Sats.Skola.Social.

Avslutar min lunch med ett Gravensteiner. De smakar inte alls som hemma. Men de är goda och luktar gott. :)

Har varit och tränat nyss. Core och sedan gymmat. Sjukt nice! :D Funderar på att anamma detta som lördagsrutin... mmm... ;)

Ska bara fixa lite här och sen bär det av till skolan. Konsert med musikernas symfoniorkester kl. 15.00 och innan dess vill jag öva ett pass. Känns som om man kommer vilja va social efteråt... hehe. ;)

Baci växer (lite i alla fall, hihi) och verkar trivas bra. Hon är ganska busig men väldigt snäll och go. Sen gör vi ju allt för att få henne sån också... hehe. ;) Och lite knäpp också, men det passar ju bra här, haha. :P

En vecka kvar tills mina gamla goda tjejer kommer och hälsar på. Har fortfarande inte fått svar från två, men jag hoppas de kommer! Då blir vi alla, sånär som på Anna. Men hon har giltlig frånvaro - hon pluggar ju trots allt till läkare i Polen..! ;)

Nej, nu tickar tiden på.
Pussar och kramar!

:D

*upplyst*

Nyss hemkommen från skolan och dagens cellolektion.

Jag spelade som en apa, men man måste ju ha sina dåliga dagar även på lektionstid. Kanske helst där, kanske inte. Hmm. I alla fall snackade vi en massa idag, jag och Johan. Nu vet han vad jag tycker och tänker och han har gett massa tips och råd. Sugen på att börja jobba mycket och på rätt sätt nu! Jag vill bli bra! Jag ska bli bra! :D

(Påminn mig om att läsa detta inlägg då och då, så jag inte blir lat, hehe).


Ikväll ska jag och Calle ha hemmakväll. Mysa. :)) Efterlängtat!
Först måste vi dock en sväng till Mobilia... Har ett och annat att inhandla.

Kramis hej!

Härliga trötthet!!

... är den jag känner nu! När musklerna har fått göra sitt.. mmm... så jäkla gött!
Jag och Calle har varit på Sats ikväll och styrketränat. Passade även på att ändra våra medlemskap hit - och haha vi fick billigare månadsavgifter och tre stycken gånger med PT(personlig tränare), wuhu! :D

Nu tänker jag dock försöka sova. Vädret och halvtaskig sömn har gjort mig mer eller mindre megaseg de senaste två dagarna..! Men nu är jag alltså fit for fight igen! ;)) Kände faktiskt inte av ryggen en endaste gång, nu när jag tänker efter. :))

Så sov gott, gott folk.
Jag ska försöka. ;)

pussen hej


Torsdag morgon

Så trött att jag inte riktigt kan formulera några ord. Ändå hamnar jag vid datorn till frukost. Börjar bli något av en vana. Nåja, i som läser blir iaf lite uppdaterade. ;)

Det verkar som om hösten kom till Malmö igår. Jag hoppas att den håller i sig nu.Vi fick ju knappt någon vår! Nu vill jag ha soliga, glödande höstdagar och blåsiga, mörka och regniga kvällar och nätter... mmm!



Jag skulle inte vilja bo i Karlshamn. Jag har fått nog för tillfället. Men fy för allt man missar... Inte i själva staden, utan med familjen och släkten... All info kommer liksom i efterhand - all... Och vad kan man göra när man är så långt ifrån? Ett telefonsamtal känns så futtigt. Suck...


Igår fyllde Mari på skolan år och vi var hos henne och fikade halva natten. Sen fortsatte jag skriva på en hemuppgift. Och nu är jag jättetrött och seg. Blev det när höstvädret kom... Hoppas jag anpassar mig snart

Idag ska jag dock komma igång med min träning ordentligt igen. Som jag längtat! :D

Men först vankas en hel dag i skolan.
En energikick tack? :)

Ikväll ska jag lägga mig i tid... puh..!
Hej hå!


Morgonstund

Mumsar på mitt nybakade bröd... :) Både det och middagen blev faktiskt riktigt bra. Trots allt, hehe.

Tror jag slutar skolan vid lunch idag. Skönt! Då hinner man med andra ord öva ordentligt och komma hem i tid, wuhu!

Tänkte en hel del på Göteborg igår... och det känns lustigt att livet man levde där (då) är slut. Det känns fortfarande lite som om vi ska tillbaka, som om vi bara är här tillfälligt.
Hursomhelst är livet här över förväntan. Tror Calle skulle säga detsamma, nu när han har fast tjänst och allt. :)

Idag fyller Mari år så det blir fika ikväll.

Nu ska jag platta klart mitt hår (fatta det har vuxit!!) och skynda till rytmiklektionen... ciao!!

Det äckligaste jag någonsin har gjort!

Jag har alldeles nyss gjort något av det absolut äckligaste i hela mitt liv:

rensat en rå kyckling!!!

