Bland spöken, släkt och smörgåsar

Klockan är 10 och jag har precis kommit ur en lång, skön dusch och satt mig med min frukost här vid datorn. Sydsvenskan uteblir en dag som denna, Alla Helgons Dag - eller Halloween om man så föredrar.
På tal om det undrar jag om det egentligen kommer bli så mycket mer Halloween här i Sverige än vad vi har nu? Har det blivit större de senaste åren eller har det liksom hållt sig på nivån där leksaksaffärerna satsar och hoppas att alla kids ska gå på diverse skräckfester? För så har det ju varit eeeenda sedan jag var ung, hehe. Men inte så mycket mer alltså. Inget trick or treat, inga toarullar i trädgårdarna - tack och lov, bör nog tilläggas. Med andra ord kan Halloween-o-metern gärna hålla sig där den är, vad mig beträffar.
Alla våra helgon tycker jag dock vi borde ta lite bättre hand om. Eller ja, jag kan ju bara tala för mig själv... Mina tankar gå till de jag saknar och önskar vore vid liv än idag, men mycket mer än så brukar det inte bli. Tyvärr. När jag blir stor och har bil kanske jag kan gå upp en nivå.....
-
De senaste åren har jag spenderat denna dag med att spela konsert med Malmö Akademiska Orkester och Kör. Så även idag. Det blir Brahms Requiem och det blir nog stämningsfullt och fint, hoppas jag. Halva släkten är på plats och sen blir det restaurangbesök. Inte helt fel det heller, hihi.
Fram tills det att det är repdags ska jag samla energi och bara ta det lugnt. Den övningsfria dagen är kommen, hehe. Min ambition ligger på att komma UT. Njuta lite av denna sista oktoberdag, den krispiga luften och de vackra färgerna...
Men först ska jag dricka upp mitt kaffe. :)

Hösthej!

Ännu en grå dag... Hösten verkar onekligen hittat hit.
Men nu har jag fått en superfin höstjacka av far min (och mor) så nu blir det i alla fall lite varmare och lite mindre blött. :)
Pappa var på eftermiddagsbesök igår och vi ägnade oss åt gammal hederlig höstlovsshopping med mycket goda resultat. :)
Hann även en sväng till nya, gigantiska IKEA. Yey.
-
Idag ska det repas med akademiska... Och riggas innan dess... Konsert på lördag, som sagt.
Dagen är ju redan igång så snart ska jag ta mig till Heleneholm och försöka hinna med både skola och F&S. Nice.
-
Ett, två, tre, på det fjärde ska det ske.
På det femte gäller det, på det sjätte smäller det...!!!

Kvällens fem punkter:

KVALITÉTSTID MED MIG SJÄLV
Det har varit en skön och efterlängtad kväll och jag har både tagit det lugnt och gjort lite nytta. Perfect.
Men så blir det dags att gå och lägga sig och plötsligt blir det så tråkigt att vara ensam hemma...

ÖNSKNINGAR
Kostar inget och behövs för att hålla fantasi och drömmar vid liv... Den här klassiska väskan av Josef Frank står på min önskelista:
FUNDERINGAR
Då och då slår mig tanken (kompisar på bröllopsbild i Sydsvenskan idag, tex) på att jag nåågon gång kommer få en ring som jag kommer bära resten av livet. Genast får jag beslutsångest och kan bara inte förstå huur jag ska lyckas bestämma mig för något så beständigt! Det är ju nästan som att tatuera sig - en sak jag aldrig skulle kunna göra just eftersom det varar livet ut och jag inte kan föreställa mig vad jag skulle vilja ha på mig resten av livet... Men en ring eller två är ju klart att jag vill ha - men frågan är hur katten de ska se ut?!?! Jag anar mer och mer att jag kanske borde börja fundera lite mer på detta...
Beslutsångest är ju andranamnet jag aldrig fick..!!

MUSIKTIPS
Rekommenderar er att lyssna på Melody Gardot. Hon håller på att bli en liten favorit hos mig och kommer jag bara ihåg det i tid så ska jag se till att fixa biljetter till den konsert hon kommer hålla här i Malmö någon gång nästa år.
Biljetter måste även köpas till "Spamalot" - rollbesättningen kunde inte bli bättre och storyn och musiken verkar så bra att jag och Calle nästan bokade in en resa till London och West End.

