Sommarlovets sista lördag:

10:00-11:00 Medelgympa med Hanna. Vilken skön helgstart det är!

Ikväll: "Mojito Night" :P med Hanna, Frida och Lisa - ska bli rroligt!

Däremellan råder vakum.
Chill eller vara duktig (öva)?
Båda hinner jag ju med, så varför undrar jag ens?
Blir det båda blir det dessutom bäst för både mig och mitt samvete, hehe.
Så får det bli.

Och så ska sista lektionen schemaläggas idag.
Sen vet jag hur mitt schema kommer att se ut.
Och so far soo good. :)
*ta i trä!*

Önskar er alla en skön helg!
Pussar Johanna


Påverkad..?

Egentligen tror jag nog inte att vädret har så stor påverkan på hur man mår. Trodde jag. Men jo, jag får nog ändå säga att jag gör det. För mitt huvud känner av när det ska bli åska och energin räcker inte lika långt då vintermörkret ligger på. Och som idag - när det är grått och tråkigt - blir jag omotiverat seg och ineffektiv. Illa! Sistnämnda borde jag visserligen kunna göra någonting åt, men jag orkar bara inte! Suck. Dock ska jag snart ta tag i dagens övning. Bättre sent en aldrig (och det är faktiskt fortfarande sommarlov), I guess... Det och tvätt, det är kvällens mission. :P Har för övrigt varit en väldigt trevlig slappedag. Vaknade rastlös (?!) och stack iväg en sväng till F&S. Sen blev det brunch och lite stadsmys med Nika och Jossan. <3


Boored..!

Jag bubblar över av ord, tankar och känslor! Plötsligt är jag rastlös och uttråkad! Det krävdes inte många minuter i skolan, omringad av massa härliga människor, för att få bort den sista sommarlovsdvalan. Den som var så skön! Kunde den inte hållit i sig till och med söndag?
Så nu sitter jag här, rullar tummarna och dinglar med benen.
What to doo?

Promenad? Vill inte gå ensam.
Handla? Orkar inte och vi har det mesta.
Träna? Sådäär motiverad till att ta mig till F&S.

ÅH!
Äh, nu vet jag. Jag går och lämnar våra filmer vi hyrt. Och så får vi se vart benen tar mig sen helt enkelt. ;)

Nu har jag fått ur mig lite ord i alla fall. Om än svart på vitt. ;)
Hej hopp!


Skolstart!

Idag var det dags för upprop och möte. Så var man igång igen... ;) Dock med ett underbart skönt schema! Jag är så glad och lättad. "Alla" sa att trean skulle vara så lugn - men inte!! Men NU, wohoo! Hallelujah. Tid för övning, mmmmm. :))
Synd bara att så många av dessa härligt luftiga veckor ska gå till praktik... :S Jag gillar att undervisa, det gör jag, men praktik är... speciellt. Inte det bästa jag vet, precis. Men så är det också sista praktiken, så jag ska nog stå ut hehe. :P

Hurra hurra, lättad och gla! :D

Håller mig medvetet från skolan denna veckan. Gör jag alltid sommarens sista lovdagar. Kommer liksom vara där nog sen, vet jag ju... ;) Så grannarna får stå ut hehe. So far so good. Ta i trä*

Nu ska jag njuta lite av den hääliga solen innan det är dags att öva lägesväxklingar i fjärde satsen Elgar... puss!

Sista veckan, del 2.

Vi ska få finfrämmat ikväll ;) - Nika och Molle är äntligen tillbaka i stan! Whiii. Mat och öl ska det bli. Niice.

Den effektiva ledigheten fortsätter. Jag är onekligen ganska dålig på att bara vara ledig, hehe. ;) Men imorgon kanske, en slappedag då min karl inte heller har något planerat? :) Kanske.

Cykeln är på uppfräschning nu i alla fall. (Äntligen). Men fy, så många hundralappar det verkar kosta... :S Men men, det är nog billigare än både busskort och bil. Man kan ju se det så. ;)

Nej, nu ska jag äta upp min lunch och sen får vi helt enkelt se vad jag tar mig för!

// Johanna

EFFEKTIVT LEDIG - är det så man nyttjar lovets sista dagar bäst kanske?

Så vad gör man då, denna sista vecka på sommarlovet?
Har ingenting inbokat idag, men en hel lista med saker jag skulle vilja hinna med!
Har gått ut hårt, hehe, och tillbringat förmiddagen med att sortera noter. Puh, vilket jobb! Och ändå är inte allt klart. Men en bit på vägen är jag, heja heja. ;)

Jag ska strax ta mig ur pyjamasen och fixa följande saker:
- hämta två par skor hos skomakaren
- returnera lite varor till H&M
- lämna tillbaka noter till bibblan (eller ska jag låna om?)