Aldrig mera! FY FAAN vad RÄÄLIGT!!! Urk! Bläh!
(Har stått och skrikit och hulkat här bredvid katten, som nog undrat vad jag hållit på med).

Jäkla Gis som fick det och låta som världens enklaste grej... ahhh! Den knakade ju och hade hud och massa äckliga saker! Ahhh! Aldrig mer!
Huu... brrr! *ryser*

Nåja. Nu har jag lyckats marinera en kyckling i alla fall. Hoppas den smakar gott! (Även om jag för tillfället inte är jääättesugen på att käka den asså...)
Sen har jag bakat mitt favvolångpannebröd också, wuhu! Ska nog baka litta mer tror jag. Det är skoj. ;))
Lite av det får vi äta nu men resten ska vara till kräftskivan för tjejjorna här nästa lördag. Längtar! :D (Kom Hanna! Kom Lisen!)

Nu är det snart dags att ta brödet ur ugnen. Och sen har jag fler saker att göra här.
Aktiv!! Hehe. ;))

pusspusspuss


ps. det verkar vara en nerv som flippat på mig... skönt att veta vad och vad jag ska göra nu. :) kram! ds.

2006-09-26

God morgon!

Sitter vid köksbordet och äter frukost. Gick upp extra tidigt på grund av två saker: framför allt så ska jag träffa sjukgymnasten klockan 08.00, men så har jag också fått punktering på mitt framdäck... :/ Calle ska få agera man idag, tänkte jag, hehe.

Angående biljetterna till julkonserten 17/12 på Konserthuset;  biljetterna släpps 6/10 via Konserthusess biljettkassa. (De brukar ta slut på nån timme). En konsert klockan 12.30 och en klockan 15.00...

Snart har nog jag och Calle testat alla Valios yoghurtar här. En ny varje gång, hihi. Idag är det premiär för "tre frukter". Rekommenderas. ;)

Nu måste jag gå. Hajhaj!

spendera/investera

Idag handlade jag gehörsböcker för 600 spännos... och en finfin metronom som jag kan ha i skolan när jag övar. :)) Nu blir nog Johan stolt och glad, hehe. :P



Flashig silvermetronom, som killen i affären sa. Så flashigt i silver blev det, hihi. ;)
Nu ska jag lära mig hålla takten. :P

Först ska jag handla mjöl.

pussen

...

Lite segt att det redan är söndag... Håller på att tvätta för fullt nu... suck. Och väntar på att min karl ska komma hem från sin blekingevisit. Ska dock vila från övning även idag. Är inte riktigt bra än och det känns dumt att göra något värre... Ska kontakta musikerhälsan imorgon, om det håller i sig.

Gårdagen var göttig som tusan! Heldag med Jannike, shopping, fika, thai, filmkväll med henne och Maria... Fett nice! ;)

Dagens projekt: tvätta, diska och sortera cd-skivor.



haj

2006-09-22

;)
http://www.mhm.lu.se/intern/kansli_ml/Kam_mus/default.html



Ikväll är det chill som gäller. Lilla torg med goda vänner... och god öl, hehe.

Min rygg är ond igen.
Vaknade av att jag varken kunde röra mig eller andas och det kändes som jag fått en kniv mellan revbenen, under vänster skulderblad typ. Har hänt en gång innan, för nåt år sen. Inte jättekul... Men jag kan andas och röra mig någorlunda nu iaf, men nåt gymmande blev det inte idag. :(( Ska dock ta en promenad snart, i det underbara höst(sommar?!)vädret. ;)

Imorgon blir det till att fika och shoppa loss som bara den! Wuhu!
:D

pussen hej!

- nattfilosof -

Så lätt att fastna i fotoalbum... Tankar kring de senaste åren... Tanken på massa olika frisyrer...

Nu MÅSTE jag sova.
Men det är faktiskt fredag imorgon. ;)

Håret mitt växer så det knakar. Kan ha värsta tofsen nu ju, haha. Tyyyp. Dags att piffa lite igen eller låta det växa? Åh, vill allt! Hehe. Hmm... men det blir nog till att piffa till detta lite nu. Det växer som sagt så det knakar. ;)

Druckit te och ätit godsaker med Rebecka här ikväll. Vi är bra på det. Och så har vi snackat en massa, kelat med Baci och kollat på knasiga saker på TV och film. Sådant är vi också bra på. :) Hihi!

Många förslag om vad som bör hända i helgen...
Men vad vill jag?
Jag tar en dag i sänder så får vi se.
Imorgon är det i alla fall gymmet och Smaklöken som gäller. :)

puss puss puss
sov sött alla

Jo så att äh...