GOD NATT
Nu är det dags. Melody har sjungit mig godnattsånger nu och Baci har redan somnat här bredvid... Får se om jag orkar läsa lite i Dan Browns nya bok eller om de blå är för trötta för det... Time will tell. ;)
-God natt, gott folk.

Scheherazade

Hej!
Höstlovet är här och det är otroligt skönt. Samla krafter och komma igång ordentligt med övningen igen är vad jag tänker pyssla med. Ska även få ordning på saker i lägenheten som blivit lidande av lite för långa och välfyllda dagar... Och så ska jag träffa när och kära. Välkommen lovet!
-
Idag tog Calle och jag sovmorgon. Myyys. (När hände det senast?!) Sen åkte han till Växjö för att lira med funkbandet och jag tog mig till skolan; övade skalor och gick på konsert. Me love Scheherazade!
Lyssna på den här (med Berlinerfilharmonikerna och Karajan):
http://www.youtube.com/watch?v=FR36PRgBFzA
eller här (med Nordiska Ungdomsokestern, Stefan Solyom och bla mig, hehe):
http://www.youtube.com/watch?v=KMKTaLaYBB8&feature=response_watch
Vilken vacker musik det är! Den har... allt. Mmmm. Verkligen. Viva Rimsky-Korsakov! :)
-
Ikväll njuter jag av lite ensamhet. Var också ett tag sen sist. :P Jag har kokat smarrig linssoppa och mumsat naturgodis. Mmm... Blir nog lite chill i soffan och antingen sortering av foton eller lite sömnad... Time will tell. ;)
-
Önskar er alla en skön afton!
Kramar // JOHANNA

Lunchpaus i det grå*

Det är vardag och jag har nyss ätit lunch hemma i lägenheten. Det händer inte ofta! Men mysigt var det, lugnt och skönt. Spenderade förmiddagen i skolan och tänkte öva hemma och förbereda sista praktikdagen (!) i eftermiddag.
Grannarna får stå ut. ;)
Igår hade jag finfrämmat i form av Erika. Mys som alltid. <3
(Men huur har du fixat den fina bakgrunden till din blogg, Soten?!)
Vädret här i Malmö är g.r.å.t.t. idag. Tvivlar på att solen kommer orka lysa igenom alla moln idag. Jag vet att jag kommer tröttna på det här vädret och mörkret, men åh va mysigt det är när det är såhär! :)
Ikväll ska jag fortsätta läsa i min nya bok - Den förlorade symbolen av Dan Brown. Mmmm!
(Har gett upp Joyce Carol Oates för tillfället, haha).
Sista praktikdagen imorgon alltså.
Det vankas tuttirep med orkestern och vi får se om jag ska dirigera eller spela cello. Eller båda.
Sen är det dans x 3 och det är möjligt att jag joinar dem lite då och då... ;)
Slutligen blir det en gehörslektion och den ska jag hålla i. Ahhh! Haha. Jaja, det löser sig säkert. :P
Sen är det HÖSTLOV!!!
Mysa, sova, spela cello, träna och umgås med nära och kära står på schemat.
Samt Brahms Requiem nästa lördag kl 19 i St. Pauli - välkomna!
Nu är nog min lunchrast slut. :P
Kramkram // Johanna

Perfekta plånkan:

Titta så fin den är!
Söt, lagom stor och dessutom handsydd (av en tjej i Holland - återförsäljare är Meloa i Malmö och Lund)!
I love it.
Dessutom fungerar min cykel igen. Lyckan känns total, haha. ;)
Imorgon bär det av hemåt till mor och far. Ska spela med Karlshamns Musiksällskap och mysa.
Är du i närheten så är det konsert på LÖRDAG KL. 19:00 I LOKSTALLARNA. Välkommen! :)
Nu ska här lagas fisksoppa med saffran... mmm!
kärlek***
Johanna