Borde dessutom fixa till min cykel. Den behöver ett litet lyft både här och där och det är väl bäst att fixa det nu innan skolan drar igång, tänker jag. Men imorgon kanske? Cykelmeck (eller tja, jag lämnar ju in den, hehe..! :P) och lite heminredningsshoppning imorgon? :)

Och så ska det spelas cello och gymmas.
(Och vikas lakan och bokas tvättid).

Sådär ja. Nu har ni mitt liv svart på vitt. ;)

Kan avsluta med att tipsa om två filmer vi såg i helgen:
MÄN SOM HATAR KVINNOR
SLUMDOG MILLIONAIRE
Se dem!! :))

Kramar från söder*

Vill-ha till RESAN

Tänk hur det ena kan leda till det andra... Bara för att skidresan är bokad är både jag och Calle helt inne på vinter och allt vad vi "måste" köpa. Kollar runt på nätet och i kataloger. Tack och lov är det inte så himla mycket jag behöver. Men lite är det, och det är väl i och för sig bra att börja fundera redan nu, så allt är klappat och klart då vi åker. ;)


Saker på skidönskelistan är som följer:

En skibag.
Jag har en, men jag känner att mina nya fina skidor behöver något med lite mer vadd... Köpte ju en pjäxbag i fjol, så varför inte skaffa en likadan fast till skidorna? :)



En ny hjälm.
Sedan två säsonger kör jag åter med hjälm. Bra va? :) Den jag har nu är visserligen i samma tyg som min jacka, hehe, men något mer... mindre, vore att önska. Har redan stort huvud som det räcker. Borde finnas hjälmar som motverkar detta, och inte tvärtom, haha. :P Denna hjälmjakt får dock vänta tills det finns i butikerna, för det måste ju provas.

Ryggskydd.
Säger Calle att jag måste ha. Så det kan han ju få ge mig ett, hihi. ;) (Han fick ett av mig i fjol). Tydligen värmer det också, så det kan ju passa en sån som jag, varas blodcirkulation inte alltid är på topp...

Ett till underställ.
Måste kunna byta med då mitt knallrosa Helly Hansen-ställ torkar. ;)

Resväska.
Min stora, tunga och ofantligt otympliga resväska måste ge plats åt en ny och mer praktisk kollega! Tror dessutom att man måste ha en väska som inte är hård om man åker med buss? Har hursomhelst hittat en jag vill ha. Ja, liksom alla andra tycks ha gjort har jag fastnat för Dakine-väskorna. Jag vill ha den stoora och den nya randiga. Så kan man ju matcha med necessärer och grejer hit och dit. I like. ;)



Så är det med det. ;)
Och ja, hade någon frågat mig om jag ville åka iväg på skidsemester redan idag, så hade svaret - som alltid - varit JA!

Bad Gastein, here we come!

Idag - 219 dagar i förväg - har vi bokat vinterns skidresa!
Whiii! :D
Det blir första resan vi gör tillsammans med kompisar, vilket ska bli både spännande och rrroligt!
(Även om du är bästa skidsällskapet, pappa, hihi).

Det har varit ett litet projekt att få ihop ett gäng och slutligen bestämma vart vi skulle. "Tio små negerpojkar" och "Mycket snack men lite hockey" är två meningar som kommer upp i huvudet på mig...
(Ångrar ni er så vet ni var vi finns, hihi. Men nu får ni boka själva, hehe. :P)

Fokus har hela tiden legat på St. Anton, vilket är den absolut bästa skidort jag någonsin varit på.  Men så började vi kolla runt och insåg att BAD GASTEIN hade ett oemotståndligt erbjudande, hehe. Så nu är vi fem personer som alltså åker till Bad Gastein på påsklovet. Längtar redan!! ;)

Kolla in på Lions hemsida
här.



Auf Wiedersehen!
<3

Titta va man kan hitta!

Tänk att akademsika uppdaterat sin hemsida, hehe. Då kanske det även kommer en ny medlemslista och en aktuell konsertagenda? :) Hehe.
Håll till godo med några bilder från de senaste åren... Vattenbilden togs förra sommaren och de andra två kanske samma vinter?