Imorgon går jag i skolan från 09.00-18.00... puh, jag blir trött redan nu!!
Läängtar tills man har någorlunda koll och rutiner, så att allt kan flyta på och man kan ha lite koll på läget!
Puh...
Mer övningstid med cellon vill jag också ha... Hmm. Har en känsla av att det kommer bli en och annan lång dag... Men åhh! Jag vill så mycket alltid... Och nej, jag gillar inte att inte ha koll på mitt liv..! :/
Aningen dåligt samvete för att jag inte övat idag har jag ju också... Men å andra sidan har jag lyckats få lite annat gjort, och det känns ju väldans bra. :)
Längtar dock till lördag: heldag med Jannike! Shoppa loss, fika, mysa och njuuuuta.... wohoo! :D
Morgondagen ska visserligen bli lite göttig ändå, för jag hoppas kunna klämma in en hel del övning under dagen - och det är vad mitt samvete behöver just nu, som sagt. Vill bli bra jue!!!

Hade första uppspelet inför de andra IE-klassikerna idag. Det gick väl helt okej, men akustiken var överraskande stum och det var svårt att höra sina kvartettkompisar... så jag undrar hur det lät... hmm. Men jag hoppas det lät bra. Folk sa att det gjorde det, så jag får lite på det. Skoj i varje fall, och bra träning. Skönt att slippa dra längre på det. ;) Värre blir det väl när man ska spela solo... åhh!!

Gott folk! Ni som är intresserade av att se/höra musikhögskolans julkonsert, söndagen 17 december på Konserthuset här i Malmö: biljettsläpp fredag 6 oktober och det är först till kvarn som gäller... ;)

Dags att sova så man är fit for fight imorgon då ja... Ha det gött, och sov sött!
puss puss puss // Johanna

Höst? Kammarmusik!

Det har regnat inatt och det ser fortfarande ganska så grått ut.
Det har varit väldigt varmt och skönt här i Malmö på sista tiden, men kanske är hösten på väg nu? Det är ju trots allt september... snart oktober till och med...
Mmm... Det ska bli mysigt att sitta inne, mörka blåsiga kvällar, med tända ljus och stora koppar med te... :)

Imorgon är det dags för kammarmusikuppspel! Första uppspelet! För övriga klassiska ie-studenter... Hoppas det går bra! Ska bli kul att lyssna på de andra om inte annat. ;)
Själv spelar jag i en Mozart-kvartett. Musiken är väldigt Mozart (fjollig + cellisten har tråkigast stämma - och ska alltid "driva på"). Men jag njuter ändå. ;) Alltid kul att spela med folk! Hoppas vi fortsätter spela ihop... Sen ska jag va med i en pianotrio (pi, vlc, vl) och spela dutter med Jannike. Kul kul! Letade noter igår...

Nu äger jag f.ö. min alldeles egna dirigentpinne. Fatta makt man har! Haha! ;) Tja, lite kul är det allt.

Nu är det dock dags att sätta lite fart... Bubbye for now!

Ett riktigt hem.

ÄNTLIGEN!!!
Igår hade IKEA både den byrå vi ville ha, samt  ett soffbord i ek som vi också kollat lite på. Så vi slog till och ääntligen börjar vi få ordning även på det där lilla sista... Till och med tavlor och planscher började igår komma upp på väggarna. En liten bokhylla till våra noter blev det också, vilket i sin tur fixade röran i de större bokhyllorna. Very nice, very nice. =)) Känns gött som bara den.
Tusen tack till pappan min, som körde ner från Karlshamn bara för att hjälpa oss! ;)

Börjar inte skolan än på ett tag, men jag tänkte hinna köpa teoriböcker och gymma innan jag börjar. Och äta och öva... Hmm.

Det är långa, men finfina, dagar här i Skåneland... :P puss!!

:/

Såg "Forrest Gump" igår. Jag har aldrig sett den förr. (Jag har inte det, ok?! Hehe.) Jag tjöt formligen...
-Är det så fint?, frågade Calle där han satt bredvid mig.
Ja. Så fint var det.
Vänskapen, kärleken, ödet...



Drog onkeligen paralleller till mitt eget liv:

Fick tryck över bröstet när jag insåg hur kort livet är. När jag inser hur man kan slösa bort det - på ett eller annat sätt...
Då känns det i alla fall underbart att man verkligen har hittat sin prins iaf. För det tror jag faktiskt att jag har. :)
Visst kan man ha sina dagar, men det har å andra sidan alla.
Det är Calle jag ska - och vill - vara med.

Sen finns det en annan person i mitt liv som alltid betytt väldigt mycket för mig.
Men vänskap - liksom kärlek och mycket annat här i livet - is a two wayed street (för att citera King Marchan)...
Jag har verkligen försökt under ett år... men... Nej. Att personen knappt hör av sig till sin familj heller är inte vare sig nån förklaring eller ursäkt. Bara ett konstaterande. Men nej, det är inte min tur nu. Jag väntar. Och väntar... Och lär nog få vänta lite till. Känns j*ligt trist faktiskt.
En och annan tår för det igår också, som ni som sett filmen nog förstår... åhhh!!! :(
(Visst, jag kommer alltid finnas där. Men inte på samma sätt. Det går bara inte. Fattar du inte? Man kan inte bara försvinna ur någons liv och sedan förvänta sig att allt är detsamma när man väl pallar vara lite social och visa intresse för vänskap igen. Det går bara inte.)



