Babyfoot & ms Sunshine

Igår var jag och Calle och bowlade med ett par vi känner och deras kompisar. Det var väldans trevligt, men oj så skoj man kan ha åt mina små fötter, haha! "Har du svårt att stå upp om det blåser mycket?" var en av sakerna jag fick höra... Bara för att det stod 35 på mina skor och jag var den enda som inte fick snören på skorna utan kardborreband!! Haha. Jag bjuder på det, hihi. ;) Man har väl inte kallats Babyfoot för intet! :P
*****
Om en månad är vi i alperna och åker skidor. Jag längtar något så otrooligt mycket! Det ska bli såå skönt att vara helt ledig, i världens vackraste land, omgiven av underbara människor och massa tid utomhus (!!) älskad skidåkning, god mat och minst lika god dryck! ;) Mmmm!
En månad alltså.
Nedräkningen är helt klart igång här! ;)
*****
Ute tittar solen fram för andra gången på tre dagar! :D
Den är varmt välkommen <3 även om jag tillhör det fåtal som gärna hade haft kvar snön lite till... Tycker att det vita är så fint och mysigt och tusen gånger bättre än det blötgråa dassiga vädret som tycks vara alternativet...
Snö och sol, det är det bästa.  :)
Men jo, det är skönt att cykelbanorna blir isfria och bredare igen - så minskar risken att man kör på nån av Malmös alla sjukt ouppmärksamma fotgängare..! (Grrr). :P
*****
Önskar er alla en skön söndag och en bra start på kommande vecka!
KRAMAR!!!
Johanna

Nygamla begrepp aktuella igen: själv och ledig (ojoj)

Ikväll är jag hemma själv och jag är ledig. När hände det senast?! Måste vara veckor sedan sist...
Så nu går jag omkring i fula kläder och risigt hår, stannar upp och klappar på katten, landar en stund i soffan... Life is good. ;)
Alldeles strax ska jag hoppa in i duschen och kanske blir det till och med lite lek med plattången efter det. Damernas andra åk är det enda som jag har "bokat". :) Det är på tal om det bara en månad och två ynka dagar tills vi ska på vår efterläängtade skidresa! Whii! Åhåå, så gött det ska bli!
-
Truls Mörk spelar Chopinsonaten här på Sportify. Fasen va bra han är då! Hjäääälp...
På tal om musik så ska jag lägga lite toner då Jörgen Thorsson ska spela och sjunga sina låtar på Bastionen fredagen den 12:e mars klockan halv tio på kvällen. Kom gärna förbi, ta en öl... Blir nog en trevlig liten föreställning. ;)
Lyssna nu: http://www.myspace.com/jorgenthorsson
-
Mycket händer i min omgivning. Häftigast den senaste dryga veckan är att HANNA HAR BLIVIT MAMMA! :))
Lilla söta Hannapanna från gymnasiets bästaste tjejgäng har fått en alldeles bedåårande liten son! <3
Helgen innan semestern ska det bli officiell bebishelg för min del, hehe. Då ska jag (äntligen!) ta mig till Hanna och Jonas och så är det dags för Maria och Johans lilla Felicia att döpas! :)
Tror bestämt att ett nytt kapitel i livet har börjat... ;)
-
Sonatsatsen lider mot sitt slut och duschen känns väldigt lockande...
Until we meet again, folks...! Kisses***


Min stora feta grekiska helg!


MY BIG FAT GREEK WEEKEND!