// Johannaaa


         

Salem al Fakir

Tänk att jag nu föredrar frukost hemma framför hotellfrukost, det ni. ;) Då har man jobbat ganska många dagar på kort tid, när man känner så, hehe. Men idag är jag ledig och kan äta i lugn och ro, med endast Sydsvenskan som sällskap. Mmm! ;)

Sov till Calle gick (9?) och håller nu på att kolla lite skidresor. Kompisresa är planerad och jag tror det kan bli hur roligt som helst! Nu ska sista gänget bara bestämma sig, så ska det bokas! :D Hoppas alla kan och vill med, hihi.
Återkommer förmodligen med mer info om detta i framtiden. ;)

Igår spelade Salem al Fakir här i Malmö. Så bra det var! Äta må-bra-musik framförd av honom, hans band och Operaorkestern. Kanoners. Bortsett från orkesterns ena val av eget framförande... whyy??
Var där i sällskap av Lisa, Hanna och Frida - sikka fina vänner jag har! En öl med dem på Lilla Torg dessförinnan var precis vad denna donna behövde. ;) <3

Idag står inte mycket på schemat. Eller, tja, inget som är skrivet i sten i alla fall. Det är skönt. Sen finns det ju en hel del jag borde och vill göra... Time will tell. ;) Men gympa kl 17 tror jag att det blir. (Bästa passet).

Det var allt för denna gång.
Önskar er en skön dag.

// Johanna

Måndagsgalej på ingång...

En eloge till dem som alltid går upp i ottan för att jobba. Jag beundrar er. Jag är dödstrött. Hehe. ;)
Efter en skön sommar med mest lov och bara lite jobb då och då, är jag nu inne i mina heltidsveckor. Och fy fasen vad det är jobbigt! Att gå upp innan klockan fem och jobba till klockan ett, två, tre... Det tar på krafterna. Speciellt när man dessutom har lite svårt att komma i säng, hehe. ;)
Men imorgon är jag ledig och ikväll blir det (faktiskt) lite Malmöfestival! Salem al Fakir och Operaorkestern ska spela och vi är några tjejjor som ska ladda med en öl. Ska bli micket trävligt! :)

Annars rullar det på. Näst sista sommarlovsveckan. Liite ångest, men det löser sig. :P (Allt har ju sina fördelar).

Nu är det dock dags för mig att göra mig i ordning.
Ville bara uppdatera lite - även om det kanske blev historiens tråkigaste blogginlägg, hehe. :P

Kram på er i alla fulla fall! :) - Johanna


04:45

Jag känner onekligen av att klockan ringt 04.45 de senaste dagarna..! Förstår inte hur mina kollegor klarar av det vecka efter vecka... fy sjutton va trött jag blir! Puh. Men en vecka till, det fixar jag. Så har man med råge vänt tillbaka sommardygnsrytmen lagom till skolan drar igång igen, hehe. ;)

Nu har jag helg: fri från hotelljobb till söndag. Har dock speljobb på lördag, men det är ju bara kul. ;)
Imorgon ska jag vara LEDIG, sova ut och leka med Hannapanna. :))

PUSS HEJ

I gryningen.

I gryningen, då bär det av. Sista gemensamma semesterdagarna ska spenderas i Göteborg. Ska bli mys.
Träffa nära och kära och gå på konsert med Madonna. Inte illa. ;)

Lite illa är det med min fot. Var på utegympa ikväll och tittade inte tillräckligt noga vart jag satte fötterna..! En dum håla fick den ur form, kan vi väl säga. :S Men det blir nog bra, inget brutet i alla fall. Men lite typiskt är det väl alltid. :P

Golfat har vi också gjort idag. :) Vad roligt det är! Och jag märker nu hur mycket jag faktiskt saknat det... Det är en helvetessport som kan vara allt mellan himmel och just helvete, men oj så skoj det är och det är så skönt att vara ute och vara aktiv - med Calle dessutom, det är ju bonus. ;)

Har nyss spenderat några sköna dagar i stugan hos farmor. Som jag älskar det där! Mmm. Lugnet, skogen, havet, maten... you name it. Allt är förträffligt, hihi. Känns lite sorgligt att det dröjer nästan ett år tills det är dags igen nu...

Hösten närmar sig onekligen, skolan åtminstonde. Det är faktiskt på dagen tre veckor kvar tills "uppropet". Huuu. Liite lätt ångest finns det allt, men så börjar det också kännas skönt att det närmar sig rutin och vardag igen. Lite. ;) Göra nytta, lära sig nya saker, träffa kompisarna oftare, träna på vägen från skolan, slöa i soffan efter heldagar i skolan, tända ljus, dricka te, se på film... Det blir nog bra det med ja. ;) Speciellt när vi bor i vår fina lägenhet! Vi trivs så bra så, är lyckligast i stan tror jag ibland hihi.

Men oj, vad jag pladdrar på... Skulle ju bara säga hej och klaga lite på min fot, hehe. :P
Nu är det nog dags att hoppa i säng ändå.
Önskar er alla en god natts sömn!

Kramar***
Johanna