Yep. Där tog filosofiska Johanna ett break för dagen.

Baci

Just nu står Baci och petar med ena tassen i sin vattenskål... Hmm?
Hihi.
Hon har allt lite roliga saker för sig. Superskoj att se henne upptäcka alla nya saker i sitt nya hem! :)
Snäll och söt är hon. Och lite knasig. Så hon passar nog rätt bra här. ;)
So far so good. *ta i trä!*
Köpte en klösbräa till henne idag men hon har inte riiiktigt fattat vad det går ut på. Klösbrädan ser för övrigt ut som en mus (?!), men de verkar ha väldans skoj ihop i alla fall, hehe. ;) Tihi!
Hon sov bredvid mig en lång stund i morse. Så mysigt att ha en liten kattunge vid sin sida! Åhh... :))

Vet inte om jag pallar ta mig till skolan och öva idag... Har dessutom en del att göra här hemma. Vi får se. Just nu är jag i alla fall inte upplagd för några ljud... hehe... Lång och sjuuukt göttig kväll igår!!! Först fest hos Lotta och sedan var vi på Jeriko och Retro, wuhu! Very nice, very nice... Fatta underbara människor det finns här! :D

Nu är de någon här som vill bli klappad på magen..! ;)

hej hå!


puss

Hon heter Baci.
Det betyder puss/kyss på italienska.

Idag är det fredag och än så länge har jag ingenting planerat i helgen. Förutom ikväll, då jag ska till gymmet och sedan ut med ett gäng från skolan. Niiice.

Men idag är i varje fall en fullbokad dag: dirigering, kör/körledning, cellolektion och rep. med kammarensemblen.



Igår röstade jag. Det kändes vuxet, hehe.
Blev som jag tänkt. ;)

Nu ska jag packa lunch och träningskläder.

Ha det! / Baci :P

Katt och tvättid

Calle och jag har blivit kattägare. En jättesöt liten kattunge, än så länge namnlös, bor nu hos oss.
Jag som tvekat är nu helt såld. Fatta söt och go hon är! Duktig med. *ta i trä!* So far so good... ;)
Är ju dock lite ovant så man har vaknat tusen gånger i natt, så fort man hört eller känt någonting.
Vaknade en gång för några timmar sen av några ynkliga jam. Jag gick upp för att kolla vad hon gjorde. Då stod hon i en av Calles skor och hade huvudet i hans andra! :/ Då hade jag också jamat ynkligt... haha. ;)

Idag har vi ÄNTLIGEN tvättid! Första sen vi flyttade ner! :/ Fatta det lär kännas som om man har jättemycket nya kläder sen, hehe. :) Och ännu mindre förvaring, dessvärre... :( Jaja, om IKEA behagar få in det vi vill handla nån gång så ska det nog bli lite bättre det med... ;)

Ojoj, tvättiden börjar 08.00 så det är bara att avsluta här - inlägg och frukost.
Sen väntar en dag med massa teoretiska ämnen...

Ha det bra! Puss!

Kräftis på g... wuhu! :D

Jag har bjudit ner tjejjorna på kräftskiva om ett par veckor. Fatta kul vi ska ha, hehe! ;)
Slog mig dock nyss att jag bara varit på väldigt seriösa kräftskivor och inte på nån sån där göttig... haha. Men va tusan, kan pannkakor och sprit bli till en av de bästa kvällarna i mitt liv... då kan nog kräftor och sprit bli hur göttigt som helst. Vi brukar ju inte direkt ha problem att umgås.. :P Haha! ;))
Bara nu alla behagar komma... hmm...

Snart dags för rytmik, kung Sixten och kammarmusik!!! :D

Och kanske kanske dimper det ner en liten kattunge i brevlådan idag... åhh... :)))
(*håller tummar och tår för att mamma kommer klara av den* - skulle kännas skiiiitilla annars!! :( )

Pussar och kramar.
Över och ut.
:)

...

Ny morgon. Ny dag. Nya tag...

Sitter och funderar på vad jag ska skriva, men det verkar inte som om jag har något vettigt att komma med. Very well:
Tisdag och musikerergonomi klockan halv nio. Efter det en timmes paus och då hoppas jag få tag i ett övningsrum. Kan dock bli svårt... :/ Men halv elva blir det spel i alla fall! Kammarmusik, Mozart, kvartett... ska bli spännande och roligt!
Sånglektion och mediateknik i eftermiddag... hmm...

Får se vad som händer i eftermiddag och ikväll...

---

Gårdagen tog sig på slutet. ;)
Åh, och när jag kom hem stod det nio (den tionede var visst trasig...) röda rosor på köksbordet. :))) *kär*

hmpf!! arghhhh! najgehit!

(Bortsett från musiken:) Vilken jävla skitdag!!!


grrrrr.....