Praktikuppladdning pågår*

Insåg att det skulle bli lite för stressigt och inte så effektivt att det var värt det att skynda till skolan idag innan praktiken. Tog mig liten sovmorgon istället och ska snart sätta igång att öva och fixa det sista till idag och imorgon på praktiken. Sistnämnda gör jag möjligen på tåget till Höör... För jag måste hämta min cykel också, som tyvärr gick och blev krasslig i förra veckan. Men nu ska han vara fit for fight igen och jag är redo att fara fram på min röda springare, hellre än att strula med stadens bussar... puh! :P
-
Min lilla förkylning håller i sig men tycks vara på bättringsvägen. Så länge jag inte har ont i halsen gör det mig inte så mycket! (För fy, vad jag avskyr att ha ont i halsen!)
-
I helgen bär det av till Karlshamn. Ska dit (med tre vänner från skolan) och spela konsert med gamla goda KMS. Ska bli mysigt. Planerar långhelg så jag kan passa på att njuta lite av mitt gamla "him". :)
Sen är det bara en veckas praktik kvar. Whiii! (Nu har jag börjat räkna ner dagarna).
-
Jaha, då var det dags att komma igång då.
Ha en bra dag i vad som ser ut att vara en skön höstdag i Malmö i alla fall.
Kramar // Johanna

Söndag. igen!

Landar vid datorn (länge sen sist!) med en kaffe och en yoghurt. Dags att samla krafter och cilla lite granna.
Hade rep med orkestern från 10:00-15:30 så nu är jag allt lite mör. Dock ligger jag efter i egen övning och praktikförberedelser, så än kan jag inte fira helg. :P Puh.
Helgmys blev det dock igår. Vet inte vad jag gjort med höger överarm så det var till att lyssna på kroppen och göra annat istället. Blev BLACK SILK på Operan och sushi vid fotbollen i goda vänners lag.
Fredagskvällen spenderades med Banankvartetten och en av våra mest... spektakulära (?) spelningar. Haha. Inte ofta man får sååån positiv feedback - stående ovationer och jubel från de drygt hundra frackklädda männen vi spelade för... hrm. Hehe. Very well. En minnesvärd kväll på många sätt hihi. ;)
Har gått och blivit förkyld också. Sådär skoj. Men det är väl så i tider som dessa, antar jag... Allt går lite långsammare, låter lite dovare... men annars är det bra med mig hehe.
Näst sista praktikveckan börjar imorgon. Jag har kul men OJ vad skönt det ska bli med lov och sedan vanliga studier igen. Det konstanta dåliga samvete som jag har för tillfället kan man klara sig utan. But what you do? No.
Lite tråk att jag skriver så sällan och att det bara handlar om vad jag gör eller borde göra. Samtidigt blir det nån sorts terapi för mig. Hinner liksom landa lite och sortera upp tillvaron lite svart på vitt. Så hang in there, nån dag ska jag nog skriva nåt sköj eller lägga upp en bild, hihi. ;) På tal om det är klänning no. 2 färdig. Iiih. Nu vill jag ha fler mönster och mer tyg hehe. ;)
Ha en skön kväll.
I'll be back...
Krams // Johanna

Söndagsångest.

Kanelbullens dag och precis ett år sedan vi flyttade till Hallingsgatan.
Kanelbullar åt vi i fredags. Hallingsgatan flyttade vi ifrån i somras.
Ska ta tag i övning och praktik idag. Massor att göra. Ahh! Hade såå gärna bara slappat hemma, sytt vidare på min klänning, läst en bok... Men icke. Klockan är redan mycket så jag borde sätta igång så fort jag lämnar datorn.
Skola
Friskis
Handla
... står på schemat idag.
ÅH.
Mycket man vill... Och mycket man måste...
Längtar tills det är vanliga skolveckor igen. Tills att öva ordentligt i veckan och kunna unna sig en ledig helgdag med gott samvete. Det längtar jag efter.
Och så längtar jag efter julen, hihi. Men den kommer ju tids nog, den också. ;)
Nu ska jag ta tjuren vid hornen. Det är ju roliga saker egentligen. Det är bara jobbigt när man måste göra dem. Och när man måste göra saker en viss tid, för att annars så räcker tiden inte till...
Kvällen är i alla fall ledig och ska tillbringas med Calle.
I like. ;)
Over and out från Malmöööö.

