Askungen" och mumsar på skorpor, banan och te. ;)
Nej, men åter lite nytta nu då kanske? Lite.
Imorgon skulle jag vilja hinna följande:

- sova ut
- långfrukost med Sydsvenskan
- träna
- köpa mer hyllpapper
- sätta upp hyllpappret
- öva
... innan det är dags för åka och repa och spela konsert med Banankvartetten!
Jag inser vissa tidsbegränsningar. Träningen ligger lite illa till alltså... men jag VILL! Jag haatar att vara sjuk så jag inte kan träna, vilket jag har varit. Men nu är jag frisk - men då finns inte tiden! Dilemma.

Sen i veckan är det alltså beting och flytt, och så bär det av på turné!
Så ja, mycket på gång nu hihi.
Men mycket är skoj så det kommer lösa sig.

Tid tack. :)

Puss puss från soffhyddan! ;)


Snörvlande näsa, sörplande soppa...

Sitter hemma och äter lunch (en torsdag!) men ska snart bege mig till skolan. Har varit sjukt gött med en ledig förmiddag och jag tackar gudarna för att det är röd dag, vilket ger samvetet lite flextid, hehe. ;) Har sovit ut (heja!), läst bok och packat lite. Sköönt.
Nu är tanken att jag ska värma upp/öva lite och sen ta tag i elektroakustikuppgiften, vilket är en inspelning. Jag ska spela in mig själv tänkte jag hehe. Antingen en egen låt (eller kanske inte nu när jag är genomförkyld och bara kraxar) eller spela cellokvartettstango med mig själv, haha! Kan nog bli skoj. ;) Söta Linda ska assistera.
Sen ikväll vankas bio med pojkvän och kusin. Det blir nog "Änglar och demoner" eller "Män som hatar kvinnor". Vill se båda.

Puss och kram
Johanna



ps. När blev jag så gammal att jag börjat oroa mig för mina föräldrar så fort de hittar på nåt? De KAN ju klara sig själva! ;)


blähh

Det finns en massa små saker som jag borde göra istället för att bara sitta här. Men jag orkar bara inte. Jag har börjat bli förkyld och det finns få saker som gör mig så ur form (och humör) som halsont. Grr! Så istället för att diska kollar jag på fina lampor, och istället för att fixa annat så letar jag sjuan-stolar och kollar facebook. Jaja. Blir nog bättre snart. ;)

Är så förbannad på en kurs vi läser, eller snarare på läraren som har det. Han är inte bra någonstans, har världens skränigaste röst och de fulaste kläderna jag någonsin skådat. Inte alls provocerande. Gahh! Dessutom envisas han med att använda sig av ett datorprogram som ingen annan på skolan har. Han tar varken emot papper, mail eller nåt annat. Bara sitt jäkla program. Som uppenbarligen INTE vill samarbeta med mig! Suck! Trodde ju jag var klar med det..!
En lektion kvar, sen är det över. Och nästa gång är det utvärdering. Hoppas alla skriver vad de tycker!!

Både sommar och flytt närmar sig med rekordsnabba steg. (Urk, vem röker i sitt köksfönster - det blåser in här! Fyyy.) Vi har börjat packa och planera, men det finns många fler saker som ska i lådor, fler saker som ska fixas, ändras, flyttas... puh! Imorgon kväll tar dock både jag och Calle en paus från Malmölivet och åker på middag hos farmor i stugan. Mmm! :)

Nej, men om jag skulle styra upp lite här ändå. Yep.
Kanske lite aggressioner (eller baciller) försvinner! ;)

Kramkram
Hydonken***

Söndag

Jag är så sömnig så jag knappt orkar öppna båda ögonen samtidigt. Men tvätten är klar om en stund, så det är väl bara att hålla ut - för att sedan med besked kollapsa i sängen..! Det har varit en hård helg, haha. Blev fest både fredag och lördag. Har med andra ord inte sovit så mycket! Öhh... gäääsp... Men roligt har det varit! :)
Lite vettigt hann jag göra igår, men idag har det inte gått många knop här. Dock har det varit en väldigt mysig dag. Den har spenderats med Erika och bara det är ju lite glitter i tillvaron, hihi. ;) Vi åt långfrukost här hemma, promenerade, åt glass vid kanalen och pratade och mös. Mmm! (Härligt att ha dig så nära, snäckan!!)
Imorgon är det skola igen. Puh. Hade behövt en helg nu att ta igen mig på, haha! :P Men skola it is, men en ovanligt lugn vecka verkar det som. Hurra! Tid för övning och resterande skoluppgifter. Blir nog bra det. Imorgon vankas det även flyttmys hos Hanna! Dags att bära lite lådor, tror jag. ;) Ska bli skoj att se hur lägenheten har blivit nu när väggar och golv är klara! :)
Katten är för övrigt löpande och aaningen irriterande. Hon har de konstigaste ljud och ställningar för sig och husse börjar bli smått galen på henne... stackarn! Kastrering får det bli så snart magen hennes är ordentligt läkt. Yey. Hehe. Men tyvärr inga Bacibebisar då... :( Jag får klara mig. ;)
Nej, nu ska jag kolla in veckas F&S-schema, sen hämta tvätt och sova!