:)

Tänkte vara duktig och sätta mig här och skriva en uppgift vi har till skolan... Men självklart har jag pappret med frågorna just i skolan. Grr. Jaja. Jag hinner, jag hinner.
Vore dock gött med ett register så jag kan organisera alla mina papper i min nyinköpta pärm... ;)

Har förresten nyss varit på skolan och övat i ett par timmar. Lugnt och skönt, men ändå fullt av musik. Underbart!!

Cellolektionen igår gick bra! Jag har spelat bättre, renare och med mer känsla, men för att vara första lektionen, med ny lärare... Då gick det bra. Och Johan verkade hur göttig som helst! (Dessutom gammal kompis med Larsa, kulkul! Och så känner han Max. Så klart... ;) ) Hård men med humor. Precis som jag gillar det. (Nu pratar jag cello och ingenting annat - det är du som läser annat i så fall... haha). :P Det blir nog bra det här.
När han berättade att han gått tre år på IE (där jag går) och sedan tre år på musiker, så insåg jag att det finns tusentals vägar att nå sina mål... Det kommer bli bra det här - one way or another... :)) Weeiiii!!!

Mor och far kommer om ett par timmar. Liksom Calle, som jobbar. Jag ska diska klart och dammsuga jag... :/ Hade ju kunnat gå och handla också... men jag hade ju tänkt låta min karl betala idag... hehehe... :P Very well. Göra lite nytta nu då ja.


Trött efter en intensiv första ordinarie vecka!
Nöjd över hur allt verkar bli!
Lugn efter Johans ord!
Glad över alla fina männsikor här!

2006-09-08

Så var det ny dag och ny uppdatering av mitt liv...

Vaknade alldeles för tidigt även idag, men lyckades iaf somna om och känner mig nu ändå ganska så utvilad. *ta i trä* Mycket har hänt, från morgon till sen kväll,  de här senaste två veckorna. Redan två veckor sedan Nicoles 20årsdag och rödvinskvällen...
Då och då sticker det till inom mig och jag saknar Göteborg och vårt liv där. Men på det stora hela har vi det jättebra här - och det känns som om det kommer bli ett kanonår. (Ett år i taget, tack! ;) hehe).

Det blev ingen träning igår, utan jag och Rebecka umgicks och hade det suuuper! Falafel, prataprata, muffins och te, tv-serier och Chicago... mmm... Minst en gång i veckan ska vi ses! Hihi.
Calle ringde tusen gånger och sa att nu tar han en katt med sig. Hihi. Söt han var! Men jo, nu lutar det lite åt det... hihihi. Fördelarna fick övertaget någongång igårkväll... (Tycker nu bara synd om mor min som är allergisk... :((( Men det borde kanske inte vara det avgörande? Det finns ju faktiskt kattmedicin... och tar man den i tiiid... hehe... :P) Åhhh, fatta söta de är! Och "P-H" (som är en tjej och bara kallas P-H, hoho) är uunderbart go! :D

Idag borde jag rösta... Insett att jag måste förtidsrösta, då jag står skriven i Karlshamn på blanketten..!! :/
Men har jag bestämt mig då???
Jo.

På tal om mamma så kommer både hon och pappa ner hit imorgon och hälsar på. Åh, hoppas det blir massa mys!! :) Ska bjuda på middag och visa lägenheten och på söndag blir det IKEA och lite så... ;)
Imorgon SKA jag iaf till gymmet (idag med kanske) och så ska jag öva, öva... :) Calle ska jobba. Mamma och pappa kommer på kvällen...

Idag har jag min första cellolektion!!!
Men först "dirigent-gympa" (ensemble-ledning), kör och körledning...

Auf Wiedersehen, gott folk!
baci

:) fin form igen ;)

Hemkommen från skolan. Flera gånger har jag varit på väg att hälsa på ett icke existerande husdjur här... Idag var jag till exempel på väg att säga "Hej, Peanut!" när jag kom in i köket... hmm. Det är allt bra mysigt med djur. Hehe, och Calle gör ju sitt bästa för att övertala mig till att ta en av Missans ungar. Åh, det hade varit bra mysigt. Aldrig helt ensam... mmm... Men samtidigt, det är jobb med alla djur. Puh. Och jag skulle inte vilja tvinga in en katt helt och hållet... men åhh! Tänker så det knakar här. Massa fördelar och nackdelar - som med allt här i livet.

Idag sprang jag runt som en yr höna och letade klassrum. Hur kunde jag missa skriva in dem i mitt schema? Och just idag också... hehe. Jaja, allt löste sig till sist. Men lite lätt varm han jag bli. :P Hehe.
Satslära, Att vara lärare och Ensembleledning har jag haft idag. Fortsatt skoj! :D Och spelat med Jannike. Övat på kvartettnoterna som vi ska spela upp nästnästa vecka..! Imorgon ska vi leta duettnoter. :)) Och sen ska vi få ihop pianotrio med Maria med, wuhu! :D Gött mos, gott folk! ;)

Rebecka borde komma nu nångång. Vi ska hänga och ha det gött. Knaske äta nåt riktigt flautitt, haha! :P
Sen ska jag ta mig till Sats ikväll... jag ska!! Och sen antingen bätza eller chilla...
Nu kommer hon! Weeeiiiiiii!

pusspuss

...!!!...