Nu har jag vinkat av de sista familjemedlemmarna... Det har varit huset fullt och fullt ös i och med morfars 80-årsdag och det faktum att han valde att fira den i Sverige.
Det har varit några helt underbara dagar, kvällar och nätter! <3
Morfar och Renate (hans fru) kom till Malmö i onsdags. Då mötte jag och Calle upp dem ocg hade en myskväll på restaurang med god mat och god dryck. Så roligt att träffa dem - var ett halvår sen sist!
På torsdagen kom mamma och thea Marina, vilket var minst lika roligt och mysigt! Kvällen spenderades i vår lägenhet, där för övrigt lilla Baci blev totalt nedkärad av Renate, hihi! ;)
På fredagen var morfars födelsedag, men dessvärre blev han sjuk och planerna fick ändras... Det blev en trevlig OS-kväll hemma dock, med tillskott av pappa, morbror och kusin. :)
På lördagen mådde morfar tack och lov mycket bättre och alla kunde äntligen träffas! Det blev mys på stan på dagen (och en fin kjol från Sonia Rykiels H&M-kollektion) och på kvällen först tårta och champagne <3 hos oss, följt av en helt otrolig middag och kväll på restaurang Årstiderna (rekommenderas!)!
Det var riktigt jobbigt att säga hejdå till morfar, Renate och Marina i natt... förmodligen eftersom man aldrig vet när man ses igen. :( På många sätt är det väldigt roligt att ha en släkt som är spridd världen över, men nackdelarna finns där ju, helt klart...
De som bor i Sverige fick jag dock träffa några timmar till och det blev en god natts sömn och en lika god frukost innan de gav sig ut och iväg.
Nu har jag några timmar allena innan det är dags att gå på middag...!! Dessa timmar ska spenderas med cellon, men frågan är om vi inte plågar grannarna istället för att ge oss ut i snön..?! Åh.
Har som sagt varit en fantastisk trevlig helg, men nu skulle jag behöva en helg till känner jag, haha. :P
Önskar er alla en skön och behaglig söndag!
Ciao, ciao!
JOHANNA <3

Långa dagar...

Ojoj, vad det är mycket nu... Men mycket är roligt, så det gör absolut ingenting!
Dock tar det ju lite på krafterna... Brukar sticka till skolan runt åttatiden och nu har jag kommit hem vid halv tio-tio två dagar i rad nu... det känns onekligen. Och sen klarar jag bara inte att bara hoppa i säng, utan vill ju hinna landa lite och i alla fall säga hej till karl och katt. Tur de båda har sån förståelse - och att Calle jobbar mycket själv. Och att Baci sover mycket, haha. :P
Resten av veckan kommer vi även har celebert besök av morfar och Renate, och senare även mamma, pappa, kusin och morbror. Morfar fyller 80 år på fredag och firar i Malmö. I like! Dock misstänker jag att den ganska intensiva veckan inte är slut i och med idag (i vanliga fall brukar den lugna sig lite från och med onsdag).
Nu har jag laddat min mp3 med musik, redo att lyssna in mig på repertoar och på stycken vi ska framföra på måndagens konsert. Välkomna till Palladium kl 19 på måndag! :)
Kanske blir lite halvdant med bloggandet de kommande dagarna, men jag tror ni klarar er va? :P
Önskar er en hyvens vecka!
Kram *** JOHANNA

Inredningsdrömmar...

Vid den här tiden på året brukar jag alltid bli sugen på förnyelse. Vill piffa upp både mig själv och min omgivning! Har nu suttit och kollat in en massa fina kläder och saker på bland annat Monki, Meloa, Fritz Hansen och Lisbeth Dahl... det finns så himla många fina saker i vår värld!!

Några saker på önskelistan är:
* Äggetfotölj att sitta och läsa och mysa i (drömma får man ju, hihi)
* Litografi med Turning Torso-motiv av Gunilla Mann
* Canvastavla med Klimt-motiv
* Fina knoppar till köket
* Färg - dags för färgglada accessoarer att taga plats i vårt hitintills väldigt vita hem

-----

Idag är det Alla Hjärtans Dag, men jag kan inte påstå att vi firar det... Lite för komersiellt för att det ska kännas roligt, känner nog vi båda. Däremot hade ingen av oss några planerade saker idag så vi tog oss tid för varandra, Calle och jag, och det är väl kanske det bästa man kan ge varandra? :)
Vi tog en härlig sovmorgon, besökte Moderna muséet, fikade på Sorl, sov i soffan, tittade på tv, åt middag och en massa muffins som vi fick av Hanna igår... en härlig dag med andra ord! ;)
Nu är det dock dags att intaga vertikalläge.
Önskar er en skön natt och en trevlig vecka!