höstruskmysarhelg*

Ute är det höstrusk. Jag myser på bäst jag kan.
Än har jag inte fått nog...
-
Idag är det dags för vårt andra hotellmingel. Det är jag och Mägs som spelar och vi har tagit oss namnet SCAPA. (Uttalas som skapa, fast stavas med ett c). Ska bli trevligt, även om jag anar att det inte kommer så mycket folk nu när vädret är som det är... Men vem vet, det är ju Rosa Lördag, så kanske folk går ut ändå? Vi får hoppas. :)
-
Hade gärna tagit en tur på stan sen, men vi får se hur det blir (shopping med cellon brukar vara lite... sådär skoj). Men så vill jag ju gärna ha en oversizetröja med lång ärm. Har massa långa linnen och t-shirts, men nu när hösten är här behövs lite mer tyg... Och tights och tröja är onekligen en oslagbar kombo för slappa dagar. ;) Hanna hade köpt en fin på Gina tricot, så kanske får det bli en sväng dit. Axlar och väder får nog avgöra.
En höstjacka som står emot vatten borde jag också skaffa mig... hrm! Hur klarade jag mig i fjol, haha? :P
(Svar: jag blev blöt ganska ofta, och tids nog så torkar man ju, hehe).
Såg en kalasfin Peak-jacka på MQ, men jag tycker inte riiktigt att 3000 kr är vad jag vill lägga på en höstjacka... hrm.
Och så fortlöper min till synes eviga jakt efter den perfekta plånboken. Min är fin, men på tok för stor. Har spanat in mig på några handsydda plånböcker från Meloa, men såklaart är det bara lång modell kvar, och de vet inte när nästa leverans kommer... åh. :P
-
Fick två spontangäster igår kväll: Hanna och Daniel, som båda blivit "övergivna" av sina partners. Blev en trevlig kväll i soffan, med mysfilm, gott vin och förträffliga popcorn, hihi. ;)
-
Nej, nu ska jag göra mig i ordning och ta mig till hotellet. Är ni i Malmöomgivningen, sugna på brunch, så föreslår jag Rica Hotel på Stortorget. ;)
-
Trevlig helg!
JOHANNA

två av fem, check!

Vecka 2 av 5 på praktiken är nu avklarad. Det går ju rysligt fort, måste jag säga! Skönt det. ;) Hihi.
Det är roligt och lärorikt, men det jobbiga är att hinna och orka med allt annat man vill (och borde) göra... :S
Ska bli skönt att bli totalt egoistisk och nördig sen när det är vanlig skola igen, hehe. :P
I veckan som gått har jag, tex:
- vickat som körledare
- spelat på en mässa med banankvartetten
- längtat till helgen, haha
Imorgon blir det brunchgig med Mägs, annars är faktiskt helgen obokad!! En av få innan jul... Ska bli gött att sova, andas, ladda batterierna, öva... Calle jobbar så jag hoppas kunna få en hel del gjort. :) Och mysa resten...
Nu ligger Baci halvt insnurrad i en plastpåse (sådär bra va?)... Hon är verkligen en konstig - men alldeles underbar - katt. Hihi! Häromdagen låg hon och sov med hela huvudet intryckt (och då menar jag INTRYCKT) i mina inte alltför nya gympaskor... haha. Craaazy cat... <3
Är för övrigt vansinnigt sugen på att börja dansa pardans med Calle. Vi har pratat om det till och från men efter att ha askulterat på treornas pardans idag och förra veckan så är jag sjukligt sugen hihi! :)) Och att dansa klasser igen... show... jazz... och lära mig balettgrunderna ordentligt... Vore nice. Kanske efter jul? Ska komma ihåg att anmäla mig i tid denna termin! Fick inte plats nu i höst... :( För är det nåt jag saknar, så är det att dansa. Att dansa är helt klart en livsstil, och det är en bit som fattas mig... Hoppashoppas jag kan få ihop det till våren! :))
Nej, nu är det dags att börja öva här. Liiite seg tid en fredag, men vad gör man? (Man hoppas att grannarna antingen är på jobbet eller halvdöva...)
Ha en skön fredagskväll och helg!
Kram // Johanna