Helt galet mycket jag skriver här nuförtiden! Helt galet lite jag skriver i min "vanliga" dagbok...
Bekväm? Hmm...
Jaja.
:)
Dock borde idag vara en sådan dag som jag skriver i min bok och inte här... Får nog göra det sen. Frukost nu. Och då är det helt klart lättare att skriva här.
Men åååhh! Jag har verkligen en dröm som återkommer. Mer eller mindre. Himmel och helvete på samma gång. Vaknar alltid i förvirring och frustration. ...!!!...
Sjukt jobbigt.
De säger att man ska berätta sina drömmar om man inte vill drömma om dem. Frågan är väl vad jag vill. Himmel och helvete, som sagt. Sjukt jobbigt, som sagt.
Dags att försöka luska ut nåt i nån av mina drömböcker?? Men åååhh!
Frustration.
Förvirring.
Frukost.

Lycka.

Fönsterna är stängda och lamporna släckta, så när som på den som finns ovanför vår säng. Calles sida är fortfarande bäddad. För första gången kommer bara en person sova i denna lägenhet. (Sedan jag och Calle flyttade hit, vill säga).
Calle åkte med sin far till Karlshamn för att hjälpa till med huset där, så jag är ensam hemma här ett tag. Uppskattar alltid lite tid för mig själv, men måste erkänna att det känns lite tomt nu när man ska sova... Hehe, nu är man iaf van vid dubbelsäng och inte 90-säng (!!) så det borde ju funka helt ok i alla fall. ;)
Hade tio kompisar från musikhögskolan här ikväll. Vi drack te och åt en massa kakor. Det var jättemysigt. Weiiiii. Fatta många godingar här finns! :))) Blir så glad när jag tänker på det. Wuhu! :P

En annan sak som gjorde mig glad var dagens föreläsning i Musik och samhälle. Jag har alltid älskat alla sorters historier. "Vanlig" historia, musikhistoria, konsthistoria... you name it. Men på nån vänster har dessa lektioner aldrig levt upp till mina förväntningar. Tills idag! För att citera David: Sixten Nordström är kung!!!
Heeelt underbar föreläsning! Såå kul och inspirerande att lyssna på folk som vet vad det pratar om - och som dessutom vet hur de ska prata om det! Weiiiiiiii. I had a time of my life... mmm... ;) Tacktack! Ser fram emot ytterligare nio lektioner... Niiice. :))

Nu ÄR här nästan klart hemma. Och det verkade som om mina friends diggade stället! :D Det gör jag med! Det kommer bli gräjtans detta!
Och imorgon ska jag träffa Rebecka och det ska bli ännu mer gräjtans! :D
Ska till Sats också och komma igång med träningen igen... och sen kanske ut och ta en öl. Hehe. :P

Jaa, och så har Calle fått jobb!!! Fatta glad, fatta stolt! Min lilla teknikprins... mmm... hihi! Supernice! Inte jättemycket, men dock en början. Blir kanon det här, tror jag. PEPP. :D

Nej, nu ska jag ta igen svunnen sömn... ;)
pussar till alla vänner - gamla och nya
kärlek // johanna


2006-09-05

Säger som Lisa, att man man blir sjukt trött av att vara i skolan och när man kommer hem pallar man bara slappa framför datorn... ;)
Så nu är jag här igen, skriver av mig lite.

Per-Olof är här ikväll och imorgon. Varför vet jag inte riktigt, men jag tror det har något med spikaskruvaborramecka att göra. Inte mycket kvar här i lägenheten nu, som sagt, men de gamla väggarna är tydligen svårborrade - och pappa P-O hade något mirakelmedel... :) Så förhoppningsvis kommer alla saker på sin plats det närmaste dygnet. More or less, vill säga. :)

Just nu är han och Calle och åker bil nånstans... Calle hade hittat en tv-bänk på Blocket... Tror det blev en såndär snygg Lack... weiii. Fast det var nog tyvärr inte ek. Men whattawhat. Ek har nog förresten slutat tillverkats helt verkar det som... så varför inte fynda lite då? Hehe. :) Blir nog bra, vad det än är.

Imorgon ska vi dricka te och mysa här. Jag och Rebecka och en massa nyfunna tjejkompisar. :)) Lite synd att vi inte har ett soffbord bara, hehe. Men då har vi nåt att se fram emot iaf, hehe.

Nu ska jag chatta med Tobbe the man.
puss och hej!

trötter

Jag önskar att jag kunde säga att det är en god morgon, men med handen på hjärtat så vet jag faktiskt inte. Jag är helt vansinnigt trött idag! Suck... Måtte mitt starka kaffe hälpa mig, hehe. ;)

Ute blåser det och det ser inte alls särskillt lockande ut att gå ut. Brr! Men halv nio ska jag ha musikerergonomi, så det är väl bara att samla kraft nu då, antar jag.