GOD NATT, gott folk!

Lampkärlek & glittrig patriotism

Häromhelgen sprang vi på en butik som verkade väldans passande min inredningssmak och i fönstret såg vi några lampor så både jag och Calle genast fattade tycke för - och gällande lampor så får detta ses som något av ett hallelujah-moment! Haha. ;) Hursomhelst lyckades jag idag - efter viss förvirring och med skor blöta av regnet - hitta tillbaka till affären och den visade sig vara ett riktigt guldkorn! Lamporna visade sig vara en nyproduktion av gamla klassiker. Såklaaart. För inte kunde vi komma billigt undan i en affär annars så fylld av second hand?! Icke. Men smakar det så kostar det, säger de ju... Såhär ser de i alla fall ut (affärens hemsida): http://www.precisensan.com/html/gullberg.htm
Så det kanske blir att spara ihop till en (eller hemskt gärna flera!) sådan! :) I skrivande stund funderar vi mest på att investera i den stora lampan "Klocka 57-37" att ha över vårt blivande matsalsbord. Sen vore "Åre 33-25" ju väldigt fin i hallen... Och de små bordslamporna är så söta så! :)
Tre inköp blev det i alla fall: en kakelplatta som jag satt möbeltassar på och förvandlat till ett underlägg, och två "Sally"-burkar av Nilsjohan. Me like! :)

Nu är det dags att laga mat här. Hans och Erika kommer på middag om en stund. :)
Sen fylls vardagsrummet på lite till av schlagersugna kompisar... nice! ;)

Pussar och retrokramar***
Hydonken


:-)

Sitter i köket, dricker Karlshamns-te och mumsar skorpor med creme cheese och björnbärsmarmelad - mums! :)
Orkesterrepet ikväll var rekordkort. Nosade bara på det nya materialet. (Konsert i söndags, så nu ska ny repertoar övas in till sommarkonserter och turnén).

Jag är sjukt osugen på att flytta. Igen, liksom! Dock ser jag verkligen fram emot att väl bo där vi ska bo. Packa upp och ner i lådor är dock sådär upphetsande... Men vi har å andra sidan fått både förråd och skåp extra välrensade! Bra där.
Nu är det bara tre veckor kvar i den här lägenheten. Konstigt.

Det är mycket som händer nu, samtidigt som det är mycket som avslutas. Så det är liksom mycket och lite på samma gång. Sommarlovet närmar sig ju dock och det är ett efterlängtat sådant! Jag tror det kan bli en riktigt trevlig sommar! *ta i trä!*
Den fantastiska vårsolen har letat sig tillbaka till Malmö, så jag är pigg och pepp igen, hihi.
Igår hittade jag på cellolektionen dessutom ett riktigt fläskigt vibrato, vilket fick både mig och Johan att tappa hakan, haha! Det ska jobbas vidare på. ;)

Nu vankas det dock "Desperate Housewifes"... Kul att få se början av avsnittet för ovanlighetens skull, hihi!
Kramkram från Johanna***

Tjoff!

Tiden går som bekant väldigt fort och denna helgen har verkligen flugit förbi! Den har varit mycket trevlig, men att det redan är måndag om några timmar känns lite sådär... Men det blir nog bra det. Ska inhandla nytt friskiskort och förhoppningsvis få lite mer klarhet i lägenheterna/flytten. Gött, gött.

I fredags var det "Stråkduell" på Operan och jag gjorde orkester-VFU. Mycket trevligt.
Lördagen spenderades i flera goda vänners lag. Först lunch med besökande Jonas och Emma. Sedan IKEA och lägenhetsmåleriochgolvläggar mys med och hos Hanna och Johannes. Niiice. :)
Idag hade vi konsert med orkestern. Det var roligt och gick bra. Familjen var på besök och det blev middag på La Colisé.

That's about it folks.

Puss och godnatt!!
Johanna <3

(Ps. Erika, kan vi ringas imorgon kanske??)