*** Kramar JOHANNA <3


BRÖLLOPSMÄSSA

På lördag är det dags för årets Bröllopsmässa i Karlskrona.
Jag ska dit och spela med den eminenta och alltid lika älskvärda Banankvartetten! ;)
Så har ni vägarna förbi eller bara lust att säga hej och kolla på fina saker och lyssna på ljuva toner... kom till Marinmuseet på lördag!!!
*
(Ringarna är Ole Lynggaards fina Love Rings)

Nya kläder!

I söndags gav jag mig iväg på en jakt efter inredning och långärmade tröjor (en bristvara i min garderob denna kalla vinter).
Det gick sådär med sakerna till hemmet, men desto bättre för min garderob, då det visade sig vara rea på MQ. ;)
Jag är en usel fotograf i denna sena timma, men här är i alla fall tre av fynden: två toppar och en kjol. Köpte även två långärmade tröjor (faktiskt, hihi!), men dessa är dessvärre i tvätten och inte tillgängliga för plåtning... Den ena toppen är röd med vita små blommor (?) och kommer från Bondelid. Den andra kommer från H&M och är väldigt basic (!) och svartgrå.
Men här följer då de plagg som ännu inte fått hoppa ur vare sig sina prislappar eller min garderob:
Färgglad top från Zoul med dragkedja bak och puffar på ärmarna!
Svart söt top från Stockh lm och blommig kjol, även den från Zoul.

Me love home <3 tihi!

Jag är hemma och mellanlandar mellan skola och dans. Det är påtagligt vilken skillnad i lugn det blir när man hinner hem emellan, mot dagarna då allt går i ett och man är borta från tidig morgon till sen kväll...
*
Jag är inne i en riktig lägenhetsmysarperiod! Jag trivs så himla bra i vårt hem! HEM. I love it. :)
Dock är jag väldigt sugen på att kitta upp det lite här, få in lite färger och vårkänslor, men också lite mer vintermyssaker. En cerise eller grön filt, färska blommor och några tavlor tror jag skulle göra susen! Det får bli en tur till IKEA snart, tror jag... ;) (Det gick inte så bra för min lägenhetsshopping igår, med andra ord. Blev en hel del MQ-fynd till fröken Johanna dock... tihi!)
Och så finns det ju så många mysiga saker man kan göra när man är hemma. Man kan pyssla med fotoalbum och fina pennor, man kan sortera både det ena och det andra, baka bröd och läsa böcker, lyssna på musik och gosa med katten... Det finns liksom ingen hejd på allt som gör det gött att vara hemma för tillfället, hihi! :P
*
Samtidigt så är det roligt på skolan också. Jag älskar som bekant att gå i skolan, och skulle helt klart kunna tänka mig att göra det i mååånga år till. ;)
Här följer en bild från helgens konsert med skolans orkester (och den snyggaste sektionen, hehehe):

Söndag!