Förkylningen är bättre dock. *ta i trä* He, verkar som om alla ettor har legat eller ligger sjuka nu...

Målet att bli helt klara med lägenheten i veckan ser riktigt bra ut. Weeiiii! ;) Fatta gött.

Idag har jag en massa lektioner. :) Spännande! Hoppas de är roliga och bra!
Uuu på tal om det måste jag fixa lunchlåda nu! Ah!

over and out!!


Ps! Nu har vi fungerande hemtelefon! Säg bara till om numret! :) Ds!

Idag börjar det på riktigt... :)))

Tog sovmorgon idag eftersom mina lektion inte börjar förrens klockan 13.30 idag och för att jag (än så länge...) inte  kan öva hur många timmar som helst varje dag. Lagom är helt klart bäst så här efter sommaren. Inga skador, tack!!

Men jag är pepp på att börja nu, vill jag lova! Har gehör och piano idag.

Nu ska jag äta upp min frukost, fixa klart det sista här och sedan bege mig mot skolan. :) Idag börjar det på riktigt. Idag ska cellon in i mitt gigantiska skåp (haha, fördel mot att ha sång som huvudinstrument...  man får skåp i storlek efter instrument nämligen). Idag ska det övas. Idag blir jag musikhögskolestundent "på riktigt", hihi...

Återkommer! ;)

to do

Veckan som kommer ska bli veckan då lägenheten blir helt klar, bestämde vi oss för igår. Det känns bra.
Men var tusan ska jag börja?!
Är hemma själv idag (Calle jobbar) och vet inte riktigt vad jag ska pilla med, var jag ska börja... Småsaker överallt som behövs tas i tu med.
Målade en stund efter frukosten, men maskeringstejpen är givetvis spårlöst försvunnen, så klart blev det inte. En bit på vägen dock. ;)
Det jag vill göra idag är få ordning på sovrummet. Vi måste komplettera med ytterligare en byrå och trådbackar, men det går ju att organisera röran där nu ändå. Och så vill jag städa badrummet. Där är också förvaringsbrist, men lösning kommer även där så småningom. Men städa kan man som sagt göra. Bära ner ytterligare några tomma kartonger till soporna (hoppas ingen ser att det är vi som fyller upp där, haha) vore också lite gött. Samt ta tag i de där sista sakerna man aldrig orkar packa upp. Här är det mest skrivgrejs som är kvar. Och tavlar. Men de har inga ramar än så där står det än så länge ganska så still...
Ja, så det finns ju helt klart en del att göra. Men, som sagt, where to start?? Suck...
I.n.s.p.i.r.a.t.i.o.n., tack! :)

Förkylningen håller i sig. Segt så klart, men då kan jag åtminstone skjuta upp träningen lite. Inte för att jag vill (tvärt om - det kryper i kroppen på mig!!), men det är som sagt en hel del att göra både i skolan och hemma...
Mmm... längtar tills man dels fått lite rutin på livet här. Och tills man på fritiden kan göra mer än en sak (packa upp/städa), hehe. Dricka te och kolla på film, baka bröd, klistra in mina foton i fotoalbum etc...

Vädert idag är molnigt och blåsigt, men det verkar vara ganska så varmt och skönt. Friskt. Mellan sommar och höst med andra ord. Älskar sommarens värme, men oj vad mysigt sen att krypa in i sina tjocktröjor, få på handledsvärmarna och halsduken och ge sig ut i hösten... :)

- Sjukt pepp på livet -

lots and lots of lööööv // johanna


----------------

Lisa bor jättejättefint! Verkligen LISA som bor där, märker man, hihi. ;) Superkul att få hänga med lite gamla godingar - och nya också för den delen. Dock tog förkylningen ut sin rätt och vi stannade inte jättelänge... men det kommer, det kommer. ;) Ser fram emot att komma dit igen. Ser fram emot vår inflyttningsfest... Den blir nog runt "höstlovet". Vecka 43 eller 44 med andra ord. Då är alla vänner välkomna. Men mer om det när det närmar sig... Nu ska jag ta tag i... *trumvirvel* sovrummet!

----------------





Senare samma dag...

Nu har jag sorterat alla mina kläder, och lagt dem i lådor så gott det går. Resten får vi ta till helgen. Ska köpa en likadan byrå som vi har och ha den i hallen. Det blir nog bra. Och så ska vi köpa en trådback att ha i ena hallgarderoben. Det blir nog bra. Fyra lådor var till sammanlagt juh! :))
Dags att mecka med smycken och andra accesoarer... puh!! Känns som ett evighetsgöra... hmm. :/
Hittade maskeringstejpen iaf, så nu har jag målat lite till. Ett lager till så är det klart! :) Har dessutom satt upp våra picturediscs på väggen och letat fram en klocka och en termometer, som jag tänkte Calle kan få sätta upp när han kommer hem... Har också organiserat lakan och handdukar. Måste gå bort till Silvan sen och försöka hitta något vi kan ha som hyllplan. Det borde de väl kunna såga till? Hade ju varit väldans nice att slippa ha allt i påsar... (Vår garderob som vi ska ha till såna saker har bara två trasiga hyllplan..).