Vår nya lya!

Idag lånade vi nycklarna till vår nya lägenhet, för att kolla in den lite mer noggrannt, ta lite mått och lite så. Den var till och med bättre än vi kom ihåg! Det kommer bli bra det här! :D De har inte börjat med målning eller golv, men hur som helst så kommer den renoveras snart och så fort det är klart ska vi börja flytta in, hihi!

Så länge jag kan minnas har jag drömt om fönsterkarmar stora nog att sitta i. Jag har alltid älskat det, och hoppat upp så fort tillfälle getts. Och nu visade det sig att karmarna i vardagsrummet är stora nog! Lycka! :D Whiii. Så här såg det ut:




Dessutom verkar kylskåpet vara specialdesignat för mig: man ska tydligen alltid ha en flaska Champagne på kylning! ;)


Även en blind höna hittar ett korn ibland.

- ett uttryck som en lärare en gång sa, och som jag till och från identifierar mig med.

I skrivande stund gör jag det, och känner mig ytterst nöjd. :)
Det är nämligen så att vi ett tag har varit på jakt efter en fotölj och äntligen har vi hittat en som båda två tycker om! Det råkar vara "ägget", designat av av Arne Jacobsen. <3 Den är vansinnigt dyr om man köper den ny, men jag satsar på att fynda den på second hand. Det finns en del där ute, vad jag förstår. Så med lite sparande av pengar och lite tur, så hoppas jag vi blir ägare till en någon gång i framtiden. Och tänker man efter (det är här ordspråket kommer in i bilden) så är det faktiskt en investering. Den är tidlös och kommer alltid att finnas på marknaden, om man mot förmodan någongång skulle vilja sälja den. Dessutom är en begagnad sådan inte så hemskt mycket dyrare än vad de har på till exempel IKEA eller ILVA. Och då vi inte har nåt akut behov av en fotölj, så tycker jag helt klart att den kan vara värd att vänta på. Så det är min plan. Att skaffa en Egg Chair till nya placet. :)
Så här ser den ut:



Smack och smock

Smask är över för i år. Och vilket kalas det blev! Sånt röj på scen och vilken fest sen! Helt underbart, helt enkelt. :)))
Vad ska vi nu se fram emot resten av terminen, undrar vi?

Pappa skickade ett sms som gjorde mig väldans glad idag. Han och mamma var här i helgen och igår gick vi och gick vi... och hamnade bland annat på Vero Moda. Idag kom följaktligen ett sms med innehållet: köp den söta blusen! Whii! Så det har jag gjort. Så fin, så fin. En ljusbeige blis med stråveck och små volangarmar. Så söt så söt! <3 Tacktacktack! :)))

En annan trevlig sak är att jag verkar kunna få nya reseersättningar utställda på mig. Jag hade ju helt missat att det fanns sista datum att lösa in dessa pengar och stod snopen och lätt tårögd förra veckan då jag upptäckte detta. Men det verkar alltså att gå att fixa - tack och lov! Lättar mitt hjärta (som sparar vad jag kan inför våra analkande dubbla månadshyror... ahh!!). 750 kronor är ändå 750 kronor. En respektabel väska, men också ganska mycket mat. Hehe. Och NEJ, inga väskplaner, haha! :P

Dock blev det ett inköp igår... för ääntligen hittade jag ett par snygga chinos! Whii! Mörkblå blev det. Så idag är jag så check så, hehe. :P

Nu ska jag ta tag i lite saker, sen ska jag laga mat till mig och Calle som slutar om en stund.
Sen blir det chillkväll! :D

Pusspuss // Johanna


ps. Grattis till Flink som fyller år och till Hanna och Johannes som äntligen har blivit med 3a! :) ds.


Riks-SMASK 2009

...är det dags för imorgon kväll! 19.00 på Malmö Opera, för er som har tid och lust. :)
Har några timmars paus nu och är hemma för att samla kraft, äta, duscha och förhoppningsvis hinna njuta lite av solen.

Valborg var fint. Efter cirka elva timmar på skolan mötte jag upp Calle, som bjöd mig på restaurang. <3 Sen tog vi en promenad förbi vår blivande lägenhet och stötte på Göran som vi umgicks en del med i Val Thorens på kvarterskrogen. Liten värld! ;) På vägen hem gick vi inom Pildammsparken, men missade precis allting, haha. Möttes av alla som gick hem... men ställde oss i alla fall och tittade på elden och de vackert upplysta träden en stund, innan vi gick hem och somnade i soffan. ;)

Ha en fortsatt skön majdag!
Kramar Johanna***