Igår var det konsert och det gick bra. Mycket folk och tydligen lät vi riktigt bra. ;)
Efteråt gick jag och Ida till Pickwick - en engelsk pub inte så långt från Konserthuset. Vi fick sällskap av våra karlar (som var såå ledsna att de inte varit på konserten..! hmm) och kusin Hans. Eller Hansi som han nu kallas efter en veckas jobb i Tyskland, haha. ;)
Det kom att bli en fantastiskt lyckad kväll! :) Snackade en hel del med en amerikan och en svensk (som jag för övrigt pratade engelska med ett bra tag, innan Hans lite försynt frågade vad vi höll på med, haha). Ett samtal med amerikanen kom in på svenska bakverk. Mina smarta släktingar skulle förklara vad arraksbollar var... Kan ju såhär i efterhand berätta att det inte går att direktöversätta. Iraq balls är inte riktigt vad de menade, men likväl vad de sa och ojoj va skoj det blev, haha. :P
*****
Idag är jag ledig, 100 % oplanerad. DET ÄR HUR SKÖNT SOM HELST. Dansen blev inställd, så dessvärre inga anekdoter därifrån idag, hehe. Går omkring här hemma och tar äntligen tag i saker som jag så länge velat ha tid och ro till att fixa. Today is that day. Välkommen! :) Ska alldeles strax bege mig ut på stan för att köpa en efterlängtad filékniv (födelsedagspresent från farmor) och lite långärmade tröjor. Har insett att den svenska vintern inte riiktigt matchar min garderob. Möjligen kulörmässigt, men inte värmemässigt. Det ska jag försöka ändra lite på nu! Är även riktigt sugen på att kitta upp vår lya lite. Kanske en färgglad filt eller någonting att hänga på våra väggar... Efter ett halvår här börjar det känns som om vi verkligen borde ta tag i det där med tavlor..! :P
Den här funderar jag på att vid tillfälle införskaffa till sovrummet (Klimt-canvas från IKEA, 649 kr):

Lördag!

Som sagt här tidigare är det konsertdags idag. Musikhögskolans symfoniorkester ska gästspela på Konserthuset med Eva Ollikainen som dirigent. Det ska bli kul. :)
Musiken är dock ganska så krävande, så jag laddar upp i ett lugnt tempo här hemma. Myser och fixar, ska piffa till mig lite och värma upp mina fingrar...
Ikväll får vi se vad som händer. Kanske lite häng någonstans, kanske äta ute... ska bli skönt i alla fall. :)
-
Just det ja! Jag har ju helt glömt att berätta hur det gick på dansen. Min första klass på lääähänge...!! :P
Åh, va skoj det var! Märkte verkligen hur mycket jag saknat det och det känns nästan lite lyxigt att nu ha en "hobby" igen! ;) Att det är tillsammans med Frida gör ju inte saken sämre, hihi! :)) Klassen vi tog var väl kanske inte den mest avancerade precis, men den känns som en bra startklass och stämningen vad avslappnad och genren är show. Så I like, hihi.
Imorgon ska vi nog testa ytterligare en klass. DET kan bli intressant, haha. :P Visserligen är det provapåvecka och nivån är "öppen nivå", men ändå, det är balett och det var väl ungefär tuuusen år sen jag gick på det, haha. Dessutom har jag de senaste åren blivit stel som en pinne, så vi får verkligen se hur det gå. Lite goda skratt kan vi i alla fall säkert få ut, haha. ;)
I'll let you know...
-
Cyklar för övrigt omkring med bara en trampa (och en "pinne"). Lite intressant, men det går, hrm, hehe. Skaa ta tag i det, men det har inte riktigt hört till prioriteringarna i topp denna vecka. För heja, vilken vecka det har varit! Låånga dagar. Långa men bra, så det får gå. Men det där med cykelhandikapp blir ju lite lidande...
-
Ha en skön lördag!
Och titta inom Konserthuset om ni har tråk, vettja! ;)
Kramar // JOHANNA ***

KONSERT PÅ LÖRDAG!

http://www.mso.se/sv/Konserter/Konsertkalendern/Period-20092010/Februari-10/MUSIKHOGSKOLANS-SYMFONIORKESTER/

Vik

Sitter och lyssnar på Grieg's Holbergssvit. Ska dirigera denna på LEL på fredag... :P Fin musik. Sök på Grieg och Holberg så hittar ni den, jag lovar. ("Alla" spelar den...)
Annars är det mest Prokofiev nr 5 och Haydn nr 99 som surrar runt i mitt huvud denna vecka. Konsert på lördag med skolans orkester på Konserthuset - ska bli skoj! :)
Var f.ö. på LEL idag också och vikade. Skulle ha stråkkvartettlektion men 75% hade snöat in, så det blev cellolektion istället, hehe. Men det gick ju bra det med. ;)
Önskar er en skön afton. Varför inte till tonerna av Grieg..?