Idag får det nog bli tacos. Har ganska många sådana ingredienser hemma faktiskt. :) Mumsmums. Måste dock köpa sallad... och yoghurt, för den är slut (igen, hehe).
Det är underbart att handla precis det man vill och känner för. Det är inte alls lika underbart att man måste betala själv. Hrm! :P
Vi har varit superduktiga och lagat middag varje dag - med variation dessutom, och nästan inget halvfabrikat! ;) Men snart får vi ta en storhandlarrunda och fylla på sånt där man alltid glömmer när man går ner ill ICA, sånt som man skulle vilja ha hemma fast inte använder så ofta... Typ vissa kryddor, ägg, mjöl, gryn... japp.

Vår nedersta låda i frysen innehåller Limoncello och en massa glass. Vi tänkte försöka ha det så. :PP ;))

Har pratat med större delen av släkten de närmaste dagarna. Riktigt nice. :)
Mamma och pappa kommer ner till helgen och då ska vi utnyttja deras bil bla, hehe. Måste till IKEA tex. Kanske skulle man passa på att storhandla på nåt billigt place och köpa en massa växter då också kanske? Kanske. Vi har ju trots allt ett köpcenter med så gott som allt man behöver 50 m bort, hehe... :)

Nya tag nu då ja. More things to do... Ciao!!! :)

Helg i Malmöland!

Sitter i sängen och snörvlar och nyser medan Calle gör sig redo för jobbet.
Alla nya människor, spänningar som släpper och det faktum att jag blev totalt genomblöt av ett ösregn på väg till skolan häromdagen och tvangs sitta med de kläderna och skorna i fyra timmar har nog något med saken att göra...
Jag "tröstar" mig lite med att jag inte har sång som huvudinstrument... Fatta laddad man är att börja skolan på riktigt nästa vecka, weeiiiiiiii! :D

Konserten igår kväll gick jättebra. Gospel från Ouagadougou (på franska). Värsta svänget och en helt underbar - men dock halvfull (i dubbel bemärkelse kanske? hehe) - publik.
Efter det var det fest. Jag hade tänkt banga ganska tidigt, pga förkylningen... Men ja... Det blev som det så gott som alltid blir när man säger så. Hehe. Med andra ord blev det partaj hela natten lång! ;) Buffé, vin, dans, schlagers vid pianot, öl, godis och lite mer vin hos Jannike och sedan massa mer dans (till och med vals och bugg, haha)... Underbar kväll, underbar start!! :)))

Idag är första gången jag kommer vara hemma själv här... Calle ska jobba, som sagt. Jag ska satsa på att vila upp mig, öva lite cello och greja här hemma. Ikväll har Lisa inflyttningsfest. ;)

bubbye for now, folks! ;)

Nattligt hej från lilla mej

Oj, det är visst september nu! Tokigt. :)

Snart är en hel vecka på skolan avklarad. Också tokigt. Hehe.
Ikväll är det konsert och fest. Calle följer nog också med. Men det blir nog hyfsat lugnt iaf, för på lördag är det ju helgens absoluta höjdpunkt: Lisas inflyttningsfest!! :D

På tal om Lisa så fikade jag med henne och Rebecka nu ikväll. Fatta gött det är att ha dem här! Fatta massa skoj och mys vi ska ha! Weeeiii. Och bonus till vintern då en fjärde cosmobabe flyttar ner - Annelie. :))
Vi var på Simrishamnsgatan 3 idag. Det kunde kanske inte ha ha varit mysigare, men de kunde ha haft bröd, godare kaffe, och de kunde definitivt haft trevligare personal! Grr... Men sällskapet vägde upp det hela. :))) Sen hängde vi här och kollade in vår lägenhet och drack av mitt nyinhandlade te. Mums! Fatta mysigt att köpa sådana saker, och få ha dem i sitt eeegna kök.... weiiii! Sjukt pepp på livet! :DDD

Fick schemat idag och allt verkar än så länge super! Ska bara fixa cellolektion och sånglektion, och den där grejen med Lars Jöneteg också... hmm... Imorgon. Idag, alltså, hehe. Fredag.
Musikerlinjen lockar än, men nu när man såg alla roliga saker/ämnen vi får ha - plus att vi haar tid till övning... då känns det som en himla bra start om inte annat. :)) Det kan nog bli super det här. Weiiii! :D

KONSERT FÖR ALLA SOM VILL IMORGON KVÄLL, KLOCKAN 18.00 PÅ MUSIKHÖGSKOLAN!!!
Vi visar upp det vi gjort under veckan... ;)

Nej nu måste jag sluta de blå... även om jag inte är ett dugg trött! (??)
Skönt att få skriva av mig lite iaf. ;)

I'll be back................................